Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע בערה פנימית הוא מנוע בערה פנימית...

אין מרכיב X סודי.

והפגיעה בביצועים זניחה, בסביבות העשרה אחוזים תוריד או תוסיף חמישה.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

חשבתי קצת בנושא..

זה מה שיצא לי:

אוויר נדחס כי הוא גז . אז גם גפ"מ אמור להידחס..

האם הכנסתם מעורבבים יחדיו למגדש יתן משהו? מי שלא מבין מצורץ ציור.. לא כ כך מדיוק אבל עדיין ..

הסבר יותר מדויק:

האם לקחת ולערבב גפ"מ עם אוויר לפני הכניסה לטורבו ואז בעצם תיצא מהמגדש תערובת של אוויר וגפ"מ דחוסה היטב.. משם היא תעבור לאינטרקולר והתערובת תקורר.. ואז בסעפת זעה יתחלק לפי מס' הבוכנות..

שאלתי היא כזאת- האם זה יתן שיפור כל שהוא? (חוץ מריח של גז בפריקה)

למי שעדיין לא הבין -----> בה"פ

untitled.JPG

פורסם

חומר הבערה ניכנס אחרי הטורבו, בפריקה אתה לא מריח כלום, לא ריח של גז, לא של דלק ולא של עמה...

הגז מיע בצורה של נוזל בלחץ גבוהה. ברגע שהוא ניפרק מהמזרקים הוא נהפך לגז. התהליך אגב יוצר קור...

*אגב, הדבר הזה שציירת, ככה ניראת חללית של חייזרים מבפנים? :shock:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
חומר הבערה ניכנס אחרי הטורבו, בפריקה אתה לא מריח כלום, לא ריח של גז, לא של דלק ולא של עמה...

הגז מיע בצורה של נוזל בלחץ גבוהה. ברגע שהוא ניפרק מהמזרקים הוא נהפך לגז. התהליך אגב יוצר קור...

*אגב, הדבר הזה שציירת, ככה ניראת חללית של חייזרים מבפנים? :shock:

גילי

התכוונתי שאם יזריקו את הגז לפני שהוא מגיע לטורבו.. וכל המערכת תיהיה אטומה (היא גם ככה כזאת לא?)ואז יקרה מצב של אוויר+ גפ"מ שלחץ גבוה..

האם זה יתן משהו?

ולשאלה שניה שלך ההיא עם החייזרים-

לא.. לא ניסיתי לצייר חייזרים.. למרות שהמנוע דומה לפרבי קצת (הבובות הפרוותיות המעצבנות האלה? [לחבר שלי הייתה אחת כזאת.. היא הייתה יושנת כל הזמן.. אני וחבר שלי היינו מעירים אותה ודופקים לו את הראש בארון])

אנהי משער שזה מה שקורה כשמנסים לצייר מנוע ב 1:00 בבוקר/ לילה.. (לא ישנתי בלילה הקודם)

פורסם
התכוונתי שאם יזריקו את הגז לפני שהוא מגיע לטורבו.. וכל המערכת תיהיה אטומה (היא גם ככה כזאת לא?)ואז יקרה מצב של אוויר+ גפ"מ שלחץ גבוה..

האם זה יתן משהו?

ולשאלה שניה שלך ההיא עם החייזרים-

לא.. לא ניסיתי לצייר חייזרים.. למרות שהמנוע דומה לפרבי קצת (הבובות הפרוותיות המעצבנות האלה? [לחבר שלי הייתה אחת כזאת.. היא הייתה יושנת כל הזמן.. אני וחבר שלי היינו מעירים אותה ודופקים לו את הראש בארון])

אנהי משער שזה מה שקורה כשמנסים לצייר מנוע ב 1:00 בבוקר/ לילה.. (לא ישנתי בלילה הקודם)

איזה גז\דלק מגיע לטורבו ?! הטורבו דוחס אוויר .. לא דלק... הדלק מגיע אח"כ מהמזרקים ... אני חושב שכדאי שתלמד קודם מה זה טורבו .. ואיך הוא פועל..

פורסם

אורן למה לרדת על הבחור הוא כתב השערה שהיא אמנם לא קיימת או אולי וקיימת ואינני יודע על כך אבל הגיונית לחלוטין...

haters will hate

פורסם

דווקא כן קיימת....

יש מנועי טורבו קרבורטור שהטורבו יושב מתחת לקרבורטור ושואב לתוכו דלק+אוויר דוחס את שניהם יחד...

זאת כדי למנוע מצב שאתה דוחס את האוויר בצורה מטורפת אבל תאחלס בגלל שזה קרבורטור וזה עובד על עקרון ונטורי אין לך שליטה על כמה דלק אתה דוחף לו בגדישות שונות

071.jpg

פורסם

יבואן סובארו, למשל, שדוחף חזק את נושא הגז ומציע קיטים כמעט לכל הדגמים שלו, לא מאפשר הסבה של אימפרזות טורבו למיניהן לגז. אני מניח שבהתחשב בצריכת הדלק שלהן ובעלויות ובטווחי הנסיעה הנגזרים ממנה, אם הייתה לו אופציה כזאת הוא היה עושה את זה.

פורסם

הבעיה בשילוב גמפ במערכות טורבו היא שהניהול הזרקה של הגז לא קשור לניהול מנוע של הרכב

במנועי טורבו לפחות משנת 95 (שבו השנה ההתחלתית להתקנת גמפ) כל יחידות הטורבו מנועלות ע'י הניהול מנוע

לכן מיבחינת הניהול מנוע הוא יראה שאין ביכל הזרקת דלק , אין תיצרוכת דלק , כמות ה CO בלמדה תיהיה שונה,

אז לא יהיה מה שינהל את הגדישה כי כל הקריאות מהחיישנים יהיו שגויות ולא יהיה לאן לנתב את המידע כי הרי דלק לא מוזרק למנוע

חוצמזה גם בטח פליטה מביעירה של גז שונה מזו של בנזין וסולר לכן אולי גם הטורבו לא יתן את אותם תגובות כמו גל וסולר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בחו"ל יש מערכות גפ"מ למכוניות טורבו דיזל

גם בארץ יש..כאילו יכולים להזמין לך ..אבל זו תשלם רק על המערכת ניהול עוד איזה 1500$

כמובן שלכל דבר יש פיתרון (חוץ מאיזה תוכנה של מיקרוסופט)

הפונקציה היא כסף...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נראה לי שהביצועים יהיו יותר טובים.

כי מתי שהוא יוזרק (הגז) הוא קר והחלקיקים שלו יהיו הרבה יורת צפופים ואז תהיה תערובות יותר עשירה של דלק?

תקנו אותי אם אני טועה.

:twisted:

crazy... citroen ZX.

למכירה j-b weld יש לי שלוש חבילות.

פרטים בה"פ

פורסם

אין שום בעיה להסב רכב טורבו לגז למרות כל מה שכתבו פה למעלה

הגז מוזרק בחץ דרך מזרקים מיוחדים לתוך סעפת היניקה בנקודה שהכי קרובה לראש המנוע

ככה שזה אחרי ההגדשה

ואין שום בעיה עם הלמדא או שום חיישן אחר כי עדיין המנוע שורף תערובת והלמדא מתקן את היחס כדי להגיע לשריפה מושלמת

ישנם מכוניות טובו מוסבות

אני אישית מכיר גולף GTI שעברה הסבה ומשמשת ללימוד נהיגה בנתניה

• תוכן חדש...