Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חגורות בטיחות-חובה, כן או לא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום חייתי בידיעה שאין חובה לחגור חגורות ברכב ישן....אלא שהיום עצר אותי שוטר ממשטרת התנועה....בדק בדק...ולבסוף אמר שהתקנה שונתה לפני כחדשיים, וחובה לחגור חגורה....

מישהוא יודע מה קורה בענין הזה??? חתימה טובה.

אריה

סיטרואן DS72

פורסם
עד היום חייתי בידיעה שאין חובה לחגור חגורות ברכב ישן....אלא שהיום עצר אותי שוטר ממשטרת התנועה....בדק בדק...ולבסוף אמר שהתקנה שונתה לפני כחדשיים, וחובה לחגור חגורה....

מישהוא יודע מה קורה בענין הזה??? חתימה טובה.

אריה

סיטרואן DS72

אריה

התקנה אומרת שחובה לחגור במושבים הקידמיים ברכב פרטי משנת דגם 1969

לא היה שום שינוי בעניין זה יש שינויים בתקנות לגבי ילדים יש חובה גם במכוניות ישנות מאוד.

בכל מקרה אני מאוד ממליץ להתקין (כמו שצריך) חגורות ולחגור בכל נסיעה

בסאאבים שלי ב- 1967 וב-1966 יש חגורות

דוד נמרי

פורסם

לנמרי, אריה וכולנו!

התקנה אכן שונתה, כפי שהאריוס שבתחבורה אכן נוכח לדעת, והיא קובעת חובת חגירה לכל רכב (כל רכב, ללא יוצא מהכלל, כולל כל סוגי המשאיות והאוטובוסים) שמותקנות בו חגורות בטיחות, ולא לפי תאריך מסוים, כפי שהיה קודם. לא על כל האוטובוסים כבר הותקנו ח"ב. על כל הרכבים הפרטיים הותקנו ח"ב מסוף שנות השישים (רוב המכוניות מ-68'-67' כבר מותקנו).

בברכת שנה טובה

סונט בכם

נ"ב: וכפי שאמר הנמר: תתקינו בכל מקרה, והשתמשו לבטיחותכם!

ס"ב

0 נקודות מ-1974

פורסם

אם כך...יש צורך להתקין חגורות גם בכלי רכב עתיקים שלא הותקנו בהם חגורות מילכתחילה...למשל

בבעלותי טרקסיון 56, האם אי חיב להתקין בו חגורות??? או למשל בג'יפ 49??

אריה

פורסם

אריוס, אבהיר (לפחות כפי שאני הבנתי).

בשנות הששים היו לחלק מהמכוניות ח"ב ולחלק לא, כי העניין נכנס בהדרגה. החוק אמר שמשנת 1969 חובה לחגור, כי אז לכל המכוניות היו ח"ב.

כפי שאני הבנתי מהנאמר כאן, עכשיו יש חובה לחגור בכל מכונית בה מותקנת ח"ב מטעם היצרן ואפילו היא מלפני 1969. מכוניות שלא הותקנו בהן, לא מחויבות.

כך שהטרקסיון, למיטב הבנתי, פטור.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תחגור חגורה בשבילך ובשביל החיים שלך.

לא בגלל שהחוק מכריח אותך.

אתה לא רוצה להימצא במרחק 100 מטר בתוך תעלה אחרי תאונה, נכון (סליחה על התיאור)...?

זה מה שיש לי להגיד בנושא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אם כך...יש צורך להתקין חגורות גם בכלי רכב עתיקים שלא הותקנו בהם חגורות מילכתחילה...למשל

אריה

אין חובה מהטעם הפשוט שברכבים הישנים אין נקודות עיגון מתאימות. החגורה תצא ממקומה יחד עם האדם עליו היא שומרת במידה ואין נקודת עיגון מתאימה.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

אריה

חובת החגירה היא על כל הרכבים בהם מותקנות חגורות בטיחות! ובאלו שלא, אם ערך מכונית האספנות לא ירד עקב כך,כדאי מאוד להתקין. כיום כבר ידוע שחגורת בטיחות, ובמיוחד אם היא משולבת בכריות אויר, מצילה חיים רבים!

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
תחגור חגורה בשבילך ובשביל החיים שלך.

לא בגלל שהחוק מכריח אותך.

אתה לא רוצה להימצא במרחק 100 מטר בתוך תעלה אחרי תאונה, נכון (סליחה על התיאור)...?

זה מה שיש לי להגיד בנושא.

אני דווקה חושב שאם הגעתי למצב שהיקר לי מכל נפל בגללי לטעלה ,אז עדיף שגם אני יעוף 100 מטר כעונש .
פורסם
אני דווקה חושב שאם הגעתי למצב שהיקר לי מכל נפל בגללי לטעלה ,אז עדיף שגם אני יעוף 100 מטר כעונש .
אני מקווה מאוד שכשאתה מדבר על "היקר לי מכל" אתה מתכוון למשפחה, כי עם כל הכבוד לאוטו...

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

ואז מה...?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...