Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במוסף השבת של עיתון מעריב (הפלג הירושלמי) "כל הזמן" התפרסמה כתבה מעניינת על מס' מכוניות אספנות בבעלותם של ירושלמים. בגוף הכתבה מציינים בעלי הרכבים פרטים על הרכב, סיפור אישי של כל אחד מהם בנוגע לרכב וכל זאת בליווי תמונות צבעוניות.

הרכבים בכתבה:

לינקולן קונטיננטל, סיטרואן טרקסיון, קדילק דה ויל, שברולט בל אייר, רובר P4 , ויליס ג'יפסטר, טריומף TR250 והדובדבן שבקצפת MGB 1975 צהובה שחשבתי שמזמן נטשה את עיר הקודש.

קצת נעלבתי שהמכונית שלי לא נחשבת "מגניבה" בירושלים ולכן לא פנו אלי להתראיין לכתבה. טוב למען האמת אני לא בדיוק ירושלמי.

הנה כמה תמונות של ה - MG שלי

MVC-004S.JPG

MVC-010S.JPG

MVC-014S.JPG

1965 MGB

פורסם

קראתי את הכתבה, נחמדה ביותר.

ה- MG שלך מדהימה, והייתה ראויה להופיע בכתבה, חבל שלא יצא.

אם לא זרקתי את העיתון אני אסרוק את הכתבה ואעלה אותה.

בברכה אבי. :-)

פורסם

הי אלון,

ה-MGB הצהובה היתה בשנות השמונים בבעלותו של איש חיל האוויר מתל-נוף. הרבה שנים כבר לא ראיתי אותה - יהיה נחמד אם אתה (או מישהו אחר) יסרוק את הכתבה עבור הלא-ירושלמים.

אתה לא צריך להעלב... לידיעת כולם, המידג'ט שלך, מעבר לעובדה שהיא מכונית מקסימה, היא ה-MG ה"אמיתית" הצעירה ביותר בארץ. הכוונה ב"אמיתית" היא ל-MG שיוצרה במפעל המקורי, הקטן והמשפחתי באבינגדון שליד אוקספורד. ה-MG המודרניות כבר יוצרו במפעלים של קבוצת רובר (ז"ל).

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לי אישית ידועות לפחות על עוד כמה וכמה פנינים שנישכחו ומככבות בי-ם,אלפות ספידר שנות השישים (2)

MG שחורה (כתומה בעברה) 2000 אוטומט. MGB לבנות (2) מוריס מינור שנות החמישים המאוחרות ועוד....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יצא לי לראות (אם כי לא ממש לאחרונה) MGB צהובה גם בחיפה. האם מדובר באותה אחת ?
כנראה שלא. הצהובה הירושלמית היא מודל 75 עם טמבונים שחורים (Rubber Bumper), בעוד שהחיפאית היא מודל 65. אגב, החיפאית היתה שלי פעם, ועמדה למכירה לפני מספר חודשים.

לי אישית ידועות לפחות על עוד כמה וכמה פנינים שנישכחו ומככבות בי-ם,אלפות ספידר שנות השישים (2)

MG שחורה (כתומה בעברה) 2000 אוטומט. MGB לבנות (2) מוריס מינור שנות החמישים המאוחרות ועוד....רן

ה-MGB השחורה אכן אוטומטית, עם הגה כח ומזגן. היא מודל 76 והיתה במקור עם גיר רגיל. הגיר האוטומטי הועבר אליה מ-MGB אחרת, משום שהיתה אופציה אוטומטית במכוניות האלו רק בשנים 68-72. לגבי הנפח, בוא לא נזרוק מספרים ונסתפק בעובדה שיש לה מנוע משופר...

שתי ה-MGB הלבנות הן GT. אחת אוטומטית ואחת רגילה, ששייכת ליעקב טורטן ומוצעת למכירה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
הי אלון,

ה-MGB הצהובה היתה בשנות השמונים בבעלותו של איש חיל האוויר מתל-נוף. הרבה שנים כבר לא ראיתי אותה - יהיה נחמד אם אתה (או מישהו אחר) יסרוק את הכתבה עבור הלא-ירושלמים.

