View Full Version : האם שווה להחזיר לכביש את הרכב הבא:
מרצדס שנת 89 SL300 (החולם שלי...) במצב חיצוני די קשה מצב מנוע לא ידוע פנים הרכב במצב סביר, והיא ללא טסט מספר שנים. ניירות לא מופקדים.
תודה,
דימה.
על מנת לקבל תשובה רצינית צריך לתת המון פרטים נוספים:
כמה זמן אין טסט?
הגדר מצב קשה?
מנוע עובד, תקוע, אוכל שמן ,אין מנוע?
תמונות של הרכב מבפנים ובחוץ?
תאונות בעבר?
בעלות?
צמיגים?
חשמל?
התקני בטיחות?
בקיצור לקנות רכב זה החלק הקל, להחזיק אותו במצב טוב ובצורה חוקית הרבה יותר קשה...
לפני הכל בדוק כמה יעלה לך ביטוח והמשך משם...בהצלחה-רן
רן, תודה על התגובה המהירה...
אני לא יודע כרגע יותר פרטים ממה שמסרתי בגלל זה השאלה
אני לא יודע מה מצב המנוע אבל הרכב עם חורי חלודה במכסה מנוע, מכסה תא מטען, בפח מאחורה ובגג...
אגב, עדיין לא דיברתי עם תדהר
רן, תודה על התגובה המהירה...
אני לא יודע כרגע יותר פרטים ממה שמסרתי בגלל זה השאלה
אני לא יודע מה מצב המנוע אבל הרכב עם חורי חלודה במכסה מנוע, מכסה תא מטען, בפח מאחורה ובגג...
אגב, עדיין לא דיברתי עם תדהרכך בחשבון שחלק מרצדס יקרים להחריד, במיוחד בשנתונים הנ"ל... בדוק גם את מצב הריצפה, לגבי חורים! ורצוי לקחת מישהו שמבין.... אחרי בדיקת העלויות הבסיסיות, ביטוח וטסט (כולל כמה ידרש להביא את הרכב למצב שעבור טסט) לא תוכל להעביר בעלות בלי טסט. לכן רצוי לגבות משפטית את חלקו של מי מהצדדים בעיסקה, בעליות התיקון והשיפוץ עד למכירה והעברת הבעלות כמו כן ברכב יקר שווה לבדוק ברשם החברות באם הרכב אינו מעוקל או רובץ עליו חוב לפני שמשלמים אגורה! רק אז תוכל לחשב כמה עוד ידרש להביא את הרכב למצב שיספק אותך... להערכתי ורק על סמך התיאור שלה הרפתקה לא זולה בכלל-
אם הכוונה לתדהר מבית זרע, הרי שביקרתי אותו וראיתי את האוצרות שלו, לצערי לא הצלחתי להשיג כלום עדיין...רן
היי.
מניסיון שלי הבירוקרטיה מכשילה ומייאשת.
אתה יכול למצוא כזו בשנתון נמוך יותר במחיר ממש אטרקטיבי ויפות לא חסר.
אורן
שווה למי ?
כלכלית - זה אף פעם לא שווה. שיפוץ כזה יעלה לך עשרות אלפי שקלים ואולי אפילו יותר.
אם אתה אוהב את האוטו אז זה יכול להיות שווה, אחרת חבל על הזמן והכסף.
האמתי שראיתי היום את הרכב מקרוב, בבדיקה ראשונית עולה:
הרכב ללא טסט (לפי המדבקה) משנתו השלישית לחיו, וכנראה עדיין יד ראשונה, חורי החלודה בגוף הרכב בגודל של אגרוף, מספיק גדולים כדי להבחין בבירור שיש לרכב מנוע והוא ניראה די שלם. מבפנים הרכב שמור ביותר, וכיוון שלא היה אוויר בגלגלים לא הצלחתי לראות מה מצב הרצפה.
אם אכן אין לרכב טסט 13 שנה, כמה תעלה פחות או יותר האגרה שלו.
והרכב הוא מרצדס SEL300 ולא כמו שציינתי בעבר...
