Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחת ולתמיד -פונטו כן או לא?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכמה מכם בטח יודעים אני התלבטתי בין רובר 214 ולבין הפונטו...

לאחר התייעצות בפורום החלטתי שהרובר לא תיהיה החלטה נכונה.

אז ככה שנשארתי עם הפונטו...אני אוהבת את הרכב גם חיצונית וגם הנהיגה שלו היא סבבה (לא מסעירה במיוחד...אבל סבירה).

ולכן לפני שאני הולכת להכנס לתוך החיפוש המאסיבי אחר הפונטו שלי..רציתי להיות בטוחה ב 100% לגבי הפונטו...

קראתי כאן בפורום כול מיני חוות דעת על הרכב והאמת שהרוב אומרים שהרכב הוא אחלה...

אבל רציתי לקבל את האישור הסופי עליו..וכאן אתם נכנסים לתמונה :-D ....

התקציב שלי הוא 22 +-האמת שאני מעדיפה להוציא על הרכב 18-19 ואת שאר הכסף להשקיע במערכת חדשה...מה אתם אומרים?

איזה דגם הוא המועדף ולאיזה דגם לא להתקרב?

איך האחזקה של הרכב...מה נקודות התורפה של הרכב הזה?

ומה הכי לבדוק כשאני בודקת פונטו?

תודה...

:-)
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו כל פיאט - תבדקי היסטוריית טיפולים - מאוד חשוב.

איטלקיות מאוד רגישות להזנחה וזה חוזר בבומרנג.

מצב כללי, חיצוני, פנימי, וכו' - חשוב אך ניתן לשפצור.

תתרחקי מהדגמים החלשים של ה55 ו60 כ"ס, תתקרבי ל75 כ"ס.

יש גם דגם עם 80 או 85 כ"ס שיוסא לארץ במספרים קטנים (STILE), בעייתי לפעמים למצוא לו חלקי חילוף שכן יש שוני בינו לבין שאר הפונטואים (הוא 16V).

אם יש שאלות ספציפיות אשמח לעזור.

גילוי נאות:

הכותב הוא בעליה של האיטלקייה השנייה מבית פיאט ומחזיק בפיאטים כבר כ-5 שנים.

כיום - פונטו ספייס. פאר היצירה האיטלקית :)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תראי פיאט פונטו זה הזבל של המכוניות

כן... אונמם במחיר הזה היא משתלמת

לא אוכלת דלק לא עולה יקר ונראית לא רע

אבל שימי לי לתקלות

אל תשכחי שתיהי חייבת לטפל בה הרבה כי אם לא את עומדת בצד

האוטו זה כמו מוצר סיני

הוא מתקלקל הרבה

חיובי-מראה,זול! וזה אוטו של בנות

שלילי-תקלות רבות

פורסם

אוטו שמטפלים בו לא מתקלקל.

לי יש פונטו שנוסעת (והרבה!!!!!!!!!!) ואני יודע שאסור להגיד את זה אבל....

המוסכניק שלי רעב ללחם.

אם הוא היה מתפרנס ממני הוא היה אוכל לחם ושותה מים כל היום.

האוטו מטופל, שמור, עושה טיפולים ומקבל תוספים.

מקבל אהבה ומחזיר אהבה.

פשוט ככה.

אל תקשיבי ל"יודעי דבר": תשאלי אותם - יש לך פונטו? הייתה לך פונטו? כמה זמן? באיזה מצב היא הייתה?

זו לא חוכמה להגיד שלחבר שלי הייתה או לבת של השכן, או לחילופין לקנות אוטו שחוט ולהתלונן (אחרי שאתה הורג אותו סופית) שהוא מתקלקל כל הזמן.

אפשר למצוא פונטו שמורות אצל נשים מבוגרות יד ראשונה עם ק"מ אפסי, מניסיון.

והאוטו לא מתנהג רע בכלל לטעמי, הוא לא מגרד אספלט ומשחיז צמיגים, אבל אם יודעים מה עושים ומכירים אותו הוא יכול לבייש גם את הטובים שחבורה.

ושוב - מניסיון. ויש גם הוכחות (ג'ימיקאנות).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כן... אונמם במחיר הזה היא משתלמת

לא אוכלת דלק לא עולה יקר ונראית לא רע

אבל שימי לי לתקלות

אל תשכחי שתיהי חייבת לטפל בה הרבה כי אם לא את עומדת בצד

האוטו זה כמו מוצר סיני

הוא מתקלקל הרבה

שלילי-תקלות רבות

אז לפי דעתך כל הגברים בארץ צריכים לנסוע על טנדר טויוטה?