אתה לא צריך להעלב... לידיעת כולם, המידג'ט שלך, מעבר לעובדה שהיא מכונית מקסימה, היא ה-MG ה"אמיתית" הצעירה ביותר בארץ. הכוונה ב"אמיתית" היא ל-MG שיוצרה במפעל המקורי, הקטן והמשפחתי באבינגדון שליד אוקספורד. ה-MG המודרניות כבר יוצרו במפעלים של קבוצת רובר (ז"ל).

בברכה,

קובי

לקובי ואלון שלום רב!

ראשית קובי תרשה להחמיא לך על הפירגון שלך לאלון, על ה-MG של אלון, ושהיה לי הכבוד, לראות את שלך וגם של אלון, והיא הרבה יותר ממקסימה לדעתי!

ולאלון,אני חייב לציין שאתה בהחלט יכול להרגע ואין צורך לכעוס על מערכת העיתון הירושלמית, שלא הכלילה את רכבך הקלאסי והמקסים, בקטגורייה של רכבי אספנות, באזור ירושלים, מהסיבה היחידה שהזכיר פיטש, רכבך אינו אספנות, והוא שייך לקטיגוריות של מכוניות קלאסיות,מקסימות , שמורות,

הנותנות הנאה רבה לבעליו, ולצופים בו, פאר היצירה הבריטית!

חג שמח

גמר חתימה טובה

וצום קל!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ראיתי את הכתבה וגם אני מכיר עוד כמה וכמה מכוניות קלאסיות ומכוניות אספנות שוות בירושלים, שתיים אני אפילו מכיר מקרוב, מבפנים ומבחוץ, מלפני (השיפוץ) ולאחריו.

החשוב הוא שהנושא על היבטיו השונים צובר הד ותהודה, עניין והכרה ציבוריים, והדבר יסייע, כך אני מאמין, לכל קהיליית האספנים.

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

תודה לכל המחמיאים בגוף השירשור ובה"פ. ולכל אלה שחשבו שבאמת נעלבתי (ומסתבר שהיו כאלה ) אבהיר כי זה נכתב בהומור ללא כל כוונה רצינית.

קובי - אכן המידג'ט שלי אכן יוצרה באבינגדון ויש לי ראיה חותכת מספר השילדה מסתיים באות G . היא גם ה MG האחרונה שנכנסה לארץ והיחידה משנת 1977 בישראל . היא יצאה מפס הייצור ביוני 1977 ועלתה על כבישי הארץ באוקטובר אותה שנה.

השושנים - אכן יש בי-ם עוד כמה פנינים אבל לא הרבה במיוחד ובטח לא כפי שקיימות במרכז. אגב אתמול בבוקר ראיתי בתלפיות ליד ירוחם אלפא פתוחה מתחילת שנות השישים שיובאה לארץ לא מזמן (לפי מס' הרישוי).

אהרון - לא יודע מה ראית בחיפה אבל ה - MGB הצהובה מן הכתבה נמצאת בי-ם כ - 15 שנה ובקושי יצאה מן החניה בשנים אלו. היא עברה שיפוץ מקיף ע"י בעליה תוסיה כהן.

fitch - אתה ילד חמוד אבל אינך צריך להגיב בכל ענין ולבטח לא בנושאים שאין לך מושג בהם. הכתבה לא הייתה רק על רכבי אספנות כי אם על מכויות מגניבות בי-ם, לדוגמא הופיעה בכבתבה יגואר חדשה לגמרי שמחירה עומד על 660,000 ש"ח. לידיעתך ישנן הרבה מכוניות קלאסיות ישנות שבעליהן בחרו לא לרשום אותן כאספנות מכל מיני סיבות. האם הן לא מכוניות אספנות?!

איל - גם אני מכיר מכונית אחת לפחות שעברה שיפוץ יסודי ומקצועי ביותר בירושלים ולמזלי זכיתי לעקוב אחר חלק מתהליך השיפוץ שלה (כאשר המידג'ט שלי עברה טיפול קוסמטי אצל ביטון).

