Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש לי אפשרות לקבל מאח של אבא פיג'ו 505 83, עומדת כבר 4 שנים, רשיונות לא הוקפאו, משמע יש לשלם 3 טסטים ועוד אחד, ברמה העקרונית האוטו צריך רק ראש מנוע.

אני מתלבט קשות האם לקחת את האוטו למטרת שיפוץ ונסיעה, או לפרקו לחלקים ולמכור אותם.

מה אתם הייתם עושים במצב שלי ?

יש להתחשב בזה שהאוטו שנת 83, וסובל מחלודות (הוא מנומר :p), אני ממש אוהב את האוטו, אבל עדיין קשה לי להחליט מה אני עושה איתו.

אם אחליט לפרק לחלקים, יש מעוניינים בחלקים ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני אנסה לענות לך -

אז ככה, יש לי אפשרות לקבל מאח של אבא (כלומר מדוד שלך ) פיג'ו 505 83, עומדת כבר 4 שנים, רשיונות לא הוקפאו, משמע יש לשלם 3 טסטים ועוד אחד (ואל תשכח מכון תקנים), ברמה העקרונית האוטו צריך רק ראש מנוע (לא נכון צריך גם ברקסים, צינורות מים ועוד...).

אני מתלבט קשות האם לקחת את האוטו למטרת שיפוץ ונסיעה, או לפרקו לחלקים ולמכור אותם (מי יקנה??).

מה אתם הייתם עושים במצב שלי ? (לעזוב את זה - או לנסות למכור בפרוטות כרכב שלם לפירוק)

יש להתחשב בזה שהאוטו שנת 83, וסובל מחלודות (הוא מנומר :p), אני ממש אוהב את האוטו, אבל עדיין קשה לי להחליט מה אני עושה איתו. (מקווה שעזרנו לך להחליט)

אם אחליט לפרק לחלקים, יש מעוניינים בחלקים ?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אתה יכול לעשות ממנו רכב ראלי..רק לשפץ לו את הראש מנוע ואל תעשה טסט סע איתו בשתח ותתאמן בראלי(זה ממש כיף )

מחפש אופניים....אופנייםםם:wink:

מי שיודע\ראה\שמע\מכיר\יש לו שיצור איתי קשר בפרטי..

אופניים עם מספר ....בדיוק כמו שהיה פעם עם כמה שיותר חלקים מקוריים.. חלודה- לא חשוב כמה חלודה יהיה אבל רק לא במצב שלא יהיה אפשרי לשיקום..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=85624

תודה, אור

פורסם

ואני לעומת זאת מציע לך לקנות אחת אחרת עם טסט, ולעשות מה83 תורמת חלקים.

צצות מפה לשם 505, ואם אתה מחפש קלאסה אפשר גם לחפש 504 (מופיעה אחת בלוח פוקוס).

אם אתה רוצה אני אבדוק האם הפיג'ו 505 (לאחר מתיחת הפנים שהקנתה לרכב יפה יותר) שעומדת לי ליד הבית עדיין מוצעת למכירה. היא בצבע בז'.

אגב,

שכחתי לציין שהג'אנטים של ה505 מבוקשים מאוד בקרב אנשי הסובארו 4X4 שיורדים לשטח

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

הפיג'ו של דוד שלי היא גם בז, למה אני אצטרך מכון תקנים ?

ויכאב לי להתעלל באוטו הזה, אני מעדיף לפרק ולחכות שיהיה אספנות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תשמע... יש 3 505 STI מסתובבות בארץ...

זה מנוע 2200 הזרקה מכאנית וגיר ידני עצבן מאד...

תבדוק את הרכב הם פשוט רכבים מדהימים...

לאבא שלי ולדוד שלי היו כאלה ביבוא אישי... ואני ממש מצטער שהם מכרו אותם...

פשוט רכב חזק בטרוף הוא מגיע עם מושבים כמו באקטים כאלה... הנעה אחורית (הנאה)...

קיצור רכב לעניין ואני בטוח שהוא ימכר במחיר זנות...

תנסה למצוא... דרך אגב כל הספוליירים שאתה רואה באים במקור מהדגם הזה...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אם הרכב עמד ללא טסט למעלה משנה והוא לא אספנות - אתה חייב בדיקת מעבדה מוסמכת.

יעלה לך המון להעלות אותו חזרה על הכביש, תעשה את זה רק אם אתה ממש ממש ממש אוהב אותו (את האוטו, כן?)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אתה יכול לעשות ממנו רכב ראלי..רק לשפץ לו את הראש מנוע ואל תעשה טסט סע איתו בשתח ותתאמן בראלי(זה ממש כיף )

עצות אחיתופל...

אל תעיז לנסוע ברכב ללא ביטוח וטסט,אפילו לא בשטח כי מדובר בעבירה חמורה,בסכנה ממשית ובסיכון שתהרוס את חייך וחיי אחרים. תאונות בשטח אינן דבר נדיר,תביעות בגין תאונות שנגרמו בנסיעה בשטח גם הן אינו נדירות ואם אינך רוצה לשלם לאחרים עשרות/מאות אלפי/מיליוני שקלים בגלל העדר ביטוח אז נא להימנע...

