Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה שנים כואב לי לראות/לשמוע על מכוניות ישנות אשר מוצאות את עצמן נגרטות, עקב תאוות בצע של סוחרי ברזל (אגב, הם מקבלים ממאה עד מאות בודדים לטון).

ברצוני ליזום בעזרת הגורמים הנוגעים בדבר, לרבות מועדון החמש וחברי הכנסת המקורבים לתחום, "הצעת חוק לשימור התרבות המוטורית הקלאסית בישראל" וזה עיקרה:

1. כל מכונית, אשר יוצרה משנת 1980 ומטה (לדוגמא- ניתן לשינוי, דיון, הצעות), תיחשב מעבר להגדרתה במשרד התחבורה כרכב רגיל/אספנות, גם כ"רכב מוגן", בעל משמעות תרבותית/מוטורית החשובה לשימור תרבות הרכב הקלאסי בישראל.

2. ייאסר על גריטה/השמדת כל רכב מהשנים הנ"ל ע"י מגרטות/רשויות מקומיות/מפעלי מתכת, ללא אישור בכתב מוועדה/גוף אשר יהיה אחראי על נושא זה.

3. כלי רכב אשר נגרר על-ידי רשות מקומית/גרר/סוחרי ברזל וכו', אם בשל הפרעה לסביבה/עמידה למשך זמן רב במקום חניה ללא רישוי בתוקף ייחשב מאותו רגע כ"רכב מוגן", אשר תקנה 2 תחול עליו מיידית.

4. לא ייגרט/יושמד רכב ללא אישור בכתב של בעלי הרכב, זאת בכדי למנוע מקרים אין-ספור בהם נגרר רכב ממקום חניה ללא אישור בעל הרכב ומשם, לעיתים תוך זמן קצר מאוד, הושמד, ללא יכולת בעל הרכב לעצור את התהליך.

5. על מפעל/סוחרי מתכת אשר ייתפסו גורטים/משמידים רכב מהשנים הנ"ל, יוטלו קנסות כבדים אשר יבטלו את כדאיות גריטתן/השמדתן של אותן מכוניות.

6. מכוניות אשר נגררו על-ידי רשויות מקומיות, העונות על התנאים הנ"ל ואינם נדרשות ע"י בעליהן, יפורסמו בקובץ מציאות/אבידות של המשטרה לתקופה של 3 חודשים, כפי שמתבצע כיום עם כל חפץ אחר בעל ערך. לאחר התקופה הנ"ל, יוצע הרכב למכירה במכירה פומבית. ההכנסות מאותה מכירה פומבית יהיו לקופת המדינה והן יכסו את הוצאות האחסון והגרירה.

7. גורם לא תלוי יפקח על התהליכם הנ"ל, בכדי למנוע מקרים של ניצול מעמד ה"רכב המוגן" לרעה ווידוא ביצוע התהליכים הנ"ל לכל אחד מאותם כלי-רכב.

עד כאן, פלוס מינוס. יש עוד הרבה שניתן להוסיף ולשנות וכאן בדיוק אני מבקש את עזרתכם, בהעלאת תוספות ורעיונות משלכם, לשימור הרכב הקלאסי בישראל.

חשוב מאוד, אל תאמרו זה לא אפשרי, זה לעולם לא יקרה. עד שלא ננסה, לא נדע ואם נאמין ונתאחד, נצליח.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלומות בהספמיה!!

מעבר לכך אף אחד לא יאכוף - ואני גם לא בטוח שיש צורך לשמור על כל המכוניות הללו שלמות (שהרי במילא חלקן הופכות לחלקי חילוף בכדי לשפץ את המכוניות השוות שיפוץ ושימור).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שלום לכולם,

מזה שנים כואב לי לראות/לשמוע על מכוניות ישנות אשר מוצאות את עצמן נגרטות, עקב תאוות בצע של סוחרי ברזל (אגב, הם מקבלים ממאה עד מאות בודדים לטון).

