Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים חזרתי ליום במסלול ה"ביתי" שלי שנקרא Streets of willow שבו לא ביקרתי כבר הרבה מאוד (מדי) זמן... ביום שלפני כן גם הייתי על מסלול מירוצים בקליפורניה ספידווי, אבל זה היה כאיש צוות וכבר סיפור אחר..

מה אומר ומה אוסיף, היה זה יום מהנה במיוחד.

בתור התחלה - המיאטה שלי לאחר השיפוץ שהעברתי אותה (ותועד בארבעה שרשורים שונים לאורך ההתקדמות :-)) נוסעת משהו בנבנבנזו*ה... למה אני מקלל? לא בטוח... מה שכן בטוח הוא שהאוטו נוסע כמו רקטה שיוצאת מכן השיגור שלה.

הסיבה הבאה היא שהיום גם שימשתי כמדריך.

וכהרגלי בקודש ומדריך עם קצת פז"ם, אני מקבל תמיד סטודנטים עם מכוניות מעניינות למדי. הפעם הגיע אליי בחור בשם טו?????רין שנוהג ביומיום על הרכב הזול יותר שלו - SL55 AMG... זה הרכב הזול כי בסופ"שים הוא מתנייד בלמבורגיני מורצ'י רודסטר :shock:.

לא נורא, גם ה-SL55 היא בעלת כמעט 500 כ"ס ואוקיינוס קטן של מומנט מה גם שמדובר בגירסת הספורט של הרכב עם מיתלים שמתקשחים ומנמיכים את הרכב בלחיצת כפתור :-o.

מה שכן, טורין ידידינו הוא לא בדיוק מבין גדול בדינמיקה של הרכב והמרצדס מגיעה למסלול עם חישוקי כרום ענקיים של "20 וצמיגים דקים כמו איזולירבנד מרוחים על החישוקים.. 275 מקדימה ו-305 מאחורה, ברידג'סטון S03PP... איך אומרים - Oh Well, נתגבר על זה למרות החשש שלי מה יקרה במידה ונרד מהמסלול או משהו, צמיגים כ"כ דקים לא מיכולתם לספוג בורות וזה יכול להגמר בחישוקים מעוקמים (ויקרים) בקלות.

נכנסים לרכב והסשן הראשון נפתח... מהשנייה הראשונה ברור לי שטורין יזדקק להרבה עזרה היום כי הוא באמת לא נוהג טוב... אחרי שתי הקפות אנחנו מתחלפים ואני נוחת במושב הממליץ.

אני מאוד מצטער ומתנצל בפני חובבי AMG למיניהם, אני פשוט לא מצליח לקרוא למושב שלפני ההגה "מושב הנהג" אלא רק "מושב הממליץ" או "מושב היועץ".

לרכב יש כל כך הרבה מערכות בקרה ושליטה שזה שיושב מול ההגה תפקידו אך ורק להמליץ על הכיוון הכללי והמהירות הרצויה, וזהו!

כמובן שאפשר לשחק עם המזגן והסטריאו, אבל זו לא סיבה להביא את האוטו למסלול :-P!

אז אחרי שאני יושב במושב היועץ, אני מתחיל בהקפה איטית סתם כדי להראות לבחור את קו הנהיגה הרצוי וממשיך אחרי בהקפה טיפה יותר מהירה כדי לתת לו קצת קצב.

הוא חוזר למושב הממליץ במקומי ונוהג סשן שלם רע במיוחד שהוא פשוט לא עושה בו כלום כמו שצריך.

איך שאנחנו יורדים מהמסלול הוא זורק לי שהוא רוצה לשבת לידי ושאני אנהג ברכב שלו ברצינות כדי להראות לו מה הרכב מסוגל, ואני כמובן עונה לו ב"תשמע, זה לא ככה.."

.

.

.

.

.

.

סתאאם, נראה לכם?! :lol:

לא סירבתי כמובן אבל ביקשתי לחכות עם זה לאחרי הסשן הבא מה שטורין אמר ש"אין בעיה, מתי שבא לך"... סבבה, הזמנה פתוחה לנהוג על SL55 AMG.

בינתיים מגיע הסשן הראשון שלי עם המיאטה.

זה המסלול הביתי שלי אבל לא הייתי כאן כבר כמעט עשרה חודשים שזה בהחלט הרבה יותר מדי זמן.

עליתי.

האוטו נוסע כמו פנתר אבל הצמיגים מתים.. נו טוב, הם כבר ישנים לאללה, ואני עולה לסשן של החלקה על הקרח כי אחיזה אין.

