Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחרונה יצא לי לשמוע הרבה על רכבי הליסינג שמוצעות לעובדים בחברות היי טק.

השאלה שלי האם ישנם מקרים ,שהחבילה לא משתלמת ולא כדאי לקחת רכב כזה?

ובנוסף,שמעתי על כל מיני לעיגות לאנשי ההי טק ש"מקבלים" רכב כזה,לפי דעתי זה לא במקום,

אנשים אלו משלמים כסף רב על הרכב,ובנוסף שמעתי שגם אנשים פרטיים יכולים לבצע עיסקה דומה עם חברות הליסינג ו"לקבל" רכב כזה, אז אם זה כל כך משתלם, למה הם לועגים לאנשי ההי טק ולא מבצעים עיסקה כל כך משתלמת בעצמם?

פנתר אבל לא ורוד

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מוסיף בערך כ 300-500 שקל למיסים ... (1290 ברוטו לקבוצה 2) ... ברוב המקרים זה שווה כיון שרק דלק יעלה לך 500 שקל בחודש... אז למה לא דלקן + רכב לא שלך (אין בלאי, ולא צריך למכור אח"כ)

אתה בחיים לא תקבל עיסקה כמו חברה שקונה 200 רכבים ...

פורסם

אני בחרתי לקבל החזקת רכב מוגדלת מול האפשרות לרכב חברה.

החישוב הכלכלי תלוי גם בגיל האדם המדובר.

כאשר מדובר באדם צעיר (מתחת לגיל 30) אפקט הזמן על תשואת החיסכון הפנסיוני הינו משמעותי ביותר. כאשר אתה בוחר לקבל לרכב חברה ברוב האירגונים מורידים לך מהברוטו את ערך התשלום לחברת הליסינג + זוקפים הטבה למס לפי קבוצת שווי שימוש. ההורדה בברוטו הינה גם לשכר לפנסיה, קופת גמל, קרן הישתלמות ועוד הפרשות ובונוסים לפי תנאי השכר.

כאשר אתה מוותר על 2500 מהברוטו הוויתור הריאלי שלך הוא לא רק הירידה בנטו אלה ההשלכות העתידיות של הפרשות העובד והפרשות המעביד שמגיעות למעל ל30% מהסכום הזה (פיצויים, השתלמות, פנסיה ועוד) וזאת לפני שקלול "ערך הזמן של הכסף".

בהנחה שההפחתה בבסיס ההפרשות היא 2500 שקל ושיעור החיסכון העתידי בגין סכום זה הינו 30% (עובד+מעביד - פנסיה/גמל/השתלמות) אנחנו מקבלים 9,000 שקל בשנה. אם ניקח לצורך החישוב תשואה ריאלית שמרנית של 3.5% לשנה אנחנו מקבלים מקדם ריבית של 3.33 על 25 שנה ->35 ^ 1.035 וזאת לפי ההנחה שהעובד המדובר הינו בן 30 ויפרוש בגיל 65 הערך העיתידי של סכום זה הינו 30,000 שקל.

כאשר אתם חושבים על ליסינג עליכם לשקלל את ההשלכות ארוכות הטווח של צעד זה שככל שאתם צעירים יותר הינם בעלי השפעה משמעותית יותר. בנוסף, רשות המס צועד לקראת הבאת שיעור הזקיפה בגין הטבת רכב "צמוד" לשיעור ריאלי כך שככל הנראה תוך שנתיים שלוש זקיפת ההטבה לצורך מס תהיה בערך כפולה.

אני במסגרת הסכם ההעסקה שלי בחרתי לקבל לשכר מרכיב החזקת רכב מוגדל.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בכל חברות ההייטק בהן עבדתי ושבהן הוצעה עסקת ליסינג דחיתי אותה בבוז, והמשכתי להגיע לעבודה בלנצ'יה שלי.

