Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג - כן או לא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

טב אז ככה, לאמא שלי יש הצעה מהעבודה לליסינג.

האוטו שלנו (הפרטי) עושה מעט מאוד קילומטרז' ולכן אין לה שום סיבה ללכת על זה.

בינתיים.

הסיבה שאני אומר בינתיים, היא כי עבדכם הנאמן לומד נהיגה. שיעור 24 (כרגע אני תקוע כי אני חוהל אלב זה לא ממש רלוונטי לסיפור).

בקרוב יגיע זמני לעלות על הכבישים, עכשיו השאלה הנשאלת על מה אני אנהג.

אני כמובן לוחץ על אמא שתקנה לי אוטו משלי (אחרי מחשבה מסוימת ועזרה, הגעתי למסקנה שלא ממש משנה לי איזה, העיקר שיהיה ידני...), אבל היא טוענת שאין שום טעם בגלל האחזקה.

ביטוח דלק וכו'..

פה נכנס הליסינג לתמונה.

עכשיו השאלה היא ככה, האם באמת כדאי למכור את הרכב שלנו וללכת על ליסינג רק בגללי?

או שעדיף לקנות אוטו קטן וזול, לעשות ביטוח חובה וג' לסוע לשלום, ולשמור את האוטו הנוכחי שלנו?

אני אישית מעדיף את אופציה מספר 2, אבל הבעיה היא שאמא טוענת שאין שם הצדקה להחזיק 2 מכוניות וכו' (היא לא תנהג על ידני ולא מפאת חוסר יכולת, אגב.).

ההסתייגות שלי מהאופציה השנייה היא העובדה שאין מצב שאמא תקח רכב ידני מהעבודה. ולפי השרשור של הכתבה של ג'רמי, אני גם בספק אם יתנו לנו.

אגב, מצבנו אמיד, השיקול הוא כדאיות, יותר מאשרא עצם עניין הכסף.

אני עזרו, הנושא מאוד חשוב.

בתודה מראש, אור.

פורסם

קחו את הליסינג, אני חושב.

אתה תתלהב ותרצה לנסוע לא מעט (= דלק), כנראה. הביטוח לנהג חדש על כלי רכב פרטי עלול להיות מרקיע שחקים, והרבה פחות מלחיץ לדפוק מכונית ליסינג (לא שאי פעם דפקתי את שלי).

בנוסף, אני לא יודע איזו מכונית יש לכם, אבל מכונית הליסינג תהיה חדשה. אם להשוות מאזדה 3 חדשה ללאנטיס בת חמש, אני יודע מה הייתי בוחר...

אבל שוב, זה תלוי איזו מכונית יש לכם כרגע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יש לנו לאנטיס בת 9 (בדצמ') למען האמת..:roll:

אני יודע שהרבה יותר עדיף ליסינג, אבל אני ממש רוצה רכב משלי.

תודה על התגובה, עוד יתקבלו בברכה.....

אור.

פורסם
קחו את הליסינג, אני חושב.

אתה תתלהב ותרצה לנסוע לא מעט (= דלק), כנראה. הביטוח לנהג חדש על כלי רכב פרטי עלול להיות מרקיע שחקים, והרבה פחות מלחיץ לדפוק מכונית ליסינג (לא שאי פעם דפקתי את שלי).

בנוסף, אני לא יודע איזו מכונית יש לכם, אבל מכונית הליסינג תהיה חדשה. אם להשוות מאזדה 3 חדשה ללאנטיס בת חמש, אני יודע מה הייתי בוחר...

אבל שוב, זה תלוי איזו מכונית יש לכם כרגע.

מחזק את דברייך.

אין לך מושג כמה דלק אתה תשרוף שתוציא רשיון.

עם המלווה וכמובן שבלי אין מה לדבר בכלל.

גם אני הייתי מציע לך ללכת על הליסינג.

יום טוב.

אודי.

ROVER=~~

פורסם

אל תשכחו שלליסינג יש גם מחיר.

1. מחיר גלוי - כמה אלפי שקלים בברוטו, שמיתרגמים להפסד של כ-2500 שקל פלוס-מינוס בנטו בד"כ. תלוי במס השולי ובעוד כמה דברים.

2. מחיר סמוי - פחות הפקדות לתנאים סוציאליים (ביטוח מנהלים, קה"ש, וכו')

3. השתתפות עצמית לתאונה שנגרמה ע"י נהג חדש בליסינג מאוד יקרה. לנהג וותיק בד"כ מדובר ב300$ ולנהג חדש 450$ (!!!).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שאמא שלך תיקח את הליסינג ותגיד לה שאתה לא יכול לנהוג בליסינג כי אתה חדש וחבל שתהרוס את האוטו כי התיקונים יקרים וגם אמא שלך בטח עד הצהריים בעבודה מה שמשאיר אותך ללא רכב.