חבר טוב שלי בעל מוסך, יש לי קרוב משפחה שהוא בתחום הפחחות וצבע הרכב. לי שי ניסיון בריפוד פנים רכב, חוץ מהנ"ל במה כרוך עוד שיפוץ הרכב? (חוקי, תיקונים...)
רן, איפה אתה גר? אולי אני אסע איתך לבן אדם פעם ניראה מה יקרה כשמפעילים קסמים של אנשי מכירות.. ;-)
בתודה,
דימה
משהו פה חשוד ביותר...רכב בן שלוש במחיר הזה שנעמד צריך לבדוק טוב טוב בציציות
הערכה שלי בעיה משפטית סבוכה או רכב מעוקל...בדוק בשבע עיניים-רן
משהו פה חשוד ביותר...רכב בן שלוש במחיר הזה שנעמד צריך לבדוק טוב טוב בציציות
הערכה שלי בעיה משפטית סבוכה או רכב מעוקל...בדוק בשבע עיניים-רן
יש מצב שהרכב הוא של שגרירות או משהו... יש לו את החורים האלה של הדגלים בצדדים...
אני יגיד לך למה לי זה לא נראה חשוד- הרכב עומד בהרצליה פיתוח.
בתודה,
דימה
אלא אם אנחנו בשנת 1992 הרכב כבר לא בן שלוש...
הוא לא עבר טסט מאז שהיה בן שלוש...
זה לפחות מה שהבנתי מהתגובה
הרכב ללא טסט (לפי המדבקה) משנתו השלישית לחיו, ייתכן שקרה לו משהו רציני לאחר שלש השנים שמנע את האפשרות הריאלית והמוצדקת כספית לתקן/לשפץ. האם לך יהיה כדאי?וכנראה עדיין יד ראשונה, חורי החלודה בגוף הרכב בגודל של אגרוף, מספיק גדולים כדי להבחין בבירור שיש לרכב מנוע והוא ניראה די שלם. מבפנים הרכב שמור ביותר, וכיוון שלא היה אוויר בגלגלים לא הצלחתי לראות מה מצב הרצפה.
אם אכן אין לרכב טסט 13 שנה, כמה תעלה פחות או יותר האגרה שלו.13 פעם מחיר של שנה.
חבר טוב שלי בעל מוסך, יש לי קרוב משפחה שהוא בתחום הפחחות וצבע הרכב. לי שי ניסיון בריפוד פנים רכב, חוץ מהנ"ל במה כרוך עוד שיפוץ הרכב? (חוקי, תיקונים...)שני המודגשים הם אלה שלא כדאי לעבוד איתם. השיפוץ בעזרתם יהיה לרוב יקר יותר . . .
רן, איפה אתה גר? אולי אני אסע איתך לבן אדם פעם ניראה מה יקרה כשמפעילים קסמים של אנשי מכירות.. ;-)
בתודה,
דימה
עכ"פ, ההחלטה שלך. אבי
הרכב ללא טסט (לפי המדבקה) משנתו השלישית לחיו, וכנראה עדיין יד ראשונה, חורי החלודה בגוף הרכב בגודל של אגרוף, מספיק גדולים כדי להבחין בבירור שיש לרכב מנוע והוא ניראה די שלם. מבפנים הרכב שמור ביותר, וכיוון שלא היה אוויר בגלגלים לא הצלחתי לראות מה מצב הרצפה.
אם אכן אין לרכב טסט 13 שנה, כמה תעלה פחות או יותר האגרה שלו.
חבר טוב שלי בעל מוסך, יש לי קרוב משפחה שהוא בתחום הפחחות וצבע הרכב. לי שי ניסיון בריפוד פנים רכב, חוץ מהנ"ל במה כרוך עוד שיפוץ הרכב? (חוקי, תיקונים...)
בתודה,
דימהאני גר בי-ם ואם תגיע איתי יש סיכוי גדול יותר שלא תיראה עוד את בעל הרכב...:-) רן
אבי, תודה על הדאגה אבל כרגע אין לי מושג מה האגרה השנתית של הרכב, ולכן אני מנסה במקביל להתיעצויות עם גורמים שונים לאתר את בעל הרכב.
