Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לקבל המלצות לאוטו ראשון עד 10K (ביינתים זה 10K, אם אני ירגיש צורך אני יעבוד עוד ויעלה את התקציב)

מזמן חשבתי על פיז'ו 106 XSI אבל בסוף הבנתי מאנשים שהיא לא אמינה כ"כ וצריך לטפל בה בלי סוף, וגם צריך המון מזל כדי למצוא את הדגם הזה עם שאסי נקי.

בקיצור, אני מחפש מכונית סבירה, אם זה אפשרי שיהיה לה מראה ספורטיבי (באופן יחסי )

שתיהיה אמינה יחסית למכוניות האחרות במחירים האלה.

הדרישות מהרכב לא גבוהות, אני לא מצפה ליותר מידי במחיר הזה.

וכמובן שהרכב יהיה עם גיר רגיל

• אחד שאני מכיר קנה Seat Ibiza 93 (מהדגמים הישנים, המרובעים יותר), ב-9 אלף. והיא נוסעת יפה מאוד . מה אתם חושבים ?
  • עוד אחד קנה Citroen AX (שלדעתי היא ממש מכוערת), רוצה לשמוע דעה על הרכב.

מחכה לשמוע המלצות..

תודה מראש.

אחרי הרבה חילוקי דעות עם בן אדם מסויים, אני חייב להדגיש שאני לא בן 15 או אלוהים יודע כמה.

אני בן 18, יש לי רשיון, וזה הכל.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה נוסע רוב הנסיעות לבד או עם מישהו אחד נוסף אז רנו טווינגו תהיה אופציה נהדרת.

אופציה נוספת היא השרייד שתהיה אמינה מאוד לאורך הזמן.

ה-AX סובלת מפלסטיקה עדינה ומתפוררת עם הזמן, אבל מצד שני תוכל לקנות כזו בגרושים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מזמן חשבתי על פיז'ו 106 XSI אבל בסוף הבנתי מאנשים שהיא לא אמינה כ"כ וצריך לטפל בה בלי סוף, וגם צריך המון מזל כדי למצוא את הדגם הזה עם שאסי נקי.
סתם שאלה כללית, (לא בציניות) לכמה מכוניות בגיל 12 שנים פלוס יש שאסי נקי? לי יש תחושה שכמעט כל רכב כזה שתיקח לבדיקה ימצאו לו שאסי. השאלה גם, עד כמה אכפת למי שיקנה את האוטו בעתיד (כשהוא יעלה 6000 ש"ח) אם השאסי נקי לגמרי? הוא בטח אפילו לא יבדוק את האוטו במכון.
פורסם

205 מתחילת שנות ה90 תיכנס בתקציב ותהיה זולה להחזקה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

כבעלים של איביזה 93, אני יכול להעיד שהרכב אכן נוסע יפה מאוד.

מנוע 1500 חזק (90 כ"ס) מזגן טוב (כשהוא עובד, אצלי הוא הפסיק לפני כמה שנים ולא טרחנו לתקן), אמינות סבירה בהחלט.

אבל...

תא הנוסעים לא שורד יפה את השנים. המון פלסטיקים שנשברים וכפתורים שמתקלקלים. כפתורים עולים גרושים להחלפה, פלסטיקים אי אפשר למצוא.

לא ידוע לי על "מחלות" מוכרות ברכב.

205 - גם אופציה. חסכונית בהרבה מהאיביזה, אבל גם חלשה בהרבה ופחות נוחה לשיוט בין עירוני (שיוט על 120 מעלה את המנוע לסל"ד גבוה מאוד. האיביזה לא מתרגשת).

ב205 שים דגש על הדאש-בורד. הוא רגיש מאוד, ונוטה להתפורר לגורמים עם השנים. חלקי פלסטיק חדשים אפשר להשיג, אבל הם עולים, בדרך כלל, הון.

המנועים רגישים מאוד - בלוק אלומיניום. חשוב לבדוק כי הרכב עובד על נוזל קירור איכותי, ולא מי ברז (חס וחלילה) או נוזל קירור בחמישה שקלים (מים+צבע). כמו כן, לראש המנוע יש נטייה בלתי מוסברת לההרס. ברכב שלי (180K) המנוע עבר כבר שני ראשי מנוע, אחד כל 90K קילומטר, פחות או יותר. ה205 גם קטנה וצפופה יותר, קריטי אם אתה מסיע יותר מנוסע אחד באופן קבוע.

106 לא אקטואלית לדעתי. לא מכיר את מחירוני הרכב, אבל לדעתי 106 שתקנה ב10K תיהיה גרועה, שחוטה ופתח לצרות רבות. אף אחד לא ימכור 106 טובה במחיר כזה...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת שחשבתי על ה- 205 בהתחלה, אבל לא ראיתי הרבה 205 במצב טוב למכירה

הרוב מלאות חלודה ועקומות, חלקים הרוסים, פלסטיקים חסרים, וכל מיני חלקים מאולתרים

אז אלה בעצם האפשרויות שהכי כדאי לבדוק ?

• 205
  • Ibiza
  • שרייד

- בקשר לגולף, אפשר פירוט ? האם יש בעיות נפוצות עם הרכב הזה ? האם חלקים מתפוררים כמו שאנשים אחרים סיפרו על דגמים אחרים ?

- בקשר לרנו טווינגו, האמת, לא הכרתי את הדגם הזה עד עכשיו, ובדקתי איך הוא נראה, ונבהלתי.. קצת מוזר לי להכנס למכונית כזאת, אני רוצה משהו קצת יותר "רגיל"

- יש המלצות לעוד דגמים ?

