Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה כללית בקשר למנוע ולקלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שאני עדיין לומד שיעורי נהיגה צצה למוחי השרוט שאלה מטרידה:idea:

בתחילת נסיעה חוק ראשון שמלמדים אותי זה לא לזרוק קלאץ' מכיוון שהסלד של הגלגלים והסלד של המנוע שונים (המנוע גבוה והגלגלים על 0) ולכן בגלל החיכוך הרב המנוע פשוט יכבה.

אבל מה שלא הבנתי זה כיצד הפעולה של שחרור קלאץ' באיטיות מתאימה של הסלד ביניהם

יכול להיות שאין לי פשוט את התמונה בראש של מה שהולך בזמן שאני משחרר קלאץ'

אבל או שהגלגל שיניים מחובר או שהוא מנותק.

אז בבקשה שמישהו יענה למה כאשר אני משחרר לאט את הקלאץ' זה שונה מאופן הפעולחה של זריקת קלאץ'?

אם אפשר איזה שירטוט של מה שהולך שם אני אשמח.

ועוד משהו סולר יש לו אוקטן גבוה יותר מבנזין נכון? זה אומר שקשה יותר לפוצץ סולר והפיצוץ שהוא יוצר חזק יותר?

פורסם

המנוע יכבה בגלל שהסלד שלו נמוך ולכן אין לו מספיק כח לסובב את הגלגלים.

המנוע לא נכבה לא בגלל שאתה עוזב את הקלאץ לאט אלה בגלל שתוך כדי שאתה עוזב את הקלאץ אתה לוחץ על הגז ומעלה את הסלד של המנוע. אפשר ליזרוק קלאץ בלי שהמנוע יכבה, פשוט צריך ללחוץ על הגז כדי שהטורים יספיקו.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לא ענית לי על השאלה

במה שונה הפעולה במנוע כשאני מחזיר לאט את הקלאץ'

כיצד זה מתבצע מבחינה מכאנית.

זה שאלה מכאנית פשוט לידע הכללי

פורסם

תחשוב כאילו אתה מסובב באופניים את הפדלים כאשר הגלגל האחורי באויר(כשהקלאץ' לחוץ) וכשאתה משחרר אותו במכה אתה מחבר את הגלגל מיד לקרקע, מה שיגרום לעצירתו. אם תקרב את הצמיג לקרקע לאט לאט תוך כדי הגדלת החיכוך בניהם(חיבור איטי של הקלאץ') תאפשר לאופניים להתחיל לנוע מבלי לבלום את הגלגל..

אמנם דוגמא קצת לא מציאותית(לא הצלחתי לחשוב על משהו אחר:), אבל הרעיון הוא אותו רעיון..

פורסם

לא צריך שרטוט.

זוכר את כדור הברזל משיעורי ההתעמלות ? כשהיו זורקים אותו אליך הידיים היו נקרעות כביכול ?

מה קורה אם אתה מרים אותו לאט ? לא בעייה ,נכון ?

עכשיו תחשוב שאתה המנוע , והגלגלים,משקל האוטו ,כח החיכוך והשד יודע מה הם הכדור.

אם תזרוק קלאץ' ,כל הכוחות הללו מעיקים בפתאומיות על המנוע , ו"קורעים" אותו - עד כדי כיבויו .

אם תשחרר בעדינות - הכוחות הללו מצטרפים בהדרגה , ואז המומנט (הכח) של המנוע מתגבר עליהם ומתחיל להניע את הרכב.

פורסם

קלאץ מורכב משתי דיסקיות שניצמדות זו לזו. ככול שאתה עוזב יותר את הדוושה אתה מצמיד את הדיסקיות זו לזו יותר. דיסקית אחת מחוברת לציר שמחובר למנוע, ודיסקית אחרת מחוברת לציר שמחובר לתיבת ההילוכים ולגלגלים.

כשאתה עומד במקום הדיסקית שמחוברת למנוע מסתובבת במהירות מסוימת והדיסקית שמחוברת לגלגלים לא מסתובבת בכלל, כאשר אתה עוזב את הדוושה הדיסקיות ניצמדות אחת לשנייה ונוצר חיכוך בינהן, הדיסקית שמחוברת לגלגלים מתחילה גם היא להסתובב, כאשר אתה עוזב את הדוושה עד הסוף זה אומר ששתי הדיסקיות מסתובבות בדיוק באותה מהירות ואין יותר חיכוך בינהם.

פורסם
הבנתי שזה בולם את הרכב והבנתי בערך למה

אני פשוט רוצה להבין מה הולך בתוך המנוע כשזה קורה ממש טכנית

מה מתחבר אל מה, מה קורה בנקודת חיכוך

אל תשוו לי לדברים אחרים

במנוע לא הולך כלום

הקלאץ' הוא חיצוני , קיבלת הסבר כיצד הוא עובד.

פורסם

בונא *** בונא = גשו הלום *** אתם מגיבים מהר

תודה רבה לאלה שענו

עד שהגבתי ראיתי שמישהו ענה לי כבר כמו שצריך

תענו לי על השאלות עם האוקטן בבקשה :-)

פורסם
תלוי כמה פעמים אתה עושה את זה בשנה\חודש\שבוע\יום\שעה

נגיד ופעם בשבוע זה קורה.

למשל כל כמה זמן מורהנהיגה מחליף קלאץ'? מישהו יודע?

פורסם

אלון ההסבר שלך לא מי יודע מה :)

בין הדיסקים של הקלאץ יש עוד הרבה דברים זה לא עד כדי כך שחור על גבי לבן.

מומלץ בחום

http://www.howstuffworks.com

בנוגע לאוקטן, יחס הדחיסה של מנוע טורבו דיזל הוא בערך 1:19, ככה שמכאן אפשר להסיק שהאוקטן של סולר יותר גבוה מבנזין, אבל לא בהרבה, כי בנזין לא נדחס עד לנקודה שהוא מתפוצץ מפאת הלחץ אלא מפאת הניצוץ שניתן מהפלאג.

מורה לנהיגה מחליף קלאץ' פעם בשנה בערך....

פורסם
אלון ההסבר שלך לא מי יודע מה :)

בין הדיסקים של הקלאץ יש עוד הרבה דברים זה לא עד כדי כך שחור על גבי לבן.

יש עוד הרבה דברים, ברור, אבל סה"כ זה הרעיון הכללי של הקלאץ :wink:

וגם אני מצטרך להמלצה על האתר.

• תוכן חדש...