Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבועיים האחרונים ביליתי עם מליבו שכורה בצפון ארה"ב ובקנדה. נסעתי בה מטורונטו לאזור דטרויט וחזרה לאיזורי ספר במדינת אונטריו. יחד ביקרנו באזורים מיוערים ונידחים, באוטוסטרדות מהירות, בדרכי עפר משובשות ובתחנות דלק שהמשאבות שלהן כבר יצאו מהשימוש בארצנו לפני 20 שנה.

הרכב היה עם 22K ק"מ כשקיבלתי אותו בסניף אויס בעיירה נידחת בקנדה וכאמור הוא הוחזר לש"ת בטורונטו אחרי תשעה ימים ושלושת אלפים ק"מ.

אז ככה: האוטו מאד נח ומשלב נוחות אמריקאית ואירופית. הכל במקום, המתגים נופלים לידיים (אבל צריך להתרגל שבלם היד מופעל ברגל...). המושבים מאד תומכים ואחרי נסיעה ארוכה אתה יוצא די רענן מהרכב. שיכוך המהמורות מעולה ועברנו מהמורות...

המליבו שנסעתי בה היא בעלת 6 צילנדרים והמון כח זמין. בדרך כלל היא די עצלה ומשייטת לה כמו כל אמריקאית מצוייה אבל כשצריך כח זמין אתה פשוט נדבק למושב. זה גם בזכות קיק דאון מעולה..ממש מעולה.

הכשלון הגדול הוא ההגה. אין קשר בין ההגה לכביש ובין הנהג וההגה. כל המילים היפות על "מעורפל", "לא מתקשר" מקבלות משמעות מאד חזקה עם המליבו הזאת.

בקיצור, אוטו נחמד שמראה את ההתקדמות שעברו האמריקאיות במשך השנים האחרונות.

IMG_9007.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מצמץ, שתי השאלות שלך לא בדיוק תואמות.

אם הייתי אוהב יפנומטית גדולה כמו מזדה 6, הייתי שוקל לרכוש את הרכב.

אבל מה לעשות והרכב שלי הוא אירופאי ידני...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני בליתי חודשיים עם פונטיאק SUNFIRE מAVIS בארה"ב.

נסעתי הרבה באיזור הBAY AREA בקליפורניה קרי הסיליקון וואלי וסן פרנסיסקו, היה גם סוף שבוע שנתתי גיחה לLA.

הרכב הגיע אליי עם קצת יותר מ20000 מייל על השעון.

סה"כ עברתי עם הרכב כ-3300 מייל שהם כ-5300 ק"מ. וכ-400$ דלק.

הרכב זוועתי מכל בחינה אפשרית.. נתחיל מזה שהוא אוטומטי - כבר מוציא את החשק לנהוג!

הרכב בקושי פונה, ההגה שלו פשוט רע, וזאת בתוספת צמיגים בעלי חתך גבוה מאד ורוחב צר במושגים אמריקאים.

הרכב הספציפי שלי גם היה בעייתי באיזון הגלגלים ובאיזור ה70 מייל התחילו רעידות גם על הכבישים הכי שקטים וישרים שנסעתי בהם.

הבלמים האחוריים שהיו מן הסתם בלמי תוף גם הרעישו בצורה בלתי סבירה, ובאופן כללי הרכב הזה בולם בצורה רעה מאד.

על האצה כמובן שאין מה לדבר.. התיבה האוטומטית שלו חושבת על כל לחיצה ולחיצה... אפילו שהיא משודכת למנוע בכלל לא חלש - 2.2 ליטר שאמור להפיק 140 כ"ס.

בקיצור - לא לגעת :)

פורסם
מצמץ, שתי השאלות שלך לא בדיוק תואמות.

אם הייתי אוהב יפנומטית גדולה כמו מזדה 6, הייתי שוקל לרכוש את הרכב.

אבל מה לעשות והרכב שלי הוא אירופאי ידני...

אני מודע לכך שיש ברשותך קורדובה (למייטב זכרוני), ולעניין שאלתי אנסחה שוב ואשאל:

במידה והיית רוצה לרכוש משפחתית גדולה, האם לאחר נסיונך הנ"ל היית שוקל רכישת מליבו?

פורסם
אני בליתי חודשיים עם פונטיאק SUNFIRE מAVIS בארה"ב.

נסעתי הרבה באיזור הBAY AREA בקליפורניה קרי הסיליקון וואלי וסן פרנסיסקו, היה גם סוף שבוע שנתתי גיחה לLA.

הרכב הגיע אליי עם קצת יותר מ20000 מייל על השעון.

סה"כ עברתי עם הרכב כ-3300 מייל שהם כ-5300 ק"מ. וכ-400$ דלק.

הרכב זוועתי מכל בחינה אפשרית.. נתחיל מזה שהוא אוטומטי - כבר מוציא את החשק לנהוג!

הרכב בקושי פונה, ההגה שלו פשוט רע, וזאת בתוספת צמיגים בעלי חתך גבוה מאד ורוחב צר במושגים אמריקאים.

הרכב הספציפי שלי גם היה בעייתי באיזון הגלגלים ובאיזור ה70 מייל התחילו רעידות גם על הכבישים הכי שקטים וישרים שנסעתי בהם.

הבלמים האחוריים שהיו מן הסתם בלמי תוף גם הרעישו בצורה בלתי סבירה, ובאופן כללי הרכב הזה בולם בצורה רעה מאד.

על האצה כמובן שאין מה לדבר.. התיבה האוטומטית שלו חושבת על כל לחיצה ולחיצה... אפילו שהיא משודכת למנוע בכלל לא חלש - 2.2 ליטר שאמור להפיק 140 כ"ס.

