Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

זה לא עוד שרשור סרק על איזה אוטו כדאי לי ללכת. אלא אני ממש הולך על הסופר לנסר. כמעט בטוח שיש את המשאבים הנדרשים. והאוטו שלי כבר עומד למכירה. גם התחרטות מטעמי "אידיולוגיה" לא תיהיה כאן.

יש לי רק כמה שאלות,

הסופר לנסר מתישהו עברה מתיחת פנים? או שאין ממש הבדל בין שנת הדגם הראשונה לאחרונה?

טיפולים ואחזקה רגילים ליפאנית מהשנים הללו או יקרה במיוחד? מחלות מיוחדות חוץ ממה שנאמר על הרדיאטור קירור לגיר?

והכי חשוב לי, בכמה המכונית הזאת נסחרת? מעל או מתחת למחירון? שמתי לב שיש המון מלוקקות מסתובבות בכבישים. בכמה נסחרת אחת במצב טוב? משהו כמו 2000 מתחת למחירון זה סביר?

אני מעוניין ויש לי עדיפות לגיר ידני בלבד בכמה הן נסחרות? כמה הן נפוצות? מה הסבירות למצוא אחת? זה כמו שיש הונדה סיוויק ידנית משנת 93 אבל למצוא אחת במצב סביר ובמחיר סביר הוא אפסי, או כמו שיש לדוגמא מיצובישי לנסר (הדגם הקודם) בגיר ידני ולא בעיה למצוא אחת ואפילו אין להן ביקוש כמו לאוטומט.

בכלל מידע כללי עליה לפני מכירת הסובארו והרכישה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

שמר נושם כעת לרווחה.....

הסופר לנסר הללו לא נקנות מעל המחירון בשום מצב,אבל גם לא הרבה מתחת(כי אין הרבה לאן לרדת).

פורסם

אני רק רוצה לדעת שאם אני מוכר את האוטו שלי אני אחר כך לא נתקע עם סיפורים כמו של אנשים שרוצים מעל המחירון, או שאין מה שאני צריך או דברים כאלה. אני רוצה לדעת שאם האוטו נפוץ ובמחיר סביר (קצת מתחת למחירון) אני מוכן לקנות אותו בלי הרבה דיבורים ושלום על ישראל. שלא יבואו לי סיפורים ברגע האחרון. זו גם בעיה כי אני צריך אוטו ללכת איתו לעבודה כל יום ואוטובוסים לא ממש באים בחשבון לתקופה ארוכה.

אני רוצה רק לדעת על הידני, מה הסבירות למצוא רכב ידני GLXI במחיר טוב?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני רוצה רק לדעת על הידני, מה הסבירות למצוא רכב ידני GLXI במחיר טוב?

יוסי.

סבירות נמוכה מאד. רוב ה-GLXI היו אוטומטיות. לעומת זאת, היו די הרבה GLI ידניות, משום שהן נמכרו בכמויות לציי רכב, ובאותה תקופה עוד לא נתנו "אוטומט לכל דורש" בליסינג. יש להן הגה כח, ח"ח ונ"מ, אבל אין שעון סל"ד והריפודים יותר פשוטים. שים לב שיש גם גרסת 1300 ידנית, ללא חישמול וללא הגה כח. למעט ההגה הקשה, היא מכונית לא רעה בכלל, וסוחבת די טוב יחסית לנפח. כולן נמכרו לציי רכב.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

למיצובישי גם יש את המחלה של הפקונג ראש, אם אתה קונה סופר לנסר מהדור המוקדם ועוד לא התקינו לה קולר לגיר אז אולי כבר הגיר גוסס, לכן כדאי לך וכך גם אני הייתי עושה במקומך-הולך רק על ידנית.

כעיקרון אוטו לא רע, החלפים טיפה יותר יקרים משל יפנית דומה (אל תצפה למחירי חלפים של די אל כמובן)

נסחר סביב המחירון לאוטו שמור וגם פחות, המחירון שלהם יחסית נמוך אז אין הרבה לרדת, אם תמצא ידנית למכירה אולי המחיר יהיה יותר טוב כי בסה"כ קשה להיפטר מידני.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

מזמן לא שמעתי על סופר לנסר שנמכרה במחיר קרוב למחירון, לא כל שכן ידנית.

לכל המפליגים ב"שבחו" של הגיר, אני מזכיר לכם שמדברים על רכב ידני.

1600 ידני בשנים המדוברות, כדאי גם לחפש סובארו אימרפזה יש לא מעט כאלה ידניות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אהלן.

