Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

after market VS מקוריות

kobyiso
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז ככה. כיום יש הרבה מוצרים בשוק חדשים אשר מחלפים את החלקים הישנים גם בהבט טכנולגי וגם בהבט הביצועי.

כלומר מה היית מעדיף ברכב שלך? חלק שפורק מגרוטעה ושופץ ? חלק מקורי חדש ? או משופר חדש עדכני ל 2006.

יאללה אני מת לשמוע רעינות ותאוריות...

ולשם שינוי לא בא לי לצלוב להרוג ולבזוז אף אחד..

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

קודם כל אני אומר תודה אם אני בכלל מוצא חלקים.

האידאל מבחינתי הוא שיפורים רלוונטיים לתקופה. כלומר חלקים טובים ויעילים יותר שהיו קיימים בתקופה שבה יוצר הרכב.

מעשית? מעשית, ברכב שנוסעים בו ביום-יום חייבים לעשות פשרות. משאבת דלק חשמלית ומאוורר רדיאטור חשמלי מותקנים אצלי, וגם דברים קטנים כמו ריליים לאורות ובתי פיוז לפיוזים מודרניים.

אם אני ארצה יום אחד להעמיד את הרכב ולעשות ממנו אנדרטה שנוסעים בה פעם בשבועיים, אני אעדיף לחזור למפרט שמתאים לתקופה. אבל אם אני משתמש הרבה ברכב, ההתייחסות אחרת.

פורסם

היום במפגש מועדון ה-5 ראיתי פיג'ו (נדמה לי ש-404) עם DVD ומסך שקוע בקונסולה (קונסולה זה משהו שירון פ' מכנה "סאלון" בהודעות שלו).

זה היה נראה חסר טעם לדעתי, אבל כל אחד והשיקולים שלו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

היי,

אני אסכים עם דבריו של אשפוז (ככה זה, אחרי שמתאשפזים תמיד מרגישים יותר טוב), כשמדובר ברכב למטרת תצוגה או לשמירה על ערכו האספני גרידא, מקוריות זה הדבר.

אבל....כשהרכב בשימוש תכוף יותר ואולי גם, רחמנא ליצלן, לשימוש יום-יומי, לדעתי טוב ואף מומלץ לשפר/ליעל/להחליף חלק מאותם מכלולים ישנים אשר בהחלט התאימו לתקופתם (בעצם, במקרים מסוימים, גם לא...), אך כיום, עם מגוון עצום של אפטר-מרקט (גם אפטר-פרטי יכול להיות נחמד), כל מה שניתן לשפר ולהחליף, אני בעד...חשוב לדעת שברוב המקרים חלקי אפטר-מרקט יהיו באותה צורה ודוגמא כמו של החלקים המקוריים, אך תוכן הקנקן הוא העיקר ולאו דווקא מראהו.. חלקים אחרים יהיו שונים מהותית ויראו היי-טקים או מודרנים וללא ספק, יגרמו לשוחרי ואוהבי המקוריות להרים גבה... נו אז?..מי משתמש ברכב, אני או הם? ;-)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אההה יש דרך איך לא להיכנס לדילמה הזו בכלל:

לקנות פורד איקופאית כמובן.

מנוע ה OHV של האנגליה היה בייצור מ 1959 עד 2002

מנוע ה COLOGNE (מנועי V גרמנים) היה ביצור מ 1962 עד 1998

מנוע ה PINTO היה ביצור מ-1974 (אני חושב) עד 1993

YUP, אותו חלק יתאים לכווווווווווולם ;)

ובחזרה לרצינות, אין תשובה אבסולוטית כי הכל תלוי במצב הרוח של המשפץ.

לפעמים ממש בא לי לדחוף איזה מנוע 4 ליטר V6 או אולי איזה קוזי בריא, ולפעמים אני מחליט שעדיף גיר 4 הילוכים על 5 כי הוא מקורי...

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אני מיצטרף לליאור...

מי שמישתמש ברכב כאמצעי תחבורה בתדירות גבוהה עדיף ש"יעדכן" את ה"חומרה" שלו...

