Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סאב מדגם קומפ' וי אר 12 אינטש בעל שני סלילים של 4 אום כ"א לכן החיבור הנכון יהיה 2 אום (מכיוון ש8 אום מבזבז עוצמה בצורה קיצונית). הסאב הוא 400 rms.

יש לי מגבר מונובלוק : CC 1400 PHASE EVOLUSION - הוא מוצהר 475 וואט RMS ב2 אום, יש לי האופציה להחליף למאגנט מונובלוק שמוציא ב2 אום 675 RMS...האם ע"י כיוונון נכון אני אוכל להתאים מגבר של 675 ואט לסאב של 400 מבלי לגרום לו כל נזק ובכך להנות ממגבר יותר חזק ולנצל את הסאב יותר טוב?

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסאב מוצהר 400 RMS. לא תהיה לך תועלת אקוסטית מהגברה שתתן סיגנל נקי הגבוהה מ400 RMS - הסאב יגיע למגבלות הטרמיות/מכניות שלו ללא תועלת אקוסטית ממשית.

הפייז הוא אופציה טובה. אם היה לך זוג סאבי אז היה לך סיבה לחפש מגברים חזקים יותר. הסיבה היחידה להפעיל את הסאב (כל עוד מדובר בבודד) ב 8 אום הוא אם היה לך מגבר חזק מידי ב 4 אום.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

הבעיה שהפייז מרגיש כאילו הוא לא מצליח לפתוח את הסאב

יתכן להצהרה גבוה מהמתקבל בפועל

חוץ מזה מה רע שיהיה מגבר חזק יותר שיתאמץ פחות - הרי בעזרת כיוון גיין אין בעיה להתאים אותו

פורסם

לעתיד מה נישמע זה דודו אם הCOMP VR שכמעט הלך לעולמו ובזמן ניצל-לפי דעתי שיתקין מונו בלוק לפחות 600W RMS וינצל נכון את הקיקר אני ממליץ JBL בהצלחה.

אני מאמין ואתם

פורסם

לא מדוייק, לדוגמא מגבר שיכול לקבל עד 5 וולט גם בגיין הכי נמוך במכשיר שנותן מעל 4 וולט תקבל כמעט את מלוא ההספק.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
יש לי סאב מדגם קומפ' וי אר 12 אינטש בעל שני סלילים של 4 אום כ"א לכן החיבור הנכון יהיה 2 אום (מכיוון ש8 אום מבזבז עוצמה בצורה קיצונית). הסאב הוא 400 rms.

יש לי מגבר מונובלוק : CC 1400 PHASE EVOLUSION - הוא מוצהר 475 וואט RMS ב2 אום, יש לי האופציה להחליף למאגנט מונובלוק שמוציא ב2 אום 675 RMS..

המגבר הזה חלש לסאב!

תסתכלו בכל הנתונים ותבינו שמדובר על תקן DIN45324 , תקן מתירני לחלוטין.

אני אחזור שוב על השוואה:

ר"ד פיוניר עם 45*4 בmax , מכשיר סטנדרטי ,

מקבל על פי התקן 25 ואט לפי DIN45324!!

מי שלא מאמין מוזמן להתערב.

ZZR

פורסם

גיל, כבר סידרנו לך את המגבר מבחינת כיוון,לא?

בכל מקרה אמרתי לך , מומלץ לשים אותו בתיבה אטומה, כרגע הוא לא ממש מספק אותך כי הוא לא ממש מנגן על הספקטרום כמו שהוא אמור לעשות, המגבר שלך בסדר, זה רק עניין של כיוון, תחליף את התיבה ונוכל לכוון מחדש עם ציוד בדיקה ולא ככה סתם עם מברג באמצע המפגש בר"ג.

אני תמיד שמח לעזור,אגב לא ראיתי את שאר הכיוונים ואני מניח שניתן להגיע לתוצאה טובה יותר.

אתה מוזמן להפגש איתי ואני יעזור לך, גם עתיד אמר לך אותו הדבר.

תבוא נינוח נשב על בירה ונסדר לך את המערכת המאוד איכותית שהרכבת, ותוכל להתחיל להנות מהתוצאות...

מבחינתי איך שאני רואה את זה , אתה צריך רק להחליף את התיבה שלך לאטומה, ולאטום קצת את הרכב, אך זה יכול לבוא בשלב מאוחר יותר, חוצמזה אני חייב לך השמעה אצלי ברכב:), ניפגש ונוכל לעבוד על השיפור לקראת המפגש הבא..:)

G.Mr

under construction..

פורסם

הבחור רוצה יותר עוצמה והחלפה לתיבה אטומה תתן תוצאה הפוכה, לא ברורה לי ההמלצה הזו. GILAL, מהו נפח התיבה שלך ומהן המידות של הפורט? (אורךXקוטר).

כמו כן על איזה ציוד בדיקה מדובר? כיוונתי בעבר עם סקופ, יש ברשותי RTA ולמרות זאת כשאני עושה כיוונים של GAIN וקרוס אני לא משתמש בהם כי אני לא רואה בכך טעם. אשמח אם תסביר במה מדובר ולמה יש בכך צורך.

פורסם

התיבה שיש לו לסאב היא גדולה עליו, היא לא נבנתה בהתאם לסאב הזה מבחינת נתונים .

בכל מקרה הכוונה היא שהסאב נשמע כאילו הוא בקושי עובד וכאילו המגבר לא מצליח להזיז אותו.

וכבר הסכמנו שבתיבה אטומה הוא יתן צליל הרבה יותר טוב מאשר באותה תיבה פתוחה, יש לו מערכת שלא מתאימה לסאב שעובד באופן כזה.

