Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

NORTON 16H BSA M20 ומה שבינהם...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז העברתי הילוך עם שיפוץ האופנועים שלי.

עם השיפוץ הבחנתי בכך שכל הבוקסות של החלקים הנעים עשויים פליז(נדמה לי)

ומשום מה מסתבר שיש חופשים עצומים בין כל הבוקסות הללו...

מי שמכיר מדובר בעיקר בצירים של מוט ההילוכים,קיק סטארט,מוח הילוכים...

עכשיו השאלה שלי היא למה השתמשו בחומר מסוג זה?!

ה:idea: שעלו במוחי הקודר:

*כל זה נעשה בכוונה למנוע שחיקה של הצירים על חשבון בלאי מהיר יחסית של הבוקוסות?

*היה נהוג להשתמש בחומר הנ"ל בתור מייסב החלקה?!שלפי מה שנראה הוא לא החליק כלכך?

*הם מראש חרטו את הבוקסה במרווח גדול וזאת ע"מ שהחלקים הנעים לא ישחקו?

*אפשרות אחרונה הם באמת חרטו את הבוקסות עם חופשים גדולים אבל הפעם בגלל שהיו שיכורים\מיהרו לשחרר אופנועים למלחמה ככה שברחו להם "כמה" עשיריות במחרטה.

למה אני שואל זאת?!

עכשיו אני מתכוון להכין בוקסות חדשות והשאלה העיקרית היא מאיזה חומר להכינן.

פלדה או פליז זאת השאלה?!

בנוסף לכך אני חייב לציין שנורטון שיחקו אותה עם הגיר, פשוט יצירת אומנות!

אגב מישהו פה יודע למה מוטבע על מכסה הגיר של הנורטון פטנט מס'424154?

מהו אותו פטנט?

תמונות יעלו יותר מאוחר,מבטיח.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התותבים שאתה מתאר עשויים מפוספור - ברונזה. שמעתי על אנשים שחרטו אותם מאוקולון (רק במקום אלה שבמזלג) אבל לא שמעתי את ההמשך... (האם מוצלח?). תותבים אלה אכן היו מיסבי החלקה ובתוכם, בחלק הפנימי שלהם נחרטו תעלות שימון; אם בעל האופנוע היה מקפיד לגרז/לשמן את התותבים האלה - משך חייהם יכול להגיע ל- 162 שנה לערך. אם לא - אז כבר לאחר 50-60 שנה הם היו כושלים. למשל כוווול המזלגות בתצורה הזו ("גירדר") אז, יוצרו כך. עם תותבים אלה. הייתה כמובן עפיצות מותרת לפי הוראות יצרן ואני פשוט קניתי חדשים מקוריים מאנגליה במקום להתחיל למדוד. ניתן כמובן גם לחרוט כאלה, אבל השאלה היא כמובן מה יותר יותר זול והאם אתה סומך על החרט שלך שהוא מבין אותך ומשתמש בחומר המתאים (ולא- "עזוב אחי!! אנחנו בעלי מקצוע אנחנו!! הכול אותו הדבר!"). ב- M20 שלי היו כאלה במזלג כמובן, בגיר היו 2 או 3 וזהו. המנוע השתמש כבר עם מיסבים רגילים, לשמחתי. בספר הטיפולים אמורים להופיע הטולרנסים של החופשים כולם. אם לא - פשוט תזמין חדשים מחו"ל ותחסוך כאבי ראש. שים לב: צריך לדעת להרכיב אותם!! אל תעשה נזקים בלתי הפיכים!! אם אתה לא יודע - בוא תתגלח על הזקן שלי. אשמח לעזור בה"פ.

כיף לך שיש לך אופנוע כזה נהדר! בהצלחה!

פורסם
אבל השאלה היא כמובן מה יותר יותר זול והאם אתה סומך על החרט שלך שהוא מבין אותך ומשתמש בחומר המתאים (ולא- "עזוב אחי!! אנחנו בעלי מקצוע אנחנו!! הכול אותו הדבר!").
בוא נגיד שאני דיי סומך על עצמי:wink:

לייצר את החלקים הללו זה ממש לא בעיה בשבילי, יש לי מחרטה זמינה וכל מה שדרוש לכך.

