Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הספר, לרכב האספנות שלי צריך פלאגים של צ'מפיון N8.

מה לעשות, ואלו כבר חלפו מהעולם ואולי אולי ניתן למצוא אותם באיביי - האמת, לא בדקתי...

אין לי חשיבות בלרדת ברמת השחזור של האוטו עד לרמת הפלאג, ולכן אני מחפש תחליף הולם - כזה שלא יפגע במנוע מצד אחד, ולא יגרום לעשן מיותר מהצד השני (האחורי, כמובן...).

אף אחד לא ידע לומר לי האם זהו פלאג חם / קר, ולמען האמת גם אף אחד לא הסביר לי מה הוא ההבדל בין פלג חם לפלאג קר. לפי מה שחיפשתי ברשת - פלאג קר מוציא את החום יותר מהר מהצילינדר מאשר פלאג חם, ולכן פלאג קר מתאים בעיקר למכוניות מירוץ.

לעומת זאת, מכונאי שדיברתי איתו טען בחום שהפלאג המתאים לרכב זהו פלאג קר (שכמובן אני יכול לקנות אצלו ב"הנחה"), ולעומתו, בעל חנות החלפים המקומית טען שפלאג חם מיועד לארצות חמות ואילו פלאג קר לארצות קרות (נשמע לי מצוץ מהאצבע לחלוטין, בעיקר בהתחשב בעובדה שאין לו פלאגים קרים ואני יכול לקבל אצלו פלאגים חמים ב"הנחה").

ואחרי הסיפור הנ"ל, נשאלת השאלות הבאות:

1. מה ההבדל האמיתי בין פלאג קר לחם (לע"ד, מה שקראתי ברשת זה הנכון ביותר)?

2. איזה פלאגים לעזאזל אני צריך לאוטו שלי, והאם זה בכלל משנה האם הם חמים / קרים?

כמובן שיכול להיות שבכלל השאלה אמורה להתפרסם בפורום הטכני, אבל אחרי הכל, מדובר ברכב אספנות...

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

תשובה!

אף אחד לא מחייב אותך להשתמש בפלאגים המקוריים היום לדוגמא יש פלאגים הרבה יותר טובים באפטר מארקט. ואני ממליץ בחום על Splitfire

על איזה רכב מדובר?

בכל מיקרה העניין של פלאג חם קר הינו כזה.

מנוע מיקצועי עם יחס דחיסה גבוה יהיה צורך בפלאג כמה שיותר קר...

ומנוע סטנדרתי לחולטין יהיה שימוש בפלאג חם.

http://www.classicar.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=130&KW=MSD&PN=0&TPN=2

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

דבר ראשון - תודה רבה!!!

קראתי בעיון את ההודעה שלך וגם את הקישור שצירפת.

אז אני מבין שאין לי צורך בפלאג קר כי אם בחם (כפי שחשבתי בעקבות הקריאה).

מצד שני, הקריאה גם די בלבלה אותי...

יש כ"כ הרבה סוגי פלאגים (אני לא מדבר על חברות המייצרות, כי אם על הפלאגים עצמם) - איך אני יודע מה שווה ערך לפלאג N8 של צ'מפיון...

מיותר לציין שאין לי את הפלאג המקורי שאני יכול לקחת אותו איתי ולהגיד למוכר - כזה אני רוצה...

היום יש לי באוטו פלאג (חם) של צ'מפיון אם איזה מספר סידורי עליו.

ההברגה בטוח מתאימה לאוטו, אבל השאלה היא האם האורך של הפלאג מתאים גם הוא, או שפלאג קצר / ארוך יותר בחצי ס"מ - ייתן למנוע בדיוק (ולא כמעט) את מה שהוא צריך, ולזה אין ספק שפלאג N8 מתאים הכי הרבה...

פורסם

יש טבלאות המרה.

על איזה רכב ומנוע מדובר?

ובקשר לאורך של הברגות...

ההבדלים הם רק בין ראש ברזל לראש אלומיניום..

ברש ברזל ההברגות בדרך כלל יותר קצרות.

בכל מיקרה.. בלי סוג הרכב סוג המנוע ושנתון הרבה אי אפשר לעזור לך...

פורסם

שוב תודה רבה לך!!!

מהמשך החיפושים עולה ככה...

כבר לא מייצרים N8, והתחליפי שלו נקרא N5C, שגם אותו ככל הנראה לא ניתן להשיג בארץ.

המאפיינים שלו הם:

אורך: 14 מ"מ

הברגה: 3/4 אינץ'

מפתח: 13/16 אינץ'

ליבת נחושת.

הנתונים לפי הקישור המצ"ב:

http://www.championsparkplugs.com/more_info.asp?AAIA=&pid=8516

כעת נשאלת השאלה איפה ישנן טבלאות המרה....

פורסם
לפי הספר, לרכב האספנות שלי צריך פלאגים של צ'מפיון N8.

מה לעשות, ואלו כבר חלפו מהעולם ואולי אולי ניתן למצוא אותם באיביי - האמת, לא בדקתי...

אין לי חשיבות בלרדת ברמת השחזור של האוטו עד לרמת הפלאג, ולכן אני מחפש תחליף הולם - כזה שלא יפגע במנוע מצד אחד, ולא יגרום לעשן מיותר מהצד השני (האחורי, כמובן...).