הזויייייי :shock:

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
אז לפי דעתך כל הגברים בארץ צריכים לנסוע על טנדר טויוטה?

הזויייייי :shock:

עזוב אותך, תראה איך הוא מתבטא בפורום, הבנאדם חי בסרט... :popcorn:

פורסם

קודם כול זאת היא דעתך ואני מכבדת אותה!

פיאט פונטו זה ממש לא "הזבל של המכוניות" והוא רחוק מזה אפילו.

נכון פונטו זה רכב עממי וזול והאיבזור שלו לא מסעיר במיוחד אבל בסופו של דבר הרכב הוא רכב טוב.

אני ביקשתי עצה לגבי הרכב נכון! אבל אני גם קצת מבינה ברכבים ואני גם נוהגת בפיאט אז ככה שאני יודעת שלפיאט יש רכבים טובים (כשהם מטופלים-שזה בעצם תקף לכול רכב גם לרכבים גרמניים,רכב ללא טיפול יהיה בעייתי!).

אני ביקשתי עצה לגבי הרכב מהסיבה שאני לא מכירה אישית מישהו עם פונטו והייתי שמחה לקבל עצה לגבי הרכב בגדול ואיזה דגם הוא הכי כדאי.

ובנוגע לזה שזה "אוטו של בנות" ...מאוד מעניין אותי מה זה בדיוק רכב של בנות??..(יש בו מתקן למריחת לק או שפתון?? או משהו שמאפיין בנות?)

ומאוד מעניין אותי במה ה"גבר" (שזה אתה..) נוהג?

ושוב אני לא באה לזלזל בתגובה שלך אחרי הכול ביקשתי עצה מכול מי שמוכן להגיב...

:-)
פורסם

כבעלים לשעבר של שני פונטואים, ובהווה בעלים של אחות גדולה (אלפא) וקטנה (פנדה), אני יכול רק להמליץ. מכיוון שאת עושה רושם של מי שיודעת לשמור ולטפל ברכב, אין לך ממה לחשוש.

מה שחשוב באיטלקיות - מעבר לבדיקות הקניה הסטנדרטיות - היסטורית טיפולים מגלה המון. זה מפני שבאמת מדובר ברכב מאוד אמין, אלא שלפעמים יוצאת מכונית דפוקה כבר מהמפעל (לחבר שלי היתה פונטו כזו). אם היא יצאה דפוקה, את תראי את זה בהיסטורית טיפולים - בעיות מהשנה הראשונה. אם ההיסטוריה נקיה, רוב הסיכויים שהאוטו בריא וטוב, ויזדקן בכבוד לפחות כמו כל רכב אירופאי אחר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

"אוטו שמטפלים בו לא מתקלקל."

השטות הכי גדולה שקראתי בחיים שלי.

ברכב יש הרבה מאוד אלמנטים שלא חשוב עד כמה תטפל, מפאת החומרים הירודים והמחשבה בעשייתם ובמיקומם ברכב , במיוחד בפיאט משאר המכוניות,התקלות תמיד יגיעו, זו שאלה של זמן.

לכן, זה נכון שהרכב הוא זול לקנייה וחסכוני בדלק ונוסע סבבה וחלקים זולים יחסית, אך כמות התקלות שיש בו מוציאות את כל החשק מלגעת ברכב הזה, תמיד יהיו כמה יוצאים מהכלל שיאמרו שהרכב שלי הכי טוב, כנס למוסכים שונים ששם אנשים נפגשים בתקלות ותשאל על הפיאט ותראה, יאמרו לך בדיוק מה הרכב הזה שווה, זו האינדיקציה הכי טובה , ולא לשמוע מאנשים שמדביקים נו פיר על הרכב וחושבים שיש להם אימפרזה טורבו הכי טובה בעולם.

סקר מוסכים.

פורסם

היו, ועדיין יש, לנו במשפחה שלושה פיאט פונטו משלוש דורות שונים.

לא היו בעיות מיוחדות עם אף אחת מהם. כולן עברו קילומטראז' מטורף, בנסיעות עירוניות ובין עירוניות, וכולן עמדו בזה יפה מאוד.

