Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן לכל חברי הפורום...

כידוע לחלקכם אני בן 16.5 ( נולדתי ב4.2.89 משמע שאני בן 16 ו7 חודשים וקצת )

וכן , עצם העובדה שאני רשום ופעיל בפורום הזה מעידה על כך שאני עוד אחת מהפנאטים שמתים להוציא רשיון על הדקה שיש להם 17 :-)

אני בין הגדולים בשכבה לכן אין לי חברים כאלו שממש התנסו עם זה ועברו את כל התהליך

יש לי בן דוד כזה אבל לצערי הוא אהבל :wink:

בגלל זה אני שואל אותכם - מה עושים , מי נגד מי , ומה מי מו..

אני חישבתי את העיניין ככה...

בחופשת סוכות ( שזה עוד כחודש ) יש לי קצת נחת מלימודים אז אני יגש לתאוריה בחופשה , ולאחר החופשה יתחיל ללמוד מעשי ( לנהוג עם מורה )

כלומר יהיה לי 4 חודשים בערך לעשות 30+- שיעורים ( כן אני יודע שחובה זה 28 אבל אני לא יודע אם זה יספיק )

ולפי חישוב מהיר זה יוצא 8 שיעורים בחודש , 2 שיעורים בשבוע וזה נשמע לא רע בכלל , אפילו מעולה כי אני לא רוצה לדחוס..

חוץ מזה מה אתם אומרים , עדיף לקחת קבלנות או לשלם PER שיעור נהיגה למורה?

שמסוכם על שעה , זה אומר 60 דקות או 45 ?

יש המצלות למורים טובים מאיזור חיפה ?

שמעתי גם על משהו עם טופס ירוק מישהו יכול לפרט ?

כמה עולה טופס תאוריה ?

כמה ימים מומלץ ללמוד לפני והאם הבחינה קשה ?

או בקיצור , כל מה שאתם יודעים - תכתבו בשרשור כאן

תודה מראש לעוזרים :-)

שחר.

פורסם

אתה מזכיר לי נשכחות...

קודם כל - אתה לא חייב לעשות בחינה תאורתית לפני תחילת הלימודים המעשיים.

שנית - מה כל המהומה? בחר מורה נהיגה, עדיף כמובן מורה "טוב" שלא מורח בשיעורים ולא מעקב טסטים, והוא כבר יסביר לך ה-כ-ל. אתה לא התלמיד הראשון שלו...

לגבי הטופס הירוק - מוציאים אותו מכל סניף של משרד רישוי. על הטופס יש להחתים רופא משפחה, שיוודא שאין לך מחלות שמונעות ממך רישיון ואופטימטריסט, שיוודא כי הראייה שלך תקינה לנהיגה.

לאחר מכן - משלמים אגרה ואפשר לגשת למבחן תיאורתי אחד ומבחן מעשי אחד.

לימוד למבחן תיאוריה? בזמני היו שיעורי "תעבורה" בבית הספר, בסופם היה רשאי כל תלמיד להיבחן בבחינת תיאוריה בעלות של 20 ומשהו ש"ח. ניגשתי, לא למדתי אפילו דקה למבחן, ועברתי. עם קצת מזל והרבה ידע במערכות הרכב והתמרורים, אתה לא צריך ללמוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מדיוק, הוא לא חייב תאוריה בשביל להתחיל ללמוד נהיגה.

מה שכן אתה חייב זה טופס ירוק.

אני ממליץ לך מניסיון להתחיל לקחת כמה שיעורים ואז לגשת לתאוריה..

אגרה לתאוריה - 113 שקל תבקש מהמורה שלך את הטופס שצריך לשלם בדואר.

תלמד כמה שאתה יכול לפני. בעקרון תשתדל לעבור על כל המבחנים שיש בספר ולקרוא ברפרוף את הספר.

ותאוריה זה לא דבר קשה, תלוי על איזה טופס נפלת.

שעת שיעור זה 40-45 דקות.

אני את הרישיון שלי הוצאתי בשלושה חודשים (25 שיעורים וטסט ראשון. תאוריה עשיתי בשיעור 12)

וזהו שיהיה לך בהצלחה! אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לשאול בפרטי.

