Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם!

לפעמים עולות בי שאלות שלא לכולן יש לי תשובות גורפות, לכן אשמח לשמוע דיעות נוספות מבין מעגל המשפצים שכל המניעים שלהם בתחום סובבים סביב השמירה על המקוריות של רכבם.

הפעם, כל משפצי השיפורים והתוספים, תוכלו רק לקרוא... :-)

תשובות של "כן"/"לא" לא תספקנה כל-כך "חומר למחשבה", כך שנימוק לכל תשובה בהחלט ישבח את השירשור.

* ולשאלון:

1. האם תשנה את צבעו הנוכחי והמקורי של רכבך, אם הוא לא מוצא חן בעיניך?

2. האם תצבע מחדש רכב שאתה משפץ/קנית משופץ לצבעו המקורי, במידה והצבע שו?נה ואתה יודע בוודאות מהו הצבע המקורי?

3. האם תפסול על הסף קנייה של רכב שבו הוחלף המנוע (החלפת מספרים ברישיון), גם אם מדובר במנוע זהה ומתאים, או שבתור משפץ-שוחר-מקוריות, אתה רואה במנוע חלק-חילוף ככל שאר החלקים ברכב?

4. האם תחיה כראוי עם מפתח וסוויץ' תחליפיים, או שאם בידייך המנעול המקורי, תפעל ככל יכולתך ליצור מפתח מקורי (על מפתח-גלם) מהמנעול הקיים?

5.האם תשים חלק חילופי אך לא מקורי, כשהחלק המדובר "יסיים את חייו" ואחד חדש/משומש לא יהיה כלל בנמצא, או שתייצר חלק זהה וכמה שיותר צמוד למקורי, גם אם המחיר יהיה בשחקים?

6. אתה בעלים של רכב מסחרי שבימיו היפים על הכביש, עוד כשעבדו איתו, התקינו בו חלונות כדי להפכו ל"משפחתית-עבודה". האם תפעל להסרת החלונות ולהשבת הרכב למצב בו יצא את שערי המפעל, או שתשאיר אותם לנוחיותך ותמיד תדע שתוכל להפטר מהם בצורה כלשהי?

7. האם בעיניך, "הרכב לא יהיה משופץ במלואו" כאשר יחסרו לך ספר-רכב המקורי ו/או מסמכים אחרים הקשורים בו? (ולחכמולוגים - רישיון-רכב לא נחשב... :wink:)

8. שאלה בסגנון של סעיף 4, אך בנסיבות אחרות: האם "יפריע" לך שימוש בצמיגים במידה הדרושה, אך לא מהחברה ממנה הגיעו הצמיגים המקוריים כאשר הרכב יצא מהחברה? (השאלה קצת הזוייה, תנסו להתמודד, להבליג ולהבין את מצבי הקשה...)

9. האם כשתכניס רכב לטיפול פחחות, תשקוד על החלפת פחים רקובים/חבוטים בפחים חדשים מחו"ל, או שבעיניך המקוריות תישמר גם כשישתמשו בטלאים ובחומרים נוספים?

10. מן שאלת-בונוס: האם בדרך-כלל, החלפת מנוע, שינוי הצבע המקורי או כל שינוי אחר (שתוכלו לספר לי עליו) פוגע בערכו האספני העולמי של הרכב? (כלומר, בתחרויות-רכב בהן בודקים את רמת השיפוץ והגימור, השינויים שציינתי הם נקודות-ציון בבחינת הרכב, או שאין כל דרך לבדוק אותם?)

11. יש לך נקודת-ציון/שאלה שתוכל להוסיף לשאלון? ציין/שאל!

* השאלון נכתב בלשון זכר, אך מכוון גם למין היפה כאחד.

יאללה, תשובות!

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם

1. לא

2.כן

3.לא

4.כן

5.אולי

6.כן

7.לא

8.כן

9.לא תמיד

10.לא

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

טוב, אם להיות "מקוריים" לגמרי, אז כמובן, לנסות להיצמד במראה החיצוני ל"מקורי", וזה כולל את הצבע.