זה לא עוד שרשור סרק על איזה אוטו כדאי לי ללכת. אלא אני ממש הולך על הסופר לנסר. כמעט בטוח שיש את המשאבים הנדרשים. והאוטו שלי כבר עומד למכירה. גם התחרטות מטעמי "אידיולוגיה" לא תיהיה כאן.

יש לי רק כמה שאלות,

הסופר לנסר מתישהו עברה מתיחת פנים? לא או שאין ממש הבדל בין שנת הדגם הראשונה לאחרונה? שינויים קוסמטיים קטנים מאוד אני מניח שיש, אבל מבחוץ, שום שינוי.

טיפולים ואחזקה רגילים ליפאנית מהשנים הללו או יקרה במיוחד?חלפים בשפע, חלקים לא יקרים ולא ברצה, תלוי איפה אתה תקנה אותם. מחלות מיוחדות חוץ ממה שנאמר על הרדיאטור קירור לגיר? המחלה הכי קשה, אוהבת לשתות דלק.

והכי חשוב לי, בכמה המכונית הזאת נסחרת? כמעט כל הפעמים מתחת למחירון (סביבות 1500,2000+ אבל לא הרבה יותר, תלוי מאוד במצב שלה) מעל או מתחת למחירון? מתחת, גם משופרות לרוב רוצים מחיר קרוב למחריון אבל לא מעליו. שמתי לב שיש המון מלוקקות מסתובבות בכבישים. בכמה נסחרת אחת במצב טוב? לא קשה למצוא אחת באותו מצב במחיר קצת יותר נמוך, לדעתי לא תהייה ירדיה מעבר ל 2000 משהו כמו 2000 מתחת למחירון זה סביר? 2000 זה גבולי מאוד, וגם הרבה לאוטו טוב מאוד במצב מצויין.

אני מעוניין ויש לי עדיפות לגיר ידני בלבד בכמה הן נסחרות? ראיתי כמה כאלה, על כולן רצו מחיר מחירון וליד הייה המילה "נדירה"כמה הן נפוצות? לא נפוצות, אבל לא קשה למצוא אחת (עניין של חודשים מעטים).מה הסבירות למצוא אחת? בלוחות מכירה קשה למצוא. זה כמו שיש הונדה סיוויק ידנית משנת 93 אבל למצוא אחת במצב סביר ובמחיר סביר הוא אפסי, או כמו שיש לדוגמא מיצובישי לנסר (הדגם הקודם) בגיר ידני ולא בעיה למצוא אחת ואפילו אין להן ביקוש כמו לאוטומט.

ביטוח יקר יותר משל יפניות אחרות בקבוצה שלה.

אוטו חזק , סיפור שהייה לי פעם מצאתי ברחוב שטר נחמד של כסף, רצתי לתדלק ונסעתי בעיר ובכביש מהיר עם כפתור הפאוור, והביצועים היו נפלאים, אשמח לפרט בפרטי.

האוטו אוהב דלק ( לא כמו אמריקאית עם מנוע של משאית אבל בהחלט יותר מכל 1.6.

גונבים אותן הרבה מכאן הביטוח היקר.

אוטו מאוד מרווח בפנים.

יוסי.

בהצלחה.

פורסם
אהלן.

יש לי רק כמה שאלות,

הסופר לנסר מתישהו עברה מתיחת פנים? או שאין ממש הבדל בין שנת הדגם הראשונה לאחרונה?

טיפולים ואחזקה רגילים ליפאנית מהשנים הללו או יקרה במיוחד? מחלות מיוחדות חוץ ממה שנאמר על הרדיאטור קירור לגיר?

והכי חשוב לי, בכמה המכונית הזאת נסחרת? מעל או מתחת למחירון? שמתי לב שיש המון מלוקקות מסתובבות בכבישים. בכמה נסחרת אחת במצב טוב? משהו כמו 2000 מתחת למחירון זה סביר?

אני מעוניין ויש לי עדיפות לגיר ידני בלבד בכמה הן נסחרות? כמה הן נפוצות? מה הסבירות למצוא אחת? זה כמו שיש הונדה סיוויק ידנית משנת 93 אבל למצוא אחת במצב סביר ובמחיר סביר הוא אפסי, או כמו שיש לדוגמא מיצובישי לנסר (הדגם הקודם) בגיר ידני ולא בעיה למצוא אחת ואפילו אין להן ביקוש כמו לאוטומט.

יוסי.

1.בקשר לסחירות של האוטו זה ממש תלוי במצב שלו,אני יכול לומר שבמצב של האוטו שלי יש בן אדם שלא עוזב אותי ומוכן לשלם לי 30K למרות המחירון של 23K(אל תשכח האוטו עבר פחחות וצבע כללי,גלגלי סגסוגת לבנים,הגה ספורט,יד2 112K קילומטר,ופנים הרכב ממש כמו חדש כאילו שיצא מהחנות).