פורסם

אגב רק שתידע שאין תיאוריות בחופשת סוכות, כי משרד התחבורה לא עובד בכל הזדמנות שרק אפשר.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

צודק, באמת אין תאוריות בסוכות, אני גם רציתי לעשות (אני עכשיו לומד נהיגה - מחר שיעור עשירי) והמורה נהיגה אמר לי שאין.

בכל מקרה כנראה יום רביעי אני אגש למבחן התאוריה.

לענייניו:

דבר ראשון שעושים זה בוחרים מורה נהיגה. דבר עם אנשים שבשכבה מעלייך תנסה להשיג המלצות על מורים.

תקח שיעור שניים, תראה אם אתה מסתדר עם המורה!

אם הכל בסדר נמשיך,

אתה צריך ללכת לאחת מתחנות הצילום של משרד הרישוי ולהוציא טופס ירוק - עלות היא 0 שקלים חדשים, אבל. ישנה אגרה לארגון מורי הנהיגה ובדיקות רפואיות שעלותן כ120-170 שקלים (אני עשיתי ב120 בבי"ס שבו אני לומד נהיגה) , שים לב שתחנת הצילום יציאו לך לעשות וזה יעלה יותר. לכן תשאל את המורה אם יש אפשרות לעשות אצלהם והאם זה יותר זול!!!

מעבר למה שנאמר אתה לא צריך ללכת לשום רופא משפחה ושום אופומטריסט וכו'.

הבודק\ת בבדיקה הרפואית מסמנ\ת את כל הסעיפים וזהו.

(כך זה היה אצלי!)

NEXT

מבחן תאוריה - את השלב הזה עוד לא עברתי אבל בקרוב :)

תלמד טוב, המבחן לא אמור להיות קשה.

אבל חבל לבוא לא מוכן ולזלזל כי חבל על 113 שקל!

אז תלמד, תקרא את כל הספר, תפתור את כל השאלות, תן לעצמך שבוע - שבוע וחצי ללמוד!

זה אמור להספיק, אגב אם אתה דואג בקשר למבחנים בביה"ס אתה יכול לעשות גם עכשיו תאוריה אבל בשביל זה אתה צריך לקחת שיעור...

אה עוד משהו חשוב!

אל תתחיל ללמוד לפני יותר מ3 חודשים מהיום הולדת שלך, חבל!

כי שתצטרך לעשות שיעורים כפולים אתה לא תוכל כי זה יהיה בזבוז כסף.... אז באמת חבל....

זה פשוט לא יסתדר לך... אני את הטעות שלי הבנתי ועכשיו אני לא יכול לעשות שיעורים כפולים עד החודש הבא.... כי אחרת יצא לי מוקדם מדי (כן גם אני עושה 2 שיעורים בשבוע).

לאחר מכן טסט... אבל זה כבר תלוי בך, עצה שלי - אל תגש לטסט אם אתה לא מרגיש שאתה מוכן, אם כואב לך משהו, אם בא לך לחרבן - לטסט באים במצב פרפקט!

אגב חבר נכשל על זה שהוא שכח לחגור חגורת בטיחות... אז שים לב :)

טסט זה דבר שאם לא עושים אותו פרפקט - אוכלים אותה...

ושוב חבל על הזמן והכסף...

אגב אם אתה רואה שהמורה מושך אותך למרות שאתה מוכן זה סימן רע...

תלחץ עליו שיתן לך טסט!

מקווה שהבנת את כל הבלאגן הזה

ובהצלחה!!!

נ.ב.

אם מישהו רוצה המלצה על מורה נהיגה מעולה ברחובות תפנו אליי בה"פ!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הנה תגובה ממישהו שהתחיל את הפרוצדורות!

1) אתה מוציא תופס ירוק במשרד מ.מ.ס.י

2)בדיקת עיניים (25 ש''ח) לתופס

3) בדיקה רפואית אצל רופא לתופס

לגבי התאוריה... רצוי שתדבר עם מורה לנהיגה שאתה מתכנן ללמוד אצלו ותקנה ממנו את הספר (מחיר 30 ש''ח אצלי לפחות) וככה ספר תאוריה עולה 100 עם דיסק תרגול ו 90 בלי דיסק תרגול

