Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 604 שווה או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשכן שלי פיג'ו 604 אם איני טועה שנת 74, השאלה היא האם לרכב ערך אספני כלשהוא ? הוא מעוניין להעביר לי אותו במחיר העברת הבעלות + מספר הטסטים שלא בוצעו בשנים האחרונות, הרכ יד 1 , והובא עמו משליחות בחו"ל בזמנו מצבו הכללי לא רע אפילו נוסע ללא חלודות, ועם ריפודי עור מקוריים, בקיצור כדאי או לא ?

פורסם

אני לא מומחה גדול , חכה לתגובות מהמומחים .

לכל רכב יש ערך ,לאחד הרכב שווה את מחיר הברזל, לאחר הוא שווה המון.

בד"כ רכב נמדד בין היתר לפי כמות היחידות שיוצרו בכלל,כמה נשארו נוסעות כיום,כמה יש בארץ.

וכולי..............

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

מצטער , אבל נראה לי שהשנה היא לא 1974 - הפיג'ו הוצגה בשנת 1975 בתערוכת ג'נבה ואח"כ שוב בתערוכת פריס.

מנוע V6 בנפח 2664 סמ"ק 136 כ"ס 12 שניות ל-100 ו-185 קמ"ש, הנעה אחורית ותיבה אוטומטית בעלת 3 הילוכים של חברת GM - הפיג'ו יוצרה בשיתוף עם לברת רנו שייצרה את הרנו 30 עם המנוע הזהה.

בארץ הרכב די נדיר, אני ראיתי לפני כשנה אחת במושב גאליה ועוד אחת באזור המרכז - סה"כ יוצרו כ-153,000 רכבי 604 מכל הסוגים והשנים כך שנדיר בעולם הוא לא אמור להיות.

604a.jpg

4.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
לשכן שלי פיג'ו 604 אם איני טועה שנת 74, השאלה היא האם לרכב ערך אספני כלשהוא ? הוא מעוניין להעביר לי אותו במחיר העברת הבעלות + מספר הטסטים שלא בוצעו בשנים האחרונות, הרכ יד 1 , והובא עמו משליחות בחו"ל בזמנו מצבו הכללי לא רע אפילו נוסע ללא חלודות, ועם ריפודי עור מקוריים, בקיצור כדאי או לא ?
פז'ו 604 היתה דגם הפאר של החברה בשנים 1975-1986, ומוצבה מעל לפז'ו 504. היא יוצרה עם מנועי 4 בוכנות בנפחים 2.3 ו-2.5 ליטר, ומנועי V6 בנפחים של 2.6 ו-2.8 ליטר.

בארץ הן די נדירות - לא הגיעו הרבה. אם הרכב משנת 75, תוכל להעביר אותו לסטטוס אספנות ואז אין בעיה עם הטסטים שלא שולמו. אם הוא ממודל צעיר יותר, תצטרך להחליט אם שווה לך לשלם את האגרות, להעביר טסט (כולל מעבדה מוסמכת) ולהעביר בעלות.

או קיי אך השאלה היא האם הוא נחשב לרכב אספנות עם ערך כלשהוא ?
המכונית אינה נחשבת לנדירה בעולם, או בעלת ערך אספני מיוחד, אבל זה נכון גם לגבי הרבה מכוניות אחרות של חובבי רכב ישן. במילים אחרות - מה שקובע היא השאלה אם "בא לך" על המכונית והיא עושה לך את זה, ולא אם יש או יהיה לה "ערך אספני". בתור השקעה כלכלית, רכב ישן הוא ממילא השקעה גרועה מאד בדרך-כלל.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

שלום.

הפזו' 604 נחל כישלון חרוץ ביגלל המנוע שלו.

המנוע היה זה למנועים המורכבים ברנו 30 ובולוו 740.

המנוע היה למעשה פיתוח "מיתקדם" של פזו' 304 רק הוסיפו לו בוכנות בכללי המנוע היה חרה

ועשה המון צרות, בעיות קשות בגלי הזיזים.