ברצוני ליזום בעזרת הגורמים הנוגעים בדבר, לרבות מועדון החמש וחברי הכנסת המקורבים לתחום, "הצעת חוק לשימור התרבות המוטורית הקלאסית בישראל" וזה עיקרה:

1. כל מכונית, אשר יוצרה משנת 1980 ומטה (לדוגמא- ניתן לשינוי, דיון, הצעות), תיחשב מעבר להגדרתה במשרד התחבורה כרכב רגיל/אספנות, גם כ"רכב מוגן", בעל משמעות תרבותית/מוטורית החשובה לשימור תרבות הרכב הקלאסי בישראל.

2. ייאסר על גריטה/השמדת כל רכב מהשנים הנ"ל ע"י מגרטות/רשויות מקומיות/מפעלי מתכת, ללא אישור בכתב מוועדה/גוף אשר יהיה אחראי על נושא זה.

3. כלי רכב אשר נגרר על-ידי רשות מקומית/גרר/סוחרי ברזל וכו', אם בשל הפרעה לסביבה/עמידה למשך זמן רב במקום חניה ללא רישוי בתוקף ייחשב מאותו רגע כ"רכב מוגן", אשר תקנה 2 תחול עליו מיידית.

4. לא ייגרט/יושמד רכב ללא אישור בכתב של בעלי הרכב, זאת בכדי למנוע מקרים אין-ספור בהם נגרר רכב ממקום חניה ללא אישור בעל הרכב ומשם, לעיתים תוך זמן קצר מאוד, הושמד, ללא יכולת בעל הרכב לעצור את התהליך.

5. על מפעל/סוחרי מתכת אשר ייתפסו גורטים/משמידים רכב מהשנים הנ"ל, יוטלו קנסות כבדים אשר יבטלו את כדאיות גריטתן/השמדתן של אותן מכוניות.

6. מכוניות אשר נגררו על-ידי רשויות מקומיות, העונות על התנאים הנ"ל ואינם נדרשות ע"י בעליהן, יפורסמו בקובץ מציאות/אבידות של המשטרה לתקופה של 3 חודשים, כפי שמתבצע כיום עם כל חפץ אחר בעל ערך. לאחר התקופה הנ"ל, יוצע הרכב למכירה במכירה פומבית. ההכנסות מאותה מכירה פומבית יהיו לקופת המדינה והן יכסו את הוצאות האחסון והגרירה.

7. גורם לא תלוי יפקח על התהליכם הנ"ל, בכדי למנוע מקרים של ניצול מעמד ה"רכב המוגן" לרעה ווידוא ביצוע התהליכים הנ"ל לכל אחד מאותם כלי-רכב.

עד כאן, פלוס מינוס. יש עוד הרבה שניתן להוסיף ולשנות וכאן בדיוק אני מבקש את עזרתכם, בהעלאת תוספות ורעיונות משלכם, לשימור הרכב הקלאסי בישראל.

חשוב מאוד, אל תאמרו זה לא אפשרי, זה לעולם לא יקרה. עד שלא ננסה, לא נדע ואם נאמין ונתאחד, נצליח.

ליאור.

אני בעד רק חבל שזה מעשי אבל לא ברצנו. (ארץ הקומבינות.).

ותוספת לתגובה של ירון:

להוסיף סעיף שרק בעלים רשומים על רכב יוכל לפרק ממנו חלקים.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
אני בעד רק חבל שזה מעשי אבל לא ברצנו. (ארץ הקומבינות.).

ותוספת לתגובה של ירון:

להוסיף סעיף שרק בעלים רשומים על רכב יוכל לפרק ממנו חלקים.

משה ממתי אנחנו מבצעים העברת בעלות לרכב שמיועד לפירוק (להזכירך נדרשים לתשלום אגרות רישוי ובדר"כ גם לביצוע מבחן רישוי - בטרם העברת בעלות).

ונקודה נוספת וחשובה - מה עם איכות הסביבה? - היכן ועל חשבון מי יאוחסנו כל הרכבים הללו?