אני התחלתי ללמוד בלי תאוריה ואני אומר לך באמת כדאי לעשות לפני, המורה מצפה ממך לרוב שתדע את התמרורים בלי שהוא יגיד לך ואת הכללים... שלי למשל באמצע נהיגה מתחיל לשאול אותי את התמרורים בדרך או את הכללים (למדתי לתאוריה ניגש ב 26) אז אני ממליץ מאוד לעשות תאוריה לפני שיעורי נהיגה כי זה ממש מקל עליך אח''כ ויש לך פחות דברים על הראש

זמן של שיעור: על שעה אתה יכול אפילו לא לחלום! היה לי מורה (החלפתי) שהשיעור אצלו היה 45 דקות וכמעט לא היו לו אנשים... עברתי למורה טוב יותר אבל אצלו השיעור 40 דק' בכלל והמחיר הוא 100 ש''ח :(

4 חודשים ל 30 שיעורים זה מוגזם! אני התחלתי בסביבות ה 4 חודש לפני וזה כמעט ובלתי אפשרי, אתה בא אחרי בצפר ואין לך פשוט כוח (אני בי''א ומסיים לרוב ב 4) אתה מתיישב באוטו ויש לא מעט זריקות קלאץ... ככה שהייתי ממליץ להתחיל בטווח לא יותר מחודשיים כדי שהרווח בין השיעורים יהיה קצר וזה ימנע טעוית מיותרות!

אני עכשיו בהפסקה גדולה אחרי 6 שיעורים הבנתי שקצת קשה לי 2 שיעורים בשבוע ואני רוצה לגמור עם הכל בפעם אחת... וזה לא שהלך לי לא טוב כי הלך מצויין! יש לי יום הולדת ב 23 בדצמבר ואני מתחיל ללמוד בערך ב 6 לנובמבר, אני מתכנן לעשות יום כן ויום לא ככה שזה יוצא 3 שיעורים בשבוע ברצף נורמלי ויש י 4 שיעורים ביום אחד שזה נסיע לת''א (אני גר רחוק)

לגבי התשלום, אני תמיד העדפתי מזומן בכל סוף שיעור... לא יודע מה המורה מעדיף אבל לי זה הכי נוח להיות בראש שקט ולדעת ששילמתי ואני לא חייב כלום!

טופס תאוריה (מה שמזכיר לי לשלם אחד :) ) אתה בא לדואר מבקש לשלם אגרה לתאוריה זה הכל... 113 ש''ח

אגב אני לא יודע אם צריך לבוא לדואר עם הטופס הירוק... אבל כנראה שכן (בימים הקרובים אני אדע אז אם תרצה תשובה...)

ואגב שיעור נהיגה ראשון אתה מגיע עם ת.ז ועם טופס ירוק כאשר כבר עשית את הבדיקות (רפואית ועיניים)

בהצלחה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אהלן אהלן לכל חברי הפורום...

כלומר יהיה לי 4 חודשים בערך לעשות 30+- שיעורים ( כן אני יודע שחובה זה 28 אבל אני לא יודע אם זה יספיק )

ולפי חישוב מהיר זה יוצא 8 שיעורים בחודש , 2 שיעורים בשבוע וזה נשמע לא רע בכלל , אפילו מעולה כי אני לא רוצה לדחוס..

לא מומלץ.. עדיף שתעשה משו מו שלושה שיעורים בשבוע ולא נורא אם זה תוציא תא הרשיון קצת אחרי ה17 שלך...ותאמין לי אחרי שאתה נכנס לקטע אתה מחכה לכל שיעור בקוצר רוח..

חוץ מזה מה אתם אומרים , עדיף לקחת קבלנות או לשלם PER שיעור נהיגה למורה?

תשלם per שיעור.. עדיף... לך תדע אם תרצה להמשיך איתו או לא או מה יהיה בעוד חודש חודשיים..

שמסוכם על שעה , זה אומר 60 דקות או 45 ?

40-45 דקות לשיעור. תלוי במורה.

שמעתי גם על משהו עם טופס ירוק מישהו יכול לפרט ?

את הטפס הירוק אתה מוציא בממסי או בכל סניף מורשה לכך..

זה לא עולה שקל..

בעיקרון למלא אותו (בדיקות רפואיות+בדיקת ראיה) יכול לעלות לך 0 שקלים, כי בעיקרון המורה יכול לממן את זה או משו כזה.. אני אישית הלכתי ועשיתי ועלה לי סכום לא מבוטל (משו כמו 110 שקלים לשתי הבדיקות..)