אני מדבר על תותבים קצת שונים, התותבים שמתמודדים עם לחץ גבוה וסיבובים מהירים (שמקבלים גם שימון)אלה באמת החזיקו מעמד ולא קיים בהם חופש כלל.מדובר בתותבים שלא צרכים לעבוד קשה מידיי ופעולת החיכוך שנוצרת היא כתוצאה מהחלפת הילוכים בלבד,התותבים הללו נמצאים במקום גבוה ששמן לא יגיע אליהם ואם הוא כן יגיע אז הוא ימצא את דרכו לאמא אדמה ללא כל בעיה(כי לא היה שימוש במחזיר שמן,אגב מתי הומצא מחזיר השמן?).

בנורטון כל האלמנט של מכלול ההילוכים בכלל נמצא מחוץ לגיר ואין בו שמן כלל(כנראה בשביל למנוע נזילות שמן כמה שניתן)בניגוד לBSA.

עכשיו שאחרי שהארת בפני את עניין האוקולון אני אבודק אם ניתן יהיה להשתמש בו בתור תותב לחלקים שאני צריך.

עידכונים בהמשך...

עמית.

16H%20leger%20zwart%20zilver%202.jpg

16H032_31a.jpg

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

עמית,

שים לב שחלק מהתותבים כן עובד כי הם תומכים ציר עליו יושבים גלגלי שיניים ולאו דווקא רק בעת העברת הילוך. כך שכול זמן שכוח מועבר לתיבה (התיבה משלבת הילוך) יש עומס על התותב של אותו ציר. לא הייתי ממליץ לך להרכיב כאלה מאוקולון - בתוך תיבת הילוכים! הכוונה שלי הייתה שהורכבו אוקולון באלה של המזלג.

לייצר כאלה לבד עם מחרטה - אני יודע שזה קל, אבל: אתה לא יכול לדעת את העפיצות של כול תותב ותותב. אל תשכח שפעם עבדו עם טולרנסים גדולים יותר. חבל יהיה להשקיע בשיפוץ תיבה ואח"כ לסבול מנזקים/התחממויות בגלל חופשים לא נכונים. האם התיבה היא תוצרת בורמן או נורטון? האם תוכל להשיג מידע טכני עבור התיבה?

פורסם

בדרך כלל טולרנסים של בוקסות מברונזה הם של 1% עד 1.5%,בעיקר עקב היתפשטות והתכווצות בשינויי חום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
עמית,

שים לב שחלק מהתותבים כן עובד כי הם תומכים ציר עליו יושבים גלגלי שיניים ולאו דווקא רק בעת העברת הילוך. כך שכול זמן שכוח מועבר לתיבה (התיבה משלבת הילוך) יש עומס על התותב של אותו ציר. לא הייתי ממליץ לך להרכיב כאלה מאוקולון - בתוך תיבת הילוכים! הכוונה שלי הייתה שהורכבו אוקולון באלה של המזלג.

לייצר כאלה לבד עם מחרטה - אני יודע שזה קל, אבל: אתה לא יכול לדעת את העפיצות של כול תותב ותותב. אל תשכח שפעם עבדו עם טולרנסים גדולים יותר. חבל יהיה להשקיע בשיפוץ תיבה ואח"כ לסבול מנזקים/התחממויות בגלל חופשים לא נכונים. האם התיבה היא תוצרת בורמן או נורטון? האם תוכל להשיג מידע טכני עבור התיבה?

הסר דאגה מליבך,מדובר בבוקסות של ציר החלפת ההילוכים ובבוקסות של מנגנון העברת ההילוכים.

הבוקסות היבשות אפשר להגיד,שנשחקו בגלל תיכנון ללא שימון מלחתחילה בגלל שלא היה צפוי להם בלאי כלל,אך שעון הזמן הוכיח אחרת...