ליסינג מהעבודה אולי מתאים כלכלית למי שמתכוון לרכוש רכב חדש בעסקת מימון עצמאית או שיש בידו הברירה להשקיע 120K ברכב או בבנק. הוא מתאים במיוחד למי שרואה ברכב "כאב ראש" ולא רוצה לשמוע על טיפולים או טסטים. יש פה אנשים כאלו?

חובב רכב יכול למצוא עסקאות נפלאות בשוק המשומשות בהוצאה נמוכה משמעותית מההוצאה על ליסינג.

אפשר לקנות רכב מהנה בעזרת הלוואה מהבנק שגם בתוספת ההוצאות על דלק וטיפולים לרכב ייצאו זולים משמעותית.

והיתרון הגדול - תוכל לזהות את הרכב שלך בחניה בלי לעמוד כמו דלביוב עם השלט של האזעקה מעל הראש ולחפש איזה מהמאזדות ציפצפה...

פורסם

אני לא ממש מסכים איתכם:

לנו יש רכב חברה בבית זה עולה לנו 750 דולר לחודש!! זה לא כל כך משתלם כלכלית כמו שאתם חושבים אבל מה שכן, במקרה של אבא שלי, הוא קיבל מהעבודה את אותו הרכב שהוא רצה לקנות בעצמו, ולאור העובדה שאני הייתי נהג טרי (!!!) כשקיבלנו את הרכב, זה ממש השתלם לנו, וגם הרגיע את אבא שלי מבחינת זה שפסיכולוגית הוא פחות דואג שאני אהרוס את הרכב מהעבודה מאשר את שלו..

כמו כן, כאשר אדם (כמו אבא שלי למשל) שהוא לא חולה הגה, צריך רכב אז הוא מעדיף יפנית אוטומטית מהעבודה מאשר לקנות בעצמו

נ.ב.

צריך לצין שבמקרה של אבא שלי יש לנו לא רכב ליסינג, אלא רכב שהחברה קנתה (רכב רגיל בלי החסרונות של ליסינג) אבל אנחנו מקבלים אותו כמו ליסינג, זאת אומרת דלק חינם נקיון טיפוטלים הכל חינם...

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

750 דולר בחודש זה יותר מ 40,000 שקל בשנה. אני מניח שאתה לא מכניס בחישוב שלך את עלות זקיפת ההטבה וגם את ההשלכות הכלכליות העתידיות של צעד זה.

אם תגיד לו שהמשמעות הכלכלית של רכב החברה הינה עלות של יותר מ 60,000 (לפי 40,00 לשנה ועוד זקיפות למס ונזק הוני עתידי) לשנה...

מעניין אם הוא עדיין יחשוב שזה כלכך כדאי.

נניח שהוא קונה משפחתי חדש ומחזיק אותו 4 שנים, אין סיכוי שעלות ההחזקה הכוללת על תקופה זו תהיה קרובה אפילו ל60,000*4 = 240,000.

יותר מידי אנשים חושבים שדירת המגורים שלהם היא נכס (הדירה בהם הם גרים - לא שהם משכירם לצד ג') והיא בעצם מרכז עלות, כולם נמצאים במינוס למרות שאם הם היו במצב מאוזן היה להם בחישוב הכללי יותר כסף לבזבז כל חודש והרבה אנשים פשוט לא יודעים לבצע חישובים פיננסיים בסיסיים כך שהם מביאים את עצמם לחשוב שרכב חברה הוא כדאי כלכלית (הוא כדאי כלכלית למעט מאוד אנשים).

אבל שאני יתלונן? אלו רק חלק מהסיבות שיש עבודה ליועצים כלכליים...

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם
750 דולר בחודש זה יותר מ 40,000 שקל בשנה. אני מניח שאתה לא מכניס בחישוב שלך את עלות זקיפת ההטבה וגם את ההשלכות הכלכליות העתידיות של צעד זה.

אם תגיד לו שהמשמעות הכלכלית של רכב החברה הינה עלות של יותר מ 60,000 (לפי 40,00 לשנה ועוד זקיפות למס ונזק הוני עתידי) לשנה...

מעניין אם הוא עדיין יחשוב שזה כלכך כדאי.

