Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתאוצה עדיף הנעה אחורית כי כח לא מיתבזבז על עוד זוג גלגלים

לשליטה ברכב עדיף 4X4 כי יש יותר חיכוך עם הכביש בגלל זוג הגלגלים הנוסף הפעיל

זה בגדול הכל אופן

אני בטוח שהותיקים יסבירו לך יותר

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
לתאוצה עדיף הנעה אחורית כי כח לא מיתבזבז על עוד זוג גלגלים

לשליטה ברכב עדיף 4X4 כי יש יותר חיכוך עם הכביש בגלל זוג הגלגלים הנוסף הפעיל

זה בגדול הכל אופן

אני בטוח שהותיקים יסבירו לך יותר

תקן אותי אם אני טועה.

אבל בזמן שאתה מאיץ כל המשקל עובר לגלגלים האחורים נכון?

וככה זה יותר מקשה עליהם להאיץ.

;-\

crazy... citroen ZX.

למכירה j-b weld יש לי שלוש חבילות.

פרטים בה"פ

פורסם

אתה טועה וצודק בו זמנית.

אמנם המשקל עובר אחורה,אך זה לא מפריע להאצה. להיפך. כיוון שהחלק האחורי נצמד לכביש- יש פחות החלקה , כמו שקורה במכונית הנעה קדמית חזקה.

פורסם
אתה טועה וצודק בו זמנית.

אמנם המשקל עובר אחורה,אך זה לא מפריע להאצה. להיפך. כיוון שהחלק האחורי נצמד לכביש- יש פחות החלקה , כמו שקורה במכונית הנעה קדמית חזקה.

אבל לפי חוקים פיזקלים זה אמור להקשות על הרכב להאיץ אם המשקל נמצא מאחורה.

זה כמו שיותר קל למשוך מאשר לדחוף.

crazy... citroen ZX.

למכירה j-b weld יש לי שלוש חבילות.

פרטים בה"פ

פורסם

זה לא שיש משקל מאחורה שצריך למשוך,המשקל עובר אחורה "ולוחץ" על הגלגלים האחוריים מלמעלה מה שעוזר להם לא לפרפר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

זה מונע ממנו לפרפר....

אגב לתאוצה עדיף AWD כי היציאה מהמקום טובה בהרבה מכל הנעה אחורית שיש....א-ב-ל בשלב מסויים (ככל שיש יותר כח כך השלב הזה מגיע מאוחר יותר) הAWD הופך מזכות - לנטל !....

לנהיגה הנאתית נטו בעקרון עדיף אחורית כי יש לך הגה טהור שלא מושפע מגורמי הנעה...

לאחיזה נטו בסיבובים בעקרון AWD אמור למשוך טוב יותר גם בתוך הסיבוב וזה אמור להיות יותר מהיר

הנעה קידמית טובה רק באמממממ שלג :D

פורסם
זה מונע ממנו לפרפר....

אגב לתאוצה עדיף AWD כי היציאה מהמקום טובה בהרבה מכל הנעה אחורית שיש....א-ב-ל בשלב מסויים (ככל שיש יותר כח כך השלב הזה מגיע מאוחר יותר) הAWD הופך מזכות - לנטל !....

לנהיגה הנאתית נטו בעקרון עדיף אחורית כי יש לך הגה טהור שלא מושפע מגורמי הנעה...

לאחיזה נטו בסיבובים בעקרון AWD אמור למשוך טוב יותר גם בתוך הסיבוב וזה אמור להיות יותר מהיר

הנעה קידמית טובה רק באמממממ שלג :D

האמת שAWD טובה יותר גם בשלג. :-D

(ובכל מצב של אחיזה בעייתית..בוץ,כביש רטוב,כביש קפוא וכו'..)

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

בוא נעשה לכם סדר בדברים,

קחו למשל B4 החדשה מנוע 2000 החזקה (4X4) ונניח והייתה כזו לא AWD היא הייתה עושה 0 ל100 יותר מהר כי היא מניעה "וסוחבת" 2 גלגלים במקום 4. זהו החיסרוןם קצת של ההנעה הכפולה שהיא כאילו מכבידה על המנוע. בגלל זה B4 החדשה נותנת 0 ל100 יחסית נמוך על אף המנוע החדש והמשופר.

אבל...

על פניו כבישי ישראל אינם חלקים ולכן בתוצאות אמיתיות מהשטח לא בטוח שמכונית ללא הנעה כפולה תעקוף את מקבילתה עם ההנעה הכפולה בהאצה. (הבדיקות של היצרן נעשות בתנאי מעבדה)

כמו כן להנעה הכפולה יש יתרונות של יציאה יותר טובה מסיבובים ואחיזה עדיפה.

אבל בעלי דם המרוצים יעדיפו הנעה (הנאה) אחורית בכדי להרגיש הגה חופשי וחשוב מכך היגוי יתר.

TAHAR, בהאצה בגלל חוקי הפיזיקה התחת של האוטו נדבק לכביש והפרונט עולה, זו הסיבה שיש פרפור גלגלים. כעיקרון התיאוריה שלך שגויה וזה לא נכון מה אתה אומר, כי יש כל מיני חוקים של פיזיקה שמתערבבים כאן אבל זה לא הנושא.