צר לי אבל אין לי סורק ולכן לא אוכל לסרוק את הכתבה. אבל אשמח להביא איתי את הכתבה למפגש שישי של המועדון.

1965 MGB

פורסם
תודה לכל המחמיאים בגוף השירשור ובה"פ. ולכל אלה שחשבו שבאמת נעלבתי (ומסתבר שהיו כאלה ) אבהיר כי זה נכתב בהומור ללא כל כוונה רצינית.

קובי - אכן המידג'ט שלי אכן יוצרה באבינגדון ויש לי ראיה חותכת מספר השילדה מסתיים באות G . היא גם ה MG האחרונה שנכנסה לארץ והיחידה משנת 1977 בישראל . היא יצאה מפס הייצור ביוני 1977 ועלתה על כבישי הארץ באוקטובר אותה שנה.

השושנים - אכן יש בי-ם עוד כמה פנינים אבל לא הרבה במיוחד ובטח לא כפי שקיימות במרכז. אגב אתמול בבוקר ראיתי בתלפיות ליד ירוחם אלפא פתוחה מתחילת שנות השישים שיובאה לארץ לא מזמן (לפי מס' הרישוי).

אהרון - לא יודע מה ראית בחיפה אבל ה - MGB הצהובה מן הכתבה נמצאת בי-ם כ - 15 שנה ובקושי יצאה מן החניה בשנים אלו. היא עברה שיפוץ מקיף ע"י בעליה תוסיה כהן.

fitch - אתה ילד חמוד אבל אינך צריך להגיב בכל ענין ולבטח לא בנושאים שאין לך מושג בהם. הכתבה לא הייתה רק על רכבי אספנות כי אם על מכויות מגניבות בי-ם, לדוגמא הופיעה בכבתבה יגואר חדשה לגמרי שמחירה עומד על 660,000 ש"ח. לידיעתך ישנן הרבה מכוניות קלאסיות ישנות שבעליהן בחרו לא לרשום אותן כאספנות מכל מיני סיבות. האם הן לא מכוניות אספנות?!

איל - גם אני מכיר מכונית אחת לפחות שעברה שיפוץ יסודי ומקצועי ביותר בירושלים ולמזלי זכיתי לעקוב אחר חלק מתהליך השיפוץ שלה (כאשר המידג'ט שלי עברה טיפול קוסמטי אצל ביטון).

צר לי אבל אין לי סורק ולכן לא אוכל לסרוק את הכתבה. אבל אשמח להביא איתי את הכתבה למפגש שישי של המועדון.

אלון שמחתי לשמוע שלא נעלבת וקבלת את העיניין בהומור!

ואכן מדברייך נוצר הרושם שמדובר יותר במכוניות קלסיות גרידא ,ולאו דווקא מכוניות אספנות, ומכוניתך אכן יכולה לככב בשתי הקטגוריות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אגב אלפא בתלפיות, בשבת שעברה ראיתי ליד פינת פייר קניג אלפא סוד בז' כמו שלי, אבל 1.3 מודל 81 שנראית יפה ושמורה מאד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אגב אלפא בתלפיות, בשבת שעברה ראיתי ליד פינת פייר קניג אלפא סוד בז' כמו שלי, אבל 1.3 מודל 81 שנראית יפה ושמורה מאד.
שייכת לתושב הקטמונים שמחנה אותה בצורה מסוכנת בולטת לתוך הכביש באופן קבוע....

קריאה ראשונה לפלג הירושלמי בפורום להתאגד לצורך היכרות, צבירת כוח ומשאבים משותפת.... כולל איש הפלד....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני מכיר את הסוד הזאת,כל פעם שאני עובר לידה אני מתרשם,אין בה טיפה חלודה,כנראה שרוב חייה היא היתה בירושלים ולכן החלודה לא תפסה,היא באמת שמורה בצורה יפה.

• תוכן חדש...