אישית- דעתי, שכמו שאני עכשיו יכול לצבוע את האוטו בכל צבע שארצה, ככה גם יכלו (ועשו) בשנים, שבהם הרכב נוצר, ככה שאני לא רואה בזה שום בעיה, ולא רואה שום סיבה לנסוע באוטו בצבע מכוער ומגעיל (ולא חסרות דוגמאות של הצבעים כאלו), ולא לעשות אותו יפה, שיהיה נעים לך לנסוע איתו!

אפילו יותר מזה, אם קניתי אוטו בצבע "המקורי", שלא מוצא חן בעיניי, אני אצבע אותו בצבע שכן, אלא אם האוטו במצב כ"כ מושלם, שפשוט חבל להרוס, ואז אחכה, ובכל זאת אעשה זאת כשאצטרך פחחות!

חלקי מנוע/מנוע עצמו:

העיקר, שהכל ייראה בהתאם למה שהיה- נניח, לא ארכיב משאבה חשמלית במקום מכנית, לא ארכיב גם מאוורר חשמלי, ועוד דברים "מודרניים", וישנו את ה"רוח" של האוטו העתיק!

אבל, מה זה משנה, האם, נניח, משאבת מים יוצרה ב"מוטורקרפט" (למי שלא יודע, יצרן חלפים רשמי של הפורד), או במפעל אחר, כמובן, אם האיכות שלהן אותה האיכות, וצורה אותה הצורה? כן אעדיף של "מוטורקרפט", במידע ומחירן זהה/לא שונה משמעותית, או שיש לי ממש, אבל ממש הרבה כסף לפרוייקט (הלוואי!). בכל מיקרה, מה שלא תשים, "מקורי" כבר לא- זה לא יצא מפס הייצור עם האוטו הספציפי, אז, מה זה כבר משנה? וחוץ מזה, לא תשיג את רוב החלפים "המקוריים", ואם אתה מייצר, אז מה זה כבר משנה, שוב?

צמיגים/גלגלים:

ברור, שאין כל חשיבות בעיניי ליצרן- גם ככה, כל פעם מחליפים את הצמיגים באוטו, אז, באמת! העיקר, שייראה "אוטנטי"- לא אשים ג'אנטים 19 אינץ וצמיגים רחבים לענתיקה, שמתיימרת להיות "מקורית", אבל, לדוגמה, על הקאפרי שלי מורכבים גלגלי מגנזיום בערך בני גילה, עם הצמיגים בגודל המקורי, אז אני לא רואה שום פסול/פוגע ב"מקוריות" האוטו שלי בכך! שיפור יופי "אוטנטי" לאוטו הזה, שהיה קיים גם בשנים ההם (+-).

האם הייתי "משחזר למקוריות" אוטו שכבר שונה- כן, בתנאי שמטרה שלי להגיע למקוריות המושלמת, והאוטו דורש גם ככה עבודה - סביר להניח, שהייתי מחכה, אם האוטו היה במצב טוב, שחבל לגעת בו כרגע, עד לפחחות הנידרשת, אז כבר "סוגר את הפינות"!

ספרות: אין בעיניי קשר ל"מצב המושלם" של הרכב, לבין הספרות המקורית הקיימת ברשותי, אבל כמובן, שכל דבר כזה מאד מאד מאד משמח ומוסיף להרגשה!

לגבי החומרים/חלקים - הכל בולשיט בעיניי, הרי גם ככה, ברגע שנניח החלפת את המכסה המנוע באחר, שהגיע מחו"ל, אז הוא כבר לא "מקורי", אז אם כבר, אם ריתכו/שיחזרו את שלך, זה יותר "מקורי", והעיקר, שעבודה תהיה איכותית, וייראה כמו חדש, מה זה משנה, מה התהליכים, שעבר בשביל זה- "מקורי" ב-100% גם ככה כבר מעולם לא יחזור להיות!

ולגבי התחרויות- טוב, יש להם קריטריונים משלהם, שהם ישברו את הראש - אני רוצה את האוטו שלי, איך שאני אוהב אותו, ניקודה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הי

רק על מנת לסבר את האוזן....שמעתי על מישהו שחיפש במשך כימעט שנה, סוג מסוים של סיבי קוקוס לצורך מילוי במושב של הרכב כפי שהיה ברכב במקור...מה תגיד?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לילה טוב לכולם!