ואייל הסיבה שהוא דיבר על עוצמה,כי הוא חשב שהמגבר שלו לא מספיק ואם אפשר להתקין מגבר חזק יותר ולכוון אותו לעבוד עם הסאב...

ה"ציוד בדיקה" שדיברתי עליו הוא סה"כ רב מודד בשביל לבדוק לו איזה משהו על הכבלי מתח, לא קשור לכיוון.(המתח פלוס שעתיד מתלונן עליו עם הסיבים הקרועים:))

under construction..

פורסם

אין דבר כזה "מערכת שלא מתאימה לסאב שעובד באופן כזה". אם בתיבה אטומה הצליל יהיה טובה בהרבה זה תלוי באיזה תיבה פתוחה הוא יבחר (וגם כמובן בזו שיש לו עכשיו), אפשר לתכנן תיבה פתוחה לSQ והיא תשמע טוב מאוד והעוצמה תהיה קצת יותר גבוהה.

למיטב הבנתי הוא מדבר על עוצמה כי היא לא מספקת אותו, הרי אם היא הייתה מספקת אותו הוא לא היה חושב בכלל על כך שהמגבר לא מספק.

אני לא יודע מה דיברתם במפגש אבל לפי דבריו כאן קצת קשה להסיק שהמעבר לתיבה אטומה יענה על דרישותיו ואולי כדאי לברר את העניין יותר לעומק לפני שהוא רץ ומוציא כסף על תיבה.

כתבת "עם ציוד בדיקה ולא ככה סתם עם מברג" אז בסופו של דבר כן מדובר על ככה סתם עם מברג.

פורסם

מצטער להגיד אבל המגבר הזה פשוט מעפן, הוא לא מזיז את הסאב הוא מרגיש כמו מגבר של 150 וואט ולא אחד שנוגח 400 וואט, לבחור עם הקליאו יש סאב זהה עם תיבה פחות או יותר אותו דבר..והוא מרים אותו עם מגבר של JBL מונובלוק 650RMS....עם כיוון של גיין הבאס שם מרעיד את כל האצטדיון...גיל לדעתי אתה צריך לעבור למונובלוק מהתחלה אמרתי לך את זה, מונובלוק+תיבה אטומה יתן לך באס יותר פאנצ'י ובועט...ואני בטוח שאתה תאהב אותו יותר !

אייל אם אתה יכול להתייחס לנושא של מגבר שנותן 650 על סאב שצריך 400 יש בעיה כיוונונית ?

לדעתי מגבר גדול יותר יתן יותר עוצמה נקיה ולא יתאמץ.....

ניר - הכיוונים שעשית לו לא טובים כלכך (לא באשמתך אלא באשמת המגבר) כי אתה מרים לו את עוצמה של הסאב עם הבאס בוסט זאת אומרת שבתדרים מסויימים פתאום הוא מרגיש שהסאב חזק...אבל תאחלס הוא עדיין עגלה ! אצלי הסאב בועט מצויין...והבאס בוסט על 0....

פורסם
טוב, אז אני ארשום פעם הבאה: "לא על רגל אחת"...........

בשעה 2 ומשהו בבוקר אחרי כמות אלכוהול...זה היה נשמע בסדר...

יכול להיות שזה נראה לך לא קריטי אבל אחרי שאתה רושם כזה דבר מהר מאוד יחלו לצוץ שאלות "למי יש ציוד בדיקה ויכול לכוון לי את המערכת" ודברים דומים.

עתיד, בגדול אין שום בעיה עם זה אם יודעים לכוון ונזהרים אבל השאלה היא אם יש טעם בכזה מגבר כשמדובר בסאב הזה. לפני כשנתיים שלוש חשבתי לקנות סאב מסויים של קיקר ודי "חרשתי" על הדגמים שלהם. גיליתי שברוב התיבות הסאבים שלהם יכולים לעמוד בהספק נמוך מזה שמוצהר עליהם. גם החברה עצמה ציינה זאת במדריכי התיבות שלה.

מעבר לתיבה אטומה זה אולי כמו ללכת על בטוח כי רוב הסיכויים שהסאב ישמע טוב אבל שוב, זה בא על חשבון עוצמה. יכול להיות שהתיבה שלו כל כך גרועה שאין איכות ואין עוצמה אבל הייתי בודק את זה יותר לעומק לפני שהוא מוציא את הכסף.

אין דבר כזה פחות או יותר זהה, התיבות יכולות להיות גם באותו הנפח ועם אותו קוטר פורט רק שהאורך שלו שונה מה שיגרום לתדר כיוון שונה ולכך שהן לא יהיו זהות כלל.

פורסם
יכול להיות שזה נראה לך לא קריטי אבל אחרי שאתה רושם כזה דבר מהר מאוד יחלו לצוץ שאלות "למי יש ציוד בדיקה ויכול לכוון לי את המערכת" ודברים דומים.

.

אייל, עכשיו הבנתי את כוונת המשורר,אמת אמרת ואכן אני מסכים .

צודק,ניסוח "מטעה" מצידי,עכשיו שאתה אומר את זה אני חושב על התרד הבא שיצוץ,ואז מישהו יבקש ציוד בדיקה לכוון את המערכת ואני אגיד לו :"איזה צב"ד אתה בדיוק צריך?", ואז הוא יגיד לי "אבל אתה אמרת"...חחחח

לא חשבתי על זה,טוב, צריך לראות את הנולד.:)

under construction..

• תוכן חדש...