Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לא האמנתי שאני אגיע לזה (אני עדיין לא מאמין) - אבל אני מתעניין בקשר לסאב (והוא מן הסתם יצריך מגבר).

אז ככה:

HU פיוניר 7700

רמקולים קומפוננט לאנזר VB5.1

דלתות אחורה פיוניר 130W - 5.25.

את הרמקולים אני רוצה "לחתוך" ע"י HiPass - ל 80 HZ (אחרת הם מתחילים לזייף...)

כתוצאה מזה אני צריך סאב.

הדרישות מהסאב:

א) גודל:

יש לי בעיה רצינית של מקום בתא המטען. ולכן תיבה של סאב סטנדרתי לא מספיק טובה - גדולה מדי.

ב) עוצמה

אסור לי בתכלית האיסור שאנשים מחוץ לרכב ישמעו שיש שם סאב - בשום מצב.

מצד שני אני רוצה לשמוע אותו בתוך האוטו.

השאלה:

מה אני קונה (איזה סאב, ואיזו הגברה?) - רצוי להשקיע כמה שפחות - כרגע אין הגדרת מחיר כי אני מבצע "סקר שוק".

בגדול, תוך חודש יש לי גישה לדיוטי פרי, ואני יכול לשרוד את החודש הזה ללא הסאב.

עוד דבר, יש לי 4 רמקולים 6X9 של פיוניר (180 ו 260 Watt) זרוקים בבית ללא שימוש. יש סיכוי שאני מוצא להם שימוש בתור סאב (ז"א לשים מגבר, ו הרבעיה הזו).

לא נראה לי שסאב 8" יתן הרבה יותר מהם...

תודה מראש על ההמלצות, טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

מה לגבי סאב מוגבר.

הוא יתן לך בס עמוק. יחסית. והוא קטן, ובגלל סוג התיבה שהיא קטנה. והסאב. הוא 8 אינטש. אז הסיכוי שהוא יתן רעידות חזקות באוטו, בפח. הן קטנות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

נתחיל מכך - מאיפה אתה יודע כמה אתה רוצה לחתוך את הרמקולים שיושבים לך עכשיו בדלת?

דבר שני - הרמקולים שיושבים בדלת האחורית - שיעברו קדימה.

בזמן שאתה מעביר אותם תברר כמה RMS הם. רוב הסיכויים שהם די חלשים ולא יחזיקו לך

עם הגברה.

הגישה לדיוטי יכולה לגרום לזה שתביא את הJBL 75.4, אבל אתה צריך לחשוב אם זה מה שאתה רוצה.

האפשרות שלך לחבר 6*9 (אתה רוצה 4 כאלה??) היא סבירה אבל 6*9 זה לא רמקולים

לתדרים של סאב, הם יכולים לרדת עד גבול מסויים וזה איפה שרוב הסאבים מרגישים בבית.

בכל אופן, אם הבעייה היא מקום, אתה יכול לקחת את אחת מה8 בזוקה שמטרתן טנדרים וכולי

כמו זו:

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^3515,'normal_sales')

או תיבות בזוקה:

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^3802,'normal_sales')

או אפשר גם סתם תיבות קטנות (זה סאב 10 אבל אני מכיר את התיבה שלו היא מאוד קטנה)

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^2632,'normal_sales')

יש גם משהו שצריך לבדוק אם הוא לא קקה (ובד"כ הוא כן אבל בשביל מה שאתה מבקש זה עשוי להיות נחמד)

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^1923,normal_sales

זה סאב שבא עם מגבר פנימי רק בשבילו, פשוט לחבר למקור מתח ולחבר לסיגנל וזהו.

בכל אופן, את כמות הבאס שאתה מקבל אפשר לכוון אין בעייה. אבל כדאי לשמוע מתוך הרכב

ולא לשמוע בחוץ אם תרצה עד כדי כך הייתי מציע לך להביא סאב 8 ולראות איך אתה ממקם אותו בתא הנוסעים כי מהבגאז אתה לא תשמע (במיוחד אם אתה דגם סדאן)

אני גם גר בשכונה שאני לא רוצה שישמעו שיש לי מערכת והפתרון שלי - אני מכבה את המערכת

כמה דקות לפני שאני נכנס ככה שאף אחד לא ישים לב. בכלל זאת המלצה טובה כמה דקות לפני

שמגיעים לאיזשהי חנייה לכבות את המערכת... ככה הרכב שלכם לא מסומן ואתם נמנעים מגניבות...