יש כמובן את הקסם ברכבים רוטטים וישנים, אבל למה ליסבול?

הדוגמא הכי טובה היא מזגן...

זה אחד הדברים שאני רואה אותו כ"חייב להיות" אם אני הולך לינסוע עם הרכב + אישתי + ילד בחום יולי אוגוסט... אחרת אין סיכוי שאני אכניס ילד לכיבשן לוהט לנסיעה שאמורה להיות כייפית לכולם...

נושא הביצועים הוא עוד נושא שנוי במחלוקת...

לא נעים לנסוע ברכב שמפגר ומעכב את התנועה, בנוסף זה ממש לא בטיחותי!

דמיינו לעצמכם שאתם לא יכולים לסיים עקיפה שהתחלתם ב 70 קמ"ש...

אני לא אומר שכל רכב אספנות חייב להיות דראג רייסר, אבל כיום יש לנו ידע יותר נירחב במערכות דלק, אז למה להישתמש בברירת המחדל שבאה משיקולי קמצנות\חסכנות של היצרן? למה לא להרכיב קרבורטור יותר חדיש שיתרום לאיכות נסיעה יותר טובה, צריכת דלק עדיפה ואמינות גבוהה בהרבה יותר מאותה ברירה של המהנדסים מלפני 40 שנה?!

הרבה אנשים לא יסכימו איתי, אבל בסוף היום, אחרי נסיעה ארוכה עם הרכב, האם באמת איכפת לכם האם האוטו יהיה "משופץ בצורה נאמנה למקור" או שיהיה נוח ולא יתקע? ומה עם זמינות החלקים?! זמינות בעלי המיקצוע?

עם יד על הלב, כמה מאיתנו באמת מחזיקים רכבים שכל כולו של הרכב נושא תוויות מקוריות?! צינוריות הדלק? צינוריות של מער' הקרור? רפידות?! לא הרבה....

לדעתי לא צריך להקריב כל כך הרבה מהשימושיות של הרכב על מיזברח "המקוריות"... לא הרבה, ואם ביכלל, אנשים משפצים את ריכבם כאן כדי להיתחרות איתו בתחרויות שיפוץ "נאמן למקור".

סה"כ צריך לזכור שכל רכב ניבנה מיתוך פשרה של תקציב. גם ריכבי העל...

פשרה היא מילה יותר טובה לחסכנות, וחסכנות היא מילה יותר עדינה לקמצנות...

האם אנחנו רוצים להיתפשר על החלטות של קמצנים מלפני 40 שנה?! למה?!

רוב רובינו כאן נהנים להיתעסק במכוניות ונהנים לנסוע בהן. כדי לעשות את הנסיעה יותר נעימה ובטוחה רצוי טיפה לצאת מהמיסגרת הזו.

יכול להיות ואני כאן בדעת יחיד, אני מקווה שלא...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני בעיקרון בעד

כמובן שיש סוגי מכוניות שזה לדעתי לא יפ אבל רכבים קלסים כמו יגוורים ישנים או רכבים שנות ה 30-50 בלאיירים וכו

אחרי זה כל האמריקאיות וכו אני לא רואה בזה שום פסול החלקים לרוב נראים אותו דבר והם הרבה יותר טובים

אז למה לא ?

חוץ מזה לכל בעלי המקוריות תדעו רק שהרכב שלכם לרוב לא בטיחותי או שהוא לא נמצא בסף של מכוניות חדשות יותר וזה שהוא עובר טסט לא אומר כי כולנו יודעים מה הידע של הטסטרים

כתובת דואר אלקטרוני

[email protected]

בעל FORD MERCURY COMET 74

ו FORD MUSTANG 67

פורסם

למרות שאני מאמין שכן צריך לשמור על מקוריות, אני חייב להודות שאני שוקל ברצינות להתקין פילטר שמן נורמלי באוטו שלי, אחרי שראיתי את מצב המנוע לאחר הפירוק, ואת כמות הג'יפה שהיה בתוך המיסבים.

