Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אובכן, סוף סוף, אחרי יותר מחודש, קצת עצבים, הרבה זמן מבוזבז וסכום לא מבוטל, אני יכול להוסיף עוד "בן" למשפחת הפורדים שלי - פיירמונט 79' חומה. למי שלא יודע, מדובר באוטו אמריקאי מסוף שנות ה-70-תחילת ה-80, שהיה (וכנראה עדיין) מאד נפוץ בארה"ב, והיה יחסית נדיר בארץ, ועכשיו כמעט נכחד לחלוטין, אני לפחות כבר כמה שנים לא ראיתי כזאת נוסעת. מה שיפה באוטו הזה, ומי שמכיר אותי יודע, שאני אוהב דברים כאלה בין היתר, שלכאורה אין בו שום דבר מיוחד - לא במראה החיצוני, ולא בחלק המכני, סתם רכב מאד נפוץ בארה"ב, שהיה בזמנו בשירות במשטרה וה-FBI שם. (וכיכב ב"אנשים בשחור" הראשון, שגם שם די "ירדו" עליו...)

בכל מיקרה, אני דווקא אהבתי את האוטו, ובמיקרה הספציפי הזה, אני הכרתי אותו כבר כמה שנים טובות, למעשה יותר מ-10 שנים, אז היה "חדש" לגמרי.

מאז הרבה מאד זמן לא ראיתי אותו.

ואז, יום אחד בעת שנסעתי לשיעור גיטרה בבת-ים, במיקרה בחרתי בדרך, שבחיים לא עברתי שם, ובכלל לא בכיוון- אין לי שמץ אפילו, למה! והנה הוא, עומד מסכן ונטוש, עם מלא אבק עליו, ומדבקת טסט, שניגמר לפני כ-4 חודשים!

מאז, עברתי במקום כמה פעמים, עד שסוף סוף העזתי לשים פתק "האם אתה רוצה לעשות משהו עם האוטו?"

להפתעתי, יום למחרת חזר אליי מישהו, ששאל, האם אני באמת מעוניין באוטו? -עניתי לו "כן", ואז הוא שאל: "כמה אתה רוצה לתת עבורו?" -עניתי "500 ש"ח" - האוטו היה מוזנח, וכל הגג שלו חלוד, ודורש עבודת פחחות מאד רצינית, ודחוף.

"אולי בכ"ז 1000" שאל? -לא, מצטער, במצבו אצטרך במיידית להשקיע בו לא מעט, ואין לי כרגע יותר מדי, אז...

-"טוב, שיהיה 500, אני מאד אוהב את האוטו, ומעדיף למכור למישהו, שיסע איתו וישפץ, מאשר לגריטה" - ענה.

זהו, הסתבר, שהאוטו בכלל לא רשום על שמו, אלא שייך לקרוב משפחה שלו, שנתן לו להישתמש בו לפני כמה שנים.

יצרתי קשר עם הבעלים החוקי, שהתגלה כבחור חביב, שגם אהב את האוטו, ושמח שנימצא מישהו, שרוצה אותו. אבל גילינו משהו מאד לא נעים - האוטו רשום כמעוקל. לבחור אפילו לא היה מושג לגבי זה, וגם למה זה ככה... ואז, אחרי שלא הצלחנו בדואר, הלכנו למשרד רישוי, שם אמרו לו, שעיקול ממס הכנסה לפני כ-10 שנים, והוא לבד הלך לשם, כדי לבטל אותו, ואז, כשביטלו, לא ניתן היה להעביר בגלל שאין טסט, ואז הוא פשוט נתן לי את כל המסמכים ואמר: "תעשה מה שאתה רוצה, בסוף רק תגיד מתי, ונבוא לעשות העברה". לא שילמתי לו עדיין!

האוטו "ניתקע" במוסך להכנה לטסט כחודש, מכוון שלא היו בארץ חלקים בשבילו, והיו צריכים ליצר אותם במיוחד.

