Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקבל חוות דעת על אסקורט דור שלישי (אני מדבר על התצורה הזו, מסוף שנות ה80')

התקציב הרכישה כרגע הוא 10,000, שבתוכן כלול גם יישור הקו, תשלום הביטוח ועוד כל מיני דברים "על הדרך". ניתן לגרד אותו בעוד 2-3 אלפים למעלה.

אני מחפש רכב קומפקטי וידני והכי חשוב לי: אמין. לא כ"כ מעניינת אותי סחירותו של הרכב.

אם אני לא טועה הרכב הגיע עם מנוע 1.6, האם יש עוד נפחים?

אמינות, בעיות נפוצות, וכל העולה על רוחכם.

תודה מראש.

6049-ad06.jpg

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

הייתה לי אריקה כזו שנת 91 -השנה האחרונה בה יצא הדגם הזה

גם האסקורט החדשות יצאו בשנה זו.

בתקופה שהיה במשפחתי הוא עבר 45 אלף ק"מ באמינות די רבה - חוץ ממשאבת מים ששבקה חיים.

לפי מה שהבנתי מאנשים אחרים שהיה להם את הרכב ,הוא אינו חסכוני בדלק ,אבל אצלי הוא עשה 1:13 בנסיעה מעורבת,בדקתי זאת מספר פעמים וגם שכן שלי שקנה אותו ממני סיפר לי זאת.

יותר מאוחר השכן עשה עליה 60K נוספים ללא תקלות מיוחדות חוץ מאגזוז נדמה לי.

סך הכל הרכב נחמד יציב ואמין, לרכב שלי הייתה נטיה להתחמם בהפעלת מזגן ובמאמץ(עליות),בנוסף לוח השעונים נוטה להתקלף עם הזמן.

בסך הכל רכב פשוט מאד אין לך יותר מדי רכיבים חשמליים ,או יותר נכון אין לך בכלל.כך שבתוך תא הנהג אין יותר מדי דברים שעלולים להתקלקל ו/או שתיקונם יקר.

אני זוכר לרעה את הידיות החיצוניות של הדלתות-נשברו לי 2 כאלה.

שמע ,אבל אם אתה קונה אריקה מהשנים הללו ,תצטרך לחפש טוב כדי למצוא אחת שלא נסעה הרבה, ושאין לה תקלות מיוחדות ויקרות.

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בעיקרון, השנים 90-92 ידועות כשנים גרועות.

את המחלות של התקופה הזאת לקח לפורד לפחות עד 95 כדי לפתור.

אז הוצגה אסקורט "חדשה" אשר הייתה כבר הרבה הרבה יותר טובה.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תודה רבה לשתיכם. באמת.

אני דיברתי על המודלים מסוף שנות ה80 (אלה שעברו מתיחת פנים אחרי אלה)

האם יש להם מחלות מיוחדות? כמו ל-90-92?

אני יודע לאיזה דגם התכוונת,רשמתי עליו .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לי גם היתה (עד לפני חודש) אסקורט שנת 90, אבל שלי היה מנוע 1300 שאמרו לי שהוא יותר מוצלח ממנוע ה 1600.

צריכת הדלק שלי היתה 1:14.

הבעיות היו לי:

1. המזגן לא מקורי (אני חושב של רסקור) ועשה לי הרבה בעיות.

2. בהפעלת המזגן, הורגש שהמנוע מתקשה במשימה.

3. ידיות לפתיחת/סגירת החלונות נשברו ב 4 הדלתות.

4. יחסית היה הרכב אמין.

5. המנוע הוא ברזל, לכן לא הקפדתי על נוזל קירור, אפילו שמתי מים מהברז, אך עקב כך הלך לי מפצל המים שהיה מאלומיניום. אך לא נגרם נזק למנוע.

6. החלפת הילוכים בגיר היתה קצת קשה.

7. ההגה היה יחסית קל לסיבוב (יחסית לאוטו ללא הגה כח).

8. קשה למכירה. המחירון הוא 8K ונתנו לי בין 2.5K ל 4K.

לא זכור לי דברים מיוחדים נוספים.

פורסם

לפני שנה וחודשיים קניתי אסקורט 1300 שנת 86 (קבריאולט) במצב גמור, אחרי שנתיים ללא טיפול סביר ואחרי 14 ידיים הרכב אני משער עשה מעל 200 אלף ק"מ . אין לה מזגן.

החלטתי לעשות לו טיפול 10K ותיקון בתושבת ידית ההילוכים (הכניסה לרוורס היתה זוועתית) אחרי כחודשיים החלפתי רדיאטור (חדש כולל עבודה ומע"מ 900 שח). עוד כחודש ושיפוץ קרבורטור (300), אחרי עוד 6 חודשים החלפתי ציריה, כל מיני שיפוצים למתלה הקדמי (כבר לא זוכר את הכל), כריות לבולמים האחורים, כיוון פרונט וסט של 4 צמיגים חדשים (הכל 3200), עוד כחודש וחצי ושוב טיפול 10K וטסט. לפני חודש הלכה רצועה (25 שח, הרכבה עצמית)

עד היום הרכב עשה 18K ק"מ (כ1500 בחודש), משרת אותי באמינות מלאה (!), מעולם לא נתקתי,מעולם לא גררתי.

על אף המנוע הגמור (גלון שמן בחודש !!! הכל נפלט דרך נשם המנוע !) הצריכה היא קבוע 1:10. מהירות בשימוש יומיומי כ-100 עד 120. יכולה לעלות עוד קצת אך לרוב לא לוחץ.

מאוד ממליץ.

פורסם

תחפש אחת עם בודי תקין ללא חלודה, את כל השאר אפשר להחליף.

לגבי ענין האמינות, לא אמורה להיות שום בעיה שתפריע לרכב לנסוע מחרמון ועד אילת.

יש המון כאלו, יש לי חבר שיש לו 4 אריקות בחניה.

האריקות הגיעו גם עם מנוע 1.3 ו2.0 (ה- RS).

הרכב מאוד זול, אל תשלם יותר מ 4 על שנת 88-89.

למה שלא תקנה סיירה? סיירה 1.6 מתאימה לכל הדרישות, תצרוכת הדלק 12:1 +- (בסיירה).

בהצלחה

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
על אף המנוע הגמור (גלון שמן בחודש !!! הכל נפלט דרך נשם המנוע !)

הנה פיתרון בשבילך: תתקין מיכל עיבוי לשמן וכך תוכל למחזר אותו. אלא אם אתה משתמש בשמן של שקל תשעים ואז זה לא מעניין אותך.

הפיתרון היקר הוא להחליף רינגים ואז אכילת השמן תיפסק...אם אתה מתעניין ועוסק בקטע המכני, תשקול לקחת על עצמך פרוייקט אוברול קטן. זה יהיה שווה את זה (אתה נשמע כמו אחד שאוהב ומשקיע ברכב).

בהצלחה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...