Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצרים של זיקוק דלקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הכתבה הבאה, המדברת על מחשסור אפשרי בסולר התעוררה בראשי שאלה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3135444,00.html

מזיקוק של נפט נוצרים מס' מוצרים לרבות בנזין, סולר, נפטא, שמן מינרלי, ביטומן ושאר ירקות.

ניתן לשנות את היחסים ביניהם או שהיחס עבור נפט מסוג מסויים הוא קבוע?

בכתבה נכתב שהשקעה בבתי זיקוק עשויה למנוע מחסור בסולר, האם זה בגלל שזה יעלה את כמות הסולר שתופק מכמות נתונה של נפט, או שהכמות הכוללת של התוצרים תעלה, ואז יהיה גם יותר סולר, אך תורגש ירידה במחירי המוצרים האחרים, שכן יהיה היצע עודף שלהם?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מה שמלחיץ הוא שבשלב מסויים זה יגמר... הכל... לא יהיה יותר "מיץ דינוזאורים"...

מה לעשות?!

לתדלק ם מוצרים אחרים...

כיום ניתן לייצר דלק ממוצרים אחרים, שהם לא מיתכלים, למשל, ביו דיזל, שהוא דלק סינטטי...

או מתנול, שאותו ניתן להפיק מחומרים שונים. אגב, ניתן להפיק מתנול מזבל!!!

התסיסה של הזבל משחררת גז שממנו ניתן להפיק מתנול...

אז לשאלת המיליון $$$, למה אנחנו לא מתדלקים על מתנול?!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני אענה על מה שכתבת בהמשך של החתימה שלך:

מה שבה בקלות, באותה הקלות יעלם...

ובאופן ענייני, הסיבה שאופ"ק פעלו בשביל לשמור על מחיר הדלק בגבולות סבירים הייתה כדי למנוע כדאיות כלכלית בפיתוח של אנרגיה חלופית לדלק מאובנים. אם מחירי הדלק ישארו ברמות הללו, אנחנו נראה מגמה מתעצמת של מעבר לדלקים חלופיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כבר כיום קיימת הטכנולוגייה של תידלוק במים למשל,ובגז בישול,ועוד.מישהוא אפילו פיתח שיטה לתדלוק עם שמן תירס(קצת לפני שמת בתאונה מסתורית.הוא היה אמריקאי).הבעייה?בוש.נפט.ועלויות שהם יקרות עדיין כי אין הרבה אנשים שיעברו לרכב "מוזר" שנוסע על משהוא שהוא לא "דלק".כל עוד יש "מיץ דינוזאורים"אנשים לא יזדרזו לקנות משהוא אחר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדעתי, מדינת ישראל היתה צריכה לשים לה למטרה לאומית (ממדרגה ראשונה) את מציאת האלטרנטיבה ל"מיץ הדינוזאורים"...

אגב, לא רק אנחנו...

אבל שוב, זו רק דעתי ככל הנראה...

גילי

פורסם

לפני כשנתיים שמעתי על צרפתי שפיתוח רכב שנוסע על אוויר דחוס, כן כן ממש כך!

המהירות המירבית של הרכב הייתה 110 קמ"ש !

לדעתי זה אופציה לא רעה.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

קחו בחשבון שרכבים שנוסעים על סוללות, אויר דחוס ושתן לוויתנים או מה שלא יהיה עדיין זקוקים לאנרגיה שמקורה בדלק מאובנים על מנת לדחוס את האויר או לטעון את הסוללות. ניתן להשתמש גם באנרגיה גרעינית אבל גם לה יש את החסרונות שלה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני משער שללא הפוליטיקה היינו מזמן נוסעים על תאי דלק - צורכים מימן וחמצן (מהאוויר) ופולטים רק מים. עדיין קצת מסוכן לנסוע עם בלוני מימן אבל עובדים על פתרונות.

לפני זה - עוד לא מוצה כלל נושא הגפ"מ, שקיים בעתודות הרבה יותר גדולות מאשר הנפט ולא דורש שינויים מהותיים בתעשיית הרכב.

כמו כן ביודיזל, שמופק משמן צמחי (כמו השמן שמטגנים בו בדיוק), ללא השקעת אנרגיה מדלקי מאובנים בתהליך הולך ותופס תאוצה באירופה. כבר היום רוב תפוקת שמן הלפתית (קנולה) הולכת לביודיזל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מה שמלחיץ הוא שבשלב מסויים זה יגמר... הכל... לא יהיה יותר "מיץ דינוזאורים"...