החבר עם המוסך כמעט אף פעם לא לוקח לי כסף על תיקון חוץ ממקרים שצריך לשלם על חלקים
(ותיקנתי אצלו כל רכב שהיה לי עד עכשיו)
דוד שלי צובע לי ולחברים שלי מכוניות במחירי עלות חומרים בלבד (הוא לא ישמח שאני מנדב מידע כזה אבל רכב שלם הוא צובע לי ב700 ש"ח).
ואני לא יקח לעצמי כסף על עבודה.
תודה,
דימה.
אלא אם אנחנו בשנת 1992 הרכב כבר לא בן שלוש...
הוא לא עבר טסט מאז שהיה בן שלוש...
זה לפחות מה שהבנתי מהתגובה
הבנת נכון
דימה, אני חושב שכדאי לך לעזוב את זה בצד, חלום או לא חלום.
רכב שעמד 13 שנה ידרש לחידוש רוב הצד המכאני, לא זול היות ומדובר במרצדס, לריענון קוסמטי, גומיות/חלונות וכן מערכת מתלים וברקסים, שלא נדבר על 13 אגרות שיעלו יותר מ14,000 שקל.
:?
יש מצב שהרכב הוא של שגרירות או משהו... יש לו את החורים האלה של הדגלים בצדדים...
אני יגיד לך למה לי זה לא נראה חשוד- הרכב עומד בהרצליה פיתוח.
בתודה,
דימהעוד משהו, אם הרכב אכן של שגרירות יש תסבוכת משפטית שצריך לפתור מכירת רכב דיפלומטי...
ואז תאלץ לשלם גם את המכס לרכב, כיוון שרכב דיפלומטי לא משלם מכס כשנכנס לארץ ומתחייב לצאת מהארץ כשמסיים את תפקידו... אם נימכר הרכב במהלך השהייה בארץ הקונה מחוייב לשלם את המכס והמיסים הנוספים-שים לב-כמו שאמרתי במקרה הזה שבע עיניים-רן
דימה, אני חושב שכדאי לך לעזוב את זה בצד, חלום או לא חלום.
רכב שעמד 13 שנה ידרש לחידוש רוב הצד המכאני, לא זול היות ומדובר במרצדס, לריענון קוסמטי, גומיות/חלונות וכן מערכת מתלים וברקסים, שלא נדבר על 13 אגרות שיעלו יותר מ14,000 שקל.
:?ניר, זה מרגיז עד כמה שאתה צודק...
עוד משהו, אם הרכב אכן של שגרירות יש תסבוכת משפטית שצריך לפתור מכירת רכב דיפלומטי...
ואז תאלץ לשלם גם את המכס לרכב, כיוון שרכב דיפלומטי לא משלם מכס כשנכנס לארץ ומתחייב לצאת מהארץ כשמסיים את תפקידו... אם נימכר הרכב במהלך השהייה בארץ הקונה מחוייב לשלם את המכס והמיסים הנוספים-שים לב-כמו שאמרתי במקרה הזה שבע עיניים-רן!!!!!!!!!!!!
1. קודם כל חובות האגרה של הרכב הזה הן יותר קרובות ל-30000 ש"ח עם הריבית, ההצמדה והעובדה שהאגרה השנתית לרכב כזה בן שלוש היא כ-2600 ש"ח לשנה.
2. אם אתה אומר שהרכב רשום דיפלומט/שגרירות/תייר כנראה שהסיבה שהוא עומד הן בעיות עם המכס.
רכב כנ"ל שנתפס כשנוהג בו אדם שאינו מורשה - המכס יכול לדרוש את תשלום מלוא המיסים באופן מיידי, ואז כדי להחזיר את הרכב לכביש יש לשלם את מלוא החוב למכס במחיר של לפני 13 שנה + ריבית והצמדה.
3. מאחר שלא מדובר ברכב נדיר/קשה להשגה חפש אחד כזה נוסע זה יהיה הרבה יותר זול וההצלחה מובטחת.
הרכב נושא מספר רישויי ישראלי לכל דבר אשר אין לו שום זיהוייש ל שגרירות, כמו שאמרתי זה רק חשד.