בכל מקרה לא ישים.

פורסם
משה ממתי אנחנו מבצעים העברת בעלות לרכב שמיועד לפירוק (להזכירך נדרשים לתשלום אגרות רישוי ובדר"כ גם לביצוע מבחן רישוי - בטרם העברת בעלות).

את זה יהיה אפשר ליפתור באמצעות יפוי כוח.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

מה נתפסתם לאובססיה הזאת...אנחנו צריכים לשמור על הרכב הקלאסי?? למה?

אני מבין בדטרויט...

אני מבין באושקוש- כולם חיים מזה

אבל להפוך דווקא את מדינתנו הקטנה למזבלת גרוטאות ברזל- למה???

ההגיון צריך להיות הפוך:יש להטיל מס זיהום אוויר על כל רכב נטול ממיר קטליטי...

(אני נוסע כ5000ק"מ בשנה בוולו אספנות. אבל אני ער ורגיש לעובדה שההנאה שלי היא בעצם מטרד סביבתי)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

האמת שכשאמרו לי שאת כל הקטע של רכב אספנות וכל ההטבות מועדון ה-5 השיג הייתי בהלם :o

אחרי זה אני בטוח שאפשר גם להשיג את מה שליאור מבקש השאלה אם זה מה שאנחנו רוצים, זה ייצור בעיה באמת האם צריך לשמר את כל הרכבים הללו? במה תלוי האישור הזה שנותן לבעל מגרסה לגרוס את הרכבים? (במילים אחרות מי מחליט איזה רכב מותר לגרוט ואיזה לא? צריך בשביל זה וועדה והרבה כוח אדם גם כדי לאכוף את החוק הזה...)

פורסם

למה להיות כאלה פסימים?

קם אדם בעל יוזמה והציע רעיון שיעזור ויקדם את כל חובבי רכבי אספנות באשר הם,במקום לעזור ולתמוך ,מוצאים את כל הדברים השליליים.

אני לא אומר שזה פשוט ,להיפך, במיוחד במדינתנו ה''עקומה'' במקצת בכל הקשור בספורט המוטורי ומבחינה מוטורית ככלל. אבל למה לשלול?

ואיך אמר המשורר:''אני יכול לנסות:wink: ''

לירון

פורסם

אני באמת לא מבין את הקטע הזה... שכולם פה פסימים...

אוקי אז הישגו הטבות.. אז זהו אפשר לשבת על זר דפנה עד שהטבות יקבלו כבר סטאטוס של אספנות?

לפי דעתי כל ההצעות האלה אם הן מתקבלות או לא הן מרימות דגל לשילטונות שיש כאן תרבות אספנות בארץ... אז גם אם החוק לא יעבור בכל זאת תיפתח מודעות לג`אנר...

אחרת אפשר לשבת בקפה וגרב"צ עד מחר במקום לפעול קדימה במלוא המרץ ולהזרים דם וחיים ואוקטן wd40 בברגים חלודים עד מעד...

ליאור כל הכבוד על היוזמה!

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
למה להיות כאלה פסימים?

קם אדם בעל יוזמה והציע רעיון שיעזור ויקדם את כל חובבי רכבי אספנות באשר הם,במקום לעזור ולתמוך ,מוצאים את כל הדברים השליליים.

אני לא אומר שזה פשוט ,להיפך, במיוחד במדינתנו ה''עקומה'' במקצת בכל הקשור בספורט המוטורי ומבחינה מוטורית ככלל. אבל למה לשלול?

ואיך אמר המשורר:''אני יכול לנסות:wink: ''

לירון

תחשבו שלפני כמה שנים טובות, אמר מישהו "תשמעו...אולי נציע חוק מכוניות אספנות...אנשים ישלמו 100-200 ש"ח כל אגרה במקום כמה מאות ועל הדרך, אולי גם איזה 75% הנחה על הביטוח..." אני בטוח שאנשים הגיבו למה שהם רשמו בדיוק כמו שהגיבו כל החבר'ה למעלה..