2.גיר רגיל ובמצב טוב ממש קשה יהיה לך למצוא אבל שווה את המעמץ לחפש,כי לבסוף זה רכב ממש אמין וזול לאחזקה ונותן ממש תמורה טובה למחיר שלו.

3.בקשר לטיפולים-פעם ב 10K טיפול עם כל החומרים הכי טובים שיש(שמן מהיקרים,פילטרים מקוריים...)

4.במידה וזה גיר רגיל לא צריך שום רדיאטור.

5.אחזקה של הרכב קצת יקרה כי הרכב הוא זללן גדול אבל כמובן שהכל יחסי והכל תלוי איפה אתה נוסע(עיר/בין עירוני).

בכלליות הרכב ממש אמין ללא בעיות(טפו טפו טפו),חזק יחסית ל 1.6 ונותן את התמורה שלו,אני אישית ממש נהנה ממנו בכל רגע שאני נוהג בו.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

היו לא מעט שרשורים בנושא, אפילו אחד מהם לא מזמן.

יש מספר שינויים מינוריים בין השנים, כגון תוספת כרית אוויר לנהג , מה שלא היה בראשונות,

קצת שינויי פלסטיקה פנימיים , פגושים בצבע הרכב גם לדגמים הפשוטים בשנים האחרונות , ועוד כמה דברים זניחים.

סה"כ נמכר משנת 93 עד 97.

השינוי הכי בולט. בדגמי 96-97 מותקן ABW !!! :-D

או יותר נכון מותקנת מדבקת ABW על החלק האחורי.

בהנחה שאתה הולך על ידנית, הבעיה היחידה שידועה , היא היות הרכב לא בטיחותי בעליל.

הייתי בודק גם קורולות /אימפרזות ידניות מאמצע שנות ה90. עשויות להיות עדיפות.

לנו היתה חדשה מהסוכנות שנת 97 , למשך 4 או 5 שנים, והבעיה היחידה שנתקלנו בה היא חלונות חשמל קדמיים. כל פעם נהרס המנגנון משום מה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
סבירות נמוכה מאד. רוב ה-GLXI היו אוטומטיות. לעומת זאת, היו די הרבה GLI ידניות, משום שהן נמכרו בכמויות לציי רכב, ובאותה תקופה עוד לא נתנו "אוטומט לכל דורש" בליסינג. יש להן הגה כח, ח"ח ונ"מ, אבל אין שעון סל"ד והריפודים יותר פשוטים. שים לב שיש גם גרסת 1300 ידנית, ללא חישמול וללא הגה כח. למעט ההגה הקשה, היא מכונית לא רעה בכלל, וסוחבת די טוב יחסית לנפח. כולן נמכרו לציי רכב.
אתה מתכוון לגרסת 1400, ששירתה בציי חברות השכרת, חברות פרטיות...

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
אתה מתכוון לגרסת 1400, ששירתה בציי חברות השכרת, חברות פרטיות...
תראה, אני לא כותב הרבה בפורום הזה, משום שלדעתי צריך לכתוב כאן רק מנסיון אישי ולא משמועות. לכן הפעם אני דווקא מתעקש שהיא היתה 1300.... פשוט היתה לי מכונית כזו במשך שנתיים כרכב צמוד מהעבודה, ונהגתי עליה כ-30,000 ק"מ. היו לנו עוד כמה עשרות מכונית כאלו בחברה.

שורה תחתונה - מכונית מאד בסיסית, ללא שום איבזור (אבל היה מזגן מצוין!), הגה קשה (ללא תיגבור) אבל ישיר מאד ואפילו מהנה במידה מסויימת. מנוע גמיש וחזק למדי למרות הנפח הנמוך. אני מניח שהמחיר שלה היום בקרשים.

אם תמצא מכונית כזו עם מספר רישוי 20-021-20 תתיחס אליה יפה - אני עשיתי לה הרצה...

אנקדוטה לסיום - שירתתי פעם במילואים עם אברהם פורת ז"ל, אחד מעיתונאי הרכב הטובים ביותר שכתבו בארץ. מכיוון ששנינו היינו תל-אביבים, הוא היה עיתונאי תפרן ולי היה רכב צמוד מהעבודה, היינו נוסעים יחד ב-1300 הזו למילואים, דרך כביש רמת רזיאל... פורת היה מציין כל יום מחדש עד כמה המכונית הזו מפתיעה אותו.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...