לפעמים עולות בי שאלות שלא לכולן יש לי תשובות גורפות, לכן אשמח לשמוע דיעות נוספות מבין מעגל המשפצים שכל המניעים שלהם בתחום סובבים סביב השמירה על המקוריות של רכבם.

הפעם, כל משפצי השיפורים והתוספים, תוכלו רק לקרוא... :-)

תשובות של "כן"/"לא" לא תספקנה כל-כך "חומר למחשבה", כך שנימוק לכל תשובה בהחלט ישבח את השירשור.

* ולשאלון:

1. האם תשנה את צבעו הנוכחי והמקורי של רכבך, אם הוא לא מוצא חן בעיניך?

האוטו שלי כבר לא בצבעו המקורי (לבן). האם הייתי מחזיר אותו לצבעו המקורי? לא, כי אני לא אוהב מכוניות לבנות.

2. האם תצבע מחדש רכב שאתה משפץ/קנית משופץ לצבעו המקורי, במידה והצבע שו?נה ואתה יודע בוודאות מהו הצבע המקורי?

במקרה של האוטו שלי, לא, כי אני לא אוהב מכוניות לבנות. יכול להיות שאצבע את הגג בלבן, כי אני אוהב את הקומבינציה של לבן ואדום.

3. האם תפסול על הסף קנייה של רכב שבו הוחלף המנוע (החלפת מספרים ברישיון), גם אם מדובר במנוע זהה ומתאים, או שבתור משפץ-שוחר-מקוריות, אתה רואה במנוע חלק-חילוף ככל שאר החלקים ברכב?

כבר החליפו את המנוע באוטו שלי, כך שזה לא רלוונטי. מה שכן, אני כן מקפיד על חלקים אוטנטיים, עד לפרט הכי קטן.

4. האם תחיה כראוי עם מפתח וסוויץ' תחליפיים, או שאם בידייך המנעול המקורי, תפעל ככל יכולתך ליצור מפתח מקורי (על מפתח-גלם) מהמנעול הקיים?

שוב, שלי גם כך לא מקורי, למרות שהוא נראה זהה למקור. אני אוסף חלקים כדי להחזיר את המצב האוטנטי.

5.האם תשים חלק חילופי אך לא מקורי, כשהחלק המדובר "יסיים את חייו" ואחד חדש/משומש לא יהיה כלל בנמצא, או שתייצר חלק זהה וכמה שיותר צמוד למקורי, גם אם המחיר יהיה בשחקים?

עוד לא קרה כמעט שלא מצאתי חלק שחיפשתי. ישנו ממסר אחד שחבוי בתא הבגאז' שאני בינתיים לא מוצא אז התקנתי ממסר מודרני במקומו.

6. אתה בעלים של רכב מסחרי שבימיו היפים על הכביש, עוד כשעבדו איתו, התקינו בו חלונות כדי להפכו ל"משפחתית-עבודה". האם תפעל להסרת החלונות ולהשבת הרכב למצב בו יצא את שערי המפעל, או שתשאיר אותם לנוחיותך ותמיד תדע שתוכל להפטר מהם בצורה כלשהי?

לא רלוונטי

7. האם בעיניך, "הרכב לא יהיה משופץ במלואו" כאשר יחסרו לך ספר-רכב המקורי ו/או מסמכים אחרים הקשורים בו? (ולחכמולוגים - רישיון-רכב לא נחשב... :wink:)

יש לי ספר רכב מקורי . . .

8. שאלה בסגנון של סעיף 4, אך בנסיבות אחרות: האם "יפריע" לך שימוש בצמיגים במידה הדרושה, אך לא מהחברה ממנה הגיעו הצמיגים המקוריים כאשר הרכב יצא מהחברה? (השאלה קצת הזוייה, תנסו להתמודד, להבליג ולהבין את מצבי הקשה...)

לא

9. האם כשתכניס רכב לטיפול פחחות, תשקוד על החלפת פחים רקובים/חבוטים בפחים חדשים מחו"ל, או שבעיניך המקוריות תישמר גם כשישתמשו בטלאים ובחומרים נוספים?

לא רלוונטי. כמעט בלתי אפשרי להשיג חלקי פח מקוריים לאוטו שלי.