ואז, אחרי שבחמישי הקודם סוף סוף עשו לו טסט, היום בבוקר סוף סוף הצלחנו להעביר את האוטו המסכן על שמי!!!:-P

סיכום:

עלות עד עכשיו: האוטו- 500ש"ח; אגרת רישוי (שניגמרת עוד שבועיים)- כ-570ש"ח; תיקונים והכנה לטסט, וטסט עצמו - כ-1800 ש"ח; ביטוח חובה וצד שלישי - לא זוכר בדיוק, אבל "רגיל" לחלוטין- האוטו עדיין לא "אספנות"- יש לו עוד 3 שנים!

זהו, פחות או יותר, עכשיו אין לי טעינה, עוד לא בדקתי למה, ויש לי טסט חדש בעוד כשבועיים... אני לא ממש צריך ת'אמת את האוטו כרגע לנסוע, אבל אם כבר עשיתי ביטוח, אז אני בכ"ז רוצה קצת לנסוע איתו, עד שאקפיא את הרישיונות...

זה כל הסיפור בגדול, מצטער, אם קצת ארוך, אבל ככה הוא היה בשבילי- ארוך ומעצבן, אז...:-)

גנאדי.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אה, כן, וכמובן באתי איתו היום למפגש, ולקח לי שעה למצוא איפה להחנות את ה"טנק" הזה!:wink::-):-P

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הפורד פיירמונט הגיעה לארץ בשנת 79',והוצעה עם שני סוגי מנועים: 4 בוכנות 2.3 ו 90 כ"ס ו 6 בטכנות ו 95 כ"ס.בארה"ב היא הוצגה ב 77',והיתה גם אופצייה למנוע V8 4.2 עם 122 כ"ס.

היא עשתה שימוש במיכללי הפורד מוסטנג של אותם שנים,והיתחרתה במישפחתיות הגדולות של תקופתה-שברולט מאליבו ודודג' אספן.

בארה"ב היא נימכרה לא רע,בייחוד בתחיל דרכה,אולם משנת 82' הלכו המכירות ודעכו עד שבשנת 84' הופסק ייצורה.

לארץ כאמור היא בגיעה בשנת 79',בשני גירסאות המנועים(4 ו 6 בוכנות)כשהגירסה הקטנה זכתה להיות ניידת הראדאר הראשונה של משטרת ישראל!

הבעייה היתה שהמישקל הגבוה ביחס למנוע הקטן גרם לבלאי מהיר,ודי מהר הן הוצאו מהשירות לטובת הפורד סיירה 2.0.

מנוע ה 3.3 הציע כמובן ביצועים טובים יותר,אולם עקב תדמיתה של פורד באותם שנים בארץ(כובע טמבל והשומר הארצי..)היא התקשתה להימכר כמכונית פאר,ובשנת 80' הייבוא ניפסק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מזל טוב!!!

העיקר שמצאת את בחירת ליבך! זה שהיא הייתה נפוצה בארה"ב (או אפילו גם היום) זה סימן טוב, כך לא תהיה בעיה גדולה עם החלקים ויהיה מאיפה להזמין.

תתחדש.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
אה, כן, וכמובן באתי איתו היום למפגש, ולקח לי שעה למצוא איפה להחנות את ה"טנק" הזה!:wink::-):-P

אתה יודע ששרפת רק בחלק הזה של הפטרולים לחנייה איזה 120 שקל, ובניגוד למאזדה כאן אין לך פזומט. אמרתי לך לחנות על המדרכה. :wink:

תתחדש גנאדי - והכי חשוב, כמה טוב שבאת. כיף היה לפגוש אותך שוב אחרי כ"כ הרבה זמן. רק אל תנהג על הרכב הזה שאתה "מתעצבן"... :roll:

מה דעתך לפרסם את התמונה שצילמתי?

אני מתערב איתך שאף אחד לא יתעסק איתך אחרי זה :wink:

סתם רכב מאד נפוץ בארה"ב, שהיה בזמנו בשירות במשטרה וה-FBI שם. (וכיכב ב"אנשים בשחור" הראשון, שגם שם די "ירדו" עליו...)

Unlimited technology from the whole universe, and we cruse around in a Ford P.O.S

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

תודה-תודה!:-P

איך האוטו נסע עם המנוע 4 בוכנות קטן - אין לי מושג, גם בשביל 6 הוא קצת כבד, V8 היה כאן מאאאאדד לעניין... מניח, שזה מה שה-FBI באמת שמו ברכבים שלהם.