תמכרו את הרכב הפרטי ותקנה בהחלק מהסכום רכב פשוט ידני ושעוד ישאר כסף בצד(נגיד סיאט איזביזה 94)

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לדעתי, שאמא שלך תיקח את הליסינג, תמכרו את הלנטיס ותקנו לך איזו מכונית קטנה ונחמדה כמו 106XSI או משו בסגנון.. :-)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קודם כל, תודה על התגובות חבר'ה אבל את קצת מפספים הנקודה..

הנקודה שרציתי להסביר (אני חשוב ששכחתי, אני חולה..) היא שאמא שלי רוצה להריד עליות למינימום.

בתכלס ליסינג זה כמו להחזיק מכוניות פרטית (זה עדיין בערל 2-2.5K לחודש..)

אבל אני אנסה לאמץ את העצות שלכם.

תודה רבה.!

אור.

פורסם
קודם כל, תודה על התגובות חבר'ה אבל את קצת מפספים הנקודה..

הנקודה שרציתי להסביר (אני חשוב ששכחתי, אני חולה..) היא שאמא שלי רוצה להריד עליות למינימום.

בתכלס ליסינג זה כמו להחזיק מכוניות פרטית (זה עדיין בערל 2-2.5K לחודש..)

אבל אני אנסה לאמץ את העצות שלכם.

תודה רבה.!

אור.

ליסינג משתלם רק ב-2 מקרים:

א) אתה נוסע כ-20K ק"מ בשנה ומקבל הקצבת דלק בסכום של לפחות 900 ש"ח כל חודש.

ב) למי שרוצה להסיר מעצמו את כל ההתרוצצויות למוסכים, טיפולים, רכב חלופי, מכירה וכו'.

בשורה תחתונה הליסינג בד"כ לא כ"כ משתלם למי שלא נוסע הרבה אבל תקח בחשבון שההשוואה שלי היא בין לקנות רכב חדש מהסוכנות או להזמין את אותו רכב מליסינג. יכול להיות שבמקרה שלך מכיוון שיש לכם רכב טיפה מיושן (9 שנים) אז אולי שווה לעשות את הקפיצת מדרגה לרכב חדש מהסוכנות (אני יכול להגיד לך מניסיון שגם היפאניות מתחילות לעשות "בעיות" אחרי 10 שנים).

ד"א, אחרי 3 שנים אתה יכול לקנות את הרכב שלך מחברת הליסיג בכ-10-20% מתחת למחירון, זה גם יתרון כי אתה יודע בדיוק מה עבר על האוטו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בדרך ככל אינני מגיב כך אך אתעלק על השירשור שלך כי זה כבר נהיה מוגזם :? (היה בטוח שאין בכוונתי להעליבך וכי דברי הביקורת שלי מופנים גם לאחרים). מה נסגר עם הקטע של הגיר הידני? (! HE SAID JEHOVA :wink:) אין לך רישיון, אתה עדין לא שולט ברכב ואינך מכיר את הכביש (ואין לך כל ניסיון על האלטרנטיבה האוטו' ויתר הגירים למינהם) ורק בשל הפרט הזה (שאני לא אתפלא שקשור "ללחץ החברתי" בפורומים :roll:), אתה רוצה להפוך עולמות ואפילו לא איכפת לך איזה רכב זה יהיה העיקר שיהיה ידני? ("הגעתי למסקנה שלא ממש משנה לי איזה, העיקר שיהיה ידני") איפה הסבירות, הפרופורציה וההיגיון שבדבר?

אני מתנצל אם אני נשמע עוקצני, אך יש גבול לעד כמה ניתן להלל את הגיר הידני והעניין מתחיל לצאת מיידי שליטה ולהישמע יותר ויותר כמו "קונספירציית ה106 ראלי" :lol:.

ולענייננו, אינני מזלזל ברצונך ברכב בעל גיר ידני אך רצוי שבחירתך תעשה באופן פחות תלותי מבחינת מהות הגיר ותתמקד יותר מבחינת מה שיהיה הכי טוב לך ולמשפחתך (לאו דווקא לבחור בדבר שכלכלית הוא הכי טוב אלא שההחלטה תהיה סבירה).

פורסם

רוב החברות מכסות את נזקי הרכב בתאונה הראשונה (כלומר, השתתפות עצמית ראשונה - עליהם).

נכון ש2500 ש"ח זו עלות אחזקה גבוהה יותר מזו של רכב בן 10 (בהנחה שלרכב בן 10 אין תקלות, כמובן), אבל אתה מקבל אוטו חדש. זה שווה לא מעט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ליסינג עולה הרבה לפחות כ- 2000 ש"ח בנטו!!!

שלא נדבר על ההשלכות של הטווח הרחוק כגון קרן השתלמות ופיצויים.

