Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר סיפר לי שכול רכב שיש בו נקודות עגינה לחגורות בטיחות חייב להתקין

נשאלת השאלה עם זה נכון ואם אני חייב להתקין אצלי ברכב משנת 67?

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

התקנה לא שונתה מאז ומתמיד היא אמרה:

רכב פרטי משנת יצור 69 חייב בחגורות בטיחות קדמיות, משנת 87 חייבים גם אחוריות.

רכב משנת 83 חייב בנקודות עיגון אחוריות, ואם יש מושב בטיחות לילד אז יש להתקין חגורות בטיחות אחוריות תקניות.

רכב פרטי משנים קודמות ל 1969, אם קיימות בו כבר חגורות, חייבים לחגור אותן, כנ"ל לגבי כלי רכב שיש להם חגורות אחוריות ושנת ייצורם לפני 1987.

משנת 2004 אם אני זוכר נכון גם כל משאית ואוטובוס שיש להם חגורות חייבים בחגירתם.

פורסם

התקנה שונתה לגבי רכב הכבד, לא מזמן- עד עכשיו אסור היה לחגור חגורות במשאיות- היה נהוג לחשוב, שזה עלול לפגוע בחופש הנהג בעת סיבובי ההגה הגדול. מאמצע-סוף 05, בכל משאית, שיש לה חגורה, חייבים לחגור- ובאמת, ראיתי כבר נהגי המשאיות חגורים, וזה נראה מה-זה מוזר!

דעתי-אם יש, אז למה לא? להזיק, זה בטח לא יזיק!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תקנות ה תעבורה תשכ"א 1961:

83ב. חובת חגירה של חגורת בטיחות (תיקון: תשנ"ד, תשנ"ה, תשס"א)

(א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים בהתקן ריסון כאמור בתקנה 83א,

לפי הענין.

(ב) הוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו.

(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), מונית שהותקן בה במקום הנראה לעין הנוסעים,

שלט המציין את חובת הנוסעים לחגור חגורת בטיחות, רשאי הנוהג בה להסיעם גם אם הם אינם חגורים.

dirty old man

need love too

פורסם
התקנה שונתה לגבי רכב הכבד, לא מזמן- עד עכשיו אסור היה לחגור חגורות במשאיות- היה נהוג לחשוב, שזה עלול לפגוע בחופש הנהג בעת סיבובי ההגה הגדול. מאמצע-סוף 05, בכל משאית, שיש לה חגורה, חייבים לחגור- ובאמת, ראיתי כבר נהגי המשאיות חגורים, וזה נראה מה-זה מוזר!

דעתי-אם יש, אז למה לא? להזיק, זה בטח לא יזיק!

מעולם לא היה אסור !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

גם במשאיות בנות 20 שנה הנוסעות בכבישי הארץ יש חגורות בטיחות למעט במקרים שהנהגים פרקו אותן. ב19 וחצי שנים שאני נוהג במשאיות, תמיד חגרתי היכן שהיתה חגורה. חגירת חגורת בטיחות בכל כלי רכב אינה דבר מוזר. בכל העולם וגם בארץ יודעים שחגורת הבטיות היא אביזר הבטיחות היעיל ביותר במניעה וצמצום פגיעות גוף.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לא התכוונתי, שממש היה כתוב בחוק "אסור", אבל הייתה קיימת דעה (לרוב), שחגורות במשאית לא רק שלא תורמות לבטיחות, אלא אף עלולות להזיק במיקרים מסויימים, לכן חובת לחגור בטוח לא הייתה! אני אישית לא מסכים עם זה, בטח לא לגבי החגורות "החדשות" עם מנגנון מתיחה/שיחרור- הן ממש לא מפריעות לנהיגה בשום מצב, כל עוד הן תקינות, כמובן! וכשעשיתי רישיון למשאית, אחרי כמה שנים טובות של וותק עם רכבים קטנים, דבר ראשון, שניסיתי לעשות (אוטומטית)-זה לחגור, אז המורה אמר לי, לא לעשות את זה, ואז אמר לי, למה! שוב, אני לא מסכים עם זה, ולי אישית חגורה אף פעם לא הפריעה לנהוג בשום דבר, שנהגתי...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...