ועכשיו עיצה מעשית. תעביר את הרמקולים שיושבים לך בדלת האחורית למקדימה, תחבר סתם את

ה6*9 לרדיו דיסק (זוג אחד לא צריך שניים...) ותראה אם מה אתה שומע מרצה אותך, אם כן

אז התקן את ה6*9 כמו שצריך במגש וסע לשלום. אם לא - תחזור לפה ותחליט מה מוצא בעינייך.

Race Smart

פורסם

אז ככה.

מאיפה אני יודע כמה אני רוצה לחתוך את הרמקולים?

כי אתמול שיחקתי קצת עם הרדיודיסק, והגעתי למסקנה שבפחות מזה הקומפוננט והרמקולים מתחילים לזייף קצת בבאסים (וגם הדלת כבר מתחילה לנגן).

הרמקולים בדלתות מאחורה הם 130W ואם אני לא טועה (25RMS).

ז"א, את הרמקולים אכן לא רצוי לחבר להגברה.

את הקומפוננט אפשר - אבל לא חובה - הוא מנגן לא רע גם ככה.

הרכב הוא אכן בתצורת סדאן (אתה ראית אותו (נראה לי) - הוא ניצח באתגר האחרון :hihi: )

לגבי לכבות את המערכת לפני שמגיעים לחניה - זה תמיד נכון, אבל לא תמיד אנחנו זוכרים ליישם את זה... :roll:

כמו שאמרתי סאב "fullsize" לא יכול לבוא כי התיבה שלו גדולה מדי. ראיתי מספר תיבות קטנות של 8" פעם... - אולי כאלה. גם ככה הגאז' קטן.

לגבי הדיוטי - השאלה אם אני צריך את ה JBL האמור מופנית אליכם... ;-).

מצד שני, אני לא רוצה להשקיע יותר מדי בכל העניין הזה. לא "לא יכול" - לא רוצה.

אם אני יכל להסתפק במגבר בינוני, ללכת לנגר ולבנות סוג של תיבה ל 6X9 (בין אם לכל ה 4 או רק ל 2) - וכך לקבל תוצאה טובה - מה טוב.

כרגע אני פשוט מנסה להבין את האפשרויות שיש לי ואת העלות של כל אפשרות.

שוב תודה, טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

פורסם

אז ככה.

מאיפה אני יודע כמה אני רוצה לחתוך את הרמקולים?

כי אתמול שיחקתי קצת עם הרדיודיסק, והגעתי למסקנה שבפחות מזה הקומפוננט והרמקולים מתחילים לזייף קצת בבאסים (וגם הדלת כבר מתחילה לנגן).

הרמקולים בדלתות מאחורה הם 130W ואם אני לא טועה (25RMS).

ז"א, את הרמקולים אכן לא רצוי לחבר להגברה.

את הקומפוננט אפשר - אבל לא חובה - הוא מנגן לא רע גם ככה.

הרכב הוא אכן בתצורת סדאן (אתה ראית אותו (נראה לי) - הוא ניצח באתגר האחרון :hihi: )

לגבי לכבות את המערכת לפני שמגיעים לחניה - זה תמיד נכון, אבל לא תמיד אנחנו זוכרים ליישם את זה... :roll:

כמו שאמרתי סאב "fullsize" לא יכול לבוא כי התיבה שלו גדולה מדי. ראיתי מספר תיבות קטנות של 8" פעם... - אולי כאלה. גם ככה הגאז' קטן.

לגבי הדיוטי - השאלה אם אני צריך את ה JBL האמור מופנית אליכם... ;-).

מצד שני, אני לא רוצה להשקיע יותר מדי בכל העניין הזה. לא "לא יכול" - לא רוצה.

אם אני יכל להסתפק במגבר בינוני, ללכת לנגר ולבנות סוג של תיבה ל 6X9 (בין אם לכל ה 4 או רק ל 2) - וכך לקבל תוצאה טובה - מה טוב.

כרגע אני פשוט מנסה להבין את האפשרויות שיש לי ואת העלות של כל אפשרות.

שוב תודה, טל.

