Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיאט אונו שנת 93, חוגגת בחודש הבא 6 שנים בבעלותי.

כשקניתי אותה ביטחתי אותה גם בביטוח מקיף (מה שבטוח - בטוח), למרות שאף פעם לא נזקקתי לו ב-6 השנים הללו..

מאז המחירון הולך ויורד ביחס הפוך לאהבה המושקעת. המצב הוא שמחיר המקיף הוא קצת פחות משליש מחיר הרכב.

הדילמה היא - האם להמשיך ולחדש את הביטוח או להגיד "תודה שלא נזקקתי לו עד היום" ולהיפרד יפה?

אולי חבל על ההוצאה, אבל מנגד - השקט הנפשי (אם בגניבה, אם בנזק ).

אני יודע מה מרפי אומר ואני מקווה מאוד שהוא לא קורא כאן:smile: ...

באיזה שלב אתם וויתרתם על המקיף? או כל דעה אחרת.

gilgil.

פורסם

לטעמי, ברגע ששווי המכונית יורד מתחת ל-10000 שקלים בערך, אין ממש טעם לבטח מקיף (אלא רק אם מדובר על דגם מיוחד, ואז גם לרוב מבטחים לפי שווי גבוה יותר). תמיד קיים הסיכוי שיגנבו או תקרה חס וחלילה תאונה. אבל אם עברת שלוש שנים בלי תאונה או גנבה, החזרת את השווי של המקיף מבחינה כספית. כל זאת לא תקף כמובן אם יש לך איזהשהוא ערך סנטימנטלי גבוה במיוחד לאוטו שלך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בכסף של המקיף שים מיגון טוב קרי:

מנעול הילוכים\קודן איכותי\אזעקה טובה.

פנה לדני ממצת אור מהפורום - מומלץ ביותר, הוא יוכל לעזור לך.

יש לו יחס מיוחד לחברי פורום:

דני - הבעלים של מצת אור - 0544299999

פורסם

לדעתי האישית אפילו רכב יותר יקר, אבל לא גניב, כמו המונדיאו שהיתה לי - אין טעם לבטח במקיף.

תיקון תאונה לא גדולה מדי עולה לך כמו מה שאתה משלם לביטוח בשנה, ואני מקווה שרובנו לא עושים תאונה כזו כל שנה. כאמור, גניבה היא לא סיכון משמעותי.

חובה וצד ג' בלבד, זה מה שאני עושה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האוטו שלי שווה 41,000 ואני לא עושה לו מקיף.

יש רק ביטוח נגד גנבה. (כמה מאות שקלים). וצד שלישי.

לגביך, אין שום סיבה לשלם שליש מהרכב , ואח"כ כשקורה משהו לשלם גם השתתפות עצמית (עוד רבע מהרכב).

בקיצור היית פראייר, וכדאי לך לנצל הזדמנות זאת להפסיק. במשך השנים שעברו כבר שילמת כמעט את מחיר הרכב עם הביטוחים האלו.

פורסם

נדמה לי שבכלל רוב החברות לא עושות ביטוח מקיף לרכב של מעל 10 שנים אלא אם מדובר על משהו מיוחד. אין שום סיבה לעשות ביטוח מקיף לרכב שלך.

בברכה,

איתן

פורסם

גילגיל,לדעתי המקיף כואב בכיס אבל שווה כל שקל.הפיאט שלי ז"ל תעיד על זה-היום קיבלתי את הצ'ק.הסיכוי לתאונה כל כך גדול בארץ הזו,עם כל הערסים והעיוורים שיש על הכביש,ככה שגם אם תהיה נהג מרוצים ותיסע על 10 קמ"ש עדיין יכולה להיות לך תאונה.באבא שלי נכנסו פעם מאחורה בעמידה ברמזור,למשל.ולי אישית קרה מקרה-הייתי בצומת צלב(+)בפקק.אני מזדחל לי ביחד עם כל התנועה,על 5 קמ"ש אולי.ומישהוא מימיני משפץ לי את הדלת האחורית!!!נסע גם על 5 קמ"ש,אבל לא עצר...טוב,לא קרה פה נזק כמעט בכלל,רק טיפה קוסמטיקה,אבל עדיין-תמיד יש סיכוי חס וחלילה שמשהוא יקרה.איך האמריקאים אומרים-"shit happends".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אל תהייה בטוח!

לך תדע הבנאדם יברח \ יצא לך איזה ערס יגיד לך אני לא נותן פרטים ועוף מכאן או שאני שורף אותך ואת המשפחה שלך... תתעסק עם טיפוסים כאלה?

לא כולם ילדים טובים - ולא כל מי שאשם בתאונה בטוח ישלם!

ד"א, זה מזכיר לי את הטבח אצלינו בבסיס עם הסובארו המתפרקת שלו, שאפילו ביטוח חובה לא היה לו. כשישבנו פעם בשבת ואחת הבנות שאלה אותו כמה כסף עולה לו להחזיק את האוטו בחודש, הוא ענה לה "100 שקל" :). כשאני שאלתי אותו מה קורה אם הוא נכנס בבן אדם עם מרצדס S600 שהפגוש עולה יותר מהגרוטאה שלו (אין לו צד ג' הרי), הוא ענה לי "אני אברח". לא ידעתי שסובארו DL בורחת בקלות למרצדס S600. :roll:

פורסם

אתה צודק,אבל רוב התאונות לא כאלה שאנשים בורחים.(אני לא מדבר על דפיקות חנייה ששם המצב הוא הפוך)

בוא נגיד שאני מעדיף לקחת את הסיכון מאשר לשלם מקיף על רכב זול.

פורסם

ביז'ו! :)

לא דיברתי על הבחור עם האונו, ברור שלא יעשה מקיף, הפראייר. דיברתי על אלה עם הרכבים של ה-40K שהיו כאן.... הם לא נורמלים!

פורסם

יש כאלה שלא מבטחים גם רכבים ב 80 אלף.

אם תחשבו על זה ברגע שאדם נוהג מספר שנים ,ויודע פחות או יותר מה רמת הזהירות שלו,אז הוא יכול להרשות לעצמו לבטח רק צד ג.

תחשבו על זה שחברות הביטוח תמיד מרוויחות בכללי על כל הלקוחות שלהם כלומר יש פחות השקעה בתיקון תאונות מאשר ההשקעה של הלקוחות בפוליסות.

קחו בחשבון את ההשתתפות העצמית שחייבים לשלם במקרה של תאונה קלה,ותראו שאנשים שיש להם רכב ב 40 אלף ולא מבטחים אותו הם לא משוגעים.

נ.ב

לפותח השרשור -במקרה שלך לא הייתי עושה מקיף ,נראה לי שהרכב גם לא גניב כל כך.

כמה המקיף עולה לך ד"א?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לטעמי זה חישוב פשוט מאוד אם הרכב שווה 40000, נניח. מקיף עולה לך עוד כ-2000 שקלים לשנה, השתתפות עצמית במקרה תאונה עוד 1000. כל זה לא מגיע לעשירית מערך הרכב. ואמנם כולנו נהגים זהירים ואין סיכוי שיגנבו לנו את האוטו, אבל ממש לא שווה להפסיד 40000 שקל רק בגלל זחיחות דעת כזאת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...