אני יודע, על איזה אוטו אתה מדבר, לפחות אני מנחש, תגיד, בא לך בכלל להיתעסק איתו?! אני גם אוהב את הדגם הזה, אבל בחיאת, יש לו יותר חורים, מפח, ולא חסרים כאלה בכביש במצב מושלם! ומחירם לא בשמיים! אם האוטו אכן עומד 13 שנה ללא טסט (מה שלא נראה לי, אני לא חושב, שהיה נשאר ממנו משהו חוץ מחלודה, איפה שהוא עומד, נראה לי שסתם אין מדבקות), אז רק הסכום, שתצטרך לשלם להחזירו לכביש יהיה אם לא יותר גבוה, אז בערך כמו המחירון שלו, וזה עוד לפני כל התיקונים ובעיות משפטיות, אם ישנן!
עם כל הצער, שהאוטו טוב "מבוזבז", נראה לי, שכאן כבר קצת מאוחר מדי לעשות משהו.
אגב, מאיפה אתה יודע, שרישיונותיו לא מופקדים, אולי דווקא כן? -ואז זה כן יכול לשנות את העניין!
Lotus Omega
08/09/05, 10:09
סליחה שאני נדחף אולי קצת לא קשור, אבל אם על הרכב לא שולמה האגרה מספר שנים, בעל הרכב, על מנת להחזיר אותו לכביש, צריך לשלם את האגרת של כל השנים שעברו?!
אע"פ ששנים אלו עברו?
אנא הבהירו.
בתודה מראש, אור.
סליחה שאני נדחף אולי קצת לא קשור, אבל אם על הרכב לא שולמה האגרה מספר שנים, בעל הרכב, על מנת להחזיר אותו לכביש, צריך לשלם את האגרת של כל השנים שעברו?!
אע"פ ששנים אלו עברו?
אנא הבהירו.
בתודה מראש, אור.במידה והרכב אינו רשום כרכב אספנות (רק רכב מעל גיל של 30 שנה יכול להירשם כרכב אספנות) אז צריך לשלם את כל האגרות של כל השנים שהרכב עמד, אלא אם הפקידו את רשיונות הרכב.
Lotus Omega
08/09/05, 13:55
במידה והרכב אינו רשום כרכב אספנות (רק רכב מעל גיל של 30 שנה יכול להירשם כרכב אספנות) אז צריך לשלם את כל האגרות של כל השנים שהרכב עמד תמוה ביותר. מה ההגיון פה, אם הרכב לא היה בשימש למה להחזיר אותו לשימוש תריך לשלם על כל השנים? , אלא אם הפקידו את רשיונות הרכב. מה הכוונה של "הפקידו את רשיונות הרכב"?
תודה על התגובה. עוד יתקבלו בברכה.
אור.
רן- תודה על התגובה, אני אבדוק את העניין ב- 14 עיניים.
גנדיי- אני בן אדם שנהנה מההתעסקות יותר מאשר מנסיעה עם הרכב. ואנו אכן מדברים על אוטו הרכב. ואגב שים לב שרוב החלקים עם החורים הם חלקי פח הניתנים להחלפה. כמובן שלא ידוע לי מצב ריצפת הרכב אבל אני מנחש שהיא גם לא במיטבה, הכל יבדק.
אני לא יודע אם רישיונות הרכב מופקדים, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהם לא מופקדים (למה שהל בחיים יהיה וורוד?)
מישהו יודע מה המחריון של הרכב בשנתונים הנ"ל במצב נסיעה?
תודה,
דימה
SuBaRu_MaN
08/09/05, 14:37
דימה ידידי
נכון שעכשיו נורא קל לאמר שהכל זה ערך רגשי ושברגעים קשים תנשוך את השפתיים ותמשיך הלאה, אבל זה לא תמיד ככה. עדיף לחפש אחד אחר שכזה במצב יותר סביר אבל לפחות עם רישיונות מוסדרים. תחשוב רגע על כל הכסף שתשרוף בקטע הרישומי רק כדי להעביר את הרכב על שמך (מסים, חובות שנצברו עם השנים ועוד).
