Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ.....לנצ'יה דלתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת לגבי הרכב לנצ'יה דלתא 82 1300

מצאתי רכב כזה שתמיד פינטזתי עליו באותם שנים

אך תמיד הפחידו אותי שלא כדאי לנגוע

הרכב זקוק להשקעה פחחות צבע וגם הכנה לטסט

האם כדאי להשקיע ברכב כזה ? ........

.....כי אם הוא לא נפוץ אז אולי כדאי

בתודה מראש

:smile:

Lancia-Delta-1300-Alx.jpg

toyota celica 93

פורסם
שלום לכולם

האם כדאי להשקיע ברכב כזה ? ........

.....כי אם הוא לא נפוץ אז אולי כדאי

בתודה מראש

בשבילי זה מספיק.

לשאול אם זה שווה או לא,האם הוא אמין או לא וכו' קשה לענות , תלוי רבות במצב האקזמפלר .

לקנות ג'אסטי יותר כדאיי מבחינת אמינות ואחזקה,אבל...:roll:

בנוגע לערכו ,לנדירותו,ושאר הפרטים הללו ,ניתן למומחים לענות.

פורסם

הלנצ'ייה דלתא הוצגה בתערוכת פרנקפורט בספטמבר 79'.

היא היתבססע על שרפתה של הריטמו של פיאט ועשתה שימוש במנועיה.

אבל,וזהו אבל גדול מאד,לנצייה תיכננה מיתלים אחוריים ניפרדים חדשים לחלוטין,במקום המיתלה האחורי של הריטמו שהיתבסס על קפיץ עלים רוחבי(כמו ב 127 ו 128).

גם המיתלים הקידמיים ומערכת ההיגוי כוילו מחדש.

התוצאה היתה מוצלחת מאד,וביחד עם העיצוב הנאה של ג'יוג'יארו היא לא היתקשתה לקטוף את תואר "מכונית השנה 1980".

העיצוב הפנימי היה נאה ומהודר ורמת האיבזור וההידור היתה גבוהה יחסית.

בראשית דרכה הוצגה הדלתא עם מנועי 1.3 ו 1.5 שנילקחו ישירות מהריטמו.

מנוע ה 1.3 סיפק 78 כ"כ ומנוע ה 1.5 85 כ"ס,ונספו לה בילמי דיסק מאחור.

לארץ החל היבוא בשנת 81',אולם בשל נפח המנוע שלה(1301 סמ"ק)היא לא זכתה להטבת מס(מיסוי ארידור)כמו שאר מכוניות ה 1.3 ששלטו אז.

רק בשנת 82 תוקן העיוות הזה והמכונית נימכרה לא רע.

כמו רוב המכוניות האיטלקיות בנות תקופתה,גם הדלתא היתה רגישה יחסית לחלודה,אם כי הרבה פחות מהבטא או האלפא-סוד מהדגמים הראשונים.

גם איכות הגימור לא היתה גבוהה,ולאחר מספר שנים פנים המכונית קיבל מראה מרופט למדי,בנוסף להרבה בעיות חשמל קטנות ומעצבנות.

עקב זה נעלמו רוב הדלתות המהכבישים,וחבל.

זו היתה דוגמא מצויינת לאיך אפשר לשפר ללא הכר מכונית בינונית מינוס כמו הריטמו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בפתח תקוה יש איש נחמד שיש לו שתי לנצ'יה דלתה עם מנוע 1300. אחת משנת 82 או 83, והשניה היא האחרונה שנמכרה בארץ. את שתיהן קנה חדשות, ואינו מוכן להפרד מהן. מבחינת נהיגה , כיף אדיר.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

הדלתא לא נפוצה, אבל זה עוד לא הופך אותה לרכב אספנות מבוקש, בטח לא בגרסת 1300.

היתה לי דלתא 82, אי שם בשנת 91 בהיותי בן 18-19. לא היו לי הכלים אז להעריך אותה בצורה רצינית, אבל מאד אהבתי את העיצוב, השימושיות, ופחות את הביצועים וההתנהגות (היגוי מאכזב, בעיקר).

אהבתי אותה, אבל נאלצתי להפרד ממנה לאחר מפגש לא נעים עם ב.מ.וו בכביש בית אורן ביום של הברזה מהטכניון, לטובת עיסוקים מעניינים יותר. העיצוב קצת התקלקל באותו יום...

לדעתי האישית עומדים לזכותה כמה דברים שמצדיקים את ההשקעה:

- זו מכונית די פשוטה סה"כ, לא איטלקית מתוסבכת של פעם. חלקים רבים משותפים לדגמים שונים של פיאט, כל מכונאי ותיק יכול להעמיד אותה על הרגלים (יש כמה דברים איזוטריים כמו סיבים אופטיים בקונסולה המרכזית, כתחליף לנורות).

- הפח אכן עשוי מפלדה ולא מעיסת נייר, בניגוד למתחרתה מבית, שלא נזכיר את שמה (המהולל בפני עצמו).

- העיצוב שהיה ונשאר הברקה גדולה של ג'יוגיארו. קווים קלאסיים ונקיים, פרופורציות מצויינות, רמזים לדגמי מזארטי של אותה תקופה.

- האגדה שנקראת "אינגרלה". לא של 1300 ולאינטגרלה יש משהו מהמשותף, אבל היא עדיין משרה עליה משהו מהקסם ההוא.