אחרי עשרים וקצת הקפות פרועות אני יורד מהמסלול והולך לבדוק את זמני ההקפות ומוצא שכרגע רשמתי את הזמן השני הכי מהיר של היום, יותר מהר מכל ה-Z06ים, M3ים, S2000ים ורוב הפורשים.. רק אחת מהם שהיא מכונית מירוץ מושלמת וכוללת צמיגי סליקס אמיתיים ברוחב של שטיח ממוצע רושמת זמן שהוא 7 עשיריות יותר מהיר משלי ואני כרגע במרחק של 8 עשיריות מהשיא האישי שלי על המסלול, בהחלט לא רע לסשן ראשון על המסלול הביתי שלי עם צמיגי מירוץ מתים לגמרי אחרי כמה חודשים טובים שלא הייתי שם :-D.

מגיע הסשן הבא שלי כמדריך ואני עולה למושב הממליץ ב-AMG.

האוטו הזה יודע להאיץ ועדר הסוסים מושך אותך החוצה מפניות איטיות בזריזות שלא מצפים מרכב ששוקל בערך שני טון :shock:.

ואז מתגלה האמת העירומה ומלוא כיעורה, הרכב הזה פשוט מתסכל... הוא לא נותן לך לנהוג, גם לא כשהוא מועבר למצב הספורט, גם לא כשאתה מעביר את תיבת ההילוכים למצב של העברה ידנית על ההגה - הוא פשוט לא מעביר הילוכים מתי שאת הלוחץ על הכפתורים וההשהייה המעצבנת שלו פשוט דופקת את המומנטום של נהיגת מסלול ובעיקר את ההנאה של הממליץ.

כל מערכות הבקרה למניעת החלקה / אובדן שליטה / הנאה / פרפור אכן עושות עבודה מרשימה ואני סמוך ובטוח שהחברה שלי למשל הייתה נהנית מכל רגע של נהיגה במהירות יחסית גבוהה בידיעה מוחלטת שהרכב יציל אותה מחוסר ידיעתה בנהיגה ספורטיבית.. זה הולך ככה -

אתה נכנס לפניהבמהירות מעט גבוהה מדי בכוונה וזורק את המשקל הצידה והופה - כל המערכות נכנסות לפעולה והאוטו פשוט מייצב את עצמו לבד לגמרי תוך האטה של מהירות הנסיעה והגבלה של דוושת התאוצה כאילו אין בינה לבין המנוע שום קשר.

איכס.

אז תגידו למה לא לנתק את המערכות?

כי הבעלים של הרכב לא מעוניין, וזה באמת מספיק... אין שום עניין בלמצות מרכב שעולה כמו דירה נחמדה את המיץ... נסתפק במה שיש.

בסשן הבא אני מתיישב במושב הנהג של רכב שהוא פשוט ההפך המוחלט, חבר שלי ניק מגיע עם המפתחות של ה-STI החדשה שלו.. נו טוב, אם הוא מבקש כ"כ יפה :-P

באנו, ראינו, כבשנו.

אין הרבה מכוניות שאיך שהן מגיעות ככה מהחברה אוהבות שיינהגו בהן ביד קשה ובצורה כ"כ מלוכלכת, פוי!

נכנס לפניה עם יותר מדי גז בכוונה, מרים את הרגל מהדוושה לגמרי בכוונה, האוטו מבצע פסיעה הצידה והרגל חוזרת לדוושת התאוצה בדריכה גסה - ה-STI אוהבת שמתייחסים אליה רע, אפילו יותר מאיבו 8 רגילה (לא MR או RS) :twisted:...

בגסות רוח מוחלטת אני בועט בדוושות ומטפס על אבני שפה בכל פניה, האוטו אכן מפגין את תת-ההיגוי האופייני למכוניות בתצורה הנ"ל אבל ה-DCCD ובעיקר הדיפרניצאל הקדמי מורגשים בכל יציאה מפניה ומפתיעים לטובה בכל פעם מחדש... הגיר מעט קצר מדי לטעמי והקו האדום מגיע מהר מדי ומחייב הרבה החלפות הילוכים בעיקר בגלל שהמנוע חי הרבה יותר טוב בין 5000 ל-7000 מאשר בין 3000 ל-5000... הייתי מקבל הארכה קלה של יחסי ההעברה בהילוכים שלישי ורביעי בשמחה.

סשן נוסף מתחיל וחבר שלי בשם בריאן גודווין מגיע עם הרכב החדש שלו - מיאטה יפיפיה שנת 2006 בחבילת הספורט.

מי שמעורב קצת בקהילת המיאטות העולמית מכיר את בריאן בתור אחד ממשפרי המיאטות הגדולים בעולם והבעלים של "Goodwin Racing".

