Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתלבט בין שני המכוניות הנ"ל.

האודי היא 225 כ"ס הנעה כפולה (?) על 1450 ק"ג

הסובארו 219 הנעה כפולה על 1200 ק"ג

האודי שנת 2001

הסובארו שנת 2000

אני יודע שאפשר לשפר ולהגיע הרבה יותר רחוק אך זה לא מעניין אותי מאחר ואני לא מתכוון לשפר.

מבחינת ביצועים ואמינות מי העדיפה (התנהגות, תאוצות וכו').

בקיצור מי טובה יותר ומי עונה יותר להגדרה מכונית ספורט.

לא מעניינים פרמטרים כמו פוזה וכו'.

תודה לעונים.

MB SLK 320 - 2002

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי מהן יותר מכונית ספורט? הGT ללא ספק.

אם מה שמעניין אותך זה ספורטיביות נטו,לך על הGT.

לא תתאכזב. :wink:

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

האודי איננה מכונית הנעה כפולה אמיתית.

מערכת ה-4motion המוכרת מהגולף מותקנת גם באודי הנ"ל למרות שמכונה קוואטרו לא מדובר במערכת המכאנית כמו זו המתוקנת בדמני אודי השונים החל ב-A4 עד ל-A8 וכלה ב-S4 וכו'.

ה-GT לעומת זאת, מכונית הנעה כפולה אמיתית.

קלה יותר משמעותית ונהנית מזמינות כח ונשימה טובים יותר, בנוסף, היא מורידה את הכוח לכביש בצורה הרבה יותר יעילה.

כמובן שהיא גם אמינה יותר.

היתה לי בעבר GT, מכונית מדהימה, אני עברתי איתה 166000 ק"מ ללא שום תקלה, כלומר פרט לטיפולים ודלק (הרבה דלק) אין שום הוצאה.

קח בחשון שאם אתה נוהג בפראות מוגזמת ובחוסר רגש ולא מטפל בזמן בשמנים ונוזלים איכותיים (מאד), זה יעלה לך הרבה. אותו כנ"ל לגבי ה-TT, כמובן שב-TT זה יעלה הרבה יותר...

האודי אינה מכונית ספורט כלל, אך היא מאד מהירה.

מה שכן, האודי מעוצבת מ-ד-ה-י-ם, תא נוסעים איכותי ביותר ומעניין בהרבה משל ה-GT - אך זה לא מעניין אותך.

אם כך, יש מנצחת ברורה.

בהצלחה.

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם

האודי הרבה יותר מכונית "פוזה" ויותר מפנקת מהסובארו, יותר מאובזרת, נוחה.

אך הרבה פחות חדה וספורטיבית מהסובארו..

ה-GT כנראה גם תציג אמינות יפנית טובה יותר וחלקים זולים יותר.

פורסם
האודי הרבה יותר מכונית "פוזה" ויותר מפנקת מהסובארו, יותר מאובזרת, נוחה.

אך הרבה פחות חדה וספורטיבית מהסובארו..

ה-GT כנראה גם תציג אמינות יפנית טובה יותר וחלקים זולים יותר.

חד וחלק, ה-GT אמינה ביותר.

ה-TT גם אמינה אם כי לא כמו הסובארו.

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם

עוד כמה דברים בנוגע ל-GT: הבלמים עלובים, ומומלץ מאוד לשפרם (לפי מה שהבנתי צינורות שזורים ורפידות נורמליות מהוות שיפור מבורך). התעללות בקלאץ' ובגיר באמצעות העברות עצבניות או פתיחות ברמזורים יובילו להוצאה של אלפי שקלים בהחלפת קלאץ', ויותר בהחלפת גיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עוד כמה דברים בנוגע ל-GT: הבלמים עלובים, ומומלץ מאוד לשפרם (לפי מה שהבנתי צינורות שזורים ורפידות נורמליות מהוות שיפור מבורך). התעללות בקלאץ' ובגיר באמצעות העברות עצבניות או פתיחות ברמזורים יובילו להוצאה של אלפי שקלים בהחלפת קלאץ', ויותר בהחלפת גיר.

רוני

"הבלמים עלובים" :roll: נו באמת...הנה עוד מבין שמחפש להלעיז ואם היתה לו GT זה היה האוטו הכי טוב בעולם.

בוודאי שהבלמים "עלובים" אם "דחפת" לאוטו צ'יפ והעלית גדישה ל-1.5 באר ושאר ירקות וההספק עומד כרגע על "אחי, 350 כוחות סוס". כמובן שנשארת עם מערכת הבלימה שמגיעה STOCK ואתה עדיין מצפה שהאוטו יבלום באופן יעיל ומיידי אחרי ש"הבאת לחיצה" ועכשיו אתה צריך לעצור בפתאומיות בגלל הדייהו שנכנסה לך לנתיב.

יתרה מכן, אני מניח שבמכוניות אחרות פרט ל-GT, "העברות עצבניות" ו-"פתיחות ברמזורים" כדבריך, לא יובילו להוצאה של אלפי שקלים על החלפת קלאץ ו/או גיר.

אבוי לנו...

