Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תזכיר לי ביום ראשון יש בסביבה של הבית שלי 2 כאלה 83 ו84 בסביבות 9 בבוקר אני ילך לבדוק לשאול

0522790303 אריה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

אצלי יש אוטומט של פורד ואני מחפש גיר רגיל של פורד,ואתה ההיפך:lol: .

אם גיר אוטומט של פורד קורטינה מעניין אותך ,ויש לך ידני חמישה הילוכים -עשינו עסקה:wink: .

שבת שלום,

לירון

פורסם

גיר של קורטינה לא יתאים לו,ולא רק בשל העובדה שיש לו רק 3 הילוכים.

לסיירה יש גיר מתוצרת ZF שהופיע במכוניות אירופאיות רבות(ב.מ.וו E-30,סיטרואן BX ועוד).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
גיר של קורטינה לא יתאים לו,ולא רק בשל העובדה שיש לו רק 3 הילוכים.

לסיירה יש גיר מתוצרת ZF שהופיע במכוניות אירופאיות רבות(ב.מ.וו E-30,סיטרואן BX ועוד).

אבל גיר ידני חמישה מהלכים של סיירה יתאים לי ,נכון?

פורסם

הגיר כן,רק תיצטרך לקצר את גל ההינע(דרייבשאפט)כי גיר 5 ההילוכים ארוך יותר ולכן גל ההינע צריך להיות קצר יותר.

גיר 5 הילוכים של פורד נקרא MT 75 ונחשב לגיר מצויין.

פורסם
אבל גיר ידני חמישה מהלכים של סיירה יתאים לי ,נכון?

בחייך! למה להרוס? - יש לך כבר קורטינה אחת עם גיר רגיל, ואתה הרי בין כו לא הולך לעשות מהשניה רכב מרוצים, אז למה לך להחליף ל"רגיל"? - האוטו נוסע מצויין עם אוטומט, מניסיון!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בחייך! למה להרוס? - יש לך כבר קורטינה אחת עם גיר רגיל, ואתה הרי בין כו לא הולך לעשות מהשניה רכב מרוצים, אז למה לך להחליף ל"רגיל"? - האוטו נוסע מצויין עם אוטומט, מניסיון!

הגזמת!,אתה יודע שהקורטינה הכחולה תהיה שלי לשימוש יומיומי.

נראה לך שאני- בחור צעיר, ינסע ברכב אוטומט שיש לי אפשרות לרכב עם גיר רגיל?:twisted:

עזוב את העובדה שזה יותר איטי,ידוע שהגיר האוטומט נוטה לבעיות.

פורסם

יש מגרש בפ"ת שיש לו כמה סיירות לחלקים שאחת מהם היא אוטומטית אם אתה עדיין צריך אני אפנה אותך אליו בפרטי,

יש לי גיר אוטומטי של קפרי אם אתה או מישהוא אחר מעוניין,

ועכשיו שאלה לחן פרחי וסליחה ממשה על ההיתעלקות לשרשור

אם אני מחליף בקפרי שלי לגיר של סיירה 5 הילוכים האם אני צריך לשנות עוד משהוא חוץ מהגל הינע ?

האם לא צריך להחליף תושבות גיר או לעשות מתאם בין המנוע לגיר ?

האם הגל הינע של קפרי אוטומטית וקפרי גיר רגיל 4 הילוכים תואמים ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

להחליף גיר בקורטינה\קאפרי היא משימה קלה ביותר.

המשימה הקשה יותר היא למצוא גיר 5 הילוכים של סיירה..

עד שנת 91' גיר 5 הילוכים היווה אופצייה יקרה למדי בסיירה,ורק בודדים רכשו אותו.

ללירון-הגיר האוטומטי בקורטינה אמין מאד(בורג וורנר W35),ואם הכוונה שלך להפוך את אנג'לינה לרכב יום יומי אתה בהחלט יכול להשאיר אותו אוטומטי-אבל שוב,זה לשיקולך.

אופיר-גל ההנע בגיר הידני והאוטומטי בקפרי זהים.

אם תרצה להרכיב גיר 5 הילוכים תצטרך לקצר את גל ההנע.

פורסם
הגזמת!,אתה יודע שהקורטינה הכחולה תהיה שלי לשימוש יומיומי.

