Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קסם האברט

השושנים
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות ההתרגשות האחרונה ולכבוד הגשם הראשון:

קיסמה של האברט

קצת פילוסופיה מגובה העיניים...לפני שחלק מחברי הפורום נולדו, סוף שנות השיבעים בשממה המוטורית בא"י (ארץ-ישראל), שגליה עטרי היתה בראש מצעד הפזמונים, הצבא בלבנון ועל האינטרנט עוד לא חלמו...הגיעו ראשוני הביאנקי לארץ סמ"ק מתחת לאלף, מספיק בשביל להיות מדרגת המיסוי הנמוכה ביותר, רמת "פאר" שונות, רחוקה מרחק שנות אור ממה שאנו מורגלים היום... מכונית זריזה לנהיגה, קלה לחניה וחסכונית ביותר... וכמובן שמצאה לה כאן קהל נוח ואוהד, במיוחד בקרב המין היפה החזק והשולט (במקרה שאישתי תקרא)...בינהם הסתננה גם האברט, שהיתה זאב בעור של כבש, רכב שניראה כמו של השכנה אבל...(גמד גמד אבל עם כזה....) היא לא היתה אף פעם מכונית אקזוטית עם מנוע מתוחכם, או בשורה מוטרית כל שהיא, המנוע היה מוגדל במקצת מהביאנקי הרגילה, הילוך נוסף וזהו בעצם...וכאן טמון לדעתי סוד קיסמו, בפשטותו, בצניעותו ונועם הליכותיו, וביכולות המוטורית שלו... שילדה קצרה וקלה עם מנוע איטלקי שש אלי טורים... וחלוקת גיר מושלמת... בידים נכונות היתה מסוגלת לעשות הרבה יותר מרכבים גדולים ויקרים ממנה, שהסתובבו פה...הפשטות הנקיון העיצובי והמחסור בגימיקים יקרים, הוזילו את המחיר ועשו אותה שווה לכל נפש, קלות הטיפולים וזמינות החלקים והשיתוף אם אחותה הקטנה, פתרה בעייה עלות הטיפול והוזילה את הקשר בינה לבין בעליה....הדרך לא היתה רצופה בשושנים (אין קשר משפחתי)... הפח האיטלקי החליד עצמו לדעת, הפלסטיקה היתה זולה, בלשון המעטה... בעיות חשמל ורגישות לדלק הישראלי שנמכר פה, והכי חשוב בגלל מבנה הרכב מצאה עצמה לא פעם במצבים מביכים ומסוכנים, שפגעו קשות בשילדה, כל תאונה חזיתית גם במהירות נמוכה הזיקו לה מאוד, לעיתים עד להורדה מהכביש... סדקים בשילדה ובעיות בולמים באדיבות מע"צ, היו בעיות נפוצות בכל הדגמים... המתחרה מבית פיאט הציגה רכב מסורבל יותר וכבד יותר למרות שמשך אחריו עדת מעריצים לא קטנה, האינוצ'נטי היתה נדירה ובעייתית יותר... והאברט שמרה על תדמית ילדה טובה מבית טוב... לארץ היגעו האברטים לאו דווקה כרכב ספורט אלה כרכב משודרג מהביאנקי עילית, שהיתה משווקת כאן וכמו שנכתב כבר לא פעם נהג או נהגת הרכב לא ידעו מה יש להם ביד...הביאנקי נעלמו מהר מדי מהנוף, משאירה חלל מיותם וכמיהה לרכב קטן זריז וזול נוח לטיפול שאינו משאיר אותך עם חור בכיס.... תישאלו באוניברסיטאות בתחילת שנות השמונים מי היה הרכב הנפוץ ביותר בחניה...כן מה לעשות הגשם הראשון הופך אותי לרגשן....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ואללה, הגשם הופך את כולנו לסנטימנטלים יותר או כמו שאמר וודי אלן:

"i love the rain' it washes the dirt of the sidewalk of our lives"

הערה ראשונה, גלי עטרי, ולא גליה עטרי :wink: .

לעניין העלמותן מהנוף, בתור ילד/נער תל אביבי אני יכול להעיד שהבעיה העיקרית הייתה שרוב הרכבים נקנו מלכתחילה כרכב ראשון לילדים.

אבא, שהממון בכיסו, יקנה לילד 205 או רנו 5 או אוטוביאנקי או 127 או אונו, מכוניות קטנות נחמדות וחדשות באותה תקופה.

אם הילד היה מנדנד והאבא לא כ"כ מבין אז הוא היה קונה לו את הדגם ה"מאובזר", הווה אומר 205 GTI (תוספת של ח"ח,נ"מ וסאן רוף וזהוא, מה לא?) או 5 GTT או אברט או 127 ספורט.