הייתי שם, בקטע הזה שהעברת הבעלות עוד לא מוסדרת, (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82849) נפלתי יחסית על מקרה קל והכי חשוב היה לי מי שידריך אותי. כנראה שלכולנו יש ספי סבל שונים אחד מהשני, אבל אני מבטיח לך שכול אחד מאיתנו ממרר בבכי כשהוא צריך להגיע למשרד הרישוי ולהתעסק עם הבירוקרטיה...:|
אני מקווה שבפעם הבאה שאצטרך להגיע למשרד הרישוי בחולון זה יהיה בשביל לחדש את לוחיות האספנות או בשביל לאשר ברישיון ג'אנטים של אסקורט GT :-P
אני לא מכיר אותך כל כך טוב, אבל אני חושב שיהיה רגע, שבו תגיד: "הי, זרקתי כבר 30,000 שקל כדי לא לצבור חובות, יש לי עוד כמה אלפים טובים על מיסים ומה עם פחחות והת'אכלס...?" עדיף שזה ישבור אותך עכשיו ולא מאוחר יותר שכבר תתחיל להזרים שקלים. הרי אתה לא מתעסק עם איזה גרוטאה מתחילת שנות ה70' שערכה שווה למנת פלאפל עם שתיה :wink:
כפי שתיארת את הרכב, העבודה עליו לא תגמר. וחוץ מזה, זה נראה כאילו יש יותר מדי עבודה. מי יבוא לעזור ולהדריך אותי כיצד לעשות גג לאסקורט? :wink:
בהצלחה!
אם זה באמת החלום שלך ולא שגעון חולף (קורה מדי פעם לפעם גם לטובים ביותר), אני אפקח עיניים בשבילך.
Just being curious, does anyone have some pictures
and more details of the benz?
Thanks,
Daniel.
וואלה, עידן... אין כמוך, תודה.
ובלי שום קשר אני יעזור לך עם הגג והדלתות ומה שאני יוכל לעזור, רק תגיד.
ותודה לך אם באמת תוכל למצוא משהו בשבילי (ורצויי עומד, במיוחד דגם ה- SEL מכל שנתון שהוא, אבל כל מרצדס תעזור)
העבודה לא מפחידה אותי,וחץ מזה, השיפוץ עצמו זה כל הכיף בשבילי
ושוב תודה,
דימה.
SuBaRu_MaN
08/09/05, 16:43
וואלה, עידן... אין כמוך, תודה.
אתה סתם מנסה להיות נחמד.
די, תמשיך... :-P
בכל מקרה, תרשום לי בה"פ (או מעל דפי הפורום) איזה סקטור של מרצדסים אתה מחפש (סדאן, קבריולט מוניות-לימוזינה ספיישל מרצועת עזה :-) ועוד), טווח שנתון (70'-80' וכיו"ב) ואיך אתה אוהב את הקפה שלך.
בהצלחה!
עידן, אין כמוך, אתה מס' 1!!! :-D
אני אוהב אותם סדאן לונג (עדיפות ל SEL ) של שנות ה-80 המאוחורת (גם 90 מוקדמות ילך) בכל מצב (רצויי עומד) לא משנה צבע, לא משנה איפה, אפשר גם אייס קפה קר 60 אחוז חלב ושלוש סוכר מוגש עם בלונדינית בצד... ;-) מצטער נסחפתי...
תודה למי שיעזור במציאת אלטרנטיבה ראויה לשמה (מרצדס, אלה מה?)
בתודה,
דימה.
הייתה אחת בנצרת, 500sec במחיר מצחיק, מעוניין?
צ'מע -קראתי את כל השרשור...למרות שזה רכב החלומות שלך אני ממליץ לך לרדת מזה...
יש כאן יותר מידי לעבור לשפץ ולשלם כולל בירוקרטיה בשביל הרכב.
למרות שהכל אפשרי אם רק רוצים. -אם זהו רכב השיפוץ הראשון שלך אני ממליץ על דעה של מומחה..שיתן לך הערכה כוללת.