ורצוי למלא אותו לפני שמתחילים כל דבר (ללמוד נהיגה מעשי/ללמוד לתאוריה.)

כמה עולה טופס תאוריה ?

טפס תאוריה=טופס ירוק.

התאוריה עצמה עולה 113 שקלים, שמשולמים במשרד הרישוי בסניף דואר קטן ליד, אשר נמצא במתחם הנ"ל..

כמה ימים מומלץ ללמוד לפני והאם הבחינה קשה ?

אני אישית למדתי משו כמו יומיים שלושה לפני לא יותר מדי, עשיתי מבחנים בכל מיני אתרים כאלה (אם תרצה אני אחפש אותם ואכתוב אותם פה..)

אני ממליץלך בחום להוריד את התוכנה נהיגה נכונה 2005(או 2004, זה לא כזה קריטי..) ללמוד ממנה. תוכנה מצוינת.. כמובן שאפשר לקנות מהמורה את הספר יחד עם הדיסק..

תודה מראש לעוזרים :-)

בהצלחה..

אור.

נ.ב.

את התאוריה אני עשיתי בשיעור 12, ואני ממליץ קודם להתחיל ללמוד מעשי ואח"כ לעשות את התאוריה ככה יש לך דוגמאות מהחיים.. יותר נח וקל לראות את מה שאומרים לך בתאוריה..

פורסם

תודה רבה רבה על הרצון הטוב שלכם לעזור ( ותודה מיוחדת למר. yonatanl אשר הציע את עזרתו בטלפון :wink: )

אפשר להוסיף עוד עצות ועיניינים אם בא לכם , וזה יהיה מצויין .

שוב תודה :-)

שחר.

פורסם

אמנם אני "כבר" בן 21 אבל לא ניראה לי שמשהו הישתנה... אני ממליץ בחום לעשות תאוריה כמה שיותר מהר כי אחרי זה אתה פשוט ניתקע עם זה וחבל. עדיף לגמור עם זה כמה שיותר מהר (אפילו שזה שטויות). הכי חשוב שתברר כמה שיותר טוב על המורה כי אם הוא לא טוב אז זה ממש הורס את תהליך הוצאת הרישיון ועושה המון כאב ראש. המון בהצלחה, אופק.

פורסם

היי גבר,

אני יכול להמליץ לך על מורה מצוין שמלמד על רכב טוב, דבר איתי באיסיקיו או במסנג'ר, הוא היה

המורה שלי גם.

וכדאי לך לחכות עוד ללמודים ולעשות 3 שיעורים בשבוע כי שיעור רגיל בקושי מקדם לעומת שיעור כפול

שזה הרבה יותר טוב, זה לפי מה שאני זוכר (ושיעור ביום אחד לא מספיק לרצות לכל השבוע ;)).

דבר איתי...

יונתן

פורסם

כדאי לך לחכות עם תיאוריה עד לשיעורים הראשונים בנהיגה מעשית (המורה גם יספק לך חוברת תיאוריה, יגיד לך איפה להוציא טופס ירוק וכל השאר).

מורה שאני ממליץ הוא סרג'ו (למדתי אצלו לפני 4-5 שנים - מורה מעולה, גם מלמד טוב מאוד,

וגם אף פעם לא משעמם איתו בשיעור. השיעורים הם בני 40 דקות. 80 ש"ח לשיעור).

הטל' שלו (אני מקוה שלא השתנה מאז) 0522532737

מקוה שעזרתי,

פאשה

פורסם

טוב אני ייתן לך תשובה ממישהו שעבר אתמול טסט=) (טסט שני) .

אוקיי אני רואה ענו לך פה על רוב התשובות אבל 2 דברים שרצוי מאוד שתשים אליהם לב.

הדבר הראשון זה הבדיקת עיניים לאחר שאתה מוציא את הטופס מ.מ.ס.י , אל תלך לאופטיקות שאין להם את המכשיר מטעם משרד התחבורה שבודק אם הראייה שלך מתאימה לרמה שהם דורשים וזאת מהסיבה הפשוטה כל אופטיקה שאתה תלך ינסו לדחוף לך משקפיים גם ללא צורך.