הנה רשימה חלקית של מכוניות שמצאתי באתר yad2 עד 10K, אשמח לקבל דעה אישית על חלקם

1. פורד פיאסטה
  2. פורד אסקורט (אהבתי מאוד את הצורה)
  3. פורד סיירה
  4. סובארו ג'אסטי
  5. פיז'ו 309
  6. פיז'ו 405 (?!)
  7. פיאט אונו (חשוב לי לשמוע דעה עליה, הייתי רוצה כזאת כאוטו ראשון אבל אמרו לי שיש לה מלא בעיות)
  8. פיאט טיפו
  9. פיאט טמפרה
  10. רנו קליאו (בדיוק 10K)
  11. מיצובישי גאלאנט
  12. מיצובישי (סופר) לנסר
  13. סקודה פליסיה
  14. סקודה פיבוריט
  15. סיאט טולדו (92 ב- 10K. הגיוני ?)
  16. אופל קדט
  17. סיטרואן ZX (אהבתי מאוד את הצורה שלה)
  18. סוזוקי סוויפט
  19. דייהו רייסר
  20. דייהטסו אפלאוז
  21. אוודי 80

פורסם

כבעל 106- ב10 K לא תמצא 106 ראוייה , אולי דגם הקיד מנוע 1.1..

מהגולף תרד ומהר! רכב כבד מנוע 1.4 לא סוחב מה גם מודל מאוד ישן!

אני ממליץ לך על סובארו גאסטי, רכב אמין מאוד, פשוט במחיר הזה אפשר למצוא מודל 92..

או פורד פייסטה- הישנות גם רכב מאוד אמין!

פורסם

* פיסאטה (אמינות מעולה)

* פיאט אונו (חלקים זולים, למרות שיש תיקונים ובלאי)

* פג'ו 205 (חלקים זולים בד"כ, למרות שיש תיקונים ובלאי)

* דייהטסו שרייד (המחירון ירד, האוטו זול ואמין)

ובכלל, כל דבר שתמצא נוסע ומתוחזק כראוי (רמז: אין הרבה) בתקציב הזה - תחטוף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסתכלתי עכשיו על הסובארו ג'אסטי והיא נראת מכונית מסכנה כזאת.

אני רוצה שזאת תיהיה מכונית עם אופי (זה בכלל לא קשור למחיר, לדוגמא הסיאט איביזה)

מה אתם אומרים על 2 דגמי המיצובישי שציינתי למעלה והאוודי 80 ?

בנוסף, אני אשמח אם מישהו שמבין, יאמר כמה מילים על כל אחת מהמכוניות הנ"ל שעדיין לא דיברו עליהן

אני רוצה לתפוס כיוון שאני ידע בערך מה אני צריך לחפש.

ושוב, תודה לכולם, אני שמח שיש אנשים שמוכנים לעזור.

פורסם
הסתכלתי עכשיו על הסובארו ג'אסטי והיא נראת מכונית מסכנה כזאת.

אני רוצה שזאת תיהיה מכונית עם אופי (זה בכלל לא קשור למחיר, לדוגמא הסיאט איביזה)

מה אתם אומרים על 2 דגמי המיצובישי שציינתי למעלה והאוודי 80 ?

בנוסף, אני אשמח אם מישהו שמבין, יאמר כמה מילים כל אחת מהמכוניות הנ"ל שעדיין לא דיברו עליהן

אני רוצה לתפוס כיוון שאני ידע בערך מה אני צריך לחפש.

ושוב, תודה לכולם, אני שמח שיש אנשים שמוכנים לעזור.

ב 10,000 שח כדאי מאוד שתרד מהעץ אחרת אתה עלול למצוא עצמך מחפש רכב במשך חודשים ארוכים ולא מוצא.

מה שבמצב טוב - תקנה. אתה כרגע מתברבר בשטויות... בעצמך אמרת שרוב המכוניות שראית היו מאולתרות/חלודות/עקומות.

אתה יודע איזה קשה זה למצוא רכב בתקציב הזה (במדינה הזו) שמתוחזק כראוי ונראה טוב ? (כנראה שלא).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה אתה תוקף אותי ? :| , אני באמת לא יודע ... כמו שאמרתי, זה אמור להיות האוטו הראשון שלי

ואני לא מבין , אין לי דרישות גבוהות, אני רוצה מכונית קצת יותר מעניינת, ולא משהו בסגנון של הג'סטי

אני רואה שיש הרבה כאלה ברשימה של המכוניות שהכנסתי (שמתאימות לתקציב כמובן)

לדוגמא :

פורד אסקורט, פיאט טיפו,פיאט טמפרה, רנו קליאו, מיצובישי גאלאנט, מיצובישי (סופר) לנסר, סקודה פליסיה, אופל קדט, סיטרואן ZX, אוודי 80

השאלה אם המכוניות אמינות ומשתלמות,

מהרגע שאני יצמצם קצת את האפשרויות אני יחפש רכב במצב טוב יחסית, מצידי שזה יקח כמה חודשים

מקסימום אני לא ימצא אז אני יבין את הרמז ויקטין את הדרישות שלי או יגדיל את התקציב

אתה כרגע מתברבר בשטויות... בעצמך אמרת שרוב המכוניות שראית היו מאולתרות/חלודות/עקומות.
דיברתי על ה-205,

בקשר לכל השאר, אין לי מושג.

פורסם

אפשר למצוא 205 צבאית לשעבר שברוב המקרים כבר עברה ישור קו.המחירים של האוטו ברצפה בגלל העבר שלו,אבל אפשר להניח שהרבה מכלולים הוחלפו.ראיתי כמה כאלו למכירה לאחרונה שנראו די טוב מבחינה מכנית וחיצונית.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

• תוכן חדש...