המיוחד במנועים האלה היו שתי קרבורטורים אחד קטן ואחד גדול משהוא מפגר לגמרי.

בקיצר אוטו לא מוצלח מיסודו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

הפזו' 604 נחל כישלון חרוץ ביגלל המנוע שלו.

המנוע היה זה למנועים המורכבים ברנו 30 ובולוו 740.

המנוע היה למעשה פיתוח "מיתקדם" של פזו' 304 רק הוסיפו לו בוכנות בכללי המנוע היה חרה

ועשה המון צרות, בעיות קשות בגלי הזיזים.

המיוחד במנועים האלה היו שתי קרבורטורים אחד קטן ואחד גדול משהוא מפגר לגמרי.

בקיצר אוטו לא מוצלח מיסודו.

בברכה בני ל.

ואני לא הבנתי למה רשום לי בספר קרבורטור יחיד 34/1 וקרבורטור כפול סולקס 35.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

המכונית הוצגה בספטמבר 1975, כך שהמכוניות הראשונות היו משנת הדגם 1976.

מנוע זהה לזה של ה-604 הותקן גם בוולוו 264 (לא 740 כמו שכתב בני), המנוע היה כך כל מ**בן

שוולוו החליפו אותו במנוע משלהם ב-1981.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם בני וגם ZVIT לוקחים קצת לקיצוניות את סיכום חייו של מנוע PRV, שבפירוש לא היה כה נורא. כנראה שסיפור חייהם האישי שזור באיזה מנוע PRV שהרס להם דייט, או משהו... :-)

המנוע הזה (אכן פרויקט משותף של פיג'ו, רנו ווולוו) הוצג ב 1974, יוצר ברצף במשך 12 שנים תוך שהוא משרת בדגמים רבים של שלושת היצרנים. ב 86 עבר מתיחת פנים מכנית שלא שינתה את מאפייניו הבסיסיים, והמשיך לשרת 12 שנים נוספות - סה"כ כמעט רבע יובל, לא מעט בשביל מנוע כה גרוע...

פורסם

אני,ברשותכם,יתקן כמה דברים;

מנועי 2.3 ו 2.5 4 בוכנות היו מנועי דיזל וטורבו דיזל,בהתאמה.

מנועי הבנזין היו רק V6.

מנוע ה PRV פותח ע"י רנו פיג'ו וולבו מאינטרס משותף.רנו היו זקוקים למנוע גדול לרנו 30 החדשה שהוצגה אף היא בשנת 75',מאחר והמנוע הגדול ביותר שלהם היה בנפח 1647 סמ"ק.

וולבו היתה זקוקה למנוע גדול וקומפקטי עבור ה 264 שהוצגה אף היא באותה שנה(איזה מיקריות!).

שימוש במנוע ה B30 של ה 164 לא בא בחשבון,למרות שהמנוע נחשב למוצלח,בשל אורכו,מה שהיה מאלץ את וולבו לשנות שוב את מיבנה החרטום.

וכמובן פיג'ו,שגם היא היתה זקוקה למנוע גדול יותר מה 2.0 ששימש את ה 504.

המנוע שנחשב לבינוני למדי,שופר עם השנים והופיע בהרבה מכוניות סאלון אירופאיות(וולבו 760,לנצ'ייה תמא,רנו 25 ועוד).

בגילגול האחרון שלו ניפחו עלה ל 3.0,נוספו לו ראשים בעלי 4 שסתומים,והוא משמש עד היום את הרנו לגונה,סיטרואן C5 ופיג'ו 407.

הפיג'ו 604 הישתמשה בשני מאיידים:סולקס 34 בודד לסיבובי סרק בלבד וסולקס 35\35 לנסיעה.

היתה מערכת מוטות שהיתה אמורה לסגור את המאייד הקטן בלחיצה על דוושת הדלק,רק הבעייה היתה שבשל מורכבות המערכת,לעיתים גם המאייד הקטן היה נישאר פתוח והמכונית היתה צורכת דלק רב שלא לצורך.

ברנו 30 לא היתה מערכת כזו,והיה לה מאייד בודד כפול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...