אני ייתן לך דוגמא אישית , אני הלכתי לאופטיקה שיש לה הרשאה לחתום אבל אין להם את המכשיר שבודק , בקיצור בדקו אותי אמרו לי אני צריך משקפיים , אמרתי אוקיי אבל לא ייחסתי לזה חשיבות והלכתי לבדיקת עיניים אצל רופא עיניים מטעם "מכבי" שאין לו שום אינטרס למכור לי והוא אמר לאחר בדיקה של 20 דקות (לעומת המוכרת בחנות אופטיקה שדקה וחצי הספיקו לה לקבוע שאני צריך משקפיים) שהראייה מצויינת והוא לא מבין למה כתבו לי שאני צריך משקפיים.

בקיצור חיכיתי שבועיים כדי להוציא טופס חדש ואז הלכתי לאופטיקה שיש בה את המכשיר ואז חתמו בלי בעיות.

דבר שני , בקשר ללימוד לתיאוריה , עצה שלי שתלמד מהספר , הרבה מהתוכנות ומהאתרי אינטרנט לא מדוייקים במה שהם כותבים וראיתי גם מקרים שהם טעו בתשובות שלהם.

תקרא פעם אחת את הספר , בפעם השנייה תשב עם מישהו שיש לו רישיון ויודע ממש טוב את כל חוקי התנועה ואז אתהעובר את התיאוריה בלי בעיה , סה"כ הבחינה לא קשה.

בהצלחה!

פורסם
כדאי לך לחכות עם תיאוריה עד לשיעורים הראשונים בנהיגה מעשית (המורה גם יספק לך חוברת תיאוריה, יגיד לך איפה להוציא טופס ירוק וכל השאר).

מורה שאני ממליץ הוא סרג'ו (למדתי אצלו לפני 4-5 שנים - מורה מעולה, גם מלמד טוב מאוד,

מקוה שעזרתי,

פאשה

סרג'יו מעולה נכון!
פורסם

מקוה שעזרתי,

פאשה

יואווווו סרג'יו איזה נוסטלגיה!!

הוא לימד את אמא שלי , ואבא שלי סגר איתו על קבלנות ( כלומר לא לפי שעה אלא עד שאמא שלי תעבור טסט )..

אחחח כמה שהוא קילל את הרגע אחרי שאמא שלי עברה טסט 5 .. :loco:

שוב תודה לכולם , ועוד דברי חוכמה יתקבלו בברכה! :-)

שחר.

פורסם

קודם כל לגבי מורה תבחר מורה שייתן לך תחושת בטחון ולא מורה שכל הדרך תיסע איתו על 20-30 קמ"ש ותפחד בפניות.

אני יכול לספר לך שהמורה שהיה לי היה נותן לי תחושת בטחון שהייתי נוהג לאט מדי וחוסר בטחון הוא זה שתמיד עודד אותי ללחוץ על הגז אבל לא יותר מדי, היו לי גם בעיות על היגוי שלא הייתי מסובב מספיק אז הוא לקח אותי גם למגרש ושם לי קונוסים כדי שאני ילמד טוב עם ההגה.

אז ככה לגבי תשלום אם יציעו לך לשלם על בדיקות במקום תגיד להם תודה ותצא, לי למשל באשקלון הציעו לי 70 שקל (50 לרופא ו-20 לעיניים) אמרתי להם שלום יפה ולקחתי את הטופס.

רופא למלא זה פשוט אתה הולך לרופא משפחה שלך בקופ"ח והוא ימלא לך, לגבי בדיקת עיניים זה תלוי כמה כל אופטימטריס גובה וכמו שאמרו אל תלך לרמאים ואם אומרים לך שאתה חייב משקפים אל תיתן להם למלא את הטופס עד שתנסה עוד אופטימטריס, במקרה אצלי זה היה בחינם כי האופטימטריס הוא חבר משפחה וכל המשפחה שלי קונים אצלו עוד שהיינו קטנים ואין לו שום אינטרס לדחוף לי משקפים.

לגבי תיאוריה קודם כל תראה להם טופס ירוק, תשלם את האגרה בדואר ותן למורה שלך לסדר את כל השאר.

אצלי זכור לי שגם למדנו תעבורה בבית ספר והיינו יכולים לגשת חינם אבל בסוף התבטלה התיאוריה בגלל תלמידים שמצאו להם להפריע, אז עשיתי באופן פרטי, פשוט אחרי שתשלם אגרה בדואר תן למורה שלך לנהיגה את הקבלה והטופס הירוק והוא כבר יקבע לך תיאוריה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...