זה די מדהים שלא התקינו פילטר שמן במנועים האלה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אין פה שאלה של נכון או לא נכון , כל אחד ומה שהוא אוהב!!!!!

באוטו שלי החלפתי כמעט הכל לאפטר , כי ככה אני אוהב וכי אני רוצה את האוטו

שלי חזק ויציב.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

זה שהוא עובר טסט לא אומר כי כולנו יודעים מה הידע של הטסטרים

- בפורום הזה יש שני בוחני רישוי בגלוי. אני וקומפי. ואני בטוח שיש עוד כמה.

- עד היום עבדתי בשלושה מכוני רישוי ו בכול מכון היה איזה בוחן או שניים לפחות בעלי רכב אספנות כזה או אחר רובם במצב תצוגה והרבה בוחנים חובבני רכבים.

-זה שהרכב עובר טסט: ישנו אוגדן לבחינת רכב שיש בו חוקים שהם שחור או לבן. אין אפור. כל רכב צריך ליהיות כמו שהוא יצא מהיצרן ואים הרכב עבר שינויים אז אלו שינויים שמוכרים ע"י היצרן.

ולכל אלה שמזלזלים בבוחנים:

הבוחן רכב עושה את העבודה שלו. הוא שומר על הוראות משרד התחבורה כדי לשמור על התעודה ולהמשיך להתפרנס בכבוד. מי שמגיע למבחן רישוי בגישה של לעבור טסט. ומתייחס לזה כאל מטרד עובר חוויה לא נעימה מי שמגיע כדי לבדוק את הרכב וכשיש ליקוי הוא מבקש הסבר (בצורה מכובדת ולא היתפרצות ו/או זילזול על הבוחן) יקבל הסבר. אפשר לבקש בדיקה חוזרת מהמנהל המקצועי בדרכי נועם כמובן.

אז נכון יש בוחנים שמשגעים על שטויות ודברים שוליים (פנס בלימה נוסף (ממודל 94) כשהרכב מודל 49) אבל תזכרו שתמיד יש למי לפנות. וכולנו בני אדם שלפעמים עושים טעויות.

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

לצערי אני לא כל כך מסכים.

אחד הפעמים שהלכתי לעשות טסט לא רצו להעביר אותי על CO

(מדובר על רכב שנת 65 ) אז אני לא מבין, אין פה לא טכנולוגיה ולא

שום דבר , כולה קצת זיהום מרכב בן 40 שנה , אחרי שהתחלתי לצעוק קצת

(כמו ברוב הטסטים) העבירו אותי.

אולי איפה שאתה עובד זה שונה , אבל יצא לי להיות בכמה מקומות

ולצערי הרוב אותו דבר , אז הכי פשוט זה להביא למישהו כמה ג'ובות וזהו.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

בשנתונים שלנו לא בודקים זהום אויר..........

אז יש לי תחביב לחנוק את הבוחן שבבור.....

אני פשוט פותח את הברזים של ה CO עד הסוף........ ב Holley

ואז אני חונק אותו... פשוט תענוג...

בכל מיקרה..

אני בונה את הרכב שלי למקסימום ביצועים ולא ממש מעניין אותי המקוריות.

אבל! ויש אבל! אני מרכיב רק חלקים של פורד.. אני לא יעשה "קומבינות" אצלי באוטו

הכל מיועד לפורד והכל ל High performance

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
בשנתונים שלנו לא בודקים זהום אויר..........

אז יש לי תחביב לחנוק את הבוחן שבבור.....

אני פשוט פותח את הברזים של ה CO עד הסוף........ ב Holley

ואז אני חונק אותו... פשוט תענוג...

בכל מיקרה..

אני בונה את הרכב שלי למקסימום ביצועים ולא ממש מעניין אותי המקוריות.

אבל! ויש אבל! אני מרכיב רק חלקים של פורד.. אני לא יעשה "קומבינות" אצלי באוטו

הכל מיועד לפורד והכל ל High performance

קובי י'קשקשן - יש לך רדיו של תדידראן

haters will hate

• תוכן חדש...