אני עולה לחוות דעה ממושב הנוסע וכך התרשמתי מן הרכב -

השלדה קשיחה בהרבה מכל מיאטה אחרת שאי פעם נהגתי בה ולא הייתה מצויידת בכלוב התהפכות שלם, נקודה סוף.

הבלמים מאוזנים לגמרי ועושים את עבודתם נאמנה מבלי לעצבן את השילדה.

חבילת הספורט רכה מדי, אפשר לקחת את הבולמים (של בילשטיין) ואת הקפיצים ולתרום אותם לפח הקרוב.

הצמיגים של מישלין לא מזהירים והמידה הדפוקה שלהם ושל הגלגלים לא מעודדת... מי שירצה לנהוג ספורטיבי מוטב לו לרדת לגלגלי "16 שלעניות דעתי לא צריכה להיות שום בעיה להתאים אותם על הרכב.

לרכב יש כוח, לא רע, לא פנתר.. בסדר.

הסשן נגמר ואני מקבל לידיי את מפתחות אותה המיאטה מבריאן בשביל הסשן הבא אבל הפעם אני חייב לוותר זמנית כי הצמיגים במיאטה שלי דורשים התייחסות לפני הסשן הבא, אני אומר לבריאן שאני אקח את המיאטה שלו כשאני אגמור לטפל בשלי והוא מבחינתו אומר לי שאין שום בעיה.. רבע שעה אח"כ הוא מקבל טלפון וצריך לעזוב וככה אני מאבד את ההזדמנות שלי להתעלל קצת במיאטה 2006 חדשה מהקופסא :|.. לפחות הפעם.

מגיע הסשן האחרון של היום.

בסשן שלפני כן בחורינו טורין נתן לחבר שלו לנהוג על המרצדס לכמה דקות... כמה דקות שעלו ביוקר... אחד הגלגלים הקדמיים מאבד את צורתו העגולה ומתעקם מעבר לכל אפשרות תיקון בשני מקומות שונים.. ושלא תגידו שלא אמרתי לכם :?.

טורין מצטרף אליי לסשן האחרון של היום ואני חוגר אותו טוב טוב ברתמה שלו, הוא ייזדקק לזה :lol:.

אחרי הקפת החימום ברור לי שדווקא עכשיו עם הטמפ' של האויר ושל המשטח ניתן להרביץ זמני הקפות טובים אחרי שבמהלך היום האויר מתחמם והאוטו מאיט טיפה את הקצב.

המיאטה עפה מפניה לפניה ואני מוצא את עצמי עוקף מכוניות על ימין ועל שמאל רק כדי לקבל טיפת מסלול פנויה לגמרי כדי לקבוע זמן הקפה טוב... על הדרך טורין מאבד כמה שנים מהחיים כי המיאטה מוצאת את עצמה בהיגוי יתר בתוך פניה ארוכה במהירות של בערך 185 קמ"ש, מה זה כבר מאה-שמונים-וחמש-קמ"ש-בנסיעה-הצידה-בין-חברים?

אחרי שיורד דגל השחמט אני מזדרז ללוח הזמנים ומצא שאני במרחק של 4 עשיריות מהשיא שלי ו-3 עשיריות מהפורשה שלא הצליחה להגיע לאותם הזמנים ממקודם לאורך כל היום.. אני גם מוצא חוטים לבנים שיוצאים מסולייתם של שני צמיגים שונים ברכב שלי שמודיעים באופן רשמי על פתירתו של סט צמיגים נוסף :lol:... Oh Well.

לא רע בשביל יום של קאמבק.

קצת תמונות -

המרצדס של טורין ועבדכם הנאמן -

SOW-SL55AMG.jpg

תמונת צד -

SOW-SL55AMG1.jpg

חזיתית, שימו לב גם לקבוצת ה-M3ים ברקע וגם לאינפיניטי FX35.. SUV למסלול (?!) -

SOW-SL55AMG2.jpg

הסובארו של ניק עם המיאטה -

SOW-STI.jpg

מוטי.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע מוטי, אני לא בקטע של להעליב וזה... באמת נשמע שאתה נהג טוב, אם לא טוב מאוד.

אבל אם הייתי צריך להדביק לפיג'ו שלי את הפגושים המכוערים האלו כדי לגרד עוד כמה מאיות שניה מזמני ההקפה שלי - אני מוותר :smile:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז אני מבין שאתה בכל מקרה תעדיף את המיאטה שלך מאשר את המרצדס, למרות שיש לה יותר כוח סוס?

עוד שאלה שעלתה לי לראש, אם היית מנתק את המערכות במרצדס, האם היא הייתה יותר מהירה מהמיאטה שלך?