הייתי מעלה תמונות אבל הן גדולות מידי ואני אקטין אותם יותר מאוחר.

לשם המחשה בBSA הבוקסה של ציר רגלית ההילוכים במכסה הגיר "הקטן"(הימני שמתחתיו נמצא מנגנון ההילוכים והקיק ומתחתיו נמצא מכסה הגיר).

כרגע אין לי שום מיידע על תיבת ההילוכים אני מתכנן לרכוש ספר של נורטון סרוק לCD.

על התיבה מופיע רק הלוגו של נורטון ככה שאין לי מושג מי יצר אותה.

פורסם
בדרך כלל טולרנסים של בוקסות מברונזה הם של 1% עד 1.5%,בעיקר עקב היתפשטות והתכווצות בשינויי חום.
ע"פ מה האחוז מחושב(אחוז של מה?)?

וירדתי מעניין האוקולון ,יש לי בנמצא ברונזה לחריטה.

עמית.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב הבטחתי תמונות אז הבטחתי.

הנה לפניכם התוצאה הסופית...

http://pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=AEFE88797C8E4E19B8050CE75BB822E2&alid=322592

סתם סתם אלה התמונות שלפני הפירוק...

אני אעדכן בהמשך...

עמית.

פורסם

היי חן.

נדמה לי שעמית מתכוון לבוקסות בגיר,אין שם שינויים משמעותים בטמפרטורות.

להתראות-זאב

zeev

פורסם

גלעד אתה משתמש בתמונות שלי נגדי?!

זאב שאלה לי אלייך,מה אתה אומר על אלומניום או אוקולון בתור בוקסה, יחזיק מעמד?

או שלחרוט מפליז\ברוזנה וזהו?!

סה"כ אני לא מבין איך הציר הגיע לכאלה חופשים אדירים,זה פשוט לא נתפס בהתחשב בפעולה המצומצמת של אותו הציר.

מה דעתך בעניין?

עמית

פורסם
גלעד אתה משתמש בתמונות שלי נגדי?!

זאב שאלה לי אלייך,מה אתה אומר על אלומניום או אוקולון בתור בוקסה, יחזיק מעמד?

או שלחרוט מפליז\ברוזנה וזהו?!

סה"כ אני לא מבין איך הציר הגיע לכאלה חופשים אדירים,זה פשוט לא נתפס בהתחשב בפעולה המצומצמת של אותו הציר.

מה דעתך בעניין?

עמית

אפשר להשתמש בפוספור ברונזה, ואם תעשה חריץ ותכניס בפנים o-ring ,בכלל תמנע את נזילות השמן להתראות-זאב

zeev

פורסם

על כל העניין עם הנזילוץ הייתה לי התערבות עם רן.

אני נסיתי להסביר לו שעם השתלה של מחזירי שמן וO-RINGים לא יהיו נזילות כלל.

אבל הוא היה חייב להתערב...ולהפסיד.

אז אתה אומר להשתמש רק בברונזה?

בסוף אני אשתול שם מייסב מחטים,רק מהעצבים בחיי!

:-)

פורסם
על כל העניין עם הנזילוץ הייתה לי התערבות עם רן.

אני נסיתי להסביר לו שעם השתלה של מחזירי שמן וO-RINGים לא יהיו נזילות כלל.

אבל הוא היה חייב להתערב...ולהפסיד.

אז אתה אומר להשתמש רק בברונזה?

בסוף אני אשתול שם מייסב מחטים,רק מהעצבים בחיי!

מייסב מחטים זה מצויין, אבל לא בטוח שצריך שם כזה,אם אפשר לפתוח מגרעת ולהשתיל מחזיר שמן זה בסדר,רק זכרו שבכלים האלה הפסיקה הנזילה, רק כאשר נגמר השמן,בזמנו גם היה מקובל למלא את הגיר בגריז.אני נהגתי להוסיף עליו גם שמן גיר, תתפלאו זה עובד, וגם לא נוזל יותר מידי.ערב טוב-זאב

zeev

• תוכן חדש...