נניח שהוא קונה משפחתי חדש ומחזיק אותו 4 שנים, אין סיכוי שעלות ההחזקה הכוללת על תקופה זו תהיה קרובה אפילו ל60,000*4 = 240,000.

יותר מידי אנשים חושבים שדירת המגורים שלהם היא נכס (הדירה בהם הם גרים - לא שהם משכירם לצד ג') והיא בעצם מרכז עלות, כולם נמצאים במינוס למרות שאם הם היו במצב מאוזן היה להם בחישוב הכללי יותר כסף לבזבז כל חודש והרבה אנשים פשוט לא יודעים לבצע חישובים פיננסיים בסיסיים כך שהם מביאים את עצמם לחשוב שרכב חברה הוא כדאי כלכלית (הוא כדאי כלכלית למעט מאוד אנשים).

אבל שאני יתלונן? אלו רק חלק מהסיבות שיש עבודה ליועצים כלכליים...

ראשית כל אני ממש מתנצל על ההטעיה, שאלתי את אבא שלי עכשיו כי ההודעה שלך גרמה לי לחשוב שאולי טעיתי, ובאמת הרכה עולה לנו 650 דולר לחודש ולא כמו שאמרתי בהתחלה! סליחה!!!!

שנית, אני מסכים איתך בעניין של דירה, היא משתלמת רק אם אתה קונה אותה בלי לקחת משכנתה או הלואה ממישהו, אחרת הרבה יותר זול להשכיר את הדירה מלקנות אותה

שלישית, המחיר של הרכב יורד מהברוטו של המשכורת ככה שבסה"כ אחרי ניקוי מס זה יוצא בנטו (בתאכלס) הרבה פחות והרבה יותר משתלם.. ואם אתה לוקח בחשבון את זה שהדלק חינם (וזה אומר שאתה בחיים לא מכבה את המזגן במדינה חמה כמו שלנו) הטיפולים והשטיפות חינם,כמן כן, במקרה של פריצה לרכב או תאונה (למשל לא מזמן פרצו לנו לרכב, שברו חלון וכשניסו לגנוב את המערכת תלשו אותה ביחד עם כל המעמד האמצעי) שזה לאחר חישוב קטן יוצא ככה:

- דלק: אני לא מאמין שיש מישהו שמתדלק פחות מ 4 פעמים בחודש שזה 260 (מיכל מלא) * 4 שזה 1040

-שטיפות: (אני לא ממש יודע כמה זה עולה אבל אני מעריך את זה ב25 שקל..) שזה 25*4 (נניח כל שבוע שטיפה, מכיוון שככה אנחנו עושים כרגע) שזה 100 שקל

- תיקון הנזק של הפריצה: אפילו אם נגיד שהביטוח מכסה הכל עדיין יש את עניין קנית המערכת מחדש, דבר שלא צריך לדאוג לו בגלל שקיבלנו מערכת חדשה מהחברה (וזה לא שנתנו לנו סתם זבל, נאמר לאבא שלי שהוא יכול לבחור דגם בעצמו בתנאי שהמחיר לא יעבור את הXXX שקלים)

-כמו כן מחיר הביטוח היקר מאוד בתנאי שיש גם נהג חדש בבית

-והעניים האחרון אם ניקח את מחיר הרכב 120,000 שקלים ונוריד ממנו את המחיר שלו בשעת המכירה שלו לאחר 4 שנים (אני מאמין שאפשר למכור את הרכב בסביבות ה60.000 שקלים) כלומר הרכב עלה לנו 60,000 שקלים ב 4 שנים האלו..

ואם נחלק את זה ל 48 חודשים זה יוצא שהרכב עלה לנו עוד 1,250 שקל לחודש..

מסקנה

אם תעשה חישוב מהיר תראה שזה יוצא בעצם אותו הדבר, 650 דולר לחודש זה יצא בערך 2,900שקל לחודש

והעלות של החזקת הרכב והקניה שלו מסתכמת טיפה פחות, אבל מה שכן השקט הנפשי , והמחיר במקרה של תקלה או תיקון עושה את זה לשווה

בכבוד רב

לאון חבקין

פורסם

לאון, אתה מתבלבל בצורה קשה מאוד בעלות של הרכב לאבא שלך..