בתחילת שנות ה 80 (וגם קצת אח"כ) חניית ביהס שלי (עירוני ה) הייתה נראית כמו חניה של מפגש מכוניות ספורט.

כולן חדשות, כולן יפייפיות, כולן מנקרות עיניים וכולן בידיים לא נכונות שלא יודעות מה לעשות עם הרכבים האלה.

מאחר וכולן גם היו בעלות שילדה לא סלחנית, רובן נעלמו.

רק לשם השוואה, תיראו כמה 325 נשארו משנות ה 80, עשרות!

לעומת זאת איפה כל ה GTT, אברט, אונו טורבו וכו' שנמכרו כאן?

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בזמנו, אבא שלי עבד בסוכנות לנצי'ה,

הוזמנו ע"י שגרירות מסויימת (כנראה האיטלקית, לא שאלתי) כמות קטנה של אוטוביאנקי אבארט' והוא ועוד כמה חברים קיבלו לידיהם את התפקיד להעבירם לשגרירות מהסוכנות, בקיצור לא אסבך אותכם ביותר מידי פרטים, רק אומר שאבא שלי הגיע על השעון ל180 קמ"ש ואז הוא החליט שזה מספיק לו וירד למטה ושאר החבר'ה החלו להתרחק ממנו.

כמה שאבא שלי אהב ועדיין אוהב את הרכב הזה, שעושה לי טוב על הלב בכל פעם מהפעמים הנדירות שיוצא לי לראותו...

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

המכונית האולטימטיבית של שנות השבעים שהעלתה חיוך על פני הנהג (והסובבים) הייתה ונשארה אלפא רומאו מסדרת ה-105.

שימו לב כמה מכוניות כאלו שרדו, להערכתי הרבה יותר מחצי ממה שנמכרו בשנים ההם בארץ.

ראובן

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

טעות קטנה, ה127 בתמונה זה דור 2 ו3.:-)

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

זה לא ניסוח נכון!!! הכתומה זה דור 2 ספורט והכסופה דור שלישי ספורט.

יותר נכון דגם ספורט 1 ודגם ספורט2!!! קפיש;-)

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם
ואללה, הגשם הופך את כולנו לסנטימנטלים יותר או כמו שאמר וודי אלן:

"i love the rain' it washes the dirt of the sidewalk of our lives"

הערה ראשונה, גלי עטרי, ולא גליה עטרי :wink: .

רק לשם השוואה, תיראו כמה 325 נשארו משנות ה 80, עשרות!

בברכה,יניב

עשרות??? אז איפה הן מתחבאות כולן???

אני חושב שהשרידות של BMW נובעת פשוט מאיכות חומים ראויה יותר.

רוב הב.מ.וו ששרדו משנות ה-80 הן דווקא החלשות, אלה שלא היה סיכוי שילכו לאיבוד לבעליהן חסרי היכולת.

ולגבי 323 \ 325, אני לא חושב ששרדו יותר מ-10. וגם את ה-10 האלה בקושי אפשר לראות

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
המכונית האולטימטיבית של שנות השבעים שהעלתה חיוך על פני הנהג (והסובבים) הייתה ונשארה אלפא רומאו מסדרת ה-105.

שימו לב כמה מכוניות כאלו שרדו, להערכתי הרבה יותר מחצי ממה שנמכרו בשנים ההם בארץ.

ראובן

אכן פנינה מוטורית אבל מעולם לא היתה מתמודדת ישירה לביאנקי...פנתה לפלח שוק שונה לחלוטין והיתה יקרה בהרבה .... בשנים הנ"ל למרות חיבתי העזה לאלפא החל מתחילת שנות השמונים היתה תחילת הסוף של האלפא האמיתית.....דגמי האלפא הקלאסיים אמצע שנות השישים עד השבעים המאוחרות לאחר מכן הירידה....

פורסם
עשרות??? אז איפה הן מתחבאות כולן???

אני חושב שהשרידות של BMW נובעת פשוט מאיכות חומים ראויה יותר.

רוב הב.מ.וו ששרדו משנות ה-80 הן דווקא החלשות, אלה שלא היה סיכוי שילכו לאיבוד לבעליהן חסרי היכולת.

ולגבי 323 \ 325, אני לא חושב ששרדו יותר מ-10. וגם את ה-10 האלה בקושי אפשר לראות

רון.

E21 323 יש בארץ יותר מ10

E30 325 יש הרבה....

haters will hate

פורסם
E21 323 יש בארץ יותר מ10

E30 325 יש הרבה....