אף אחד לא ידע לומר לי האם זהו פלאג חם / קר, ולמען האמת גם אף אחד לא הסביר לי מה הוא ההבדל בין פלג חם לפלאג קר. לפי מה שחיפשתי ברשת - פלאג קר מוציא את החום יותר מהר מהצילינדר מאשר פלאג חם, ולכן פלאג קר מתאים בעיקר למכוניות מירוץ.

לעומת זאת, מכונאי שדיברתי איתו טען בחום שהפלאג המתאים לרכב זהו פלאג קר (שכמובן אני יכול לקנות אצלו ב"הנחה"), ולעומתו, בעל חנות החלפים המקומית טען שפלאג חם מיועד לארצות חמות ואילו פלאג קר לארצות קרות (נשמע לי מצוץ מהאצבע לחלוטין, בעיקר בהתחשב בעובדה שאין לו פלאגים קרים ואני יכול לקבל אצלו פלאגים חמים ב"הנחה").

ואחרי הסיפור הנ"ל, נשאלת השאלות הבאות:

1. מה ההבדל האמיתי בין פלאג קר לחם (לע"ד, מה שקראתי ברשת זה הנכון ביותר)?

2. איזה פלאגים לעזאזל אני צריך לאוטו שלי, והאם זה בכלל משנה האם הם חמים / קרים?

כמובן שיכול להיות שבכלל השאלה אמורה להתפרסם בפורום הטכני, אבל אחרי הכל, מדובר ברכב אספנות...

לפי הספרות שנמצאת מולי בנוגע להמרת דגמי מצתים, המצת של צ'מפיון מדגם N8 תואם את דרגת החום של מצתים בני ימיני למכוניות מודרניות (ב NGK זו מצויין בקוד המצת ע"י המספר 6).

תרשה לי הארה קטנה בנוגע למה שכתבת על "מכוניות מרוץ"... אין ממש קשר למכונית מירוץ או לא. יש מכוניות "סטנדרטיות" או משופרות קלות (יחס דחיסה וכד') שדורשת מצת יותר קר... זה עניין מורכב של תכנון, טמפ' עבודה, יחס דחיסה וכד'.

אם תוכל לציין את דגם הרכב והשנה - זה יהיה מצויין.

(בהיסטוריה שלך ראיתי פורד טאונוס 2000 סמ"ק - האם זו האחת או שיש אחת נוספת ?)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב זה רובר P4.

היות ואני לא חושב שתמצאו אותו (או את הפלאגים שלו) בכל ספרות מודרנית (בטח שלא בכזו עברית...) לא ציינתי את סוג הרכב עד עתה.

יש לי גם פלאגים של NGK - אבל אני לא יודע אם הם מתאימים או לא - קוד דגם שלהם הוא 6410 B5ES.

את ההתאמה הזאת לא אני עשיתי ולכן אינני יודע האם זו התאמה מדוייקת או לא.

ולכן אני חוזר לשאלה האם יש איפה שהוא ברשת טבלת המרה בין היצרנים השונים?

תודה רבה לכם!

פורסם
הרכב זה רובר P4.

היות ואני לא חושב שתמצאו אותו (או את הפלאגים שלו) בכל ספרות מודרנית (בטח שלא בכזו עברית...) לא ציינתי את סוג הרכב עד עתה.

יש לי גם פלאגים של NGK - אבל אני לא יודע אם הם מתאימים או לא - קוד דגם שלהם הוא 6410 B5ES.

תודה רבה לכם!

יעזור מאוד אם תציין נפח מנוע והאם מדובר בשם המלא של הרכב או ש "P4" הוא קיצור/קוד דגם (אם לא, נשמח אם תתן כל פרט נוסף, כולל שמו המלא של הדגם ו/או פרטים אחרים שעלולים לסייע בעניין).

כמו כן האם מדובר ב"רובר" אמיתית או חברה שהיא תחת קבוצת רובר ?

(Austin\MG\Morris\Princess\Triumph\Vanden Plas)

איציק

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הרכב זה רובר P4.

תודה רבה לכם!

ההתאמה מדוייקת מאוד אתה יכול גם NGK B6ES פלגים רגילים לגמרי ולדעתי אתה יכול BP6ES שזה הפלג הנפוץ ביותר.

דוד נמרי

פורסם

תודה רבה!!!

האם ידוע לך איפה ישנה טבלה כזאת שמתאימה את הפלאגים, או שזה מצוי רק בספר אצל בעלי חנויות מחנויות שונות, ואז אולי ננסה להשיג את זה דרך מי שכתב את החוברת הנ"ל.

מעבר לכך, האם יש משמעות ליצרן?

אני מניח שכן, כמובן שיש יצרנים טובים יותר וטובים פחות, אבל האם זה משנה לרכב שבחצי שנה - שנה עושה 2000 - 1000 ק"מ בלבד ואז הפלאגים מוחלפים.

שוב תודה!

פורסם

התוצרת הרבה לא משנה אין טעם להחליף כל 2000 ק"מ , 10,000 - 20,000 הם אורך החיים של פלגים באוטו ישן, בחדש הרבה מעל 100,000 ק"מ

אם יש לך עוד שאלות תשאל ואענה

דוד נמרי

פורסם

הכי קל... פשוט תכתוב לתמיכה הטכנית של כל חברה...

ותציין את סוג הרכב... הם לא רק שיגידו לך מה מתאים לך.. הם יגידו לך איפה למצוא את זה בארץ...

• תוכן חדש...