ואיך בדיוק תגיע 505 ענקית לשטח.. בנסיעה על הכביש כמובן.

אז ילדים יקרים בין אם קיבלתם רישיון ובין עדיין לא,אל תחפשו בעיות..

אהה כן,ותשמרו על ה"שטח",יש מקומות מיוחדים לנסיעת שטח ונא לא להרוס את הטבע בכל מקום..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
עצות אחיתופל...

אל תעיז לנסוע ברכב ללא ביטוח וטסט,אפילו לא בשטח כי מדובר בעבירה חמורה,בסכנה ממשית ובסיכון שתהרוס את חייך וחיי אחרים. תאונות בשטח אינן דבר נדיר,תביעות בגין תאונות שנגרמו בנסיעה בשטח גם הן אינו נדירות ואם אינך רוצה לשלם לאחרים עשרות/מאות אלפי/מיליוני שקלים בגלל העדר ביטוח אז נא להימנע...

ואיך בדיוק תגיע 505 ענקית לשטח.. בנסיעה על הכביש כמובן.

אז ילדים יקרים בין אם קיבלתם רישיון ובין עדיין לא,אל תחפשו בעיות..

אהה כן,ותשמרו על ה"שטח",יש מקומות מיוחדים לנסיעת שטח ונא לא להרוס את הטבע בכל מקום..

חחח צודק גם לא ליסוע בשום וודי אחרי 10 חחחח יצאתי איך שהו מהוואדי אם חברים , בידיוק אמדה שם בולשת חחח 25 דקות תחקיר במזל יצאנו משם ללא יותר מידי בדיקות מזל שיש לי ביטוח וטסט בתוקף

חחח גם לא לחשוב שיש לך אוטו ראלי.

אודי A4

דימה.

פורסם

בשנת 1983 נמכרו שלושה דגמים (ביבוא סדיר) של ה-505

1.8 ידני (ביצועים סבירים בלבד - כמעט כולן הגיעו ללא ה"כ ומזגן)

1.8 אוט' ( 75 כ"ס עגלה אמיתית שלמרות הכל יש לי פינה חמה לדגם משום שזאת היתה מכוניתי הראשונה)

2.0 אוט' - הדגם היחיד הראוי לשימור, מצויין לתקופתו כולן הגיעו עם ה"כ, מזגן אורגינלי וחשמול מלא.

בקיצור אם לא מדובר בדגם ה-2.0 (רמת גימור SR ב-83) חבל להשקיע.

בחלקים אגב ערכו זניח, וסביר להניח שלא תצא מורווח יותר מכמה מאות שקלים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
חחח צודק גם לא ליסוע בשום וודי אחרי 10 חחחח יצאתי איך שהו מהוואדי אם חברים , בידיוק אמדה שם בולשת חחח 25 דקות תחקיר במזל יצאנו משם ללא יותר מידי בדיקות מזל שיש לי ביטוח וטסט בתוקף

חחח גם לא לחשוב שיש לך אוטו ראלי.

מה זה "חחח" (כתבת פעמיים) והאם יש הבדל מ "חחחח" ?

כמו כן, לא "בידיוק" אלא "בדיוק".

לא "בולשת" אלא "ניידת משטרה".

לא "וודי" אלא "ואדי".

לא "שהו" אלא "שהוא".

וגם סימני פיסוק לא יזיקו.

פורסם

תן לאוטו לנוח על משכבו בינתיים.

רסס בשמן / גריז, תעמיד על בלוקים מעל למשטח סלול או יריעת ניילון, כסה אותו היטב וחכה לשנת 2014.כשיגיע לגיל אספנות, תחליט אם שווה לך לשפצו או לא.

אם בוער לך לנסוע כבר כיום ב 505, יהיה לך הרבה יותר משתלם לאתר אחת כזו נוסעת עם טסט. מבלי לראות את האוטו, אני יכול להעריך שעלות השמשתו לא תהיה נמוכה מ 15K ש"ח. כמו שירון כתב, זה יהיה הרבה יותר מראש מנוע.

נמרוד

פורסם

יש ב-www.yad2.co.il לא מעט כאלה במחירים נמוכים מ-5000 ש"ח

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה מעוניין באוטו ישן שעם השנים יהפוך לקלאסי לך על זה!

אם אתה לא בקטע של היסטוריה ואתה מחפש לקנות אוטו עם שנתון גבוה רד מזה.

תכל"ס אתה יכול בהשקעה של 10000 ש"ח להפוך אותה ליפיפייה נוסעת וקלאסית ס"ה מדובר באוטו שאם הייתי נופל על כזו לפני ה-740 שלי הייתי מחזיק אותה בכייף ונהנה מאוד!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• תוכן חדש...