רכב שעולה 120 אלף שקל יעלה לאבא שלך בנטו, באיזור ה700 שקל לא דולר!!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בשבילך אני אשאל מחר שוב פעם, אבל אני משוכנע שאני לא טועה!!!

שאלתי אותו היום "אבא זה 750?" והוא ענה לי "לא, זה 650" הכל ברוטו, אבל אני מוכן לחתום לך שזה בדולרים!

בכבוד רב

לאון חבקין

פורסם

650 דולר יורד לו מהברוטו ~ 3,000 ברוטו - 1400 נטו

נזקפת לשכרו הטבה (נניח קבוצה 2) של 1290 ש"ח - 600 נטו

הפרשות לפיצויים 8.33% מהברוטו ~ 250 שקל

הפרשות לתגמולים 5% ~ 150 שקל

אובדן כושר עבודה 2.5% ~ 75 שקל

הפרשת עובד לתגמולים (מוכרת למס וטיפש מי שלא מנצל את האפשרות הזאת) 5% ~ 150 שקל

הפרשות מעביד לקרן השתלמות 7.5% ~ 220 שקל

הפרשות עובד לקרן השתלמות (קרן השתלמות פטורמה ממס כאשר הפידיון הוא לצורכי השתלמות או אחרי 6 שנים) 2.5% ~ 73 שקל

נזק מידי ללא שקלול תשואה עתידית עומד על קצת יותר מ2,900 שקל שזה בשנה 35,000 שקל.

מאחר ואיני יודע את גילו של אביך אינני יכול לבצע שיקלול אקטוארי של הנזק העתידי של הבחירה ברכב צמוד אך בהנחה שהוא בן 40 והוא יפרוש לפנסיה לפי החוק הנהוג כיום (67 וככל הנראה הגיל רק יעלה) הנזק הוא גבוהה במעל 50% מהסכום שחושב לעיל.

החברה שמעסיקה את העובד לא מפסידה כלום בגלל שהיא ממנת את הדלק.

ראשית היא חוסכת את כל ההפרשות הסוציאליות וההפרשות לפנסיה בגין השכר הקובע שקוזז. שנית, ההוצאות בגין הדלק מוכרות הן כהוצאה עיסקית לצורך מס הכנסה והן לצורך קיזוז מס תשומות לצורך מע"מ המשמעות היא שהעלות הריאלית של הדלק לחברה היא פחות מחצי מהמחיר שאותו אתה רואה על המשאבה, בנוסף החברה קבלת מחיר מיוחד הודות להיותה צרכנית דלק גדולה והשימוש שלה בחברת דלק אחת - דלקן/פזומט וכו'

כאשר אתם רוכשים רכב חדש הגוף העיסקי היחיד שצריך להרוויח הוא יבואן הרכב. כאשר אתם מבצעים עסקת רכב בליסינג מי שצריך להרוויח הם; יבואן הרכב, החברה שמעסיקה את העובד, חברת הליסינג והגוף שסיפק את המימון לחברת הליסינג משמע יותר גופים בדרך שצריכים להרוויח בדרך ומי נפגע? האזרח הפשוט שלא יודע את הזכויות שלו ואת הדרך לחשב אותם.

עצם העובדה שעשרות אלפי אנשים בוחרים לקחת רכב ליסינג לא אומר שהם צודקים. "leonidhavkin" אתה מקבל יעוץ ששווה הרבה כסף ובחינם כדאי שתפנים את מה שנכתב פה.

לרוב האנשים לא כדאי לקחת רכב בליסינג.

פורסם
בכל חברות ההייטק בהן עבדתי ושבהן הוצעה עסקת ליסינג דחיתי אותה בבוז, והמשכתי להגיע לעבודה בלנצ'יה שלי.