שוב, מתמודדת ראויה אבל לא בליגה האמורה....הבימר היתה ועודנה סמל מעמד... ונחשבה תמיד כמכונית יקרה מהממוצע ולכן שמרה על ערך גם כמשומשת... וכרכב יקר נישמרה בצורה שונה מהביאנקי ופנתה לקהל שונה לגמרי (בעלי ממון)... קסם האברט בדומה למכוניות הפתוחות והזולות של שנות השישים, פנה לקהל צעיר תפרן שחיפש ריגושים והנאה מנהיגה לא את סמל המעמד וניקור העיניים....

פורסם
E21 323 יש בארץ יותר מ10

E30 325 יש הרבה....

הלוואי (לגבי הE21)......יש אחת שאני יודע עליה. כל השאר הם שמועות מאנשים שלא מכירים את ההבדל (הכוונה אליך, בנציל'ה:wink: ...)

לגבי הE30 - אכן צודק. יש כמה עשרות כאלו.

אבל הן ממש לא קשורות לביאנקי.

לגבי האבארט - אכן חמודונת, ואחת הכוכבות של הקטנות של פעם (אחרי המיני קופר). היגוי ישיר, מנוע נהדר ומעל הכל - תחושת הקלילות.

הבעייה אכן הייתה נעוצה במחירה הזול: נמכרו ממנה דיי הרבה, אבל שרדו מעטות בעקבות "התרבות המוטורית" של אותה תקופה (ולא שהיום המצב יותר טוב).

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

*בתמונה מצורפת:

אוטוביאנקי אבארט דור 1 ואחרון 1985.

פיאט 127 ספורט דור 1 ו..2

אוטוביאנקי Y10 משופרת(כתומה) -כלומר מושתלת מנוע אינטגרלה.

אילן פ.

תמונות מוקטנות שצורפו http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=43961&stc=1&thumb=1

הי. לאחי היתה 127 ספורט כמו בתמונה.

מודל 83 מנוע 1.3 5 הילוכיםכולל כל הפלסטיקים...

חמודה לאלה.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

מזכיר נשכחות... פעם כשהיינו ילדים... לי הייתה סוברו GSR 74 ולאחד מחבריי הייתה אברט שנת 79, האברט הייתה מאוד מהנה לנהיגה אבל הסוברו הייתה יותר מהירה...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

למרות הדימיון בנפח(1050)ובהספק(70 כ"ס)לאוטוביאנקי אבארט ול 127 ספורט היו מנועים שונים לחלוטין.

מנועה של האבארט היה מבוסס על מנוע ה 956 סמ"ק של העלית(או אלגנט)שעצמו היתבסס על מנוע ה 903 סמ"ק של ה 127.

הקדח והמהלך הוגדלו עד המקסימום האפשרי(אבל ממש),יחס הדחיסה הועלה,הותקן מאייד וובר כפול ומערכת הפליטה היתה חופשית יותר.

התוצאה היתה מנוע חזק יחסית לניפחו,גם בקנה מידה של ימינו,עולה נהדר במעלה הסל"ד ובעל צליל נהדר.

לעומת זה,החיים עימו לא היו קלים;היה קשה מאד לתאם אותו כראוי,בייחוד בסיבובי סרק,שרשרת התיזמון היתה מרעישה תמידית,אטמי ראש הולפו בקצב מסחרר,גם בשל יחס הדחיסה הגבוה.

בשל מחירה הזול יחסית,היא ניקנתה ע"י צעירים שלרוב אנסו אותן באכזריות...

בדומה ל E21 של ב.מ.וו,גם האבארט נתנה תחושה שאפשר לעשות איתה הכל,עד שהאחיזה היתה אובדת.או אז היתה צריך להפגין כישורי נהיגה ברמה גבוהה על מנת להחזירה למוטב.

בגיליון 19(אם אני לא טועה)ניבחנה האבארט מול ה 127 ספורט 1.3,ובסוף המיבחן ישנם תצלומי סללאלום,שבהם האבארט ניראת תלוייה על גלגל אחד.

כמה שניות אחר כך היא היתה על הגג...

ובניגוד לסברה הרווחת,האברט לא היתה מכונית מהירה,אפילו לא בקנה מידה של אז.

עם 12 שניות מ 0-100 כמעט כל הקטנות החמות של אז הישאירו אותה מאחור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ובניגוד לסברה הרווחת,האברט לא היתה מכונית מהירה,אפילו לא בקנה מידה של אז.

עם 12 שניות מ 0-100 כמעט כל הקטנות החמות של אז הישאירו אותה מאחור.

I will agree with that. I was looking for a sporty car in the early 90s and went to test drive one. It was a fun little thing but it was not faster than my parent's Citroen BX - so I passed.

They are still cute little cars that are fun to drive.

• תוכן חדש...