10. מן שאלת-בונוס: האם בדרך-כלל, החלפת מנוע, שינוי הצבע המקורי או כל שינוי אחר (שתוכלו לספר לי עליו) פוגע בערכו האספני העולמי של הרכב? (כלומר, בתחרויות-רכב בהן בודקים את רמת השיפוץ והגימור, השינויים שציינתי הם נקודות-ציון בבחינת הרכב, או שאין כל דרך לבדוק אותם?)

כן. רכבים מקוריים הם בהחלט בעלי הערך הגבוה ביותר, בגלל נדירותם.

11. יש לך נקודת-ציון/שאלה שתוכל להוסיף לשאלון? ציין/שאל!

* השאלון נכתב בלשון זכר, אך מכוון גם למין היפה כאחד.

יאללה, תשובות!

:twisted: חולה~הגה :twisted:

התשובות בגוף השאלה. השאלות האלה עולות מדי פעם בפורום ה-Type 34, ואין להן תשובות חד-משמעיות. בכל מקרה לא להתבלבל בין אוטנטיות ומקוריות. מכונית היא מקורית רק פעם אחת. ברגע שמשנים משהו היא כבר לא מקורית. אוטנטיות לעומת זאת ניתן לשחזר. רכב אוטנטי הוא רכב ששופץ כדי שיהיה כמה שיותר דומה למצבו המקורי.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

בקר טוב

חבל שהנושא ניקשר ל"שוחרי המקוריות" בלבד. לדעתי, יש לטפל ברכב של תחביב, כפי שחביב על המשתמש. מי ששוחר מקוריות, אין שום רע שיקרע את עצמו, על-מנת להשיג חלק "קשה להשגה", במקום לשים חלק תחליפי, שבעצם, גם מתאים, אבל לא "מקורי", אבל אני חושב שיש מקום לשינויים ושיפורים, ו"מקוריות" הרכב משמעותה, בעצם, יכולה להשתרע על מספר שנים, אם התוצאה אינה פוגעת במהות. ואני אתן דוגמא אחת (אבל יש אינסוף): ה-FURY III מודל 74 יצא עם ניקלים מקסימים, ה-GRANFURY מודל 75 (שלי), עם אותו "בודי" יצא קצת יבש בנושא הנ"ל, ולא ראיתי שום פסול, להוסיף את קומפלט הניקלים של ה-74 ל-75 והתוצאה מעולה, אם כי, המקוריות נפגעה פה בצורה אבסולוטית. נקודה נוספת: אדם שמחזיק רכב(נאמר, פורד לינקולן מרק 3), יד ראשונה, 30 שנה, ומשתמש בו יום, יום, לעיסוקיו, גם אם יעניק לו טיפול שוטף מעולה, רכבו יראה "עגלה" על יד רכב משופץ שהובא מארה"ב (כמו אלה במפגשישי), שכמובן יהיה מעדף ע"י חוג האספנים לאירועים שונים (תערוכות, תצוגות, קניה, מכירה וכו') וגם מחירו יהיה גבוה בהרבה. אז היכן האוטנטיות כאן ? רכב שנסע 30 שנה הוא הרבה יותר "אספנות" מרכב שנסע שנתיים, נזרק לזבל, ושופץ יותר מאוחר. זה חומר למחשבה. גמר חתימה טובה לכולם.

פורסם
לילה טוב לכולם!

קודם כל, אין כללי ברזל כאן. שאלת המקוריות תלויה בך ובתפיסת עולמך, אלא אם זה חשוב לך לצורך הערכת שווי או ניצחון בתחרות Concours. דוגמאות לדעתי שלי בנושא:

• מנוע - אני בחיים לא אשתיל במכוניתי מנוע מסוג שלא היה בה במקור, אבל אני לא מוצא שום בעיה בהחלפת מנוע מאותו סוג בגלל שהישן היתפגר. נכון שהמכונית לא תהיה "matchng numbers" אבל למי אכפת (שוב, אלא אם הייתי מכניס אותה לתחרות קונקורס, ואין כאלו בארץ).
  • בודי וחיצוניות - בחיים לא אשנה את הפח, אבנה "ניפוחים" או תוספות לא מקוריות. לעומת זאת, אין לי בעיה, למשל, עם הוספת מראת צד שלא היתה במקור ברכב, אבל מתאימה מבחינת העיצוב והסגנון.
  • אביזרי עזר - תלוי מה. אין לי בעיה להוסיף דברים שיקלו על חיי עם המכונית, ואין בהם פגיעה "בוטה" במקוריות. למשל - החלפתי את האלטרנטור המקורי (LUCAS חלשלוש ובלתי אמין) באחד מודרני וחזק של BOSCH. מאז אין לי יותר בעיות התנעה. דוגמא נוספת - הייתי מכניס בכיף הצתה אלקטרונית ללא פלטינות במקום ה-LUCAS המקורית. הסיבה היחידה שלא עשיתי זאת עד היום היא שצריך לייבא את הקיט והוא לא זול. הגה - הגלגל המקורי של ה-MGB היה בקוטר ענק של 16.5 אינטש (כמו ביאכטה...) ואינו מותיר מקום לרגלי הארוכות. אין לי כל בעיה לנסוע עם הגה עור יפה וקטן יותר, שעדיין מתאים לסגנון של המכונית.
  • צמיגים - היתה התקדמות עצומה בתחום הזה, ואין סיבה לא להנות ממנה. המכונית שלי יוצרה עם צמיגים דקיקים ולא אוחזים. אין סיבה לא להרכיב צמיגים רחבים יותר ובטוחים יותר.

אני מניח שהרעיון ברור - אני נגד פנאטיות בכלל, כולל במכוניות... צריך להפעיל הגיון בריא ולזכור שבסופו של יום אנחנו רוצים גם להנות מהמכונית. היופי בתחביב הזה, לעניות דעתי כמובן, הוא שלא מדובר בפסלי אומנות נייחים אלא במכונות שתכליתן לנסוע ולגרום לנו הנאה תוך כדי כך. הסיפור שהוזכר קודם על הבחור שחיפש צמר קוקוס לריפוד הפנימי של המושבים מהווה בעיני דוגמא לקיצוניות בכיוון של ה"מכונית בתור פסל סביבתי", אבל זו כמובן זכותו.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
קודם כל, אין כללי ברזל כאן. שאלת המקוריות תלויה בך ובתפיסת עולמך, אלא אם זה חשוב לך לצורך הערכת שווי או ניצחון בתחרות Concours. דוגמאות לדעתי שלי בנושא:

• מנוע - אני בחיים לא אשתיל במכוניתי מנוע מסוג שלא היה בה במקור, אבל אני לא מוצא שום בעיה בהחלפת מנוע מאותו סוג בגלל שהישן היתפגר. נכון שהמכונית לא תהיה "matchng numbers" אבל למי אכפת (שוב, אלא אם הייתי מכניס אותה לתחרות קונקורס, ואין כאלו בארץ).
  • בודי וחיצוניות - בחיים לא אשנה את הפח, אבנה "ניפוחים" או תוספות לא מקוריות. לעומת זאת, אין לי בעיה, למשל, עם הוספת מראת צד שלא היתה במקור ברכב, אבל מתאימה מבחינת העיצוב והסגנון.
  • אביזרי עזר - תלוי מה. אין לי בעיה להוסיף דברים שיקלו על חיי עם המכונית, ואין בהם פגיעה "בוטה" במקוריות. למשל - החלפתי את האלטרנטור המקורי (LUCAS חלשלוש ובלתי אמין) באחד מודרני וחזק של BOSCH. מאז אין לי יותר בעיות התנעה. דוגמא נוספת - הייתי מכניס בכיף הצתה אלקטרונית ללא פלטינות במקום ה-LUCAS המקורית. הסיבה היחידה שלא עשיתי זאת עד היום היא שצריך לייבא את הקיט והוא לא זול. הגה - הגלגל המקורי של ה-MGB היה בקוטר ענק של 16.5 אינטש (כמו ביאכטה...) ואינו מותיר מקום לרגלי הארוכות. אין לי כל בעיה לנסוע עם הגה עור יפה וקטן יותר, שעדיין מתאים לסגנון של המכונית.
  • צמיגים - היתה התקדמות עצומה בתחום הזה, ואין סיבה לא להנות ממנה. המכונית שלי יוצרה עם צמיגים דקיקים ולא אוחזים. אין סיבה לא להרכיב צמיגים רחבים יותר ובטוחים יותר.