שעתיד מתכוון לההנעה הכפולה הופכת לנטל הוא מתכוון שבמקום שהמנוע יסחוב את הרכב עצמו ואת כל מכלול ההנעה הוא סוחב למעשה מכלול הנעה כפול ולכן בתנאים מסויימים הנעה כפולה קצת מכבידה על המנוע והופכת לנטל. לדעתי בשטח הנטל פחות מורגש עקב אובדני אחיזה ופרפור, אולם במבחני המעבדה שמים לב להבדל.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

איפה להתחיל לעשות סדר בבלאגן?

לתאוצה מהמקום ברכב כביש נורמלי - AWD מנצח בקלות - הכוח לא מתבזבז על המאבק של זוג צמיגים אחד לקבל אחיזה (משמע הגלגלים מפרפרים) אלא מתחלק בין כל הגלגלים ומקבל אחיזה מצויינת בקרקע.

לתאוצה מהמקום ברכב דראג מקצועי - הנעה אחורית מנצחת, סוג הצמיגים שמשתמשים בהם לרכבי דראג מקצועיים מאפשר העברה של כל כוח המנוע דרך זוג גלגלים אחד בלבד ולכן חבל לבזבז אנרגיה על הרבה חלקים נעים שמתווספים לגרר המיכני ב-AWD... יש עדיפות ברורה למכוניות בעלות מנוע מרכזי או אחורי - המשקל נמצא מעל הגלגלים המניעים, ככל שיותר משקל מופעל על הגלגלים המניעים כך האחיזה שלהם תגבר.

בדראגסטרים מקצועיים האווירודינאמיקה והמיתלים מתוכננים כך שבזמן ההאצה מהמקום הגלגלים הקדמיים יהיו על סף התרוממות מהאדמה - כך ייעבור מקסימום יחס המשקל ללחוץ את הגלגלים האחוריים לאדמה.

לכל תנאי שטח שאינו מושלם כמו משטח רטוב, מושלג, בוצי ואפילו סתם מאובק מאוד - AWD מנצח.

יכולת המשיכה העדיפה נותנת יתרון שרכב שמונע בשני גלגלים בלבד לא מסוגל להיתחרות עימה.

למסלול מירוצים - AWD מנצח אבל רק אחרי כיול מיתלים טוב - מכוניות AWD מיסודן נוטות לתת-היגוי להבדיל ממכוניות הנעה אחורית שהן מיסודן יותר נייטראליות... אני כמובן מתייחס להגדרה כוללנית מאוד ולא למכוניות שכויילו ע"י היצרן ליצירה של תת-היגוי למען בטיחותו של נהג זה או אחר (נגיד ניסאן 350Z... כיול מיתלים שמגעיל ת'שועלים = את השועלים).

לתחרויות במהירות גבוהה במיוחד - הנעה אחורית מנצחת - הגרר המיכני של כל החלקים הנעים במכוניות AWD לא עושה עימן חסד.

סיכום אישי -

לכיף - הנעה אחורית.

לסוע ממש מהר (אחרי כיול מיתלים טוב) - AWD.

מוטי.

פורסם
עתיד מותק, מה פשר הנעה כפולה הופכת לנטל ?

פשר לזה שבמהירות נמוכה עם הנעה כפולה 100 אחוז כח יורד לכביש...במהירות גבוה יותר הגרר המכאני מפחלץ למנוע את הצורה ואתה מבזבז הרבה כח דוגמא טובה :

מעטות המכוניות שב0\100 יוצאות טוב יותר מSTI (אני מדבר פה בארץ הקודש) אבל מגלגול לא מעט משופרות יכולות לתפור לה את כל השועל באיקסים

פורסם
קחו למשל B4 החדשה מנוע 2000 החזקה (4X4) ונניח והייתה כזו לא AWD היא הייתה עושה 0 ל100 יותר מהר כי היא מניעה "וסוחבת" 2 גלגלים במקום 4. זהו החיסרוןם קצת של ההנעה הכפולה שהיא כאילו מכבידה על המנוע. בגלל זה B4 החדשה נותנת 0 ל100 יחסית נמוך על אף המנוע החדש והמשופר.

אפשר לעשות השוואה יותר פשוטה, שגם קיימת במציאות..

AUDI A6 3.2 עם הנעת הQuattro עושה 0-100 ב7.1 שניות.

אותה אודי בדיוק, עם מנוע 3.2 רק בלי הנעה הQuattro, ועם הנעה קדמית בלבד - עושה 0-100 ב6.9 שניות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אפשר לעשות השוואה יותר פשוטה, שגם קיימת במציאות..

AUDI A6 3.2 עם הנעת הQuattro עושה 0-100 ב7.1 שניות.

אותה אודי בדיוק, עם מנוע 3.2 רק בלי הנעה הQuattro, ועם הנעה קדמית בלבד - עושה 0-100 ב6.9 שניות.

נכון לא חשבתי על הרכב הזה.

אבל אל תשכח שזה בבדיקות מעבדה (אין החלקה) בכבישי ישראל יהיה פירפור ואם כביש משובש אז בכלל

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
פשר לזה שבמהירות נמוכה עם הנעה כפולה 100 אחוז כח יורד לכביש...במהירות גבוה יותר הגרר המכאני מפחלץ למנוע את הצורה ואתה מבזבז הרבה כח דוגמא טובה :

מעטות המכוניות שב0\100 יוצאות טוב יותר מSTI (אני מדבר פה בארץ הקודש) אבל מגלגול לא מעט משופרות יכולות לתפור לה את כל השועל באיקסים

הבנתי תודה :).

GTA זה הכי אחי .

• תוכן חדש...