נראה לך שאני- בחור צעיר, ינסע ברכב אוטומט שיש לי אפשרות לרכב עם גיר רגיל?:twisted:

עזוב את העובדה שזה יותר איטי,ידוע שהגיר האוטומט נוטה לבעיות.

לא הייתי אומר, שזה יותר איטי... ממש לא! ואני לא מבין, האמת, מה התלהבות מגיר "רגיל" ברכבים "הרגילים"- תכלס, לדעתי, זה לא מוסיף כלום, או כמעט כלום, מבחינת הביצועים, ורק מוריד מנוחות נסיעה העירונית בפקקים (וזה הרי מה שעושים בעיקר עם הרכב "היומיומי"). ברכבים הקטנים ה"ספורטיביים", "המשופרים"- זה משהו אחר! בא נגיד, שלא הייתי רוצה אימפרזה טורבו אוטומטית!:shock: והאמת- גם לא משאית אוטומטית!:wink: אבל במיקרה של הקורטינה? -יש לי הרי את אותו האוטו (מכנית), עם אותם הנתונים, ואני ממש לא מתלונן על הביצועים (וגם חברתי לשעבר, גם בעלת "הרגל הכבדה על הגז" לא ממש התלוננה)! וכפי שחן כבר ציין, האמינות בדגמים האלה ממש לא שונה בין הרגיל לאוטומט, שניהם סופר-אמינים בד"כ!

מצד השני- האוטו שלך, ואתה זה שבונה אותו, שיהיה לטעמך האישי בלבד, אז, בהצלחה, יאללה, תשמישו אותה כבר!:-)

ובהצלחה ליובל, אם אני אראה עוד סיירות- אעדכן אותך, מבטיח!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לפותח השירשור!!

יש הבדל בגירים אוטומט בסיירה(4 הילוכים)משנת 86-88 כאשר ב-89 הופיע גיר שונה באורך,

ובצורת החיבור למנוע.

לאיזה מודל אתה מ חפש?

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
לא הייתי אומר, שזה יותר איטי... ממש לא! ואני לא מבין, האמת, מה התלהבות מגיר "רגיל" ברכבים "הרגילים"- תכלס, לדעתי, זה לא מוסיף כלום, או כמעט כלום, מבחינת הביצועים, ורק מוריד מנוחות נסיעה העירונית בפקקים (וזה הרי מה שעושים בעיקר עם הרכב "היומיומי"). ברכבים הקטנים ה"ספורטיביים", "המשופרים"- זה משהו אחר! בא נגיד, שלא הייתי רוצה אימפרזה טורבו אוטומטית!:shock: והאמת- גם לא משאית אוטומטית!:wink: אבל במיקרה של הקורטינה? -יש לי הרי את אותו האוטו (מכנית), עם אותם הנתונים, ואני ממש לא מתלונן על הביצועים (וגם חברתי לשעבר, גם בעלת "הרגל הכבדה על הגז" לא ממש התלוננה)! וכפי שחן כבר ציין, האמינות בדגמים האלה ממש לא שונה בין הרגיל לאוטומט, שניהם סופר-אמינים בד"כ!

מצד השני- האוטו שלך, ואתה זה שבונה אותו, שיהיה לטעמך האישי בלבד, אז, בהצלחה, יאללה, תשמישו אותה כבר!:-)

ובהצלחה ליובל, אם אני אראה עוד סיירות- אעדכן אותך, מבטיח!

יש הבדל עצום בסגנון הנהיגה הספורטבי בין גיר רגיל לגיר אוטומט....בנהיגה יום יומית או אפילו מהירה ההבדלים לא רבים.... אבל בנהיגה בכביש טכני (העליות לי-ם מכיוון בית שמש דרך צובא או כביש נס הרים) יהיה לדגם הרגיל יתרון עצום..... עכשיו כל שוחרי האוטומטיות יקפצו ויתנו דגמאות מפורמולה 1 אסכולת האמריקאיות השריריות יבקשו לסקול אותי בראש חוצות.... אבל קורטינה גיר רגיל וקורטינה אוטומטית בעליות הנ"ל האוטומט יפסיד ובגדול.....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...