חפש בלינק הזה ותתענין בעוד כמה מקומות אני בטוח שתמצא בסוף מה שאתה מחפש שגם מתאים
לתקציב שלך...
http://www.classiccar.co.il/ads/subAds.asp?cat_id=14&sub_id=97
דימה
לפני הכל שזוף עיניך בשירשור הבא ואחר כך נדבר שוב, אבל.....אתה מתחייב לעבור אחת אחת ולהסביר לי למה לא מתאים לך ....עשינו עסק?
http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=24&SubModelID=&FromYear=1971&UntilYear=1990&Auto=&EngineTypeID=&fromPrice=&untilPrice=
בהצלחה -רן
נו, זה מה שאמרתי- לא חסר, ומחירם לא בשמיים! אגב, אנחנו חולקים את אותו הטעם במכוניות, לפחות במרצדסים- אחד מהדגמים האהובים עליי ביותר, מכל השנים!
ורן, אם אני מבין נכון את הבחור (ואני בטוח, כי גם אני כזה), אז לא רק האוטו מושך אותו, אלא "צעצוע חדש", "הרפתקעה חדשה", משהו, שיהיה להיתעסק איתו, ולהנות מזה, שלקחת "זבל" והפכת ל"משהו"! ולא רק להניע, ולנסוע! תקן אותי, אם אני טועה, הבחור לא כ"כ צריך "סתם" כלי תחבורה?:wink: וחוץ מזה, באמת חבל על האוטו, אם עוד אפשר לעשות איתו משהו. גם אני מזמן שמתי עליו את העין, ותהיתי, למה לעזאזל האוטו היפה והיקר הזה עומד במצב כ"כ עגום, אבל חלודה שברה אותי- יש לי מספיק מכוניות חלודות כבר! אז, אם אתה יכול- בהצלחה!
(אני רוצה סיבוב, אם וכאשר עולה לכביש):wink:
אגב, דווקא יש מצב, שהריצפה לא כ"כ חלודה- אולי היא הרבה יותר עמידה, ויש לה ציפוי טוב?- אצלי בפיירמונט 79' שלי, הגג והקורות חלודות-מוות, וכל השאר דווקא בכלל לא!(טפו טפו טפו)!:twisted:
ניר- דבר, כולי אוזן. ואגב, יש בשכונה שלי איזה זקן שנוסע אל חיפושית משנות השישים המוקדמות, ראיתי אותו כמה פעמים ואני אנסה לתפוס אותו.
רן- אני עובר על האתר עכשיו, העניין הוא שאני מחפש גם רכב לשפץ, משהו להעסיק את עצמי ולא רק חהניע וליסוע, כזה כבר יש לי. תודה על הלינק.
פיקיקי- תודה על ההמלצה אבל לא מעוניין, תבין אני עקשן מטבעי ואם אומרים לי לרדת ממשהו אז זה גורם לי לרצות את זה עוד יותר. זה לא רכב השיפוץ הראשון שלי, אבל זה מכונית הראשונה שאני מתכוון לשפץ, עד עכשיו זה היה רק אופנועים כבדים ישנים ומכוניות על שלט.
מן הסתם שאני יקח איתי מיקצוען, כבר קניתי מספיק חתולים בשקים, תודה על הדאגה, ותודה על הלינק אני יעבור עליו, וכמובן שאני מנהל חיפוש בעוד כמה מקומות במקביל.
גנדיי- כל מה שאמרת עליי אתה צודק ב- 100 אחוז!!!
דימה הרכב נראה בקישור שפיקיקי נתן (קלאסיקאר), הוא פורסם די מזמן, אבל אולי עדיין אקטואלי:
http://www.classiccar.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=97&ad_id=5421
אולם היא לא לשיפוץ. כך נראה.
לגבי הזקן, רדוף אחריו ויפה שעה אחת קודם!! בבקשה בבשקה בבקשה!!
ניר, אתה יודע שאני מנסה... והרכב זה לא מה שאני מחפש, אני מחפש את הסדאן 4 דלתות, ואגב, היא אחרי תאונה- ודי רצינית, תראה את ההבדלי גוונים בין חצאי הרכב.
חפש לך רכב אחר אחי!
" הביס הזה גדול מדיי כך שלא תצליח לבלוע אותו"!!!!
אתה לא מכיר אותי, אין אצלי חיה כזאת "ביס גדול מדי"
vBulletin® Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.