הכי קל לשבת על הגדר (ואלו שענו שלא יושבים על הגדר, אל תקפצו...המטרה היא לא להפוך את זה לדיון בנושא מה עשיתם ומה לא... :) )ולראות איך דברים זזים, איך דברים עולים ויורדים, אך אם באמת רוצים שינוי, צריך לעשות משהו. אם יש לכם עצות, תוספות וכו' למה שרשום לעיל, אשמח לשמוע, אופטימיות מעולם לא הרגה אף אחד (טוב נו, אולי כמה, מאות, אלפים, אבל מי סופר...).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

כמו שאמרו כאן. אני מצטער אבל זה לא ישים.

המשטרה והפקחים העירוניים לא יתחילו לחפש גרוטאות שזרוקות בחוות כלשהם או במזבלות לא חוקיות.

ממש לא ריאלי!

מה גם שלהמון מכוניות אין ביקוש. מה לעשות? צאו מהבועה שלכם (כל מי שתומך בזה) בארץ זה לא יקרה (וחבל).

ישראל ענייה מדיי ומוטרדת מדיי מדברים שוליים אחרים כמו מלחמה וכאלה בשביל להתחיל להעלות לסדר היום מכוניות משנות ה80 ומטה שפשוט כבר קשה לקרוא להם מכוניות כי חוץ משהו שמזכיר הגה ומשהו שהיה פעם מכסה מנוע הם לא ממש מכוניות. ובטח לא יתחילו להגן עליהם.

הרעיון טוב ותמים. חבל מאוד שזה לא ישים. אני בעדכם אל תבינו אותי לא נכון. אבל זה לא ישים.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

האינטרס של המדינה הוא שרכבים חדשים יותר ובטיחותיים יותר יעלו על הכביש...

אם תצליח לשכנע את המחוקק שזה בסדר לינסוע עם רכבים ישנים אתה בפנים...

לדעתי זו יוזמה ברוכה, הבעיה היא שיתחילו להערם גרוטרות ברחובות... כל אחד יהיה יכול לצבור אותן ללא מפריע.

גם על זה צריך לחשוב!

"יש אדם רואה הכל באור ורוד ורוד

זה לא טוב אומרים כולם אפילו רע מאוד

יש אדם רואה הכל באפלה קודרת

זו אותה המחלה רק בצורה אחרת

אל תרכיבו משקפיים

לא קודרות ולא שמחות

הסתכלו נא בעיניים

בעיניים פקוחות"

אני אתך, אבל צריך לחשוב על כל הפינות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
כמו שאמרו כאן. אני מצטער אבל זה לא ישים.

המשטרה והפקחים העירוניים לא יתחילו לחפש גרוטאות שזרוקות בחוות כלשהם או במזבלות לא חוקיות.

ממש לא ריאלי!

מה גם שלהמון מכוניות אין ביקוש. מה לעשות? צאו מהבועה שלכם (כל מי שתומך בזה) בארץ זה לא יקרה (וחבל).

ישראל ענייה מדיי ומוטרדת מדיי מדברים שוליים אחרים כמו מלחמה וכאלה בשביל להתחיל להעלות לסדר היום מכוניות משנות ה80 ומטה שפשוט כבר קשה לקרוא להם מכוניות כי חוץ משהו שמזכיר הגה ומשהו שהיה פעם מכסה מנוע הם לא ממש מכוניות. ובטח לא יתחילו להגן עליהם.

הרעיון טוב ותמים. חבל מאוד שזה לא ישים. אני בעדכם אל תבינו אותי לא נכון. אבל זה לא ישים.

יוסי.

לצערי, הבחור צודק... וחוץ מזה, מי באמת יממן את הוועידה ל"שימור"?

אבל ראיון טוב מייסודו, אולי עם כמה שינויים, אבל אם באמת יעלה משהו, כמובן, שאצביע בעד!