פורסם

תראה, אי אפשר ממש לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. סאב בבגאז יתפוס נפח אין מה לעשות.

האפשרות השנייה היא לקנות סאב FREE AIR (יש כאלה 8 אני יודע בטוח ואפילו אני חושב שיש כאלה

בפורום מכירה)

ואז למקם אחד כזה על המגש האחורי. מה שבמידה ואם תמקם כך צריך לקחת בחשבון שבמידה

ומעמיסים את תא המטען עד הסוף לא מומלץ במיוחד להפעיל את הסאב.

צריך לעבוד לא מעט כדי שהצורה הזו של חיבור לא תהיה גלויה לעיניים סקרניות ובלתי רצויות..

במידה ועל זה אתה הולך אתה כן צריך מגבר. ממליצים המון על הJBL מפני שכרגע, בארץ, זה המגבר

שנותן הכי הרבה לכסף שאתה משלם עבורו.

הרכב הוא אכן בתצורת סדאן (אתה ראית אותו (נראה לי) - הוא ניצח באתגר האחרון )

אני לא בטוח שאני יודע על מה אתה מדבר.. תוכל להזכיר לי? אתה מדבר במקרה על הניווט האחרון?

Race Smart

פורסם

אכן הניווט האחרון (אלא אם כן היה כבר רביעי ופספסתי אותו)....

צוות מס' 4.... :hihi:

אני מבין שהתיבה תתפוס מקום - אבל אני רוצה שהיא תתפוס כמה שפחות.

ולגבי התצורה של Free Air, אם זה לא מאפשר לי להפעיל את המעאכת עם בגאז' מלא כמעט אז זה לא טוב - כי לא חסר לי נסיעות עם רכב עמוס.

אם נגיד אני הולך על משהו פשוט יחסית (8" של inox), איזה מגבר אני צריך?

טל.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה?? למה צריך סאב של 8 אינטש?

תביא סאב 10 אינטש בתיבה אטומה,גם לא ישמעו יותר מידי מבחוץ אם אתה תכוון את זה ככה, גם תקבל צליל מדוייק יותר וגם תהנה מסאונד משלים לרמקולים שלך,אם יש לך מקום לשים 4 רמקולים של 9*6 אתה יכול לשים זוג 10 במקום...או לפחות סאב 10 אינטש בודד במקום,

תביא פיניקס גולד R10 או קיקר COMPVR 10, או P2 או VMAX או פייז, קיצר יש הרבה והם טובים ויחסית זולים.

תאמין לי ,ואני אומר את זה מנסיון רב, אין דבר כזה בעיה של מקום..

יותם יודע מה יש אצלי ברכב ,ואצלי באמת שאין מקום ועדיין יש סאב 10 אינטש ובעוד שבועיים בערך הוא יפצל עצמו לזוג...:)

under construction..

פורסם

האופציה של לשים סאב במגש אכן אפשרית , דורשת הכנות אבל זה לא כזה סיפור,

מצד שני זה בד"כ מוריד מה"דיסקרטיות" של המערכת, וזה מאוד בעייתי במדינה שלנו..

שים לב ניר שפותח התר'ד אומר שהוא נוסע הרבה עם בגאז עמוס. אם הוא יעמיס את

הבגאז שלו הסאב יראה נפח אטום ולא FREE AIR ולכן זה מעט בעייתי.

Race Smart

פורסם

עתיד, יש לי גם 7V פריאווט.:)

בכל מקרה ,אין בעיה לשים סאבים, אני לא כלכך מבין מהי בעיית המיקום תיבה אטומה של סאב 10 אינטש היא בסדר גודל של 28 ליטר...זה בערך גודל של 2 שישיות של קוקה-קולה...

אין צורך להתקין FREE AIR...תיבה אטומה קטנה לסאב סביר תעשה את העבודה ולא תתפוס הרבה מקום.

ואם אצלי נכנסים 2 כאלה, אז אצלך ב"סדאן" יכול להכנס 18 אינטש.:)

under construction..

פורסם

מה זה יעמים כמה תיקים וחרטות לא יעשה לסאב שום דבר...ועדיין ישאר לא מספיק נפח

אם הוא מתכוון למלא ארגזים של חול אז וואלה...שישים FREE איר מתחת למושב של הנהג

• תוכן חדש...