אם אתה לא נוסע לפחות 25000 ק"מ בשנה תוותר וקנה אוטו נחמד!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
בדרך ככל אינני מגיב כך אך אתעלק על השירשור שלך כי זה כבר נהיה מוגזם :? (היה בטוח שאין בכוונתי להעליבך וכי דברי הביקורת שלי מופנים גם לאחרים). מה נסגר עם הקטע של הגיר הידני? (! HE SAID JEHOVA :wink:) אין לך רישיון, אתה עדין לא שולט ברכב ואינך מכיר את הכביש (ואין לך כל ניסיון על האלטרנטיבה האוטו' ויתר הגירים למינהם) ורק בשל הפרט הזה (שאני לא אתפלא שקשור "ללחץ החברתי" בפורומים :roll:), אתה רוצה להפוך עולמות ואפילו לא איכפת לך איזה רכב זה יהיה העיקר שיהיה ידני? ("הגעתי למסקנה שלא ממש משנה לי איזה, העיקר שיהיה ידני") איפה הסבירות, הפרופורציה וההיגיון שבדבר?

אני מתנצל אם אני נשמע עוקצני, אך יש גבול לעד כמה ניתן להלל את הגיר הידני והעניין מתחיל לצאת מיידי שליטה ולהישמע יותר ויותר כמו "קונספירציית ה106 ראלי" :lol:.

ולענייננו, אינני מזלזל ברצונך ברכב בעל גיר ידני אך רצוי שבחירתך תעשה באופן פחות תלותי מבחינת מהות הגיר ותתמקד יותר מבחינת מה שיהיה הכי טוב לך ולמשפחתך (לאו דווקא לבחור בדבר שכלכלית הוא הכי טוב אלא שההחלטה תהיה סבירה).

תראה מר. מצמץ הנכבד, לא נעלבתי באמת שלא, אבל מאיפ הבאת את זה שהשאיפה שלי לידני היא מהפורום?:?

עם כל הכבוד, אתה לא מכיר אותי, אני כל החיים ידעתי שזה שמכוניות זה הקטע שלי, אני אוהב להתעסק עם זה להבין מה הולך בכל מקום (שהייתי עוד בן 8 ידעתי לזהות פחות או יותר את רוב המכניות על הכביש.).

וברור שזה משנה איזה רכב, אבל

א) הטווח שלי גדל. הגעתי למסקנה שאין טעם שאני אקח אוטו חזק יחסית (הסגנון נהיגה שלי (בשיעורי נהיגה עוד!) הא קצת אגרסיבי.

אני אקח איזה אוטו קטן (לא חלש מדי אחרת אני אשתגע) אבל לא קליאו RSI כי אני אמצא את עצמי בעץ אחרי יומיים.

ב) כרגע אני חולה, לכן שיעורי הנהיגה שלי מוקפאים עד להודעה חדשה וזה יהיה לפחות לשבועיים.

(אגב, שכל החרא של המחלה, העובדה שאני מפסיד בי"ס וקורס פסיכומטרי לא מזיז, ורק השיעורי נהיגה זה מה שאני חשבוש עלךיו כל היום מראה את החיבה שלי למכוניות קצת..:wink: )

אז אין ממש טעם להתחיל להתעסק באוטו.

כלפעם שאני מעלה את הנושא אמא אומרת אין לך רישיון עדין בלה בלה. נדבר כשיהיה לך.(שונא שהיא עושה את זה!)

קיצר, אני לא הולך לשומקום, אבל העדפתי לבוא ולשאול אותכם כי זה כברא מתחיל להיות אקטואלי (קיבלנו את ההצעה של הליסינג כבר..).

לסיכום, תודה רבה לכל התגובות, ואם משיהו רוצה להוסיף אפשר פה אפשר הודעה פרטית אפשר אס"ק, מה שבא לכם.

כל עזרה תתקבל בברכה (עם דגש על העזרה:wink: )

אור.

נ.ב.

הודעה 500!!:-) :-)

פורסם

הטריק בליסינג הוא בעיקרו תרגיל מס. אתה משלם לחברת הליסינג יותר מדי עבור האוטו, אבל זה קשור למשכורת ברוטו, ולכן בסוף משתלם קצת. זה נכון בעיקר למי שלוקח רכב מקבוצה שתיים ונוסע לפחות עשרים אלף קילומטר.

אבל זה גם תלוי באופן ההתחשבנות במקום העבודה, וכאן נכנסים המון פרמטרים אישיים.

למה כולם לוקחים ?

כי כולם לוקחים.

זה כבר לא מגניב לנהוג ברכב ישן אם יש לך אפשרות לרכב חדש.

הכי מצחיק הטיעון של ראש שקט, כי אותם אנשים שלוקחים רכב בליסינג מוכנים לפעמים להשקיע יום בתיקון של מכונת כביסה ישנה שהיה צריך לזרוק מזמן, אבל הם לא מסוגלים לעשות טסט לאוטו או ללכלך את הידיים בהחלפת צמיג.

בסוף קובע מה שאמא שלך מרגישה בנושא. אם היא לא תתרגש מעלות הליסינג, אז זה עדיף. יש לי חבר שהרס להוריו את האוטו, והם לקחו את זה קל. איך ההורים שלך ?

בגדול זו שאלה לפורום "הורים וילדים" ולא בהכרח עניין כלכלי...

• תוכן חדש...