מה לעשות?!

לתדלק ם מוצרים אחרים...

כיום ניתן לייצר דלק ממוצרים אחרים, שהם לא מיתכלים, למשל, ביו דיזל, שהוא דלק סינטטי...

או מתנול, שאותו ניתן להפיק מחומרים שונים. אגב, ניתן להפיק מתנול מזבל!!!

התסיסה של הזבל משחררת גז שממנו ניתן להפיק מתנול...

אז לשאלת המיליון $$$, למה אנחנו לא מתדלקים על מתנול?!

גילי

סתם לידע כללי בחירייה כבר פועלת אני חושב תחנה שעובדת על הגז הזה שנפלט , גז מתאן , וכל אתר האשפה בחייריה משתמש בחשמל שמופק מהגז הזה ... והמקור שלו זה ההר עצמו
פורסם

תראו חברה, אני ממש לא רוצה להיות זה שצועק "המלך ערוב" אבל מישהו צריך לעשות את זה...

עד שלא ניקח את העניינים לידיים כלום לא יזוז.

מתאנול הוא דלק מיתחדש, בניגוד לבנזין או סולר.

למתנול יש נצילות גבוהה יותר, והוא פחות מזהם, סליחה, הוא כמעט ולא מזהם אם ביכלל...

זול להפיק אותו, וניתן לעשות את זה בחצר, במירפסת או בכל מקום שיש שמש!!!

85% מהמכוניות החדשות שנימכרו בשוק האמריקאי יכולות לנסוע על מתנול ללא כל בעיה, שינויים בתוכנת הרכב, בכל אופן השינויים במערכות הרכב מינוריים.

במכוניות יותר ישנות שמוזנות ע"י קרבורטורים צריך לעשות מיספר שינויים לא גדולים (שינוי גודל הדיזה, שינוי מישקל המצוף, קידום הצתה ופלג יותר חם).

למה יצרני הרכב לא מציינים את הדברים הללו בחוברות ההדרכה? למה היבואן לא אומר כלום? למה המדינה שאמורה לרצות פחות זיהום וזה אומר פחות ילדים שנולדים עם אסטמה, פחות אנשים עם סרטן ראיות בגיל 40, פחות מומים מולדים בילדים וכו', כל זה הוא חיסכון "נקי" למדינה... אז למה לעזאזל לא?!

התשובה נעוצה אולי בעצם היותם חסרי רגישות לציבור?!אולי התשובה נעוצה הזה שכולם נוגסים בחלק מהעוגה הזו ואף אחד לא רוצה לוותר על אף פרור... למרות שלטווח הארוך זה ישתלם (אבל הוא לא יהיה שם :evil:)

יש אימרה שאומרת:

Give a man a fish and you feed him for a day...

Teach a man how to fish and you feed him for a lifetime.

אולי הגיע הזמן שנילמד להיסתדר בעצמנו?!

גילי

פורסם
קחו בחשבון שרכבים שנוסעים על סוללות, אויר דחוס ושתן לוויתנים או מה שלא יהיה עדיין זקוקים לאנרגיה שמקורה בדלק מאובנים על מנת לדחוס את האויר או לטעון את הסוללות. ניתן להשתמש גם באנרגיה גרעינית אבל גם לה יש את החסרונות שלה.

אתה יכול להשתמש במדחס אוויר חשמלי המחובר לרשת הביתית של 220V. ברור שצריכת החשמל כדי למלא את המיכל באוויר דחוס הרבה יותר נמוכה ממחיר בנזין !

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

אתם שוכחים דבר אחד.

כל הרעיונת והדלקים החלופים, לא יעבדו, מהסיבה הפשוטה שלכולם יש אינטרסים.

אינטרסים לנפט.

רוב התשתיות של נפט כבר בנויות, ואין צורך להתחיל מחדש.

יש אנשים מאד חזקים שיש להם אינטרסט מאוד חזק שנפט ימשיך לתת בראש.

אנשים חזקים משפיעים, בעיקר על ממשלות..

למה המיסים לדעתכם כ"כ גבוהים? למה יש חוקים כנגד דלקים חלופים?

למה כ"כ קשה להסב רכב לשימוש בגז? ולא רק במדינתו ה"נאורה".

תחשבו על זה.

אור.

• תוכן חדש...