בקיצור - לא לגעת :)

פונטיאק סאנפייר - האחות התאומה מבית פונטיאק לשברולט קאווליר. ד"א עד לפני כחצי שנה הייתה סאן-פייר קופה אדומה בישראל, ראיתי אותה בפירוקייה כשכל האחורה מעוך...

haters will hate

פורסם

המחיר שלה בארץ בהחלט עושה עושה לרכישה משתלמת למישהו שמחפש רכב אמריקאי חזק ומאובזר.

לדעתי הסיבה העיקרית למה לא לקנות אותה בארץ היא דווקא מחיר הדלק, שלא להזכיר שבמחיר שלה יש הרבה אלטרנטיבות טובות ממנה, גם אם לא מדובר ב-V6 אמריקאי.

פורסם

עיניין הדלק הינו אגדה ותו לא.

הרכב צורך דלק כמו מתחריו היפניים והצרפתים (C5, מזדה 6, פורד מונדיאו, B4, פסאט, אקורד וכו'), או לייתר דיוק ההבדל הוא חסר משמעות בעיקר בהתחשב בעובדה שמחיר הקנייה שלו הוא זול משמעותית והביטוחים שפויים.

לדעתי, לקנות מאליבו בארץ - בעיקר עקב מחירה האטרקטיבי, למשפחה שמחפשת רכב מפנק בלי יומרות של "רכב מרוצים", זאת בחירה מצויינת. הפלוס, בניגוד למתחרותיה, הוא במנוע - על המנוע הזה אמרו רבים וטובים שפיהם נשאר פעור.

גילוי נאות - לאחר מחקר מעמיק והתייעצות עם המון בעלי מקצוע ומספר בוחני רכב, רכשנו למשפחתנו מאליבו.

מור.

פורסם

גילוי נאות - לאחר מחקר מעמיק והתייעצות עם המון בעלי מקצוע ומספר בוחני רכב, רכשנו למשפחתנו מאליבו. מור.

מעניין לדעת מי היו "בעלי המקצוע" (המון) ומי היו "בוחני הרכב" (מספר). מן הסתם המדובר ברשימה די נכבדת של ממליצים. אני יעניק לך הנחה משמעותית- אנא נקוב בשמם של 1 מכל סוג ונוכל להמשיך בדיון.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

איני נרתע מהבקשה שלך, אך אבקש להמנע מפירוט שמם. זה לא חשוב למהלך הדיון, ומלבד פרסום הדבר אינו תורם כלל.

אנא אל תשנה את מטרת הדיון.

פורסם

אני לא שיניתי את מטרת הדיון, אם הייתה לו מטרה. אתה שינית, כאשר הבאת המלצות לרכישת רכב בגישת "אשה אחת אמרה".

ידידי, אין לך אף שם שניתן להכיר אותו כרציני בתחום הרכב בכלל או עיתונאות הרכב בפרט שיתמוך בגרסה שלך וזאת מהסיבה הפשוטה- אין לך. (בוא לא נכלול את ג'ורג' מהגראג', טוב?)

המאליבו החדשה היא... תכין את עצמך טוב, אופל ווקטרה למהדרין. אם השילדה היא ווקטרה, (אפילו מרווח גלגלים זהה) והמנוע (בגרסת 2.2 ליטר) הוא ווקטרה והגיר הוא ווקטרה והמחיר דומה, אז למה בשם שמיים לבחור ב"ווקטרה" האמריקאית? על מנת לקבל עיצוב יפאני, חומרים נחותים, איכות רעועה, התנהגות של אוניה בים סוער, הגה מנותק מסביבתו? למה?

שלא תבין אותי לא נכון, גם הווקטרה היא לא משו-משו, אבל בהשוואה לקוזינה האמריקאית המפורכסת היא משהו-משהו אמיתי.

אני מבין את השאיפה הפנימית שלך לעשות דיסוננס קוגניטיבי- שיכנוע עצמי נתמך בסביבה שנהגת כשורה - אבל כאן טעית. מצטער.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

טעות אתה טועה ידידי.

איני צריך תמיכה מסביבתי בנוגע לקנייתי (האמן לי שליבי שלם עם ההחלטה).

נסעתי אישית על כל הרכבים שציינתי לעי"ל, וכן - גם על הוקטרה. אתה רוצה להתווכח על טעמי האישי?

אני מבין את הרצון שלך להוכיח שאני טועה, בכך שאתה משתמש בתירוץ שהמחקר שלי נעשה משמועות ומ"דודה של סבתא שלי סיפרה לי" - אין לי בעיה עם זה. ויודע מה? אני גם מוכן לקבל את זה בלא ברירה - את השמות בכל מקרה אני לא אפרסם. אז נשנה את הגישה... כי בכל מקרה את ההחלטה ביצעתי באופן אישי.

אין ספק - גם במכוניות יש "טעם וריח".

לגביי האימרות שלך:

על מנת לקבל עיצוב יפאני
לי מאוד קסם העיצוב.

חומרים נחותים, איכות רעועה
על C5 נסעת? היא עשויה מחומרים נחותים (ולמרות זאת הייתה העדיפות השניה שלי).

התנהגות של אוניה בים סוער
אם הייתי רוצה התנהגות הייתי קונה מיאטה... זה לא מה שאני מחפש ברכב הספציפי הזה (בשביל זה יש טרקטורון).

הגה מנותק מסביבתו
-||-

כאן נפסיק עם ה"התנצחות" המציקה הזאת.

לטעמי, הרכב מעולה - ועובדה שגם רכשתי כזה.

ולא... אני לא מהחבר'ה ששוחים עם הזרם (אחרת הייתי קונה מאזדה 6 פרימיום..).

בידידות,

מור.

• תוכן חדש...