אני מניח שהרעיון ברור - אני נגד פנאטיות בכלל, כולל במכוניות... צריך להפעיל הגיון בריא ולזכור שבסופו של יום אנחנו רוצים גם להנות מהמכונית. היופי בתחביב הזה, לעניות דעתי כמובן, הוא שלא מדובר בפסלי אומנות נייחים אלא במכונות שתכליתן לנסוע ולגרום לנו הנאה תוך כדי כך. הסיפור שהוזכר קודם על הבחור שחיפש צמר קוקוס לריפוד הפנימי של המושבים מהווה בעיני דוגמא לקיצוניות בכיוון של ה"מכונית בתור פסל סביבתי", אבל זו כמובן זכותו.

בברכה,

קובי

אלוויס (מתי הוא חוזר) פרסלי, ביקש לצבוע את הקדילק שלו בוורוד פסיכודלי....קשה לי להאמין שמישהו ישנה את הצבע של המכונית כי הוא לא אוהב אותו...אבל חיפושית שצבועה בצבע מיטלי יפה יכולה להיות מדהימה....שוב הכל פתוח להעדפות הבעלים....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הי

רק על מנת לסבר את האוזן....שמעתי על מישהו שחיפש במשך כימעט שנה, סוג מסוים של סיבי קוקוס לצורך מילוי במושב של הרכב כפי שהיה ברכב במקור...מה תגיד?-רן

אני הייתי אומר שלא הייתי נוסע ברכב שהכיסא עשוי מסיבי קוקוס..

לא משחקים באוכל.. :wink:

פורסם

תורי לשאול את שאלת הטאמבל...:shock:

החלפת המנוע המקורי של האוטו במנוע מאותו דגם\נפח מנוע וכד' אבל עובד פוגע במקוריות?

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

החלפת המנוע המקורי של האוטו במנוע מאותו דגם\נפח מנוע וכד' אבל עובד פוגע במקוריות?

תגדיר קודם "מקוריות"...

• אם "מקוריות" היא שהמנוע שברכב שלך יהיה אותו גוש מתכת ספציפי שאיתו המכונית ירדה מפס היצור - אז כן - זה יפגע במקוריות.
  • אם "מקוריות" משמעה שברכב מותקן מנוע מאותו סוג כפי שהיה צריך להיות לפי המפרט המקורי שלו - אין שום פגיעה.

בכל מקרה, זו שאלה אישית והחלטה אישית שלך. יכולה להיות לזה משמעות מבחינת השווי של הרכב - מכוניות Matching numbers משיגות לעיתים מחירים יותר טובים בשוק האספנות הבין-לאומי. בישראל אין לזה שום משמעות.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
תגדיר קודם "מקוריות"...

• אם "מקוריות" היא שהמנוע שברכב שלך יהיה אותו גוש מתכת ספציפי שאיתו המכונית ירדה מפס היצור - אז כן - זה יפגע במקוריות.
  • אם "מקוריות" משמעה שברכב מותקן מנוע מאותו סוג כפי שהיה צריך להיות לפי המפרט המקורי שלו - אין שום פגיעה.

בכל מקרה, זו שאלה אישית והחלטה אישית שלך. יכולה להיות לזה משמעות מבחינת השווי של הרכב - מכוניות Matching numbers משיגות לעיתים מחירים יותר טובים בשוק האספנות הבין-לאומי. בישראל אין לזה שום משמעות.

ההגדרה בשאלה שלי למנוע מקורי היא המנוע איתו המכונית ירדה מפס הייצור....

הייתי מנסה לשמור על הרכב עד כמה שאפשר בצורתו וחלקיו המקוריים ועם Zאת יש הדברים הקטנים

שאני מוסיף בשביל להתאים הרכב לצרכי ובכלל לתת לרכב את יחודו כשלי!

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

בברכה,

קובי

מצטרף לדעתו של קובי. וזו לא הפעם הראשונה.....

• תוכן חדש...