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם
לאור מחירי הדלק לאחרונה, אני רק מזכיר לך שהTT חסכונית הרבה יותר, קח את זה בחשבון.
הקשקוש הכי גדול ששמעתי בחיים.

אודי 225 כ"ס, גיר 6 הילוכים קצרים, 1450 ק"ג מול סובארו 219 כ"ס גיר 5 היל' על 1200 ק"ג.

תעשה את החשבון אתה.

וגם מנסיון, ה-GT שותה פחות דלק.

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם
ה-GT עוצרות, הן פשוט נותנות תחושה בדוושה שהן לא. צריך קצת זמן להתרגל לזה ואז הפחד עובר :-)
אכן רק עניין של תחושה. הן עוצרות מעולה.

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם
"הבלמים עלובים" :roll: נו באמת...הנה עוד מבין שמחפש להלעיז ואם היתה לו GT זה היה האוטו הכי טוב בעולם.

בוודאי שהבלמים "עלובים" אם "דחפת" לאוטו צ'יפ והעלית גדישה ל-1.5 באר ושאר ירקות וההספק עומד כרגע על "אחי, 350 כוחות סוס". כמובן שנשארת עם מערכת הבלימה שמגיעה STOCK ואתה עדיין מצפה שהאוטו יבלום באופן יעיל ומיידי אחרי ש"הבאת לחיצה" ועכשיו אתה צריך לעצור בפתאומיות בגלל הדייהו שנכנסה לך לנתיב.

יתרה מכן, אני מניח שבמכוניות אחרות פרט ל-GT, "העברות עצבניות" ו-"פתיחות ברמזורים" כדבריך, לא יובילו להוצאה של אלפי שקלים על החלפת קלאץ ו/או גיר.

אבוי לנו...

חשבתי שכבר זיהית שאני לא ממש מאלו שמקשקשים שטויות ללא הבחנה. יצא לי לנהוג בעבר לא פעם ולא פעמיים על אימפרזות מסוגים שונים, וגם על מכוניות ספורטיביות (ולא ספורטיביות!) אחרות, שבלמו טוב משמעותית. אני מודע לעובדה שגם לך ניסיון רב, אבל מה לעשות וההתרשמות שלי שונה משלך. ואם תהית, אז לא - לא מדובר על מכוניות משופרות ולא על אח של אף אחד. (ומאיפה באה ההערה הדבילית של "מבין שמחפש להלעיז ואם הייתה לו GT זה היה האוטו הכי טוב בעולם" אני בכלל לא מבין)

אז למקרה שלא הובנתי בפעם הראשונה: מהניסיון שלי, ל-GT (וגם ל-WRX במידה פחותה מעט, אמנם), יש בלמים גרועים. לא רק שהם לא חזקים במיוחד (ובוודאי ביחס לכוח המנוע), אלא הם גם סובלים מ-FADE רציני ולאחר מספר בלימות חזקות, כמו שעושים לא מעט בנהיגה ספורטיבית, הם מאבדים המון מכוחם ונעשים כמעט מיותרים. וכן, ב-STI זה יותר טוב (אם כי גם שם תחושת הדוושה לא נעימה במיוחד).

בנוגע לעניין הבלאי לקלאץ ולגיר - מה לעשות שה-GT קוראת להתעללות מסוג זה. מי שחווה פעם יציאה מהמקום תחת דחף מלא של מכונית כמו ה-GT, בוודאי יבין על מה מדובר. ושוב - עלויות החלפת הקלאץ', למשל, יקרות יחסית גם לרכב ספורטיבי.

אשמח לתשובה קצת פחות מזלזלת, דרך אגב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני צודק בהחלט!

לגיסי יש WRX פרודרייב 2002,והבלמים שלה רחוקים מרמת הביצועים,הן ביכולת העצירה והן בפידבק מהדוושה.

לגבי הגיר-מאחר והאימפרזה היא כפולת הנעה,והמשיכה שלה היא ברמה חסרת תקדים,בזינוקים פראיים נוצר עומס אדיר על הגיר,מאחר ואין מצב בו המכונית "מפרפרת" ופורקת עומס לגלגלים,כל העומס מוטל על הגיר,ובאימפרזה הגיר מלכתחילה לא מאד עמיד,כך שבלא מעט מכוניות הוא שופץ או הוחלף.

באימפרזה של גיסי הגיר פשוט היתפרק לחתיכות,ממש כך!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רוני צודק בהחלט!

לגיסי יש WRX פרודרייב 2002,והבלמים שלה רחוקים מרמת הביצועים,הן ביכולת העצירה והן בפידבק מהדוושה.

לגבי הגיר-מאחר והאימפרזה היא כפולת הנעה,והמשיכה שלה היא ברמה חסרת תקדים,בזינוקים פראיים נוצר עומס אדיר על הגיר,מאחר ואין מצב בו המכונית "מפרפרת" ופורקת עומס לגלגלים,כל העומס מוטל על הגיר,ובאימפרזה הגיר מלכתחילה לא מאד עמיד,כך שבלא מעט מכוניות הוא שופץ או הוחלף.

באימפרזה של גיסי הגיר פשוט היתפרק לחתיכות,ממש כך!

אתה יודע להגיד (בערך) כמה עלה כל העניין הזה?.. סתם מתוך סקרנות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...