Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

HU, קומפוננטים, אחוריים, מגבר או סאב ויוכל לתת כאן חוות דעת עליהם, אני אשמח.

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

ציוד נהדר וציוד זבל!

אולי תיהיה קצת יותר ספציפי? דגמים? גם ככה יש לרוקפורד המון דגמים בהיצע.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
ציוד נהדר וציוד זבל!

אולי תיהיה קצת יותר ספציפי? דגמים? גם ככה יש לרוקפורד המון דגמים בהיצע.

היות ולא שמעתי אף אחד מהדגמים רציתי לדעת ממי שהתנסה עם החברה.

כמובן שיש המון דגמים, אך נראה לי די מיותר לזרוק דגמים באוויר רק עפ"י מחירים שאני רואה באינטרנט.

השאלה החשובה ביותר היא התמורה ביחס למחיר.

ושוב, תודה מראש.

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

אם אתה מחפש תמורה למחיר אתה מחפש אותה במקום הלא נכון :)

ואולי תיתן תקציב ומה אתה רוצה מאשר לשאול שאלות על חברה שהיצע המוצרים שלה בארץ הוא מעל 20 דגמים חדשים.

אופל קורסה 2003

פורסם

אני יענה בכלליות. ומי שיתקוף אותי (כנראה לא התבגר מספיק).

רודפורד. ב שנתיים בערך האחרונות. מיצרים ציוד בינוני ומטה. הרבה מתחת לאיכות של הציוד הישן יותר שלהם.

אז המגברים החדשים (דוגמאת P4004 ) הוא (אפשר להגיד) ביחס למחיר-- זבל !!!!

כי במחיר הזה יש דברים רבים טובים ואיכותיים יותר.

אני אישית לא אוהב את הצליל של הרדיו דיסקים שלהם. (את ה 9100 שמעתי, על מערכת טובה. ואני ממש לא אהבתי. ולדעתי הרס את האיכות של המערכת.

אני חברתי חוטים מהמערכת שלי (פיוניר 8600) לאוטו של חבר שלי עם המערכת הזאת והציל השתנה פלאים.

והיחס מחיר ליחס תמור ברוקפורד הוא גבוה לטובת המחיר.

כך שאתה יכול למצוא יחס מחיר איכות והוא יהיה לטובת האיכות הרבה יותר גבוה.

יקר ופחות שווה את הכסף (לדעתי) (הסדרות החדשות) (רוקפורד) לא שווה.

מחיר יקר מעוד (סאונד סטרים) (איכות גובהה )

מחיר גבוה. ( אוריון, JBL.) (איכות מצויינת ) (שווה למחפשים איכות)

למחיר בינוני. (בוס, לאנזר, מגנט) (אחלה איכות)

לזול (קליפוניה בום, חיקוי אלפיין, ועוד ) (תמורה למחיר הזול) אבל מספיק לרוב האנשים.

ואני חוזר שוב. זאת דעתי האישית מנסיום עם מערכות שונות בשילובים שונים.

ואני לא מתיחס למציאות, משומשים, יד שניה/שלישית, חבר/דוד/אח/אבא שהוא יבואן/ספק/מוכר

רק חדש, ולחנות סטנדרטית.

וגם במשומש, יד שניה/שלישית, או קשרים. רוקפורד החדש לא שווה. הוא פשוט לא נותן את התמורה לכסף (עדיין דעתי)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אם אתה מחפש תמורה למחיר אתה מחפש אותה במקום הלא נכון :)

ואולי תיתן תקציב ומה אתה רוצה מאשר לשאול שאלות על חברה שהיצע המוצרים שלה בארץ הוא מעל 20 דגמים חדשים.

תקציב 4000 ש"ח בערך.

הספקתי לשנות את דעתי לHU של אלפיין 9830 שעולה 2000 בsoundonline.

למרות שעדיין לא הבנתי מה ההבדל בינו לבין 9847/3/5

מה שמשאיר 2000 לקומפוננט+אחוריים+מגבר שירקיד את כל העניין.

אני יודע שהתקציב לא גבוה, אך אני מוכן לוותר על האחוריים לבינתיים אם זה לא קריטי.

סאב מ ח ו ץ לתמונה בשלב זה (אלא אם כן זה ממש, אבל ממש (אבל ממש) קריטי).

פורסם

לדעתי סאב זה כן ממש ממש קריטי, אתה שומע מוסיקה לא? ובמוסיקה יש תדרים נמוכים מכאן שצריך סאב שינגן אותם.

סאב תפקידו לנגן את התדרים האלה, ולא להדגיש אותם כמו שהרבה חושבים. ולכן כן צריך אותו במערכת.

יש אנשים שאוהבים לקל סאונד מלא יותר והרגשה מציאותית יותר ולכן שמים מאחורה רמקולים טובים וחלשים מאד שמטרתם להשלים את הסאונד מאחורה ולהעניק תחושה של חדר יותר מאשר מכונית.

ואכן התקציב פעוט, הייתי במקומך חוסך קצת על הד יוניט, תפזר את התקציב שלך טוב יותר.