זהו, שאומנם הוא נפוץ בארה"ב, אבל בינתיים לא מצאיתי יותר מדי חלקים באי-ביי, שאני צריך. אבל עוד לא ממש התעמקתי.

כן, ולגבי התמונה - לא מתאים, מכנס קצר לא שחור!:wink: אבל מצד השני - גם המספר אמור לעשות את העבודה, לא?:wink::twisted:

פורסם

ואני בא להגיד לך שיש אחת כזו באותו הצבע בבת ים.........:roll: .

טוב,אני מבסוט שלקחת את הרכב ,הוא חנה על הכביש במצב שידוע היה שמשם הוא הולך לברזל.

תתחדש וזהירות ברוורסים,כמעט נשקת את הקאמרו של חבר שלי אתמול במפגש.

פורסם
ואני בא להגיד לך שיש אחת כזו באותו הצבע בבת ים.........:roll: .

טוב,אני מבסוט שלקחת את הרכב ,הוא חנה על הכביש במצב שידוע היה שמשם הוא הולך לברזל.

תתחדש וזהירות ברוורסים,כמעט נשקת את הקאמרו של חבר שלי אתמול במפגש.

"כמעט"- לא נחשב!:wink: אבל איזו חניה "מילימטרית" עשיתי, הא? :-P

וכן, אני יודע, שהאוטו בעייתי, אבל היעודו היחידי - להיות רכב אספנות, כלומר לנסוע פעם ב... ,אז זה פחות מטריד אותי.

וכמובן, הוא אמור לעבור מתיישהו (ואני מקווה שבקרוב) פחחות וצביעה בשחור.:twisted:

פורסם
וכמובן, הוא אמור לעבור מתיישהו (ואני מקווה שבקרוב) פחחות וצביעה בשחור.:twisted:

נראה לי שיש חליפה שחורה איפשהי בבית.

תקח אותה תמורת קאפה של אסקורט וסוכך שמש ימיני במצב סביר. :-P

דריפטיונר...:wink:

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
תתכונן להרבה צרות עם האוטו הזה ,זהו רכב מאד בעיתי.
תמיד השתעשעתי מתגובות בסגנון הזה - מבלי שהמלעיז ירחיב וינמק; אחת המכוניות היותר אמינות שהיו במשפחה, למעט דלק לא היה צריך שום טיפול והמזגן היה תוך שניות גורם לנו ללבוש מעילים. עד היום כולם מייבבים מדוע ראש המשפחה היה צריך לטעות ולמכור אותה. רכב גדול ומרווח.
פורסם
סיכום:

עלות עד עכשיו: האוטו- 500ש"ח; אגרת רישוי (שניגמרת עוד שבועיים)- כ-570ש"ח; תיקונים והכנה לטסט, וטסט עצמו - כ-1800 ש"ח; ביטוח חובה וצד שלישי - לא זוכר בדיוק, אבל "רגיל" לחלוטין- האוטו עדיין לא "אספנות"- יש לו עוד 3 שנים!

זהו, פחות או יותר, עכשיו אין לי טעינה, עוד לא בדקתי למה, ויש לי טסט חדש בעוד כשבועיים... אני לא ממש צריך ת'אמת את האוטו כרגע לנסוע, אבל אם כבר עשיתי ביטוח, אז אני בכ"ז רוצה קצת לנסוע איתו, עד שאקפיא את הרישיונות...

זה כל הסיפור בגדול, מצטער, אם קצת ארוך, אבל ככה הוא היה בשבילי- ארוך ומעצבן, אז...:-)

גנאדי.

אגב, אם היית משלם אגרת רישוי לחצי שנה נוספת ( וזה אפשרי 45 יום לפני הטסט הבא, היית יכול לצאת עם טסט ךחצישנה + שבועיים במקום טסט לשבועיים בלבד.

מזל טוב!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אגב, אם היית משלם אגרת רישוי לחצי שנה נוספת ( וזה אפשרי 45 יום לפני הטסט הבא, היית יכול לצאת עם טסט ךחצישנה + שבועיים במקום טסט לשבועיים בלבד.

מזל טוב!

??????!!!!!!??????!!!!!?!??!?!??!?!?:shock: :shock: :shock: :shock: :shock2: :shock2: :shock2:

• תוכן חדש...