Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ע"מ למנוע כפל שרשורים, אני מפנה אתכם ל

הודעה שפירסמתי בפורום אחר.

פירסמתי הפנייה בפורום אספנות, מכיוונן שאני מאמין שבפורום זה אוכל לקבל יותר מידע בנוגע להסטוריית עיצוב הרכב לפחות עד לשנות ה-70-80 מידע אישי, נסיון וכן הכרות עם אתרים ספציפיים שסביר כי לכם תהיינה זיקה אליהם.

תודה.

פורסם

יש ספר שנקרא - "A century of car desgin"

נכתב ע"י Penny sparke

הוצאת Mitchell Beazley

נתקלתי בספר הזה פעם אחת בחנות של אקדמון בירושלים.

אם אתה לא מוצא את הספר הזה, כדאי שתחפש ברשת על הנושאים הבאים (רשימה חלקית בלבד):

מעצבים:

Harly Earl - שנחשב ה-חלוץ בתחום הזה

Bill Mitchell

Gordon Buehrig

E.T. Gregorie

Dante Giacosa

Alec Issigonis

Howard Darrin

Pietro Frua

Marcello Gandini

Giorgio Giugaro

סדנאות של Coachbuilders (בצרפתית Carrossiers, באיטלקית Carrozzerie, ובעברית "בוני מרכב"?? איך באמת קוראים להם בעברית?)

צרפת:

Saoutchik

Figoni & Falaschi

Henri Chapron

איטליה (היחידים ששרדו):

pininfarina

zagato

ital-design

ארה"ב

Brewser

Le Baron

בריטניה

Mulliner

Park ward

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

תודה רבה בוקסר.

מכיוון שאיני מוצא סקירה מלאה של כל התפתחות העיצוב, האם אתם יכולים לעזור לי במציאת נקודות חשובות, כגון תהליכי ייצור, שיקולי בטיחות, שימוש בחומרים שונים וכן עלויות - אשר השפיעו על התהליך ברבות השנים (אני צריך ראשי פרקים ונקודות שאליהן אתייחס בהקדמה)?

תודה.

פורסם

קח כמה נקודות:

1890 - 1905 - תצורת הכירכרה

1905 - 1935 - תצורה בסיסית של מכונית בה המנוע מקדימה, ההנעה אחורית, הגגלגים מחוץ לשילדה (כנפיים קדמיות ואחוריות). מתפתחים סוגי מישנה כמו מכונית ספורט פתוחה (המייצגת היא בוגאטי או MG).

1935 - 1953 - הבודי נעשה זרימי יותר, הכנפיים נעלמות כשהגלגלים נכנסים לגוף הרכב ובכך מאפשרים את הרחבתו. האוטובוס מקבל מנוע תת רצפתי ואת הצורה המקובלת כיום.

1954 - 1959 - אמריקניזציה שמתבטאת במכונית רחבה, נמוכה, "עתידנית", המון כרום, כנפיים. המשאיות מקבלות מנוע מתחת לתא הנהג, דבר שמאפשר הגדלת הארגז.

1959 - 1973 - נכנסת המכונית הקומפקטית והצורה נעשית מאופקת יותר ותכליתית יותר, מקבלת מרכב אחוד (ללא שילדה), תקנות בטיחות גורמות לשימוש בפגושים גדולים.

1974 - היום - משבר הדלק ורם לעיצוב חסכוני, זרימי שמתחשב במקדמי גרר נמוכים, שימוש חומרים קלים ושילדות משותפות, מעבר להנעה קדמית בלבד, רכבי השטח מתפתחים, האוטובוס נעשה "אחוד" (ללא שילדה).

כל זה כתבתי מהזכרון שלי וייתכן שאני מפספס בכמה דברים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...