ליסינג מהעבודה אולי מתאים כלכלית למי שמתכוון לרכוש רכב חדש בעסקת מימון עצמאית או שיש בידו הברירה להשקיע 120K ברכב או בבנק. הוא מתאים במיוחד למי שרואה ברכב "כאב ראש" ולא רוצה לשמוע על טיפולים או טסטים. יש פה אנשים כאלו?

חובב רכב יכול למצוא עסקאות נפלאות בשוק המשומשות בהוצאה נמוכה משמעותית מההוצאה על ליסינג.

אפשר לקנות רכב מהנה בעזרת הלוואה מהבנק שגם בתוספת ההוצאות על דלק וטיפולים לרכב ייצאו זולים משמעותית.

והיתרון הגדול - תוכל לזהות את הרכב שלך בחניה בלי לעמוד כמו דלביוב עם השלט של האזעקה מעל הראש ולחפש איזה מהמאזדות ציפצפה...

:mm_yeah:

זה מורכב מהמון שיקולים.

לי כרגע לא משתלם לקחת רכב ליסינג מכיוון שאני גר 7 ק"מ (מקסימום) מהעבודה,

אני לא בעל משפחה , ואני לא נוסע יותר מהמרחק הזה באמצע שבוע, פלוס משהו כמו 100 ק"מ במצטבר בסופי שבוע, והדבר הכי חשוב : אני לא מוכן להצטרף

לעדר היפנומטיות / צרפתומטיות/קוריאנומטיות.

רכב כגון מזדה 3 (שזאת הבחירה היחידה אצלנו) יוצא משהו כמו 2500 בברוטו שזה לא מעט כסף...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ב2003 החזרתי את הלנטיכס שלי ועברתי לסקסו VTR :) למה? כי רציתי רכב שיגרום לי לחייך ולא לסבול מכאבי גב.

ביקשתי וקיבלתי רכב ליסינג ב99, אחרי שפיאט אונו שלי עברה לעולם שכולו טוב הודות לנהג טנדר מיצובישי שלא הצליח לבלום את רכבו מכוון שנהג יחף. מחירון של אונו שקיבלתי מביטוח לא היה מספיק לכלום - אז עשיתי חישוב וגיליתי שעלות נטו בתנאים של חוזה שלי תהיה כ2200ש"ח לחודש (כולל תנאים סוציאליים וכו')...ושאצתרך לצבור לפחות 28000 ק"מ בשנה כדי שישתלם לי לקחת רכב (דלק, החזקה, ביטוחים, עלויות מימון.) ממוצע שנתי שלי דאז היה 35000 (כן, אני אוהב לנסוע:) ) אז לקחתי אימפרזה 1600 אוט' - רכב די איטי אך נוח ואפילו טיפה מהנה לנהיגה...

בסוף תקופת הליסינג כבר ידעתי שאני הולך לקבל לנטיכס בת שנה-שנתיים אז התחלתי לחפש משהו טוב יותר - אחרי 9 חודשים (מתוכם חצי שנת סבל על הלנטיכס) קניתי לי סאקסו VTR ושכחתי מהליסינג...

פ.

פורסם

oogee, תודה על ההסבר מאיר העיניים.

מה במקרה של רכב חברה, שאז הנזק היחיד (ככה נדמה לי) לעובד הוא המס הנזקף על ההטבה הזו ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גם ברכב חברה יש פגיעה בסכום שמועבר לזכויות סוציאליות וכו'. אין הבדל מהבחינה הזו מול רכבי ליסינג. היתרון של רכבי חברה זה שלרוב הם זוכים לטיפול טוב יותר בצורה משמעותית. מהכרות שלי עם מספר חברות, הם טיפול במוסכים מורשים, ולא ניסו לחסוך שקל בטיפול ברכבים.

גיא

פורסם

אצלנו זה לא המקרה... גם רכבי החברה הם בליסינג.

ואני לא מבין למה יש פגיעה בזכויות הסוציאליות - זה לא שהייתי יכול לקבל יותר לברוטו לו הייתי מוותר על הרכב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...