- פוטנציאל שיפורים לא מבוטל. אם לא בוחרים להצמד לתצורה המקורית (ועל זה אפשר כמובן להתווכח קשות), ניתן ליצור ממנה משהו קצת יותר מהיר.

גם אני משתעשע ברעיון של לנצ'יה דלתא כפרוייקט צנוע ביום מן הימים (אם עוד ישארו כאלה).

X79Delta2.jpg

פורסם

אני מאוד אוהב איטלקיות של סוף השבעים תחילת השמונים, והייתי לוקח ללא היסוס.

אם אתה אוהב אותה, אז תוכל להעמיד אוטו נחמד ביותר בסכומים סבירים, כמו עם האלפאסוד שלי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מצטרף להמלצה החמה, אבל כמו בכל רכב יש לבדוק את הדברים הרגילים:

קודם כל תתחיל בך...האם אתה בנוי לקשר כזה...האם אתה מוכן לשלם את המחיר הכרוך בסיפור...האם יש לך את הממון הנידרש....והאם יש לך את הסבלנות הנדרשת לכך...

חלומות זה טוב, אבל מאוד כואב שהם מתפוצצים בפרצוף.....

ברכב יש לבדוק-את כל הבדיקות שהמלצנו בעבר...רצוי לדפדף בפורום ולנהל רישום מסודר של ההמלצות ולעבור אחת אחת, בעת בדיקת הרכב...אין להשאיר כלום ליד המזל (אלה אם קוראים לך טיסונה)....

לגבי הרכב כמו רוב האיטלקיות מהזמן הזה, למרות מה שנימסר, אם הבולמים (יש בולמי קוני יעודיים) הקדמיים והמשולשים מאוזנים, לחץ אויר מכוון לתחום העליון בהמלצת היצרן, ועל הגלגל מולבש צמיג איכותי...ההיגוי מדויק... שים לב שלא להעמיס משקל כבד בחלק האחורי דבר העלול לפגוע בחלוקת המשקל של הרכב ובהיגוי.... הדלתא סבלה מהזנחה בתחום הזה, אולם מי שידע לשמרה כראוי הרוויח רכב מעולה ומהנה לנהיגה... אני נהגתי על דגם ה-1500 מתחוזק ברמה גבוה ונהנתי מאוד

בהצלחה-ועדכן אותנו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלום לכולם

האם כדאי להשקיע ברכב כזה ? ........ לא! אלא אם אתה רוצה את ה"אוטו", ולא "רכב", והמבין יבין אותי!

.....כי אם הוא לא נפוץ אז אולי כדאי -אף פעם לא הבנתי את השאלה הזאת: לדעתי, בכל אופן, משקיעים במשהו, שאוהבים, ולא למטרת "הכדאיות", כי בעיקרון, כל השקעה בתחום היא בזבוז, אם עושים אותה רק לצורך להרוויח! אז, השאלה רק, האם יש לך את הכסף או לא, והאם אתה מוכן להיפרד ממנו או לא, עבור משהו, שאתה רוצה! אם השאלה, האם תוכל למכור אותה מתיישהו ולהרוויח מזה/לפחות לחזיר את הסכום ההשקעה - אז כנראה, שלא! לפחות, לא בטווח הקרוב ביותר!

בתודה מראש

מקווה, שהבהרתי משהו... ואני בטוח, שרבים יסכימו איתי כאן! בעיקרון, שוב - אם יש לך כסף, ובא לך עליה - לך על זה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• אחראי פורום
פורסם
בפתח תקוה יש איש נחמד שיש לו שתי לנצ'יה דלתה עם מנוע 1300. אחת משנת 82 או 83, והשניה היא האחרונה שנמכרה בארץ. את שתיהן קנה חדשות, ואינו מוכן להפרד מהן. מבחינת נהיגה , כיף אדיר.
מה ז"א? ידוע שיש דלתא גם משנתונים מאוחרים יותר.

או שאתה מתכוון לדגם או מנוע מסויים?

יש בעכו מודל 89 , אדומה יפה יפה!...וגם אני כמעט קניתי HF מודל 88.

רק כמעט כי השלדה של נראתה כמו פסל סביבתי ממתכת...

ולמתלבט - אכן רכב מיוחד ויפה גם היום (במיוחד היום!).

אם זה חלום ישן שלך ואתה משוכנע שאתה רוצה להגשים אותו - אתה תצליח.

גם אותי הפחידו (ועדיין עושים פרצוף) על הסוד, אבל אחרי חצי שנה איתה-

! i could'nt be happier

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
מה ז"א? ידוע שיש דלתא גם משנתונים מאוחרים יותר.

או שאתה מתכוון לדגם או מנוע מסויים?

יש בעכו מודל 89 , אדומה יפה יפה!...וגם אני כמעט קניתי HF מודל 88.

רק כמעט כי השלדה של נראתה כמו פסל סביבתי ממתכת...

ולמתלבט - אכן רכב מיוחד ויפה גם היום (במיוחד היום!).

אם זה חלום ישן שלך ואתה משוכנע שאתה רוצה להגשים אותו - אתה תצליח.

גם אותי הפחידו (ועדיין עושים פרצוף) על הסוד, אבל אחרי חצי שנה איתה-

! i could'nt be happier

איתי,

כתבתי:" אחת משנת 82 או 83, והשניה היא האחרונה שנמכרה בארץ." השניה היא משנות ה 90 !

נא לקרוא עד הסוף ולחשוב לפני שקופצים.

חג שמח,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...