מה שכן, בעיה שחזרה בכולן - נורות דרך נשרפות תדיר. לא ברור למה, אבל תדירות הבעיות בנורות גדולה מאוד בכל אחת מהפונטואים שלנו.

רכב מעולה. למה לא לקנות? כי אם יש לך איזשהן יומרות נהיגה, הגה הכוח החשמלי יחסל אותן מהר מאוד, וכי מעצבן קצת להחליף מנורות כל כמה חודשים.

חוץ מזה? אין סיבות לא לקנות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור עובד לשעבר במוסך פיאט רמת שרון

אני ממליץ לך ללכת דווקא על הפונטו לעומת כל רכב צרפתי אחר באותו מחיר!

אם אני לא טועה דגם XTZ עם 75 כוחות הוא הכי טוב מבין הדגמים !

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם
כנס למוסכים שונים ששם אנשים נפגשים בתקלות ותשאל על הפיאט ותראה, יאמרו לך בדיוק מה הרכב הזה שווה, זו האינדיקציה הכי טובה.

סקר מוסכים.

זה אינדיקציה למה? מה לעזעזל ציפית למצוא במוסך? בחורות ערומות? מובן שכשתבוא למוסך תמצא שם תקלות. ככה זה בכל מוסך בכל העולם, במאזדה, בטויוטה, בסובארו,בפג'ו (שלא יגידיו שציינתי רק יפני :) ).

אם לא קשה לך תפרט בבקשה כמה פיאט פונטו היו לך, איך טופלו ובאילו בעיות נתקלת.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

הדגם המומלץ הנו פונטו 75 ויש 3 רמות גימור:

75S עם נורת חום מנוע ולא שעון וחלונות ונעילת דלתות ידניים - לא מומלץ בגלל נורת חום בלבד.

75SX עם שעון חום מנוע, חלונות ונעילת דלתות חשמליים - מומלץ מאוד.

75HSD כמו ב75SX ובנוסף יש כרית אויר ומע' ABS ומד סל"ד - מומלץ מאוד ובטיחותי יותר.

נכתבו לפני הרבה דברים לא נכונים או שאינם שייכים לדגם הרכב שלך, כגון נורות ראשיות שנשרפות הרבה, אך זה קורה בדגמים הראשונים של פונטו "ספייס" ולא את זה את רוכשת.

בכל רכב שתקני יש לבדוק גם את מערכות העזר שהנן פועלות היטב כחלונות ונעילת דלתות חשמליים, מע' ABS ומע' כרית אויר (שבהפעלת מתג הצתה נורת הבקרה נדלקת לכמה שניות ומיד נכבית).

יש מכוניות (לאו דווקא פיאט) שעקב תקלה בכרית אויר שתקונה יקר מבטלים את המע' ומנתקים את נורת הבקרה כדי שוקנה הרכב לא ירגיש שהמע' פגומה.

בהצלחה - רפי לין :-)

פורסם
"אוטו שמטפלים בו לא מתקלקל."

השטות הכי גדולה שקראתי בחיים שלי.

... לא לשמוע מאנשים שמדביקים נו פיר על הרכב וחושבים שיש להם אימפרזה טורבו הכי טובה בעולם.

סקר מוסכים.

אם זו שטות אז אל תקרא.

יש לך פונטו?

הייתה לך פונטו?

אני מניח שלא.

אז תשתוק!!

ואף אחד לא אמר שפיאט פונטו היא אימפרזה טורבו.

תתיחס לאנשים בכבוד, זאטוט זב חוטם, תעשה טובה לעצמך.

וכן, פונטו מסוגלת לבייש רכבים אחרים, בטח שאת רוב המשפחטומטיות בכביש - כמעט מכל בחינה.

ולטעמי היא יותר מהנה לנהיגה.

ההגה החשמלי מסרס אותה למדי אבל אפשר לחיות גם איתו.

לMOR - שוב, תעזבי אותך משטויות, אחלה אוטו בתקציב שלך, אשמח לייעץ לך יותר בפרטי, יש לי היסטורייה ארוכה עם פיאטים והיו במשפחה למעלה מחמש פיאטים שונות.

וכולנו חובבי נהיגה.

אגב, הנורות הנשרפות הן בדגמי הספייס, זנ אכן מציק אבל אם ניגשים לאיציק הידוע בכינויו "החאפר" הוא מסדר את הנורה כך שלא תישרף (טפו טפו טפו) לכל החיים.

• תוכן חדש...