ויוסי, אם באמת (חס וחלילה) יטילו כנס/מס נוסף על "מכוניות המזהמות"- הרי זה סופיינו, אין אוטו אחד ישן, בין אם "קלאסי" או לא, שיעמוד בדרישות של הזיהום המינימליות, אז, זה או "רכב אספנות", או "הורדת רכב המזהם"! אתה לא יכול "גם לאכול עוגה, וגם להשאיר אותה שלמה"! ומה, לכולם יש כסף לאוטו ממש חדש? - נו, בחייך!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

העיניין הוא לדעתי - היכן יאוכסנו כל כלי הרכב האלו .

נכון שיש מקרים בהם כלי רכב נעלמים מיד לגריסה ואפילו בלי לקבל את אישור בעליהם , זאת עבירה של סוחרי הברזל ובשביל זה לא צריך חוק לטפל , פשוט צריך מי שיטפל - וגם לא נעשה דבר .

להגן על כל כלי הרכב משנתון מסוים , מצויין ויכול לשמור על כמה כלי רכב שנעלמו לנו מהנוף , ופעם דנו בזה , לדוגמא - מי ראה סימקה 1000 , וכ'

אבל שאלת השאלות , מי ממש יטפל ולהיכן יגררו שהרי אם יישארו במקומם הנכחי יהוו מטרד וזיהום סביבתי .

ועל כמה כלי רכב כאלה נשמור ? עשרות ? מאות ? היכן יהיו , מה יקרה להם

אחרי כמה שנים של אכסנה ? ומספרם רק ילך ויגדל .

וכך גם בעית האיכסון תגדל , ובסוף מה ? למי "תחלק " אותם ? מה יהיה בסוף ? שהרי המטרה האמיתית היא לשמר , לשפץ ושיהיו במצב נסיעה יפים ומושלמים , מי יעשה זאת , וכמה מכל כלי הרכב הללו באמת יבוא להם הגואל ???

לכן לדעתי לא כל כך יסים למרות שהרעיון לא רע בכלל :-)

רעיון טוב בכללי , אבל נראה לי שהבעיה האמיתית היא שגורסים רכב ללא ידיעתו של בעליו . זה חמור .

ביי לכולם , וליאור ,

חשיבה יוזמת לא מזיקה לעולם .... :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
תחשבו שלפני כמה שנים טובות, אמר מישהו "תשמעו...אולי נציע חוק מכוניות אספנות...אנשים ישלמו 100-200 ש"ח כל אגרה במקום כמה מאות ועל הדרך, אולי גם איזה 75% הנחה על הביטוח..." אני בטוח שאנשים הגיבו למה שהם רשמו בדיוק כמו שהגיבו כל החבר'ה למעלה..

הכי קל לשבת על הגדר (ואלו שענו שלא יושבים על הגדר, אל תקפצו...המטרה היא לא להפוך את זה לדיון בנושא מה עשיתם ומה לא... :) )ולראות איך דברים זזים, איך דברים עולים ויורדים, אך אם באמת רוצים שינוי, צריך לעשות משהו. אם יש לכם עצות, תוספות וכו' למה שרשום לעיל, אשמח לשמוע, אופטימיות מעולם לא הרגה אף אחד (טוב נו, אולי כמה, מאות, אלפים, אבל מי סופר...).

ליאור.

ליאור ביקשת הבעת דעות - וקיבלת את דעתנו. למה בגלל שאיננו מסכימים עם הרעיון אנו "יושבים על הגדר כהגדרתך". ואל תשווה את התקנות הנוגעות לרכבי אספנות עם התקנות שאתה מציע.

ואיני מבין לאיזה שינוי אתה דוחף וגם/או חותר - לאופטימיות אין כל קשר - הרעיון שלך טוב בתאוריה של הפילוסופיה - אבל שוב, אינו ישים ולדעתי האישית מיותר מלכתחילה - מה גם שלא יקדם את תרבות האספנות והשימור בארץ (להערכתי אפילו יזיק במידה רבה).

• תוכן חדש...