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
אז אני מבין שאתה בכל מקרה תעדיף את המיאטה שלך מאשר את המרצדס, למרות שיש לה יותר כוח סוס?

עוד שאלה שעלתה לי לראש, אם היית מנתק את המערכות במרצדס, האם היא הייתה יותר מהירה מהמיאטה שלך?

המיאטה שלי הרבה יותר מהירה מהמרצדס ויש לה יחס הספק/משקל הרבה יותר טוב.

המרצדס יותר איטית מהמיאטה ב-8 (!!!) שניות להקפה, אני בספק אם ניתוק של כל המערכות יקרב אותה לחצי מההפרש.

שלד, אתה לא רואה את התמונות או שאתה מדבר על תמונות אקשן?

מוטי.

פורסם

מוטי, המיאטה שלך נראית כאילו נלקחה מ"שרשור תמונות מצחיקות" באוף טופיק.

אני מקווה שאתה יודע מה שאתה עושה ...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מוטי יקירי, אני לא עיוור(עדיין).

התמונות ספרטניות ביותר, דלות, ומספרן לא מתקרב לעשירית מהכמות שהייתי מצפה מסיקור בכזה אורך.

איפה הפוזות הסקסיות!? איפה הרזולוציה החולנית? איפה צילומי הקרביים, איפה צילומי האקשן?

באמת מוטי... אתה לא בסדר....

אני נכנס לשרשורים שאתה פותח בכוונה תחילה להחלפת תחתונים לאחר קריאתם, ואני נשאר עם הפין ביד(לא יפה להגיד זין...)

אלעד

פורסם

:lol:

רזמל, מחיר המהירות... יש סיבה ששום מיאטה אחרת לא מצליחה להגיע לזמנים של המיאטה שלי.

שלד, מבטיח לעבוד על הנקודה ולהוסיף תמונות כאן, אני מחכה שהחבר'ה מפורומים אחרים יעלו את התמונות שלהם, בד"כ המיאטה שלי מצולמת שם בתור הפרנקנשטיין... :twisted:

מוטי.

פורסם

נו טוף, הנה עוד כמה באדיבות החבר'ה מפורום ה-S2000 הבינ"ל -

אני רודף אחרי פורשה 914 מושתלת מנוע של קאררה ונעולה בסליקסים של יוקוהמה (סליקס אמיתי Non DOT) תוך כדי שפורשה 993 Racecar במרדף אחרי, ואז ה-914 מסתחררת ממש לפני (התמונה צולמה כשה-914 מסתחררת בכיוון התרחקות) -

SOW-Spin.jpg

הלאה, ה-S2000 המהירה ביותר של היום המכונה "Grey Ghost" -

SOW-S2000GG.jpg

ואם כבר S2000 -

SOW-S2000.jpg

רודסטר חדשה מהניילונים, המיאטה של בריאן, שנת 2006 -

SOW-NC.jpg

ונסכם זמנית במפלצת אחרת - אינפיניטי G35 כפולת טורבינות מבית היוצר של Violent Racing -

SOW-G35TT.jpg

ככה נראים 500 הסוסים שמתחת למכסה המנוע -

SOW-G35TTmotor.jpg

מוטי.

פורסם

מוטי אל תקשיב להם... כן, המיאטה שלך מכוערת, אבל זה בדיוק מה שנותן לה את האופי שלה!....

:smile:

טוב דיברת על יחס כ"ס למשקל, אני יודע שב-sl הוא בערך 250 כ"ס לטון..

רק לשם השוואה אני אומר שבפרארי אנזו הוא בערך 442 כ"ס לטון..

אז מה היחס במיאטה?

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

אני עם שלד, במקום לכתוב הרבה על שילושים מיסטיים במרצדס, הראה לנו תמונות "קרב" מהמסלול.

Wellcome Back!

(השירשורים שלך תמיד ארוכים משום מה, חפרן!).

באהבה,

ניר.

משכנתא זה קל

פורסם
מוטי, האם אין באופק סרטון? :cry:
לדאבוני הרב המצלמה שלי מעלה ריח של אחת שעומדת לשבוק חיים וכל הסרטים שצילמתי בסופ"ש הזה הלכו לאבדון (והיו שם כמה מגניבים לאללה!) :x

חבר'ה, נורא קשה לי לצלם מבחוץ מתי שאני נוהג ברכבים שונים, אני קצת תלוי במי שבמקרה יוצא לו לצלם באותו הרגע.. אם יש, סבבה, אם אין, זה מה יש (או שאין).

מוטי.

• תוכן חדש...