לדעתי רמקולים-1000 (מורל דוטק MK II)

מגבר-1000 (JBL מהדיוטי פרי, אם אין גישה לדיוטיפרי אז אולי לאנזר או מאק אודיו או מאגנט אני לא הכי מתמצא בדגמים שלהם)

סאב-800/1200 (לטעמי סאבים של סרווין ווגה, HED לתקציב נמוך ו V-MAX לגבוה. יש גם אפשרות לסאב שלדעתי טוב יותר באותו המחיר מבית פיניקס גולד, אוקטן R או ZR או XENON)

הד יוניט 1000 (פיוניר 4700 או JVC מקביל...אם אתה רוצה משהו יותר טוב אפשר מיד שניה)

וזה בהנחה ואתה יכול להתקין לבדך, אחרת תצטרך להוסיף כסף להתקנה.

אופל קורסה 2003

פורסם
אני יענה בכלליות. ומי שיתקוף אותי (כנראה לא התבגר מספיק).

רודפורד. ב שנתיים בערך האחרונות. מיצרים ציוד בינוני ומטה. הרבה מתחת לאיכות של הציוד הישן יותר שלהם.

אז המגברים החדשים (דוגמאת P4004 ) הוא (אפשר להגיד) ביחס למחיר-- זבל !!!!

כי במחיר הזה יש דברים רבים טובים ואיכותיים יותר.

אני אישית לא אוהב את הצליל של הרדיו דיסקים שלהם. (את ה 9100 שמעתי, על מערכת טובה. ואני ממש לא אהבתי. ולדעתי הרס את האיכות של המערכת.

אני חברתי חוטים מהמערכת שלי (פיוניר 8600) לאוטו של חבר שלי עם המערכת הזאת והציל השתנה פלאים.

והיחס מחיר ליחס תמור ברוקפורד הוא גבוה לטובת המחיר.

כך שאתה יכול למצוא יחס מחיר איכות והוא יהיה לטובת האיכות הרבה יותר גבוה.

יקר ופחות שווה את הכסף (לדעתי) (הסדרות החדשות) (רוקפורד) לא שווה.

מחיר יקר מעוד (סאונד סטרים) (איכות גובהה )

לזול (קליפוניה בום, חיקוי אלפיין, ועוד ) (תמורה למחיר הזול) אבל מספיק לרוב האנשים.

ואני חוזר שוב. זאת דעתי האישית מנסיום עם מערכות שונות בשילובים שונים.

ואני לא מתיחס למציאות, משומשים, יד שניה/שלישית, חבר/דוד/אח/אבא שהוא יבואן/ספק/מוכר

רק חדש, ולחנות סטנדרטית.

וגם במשומש, יד שניה/שלישית, או קשרים. רוקפורד החדש לא שווה. הוא פשוט לא נותן את התמורה לכסף (עדיין דעתי)

אני אענה בכלליות,אני שמח שזו דעתך,אני שמח שאתה מדגיש שזו דעתך,

אולי תשקול לייצר מחירון של מחיר/תמורה בציוד אודיו לרכב.

למה לכתוב על כל כך הרבה חברות , כל כך הרבה דברים מוטעים?

אני חושב שאתה טועה ומטעה אחרים,

רוצה דוגמא?

"

לזול (קליפוניה בום, חיקוי אלפיין, ועוד ) (תמורה למחיר הזול) אבל מספיק לרוב האנשים."

יותר מדי הכללות על יותר מדי מוצרים וגם אנשים ב4-5 שורות.

אגב, זו דעתי האישית מניסיון עם מערכות שונות בשילובים שונים.

ZZR

פורסם

מידן, שאלה אחת. מה מטרת העתקת מה שאני כותב, (חוץ מלהעמיס על השרשור) ולא לכתוב כלום?

ומה שאני כתבתי. כתבתי בכלליות. והתיחסתי ב"גדול" לאופי המוצרים ולממוצא המחירים שלהם.

אני לא מדבר על הסדרות הגבוהות באף חברה !!!!

אני מדבר על הסדרות ממוצעות והנמוכות. אבל זה מדבר גם על יציאות טובות של כל מיני חברות, וכנ"ל זבל שלהם.

ואוריון, המחירים יחסית גבוהים

והJBL ש"כולם" אוהבים וממליצים" מחיר מצויין בדוטי פרי. אבל בחוץ (בארץ) יחסית יקר, 1200-1500 שקל.

ויש דברים יותר איכותיים, ויותר טובים. בערך באותו מחיר. ( דוגמא: סאונד סטרים - זאפ )

וכן אפשר לסווג את הציוד לחלוקה של לווה את הכסף ביחס לתמורה.

כי לא כולם חושבים על התמורה וכסף פחות חשוב. הפוך. כולם חושבים על הכסף ואז מה הוא נותן.

ואני מודע, אתה טיפה (.) צודק, יש מוצרים ויש מוצרים.. ולכן יש לבדוק כל דבר לגופו.

אבל אני מדבר בכלליות על היחס מחיר (פירסום/יחס מותג/וסדרה של המוצר)

דוגמא: להגיד שה"JBL" האהוב. חדש שווה לקנות ב 1300 שקל, אבל רוקפורד ישן (לדוגמא: 400A4) שנותן 50WRMS ב10.2V והוא נותן בערך עוד 20%. לקנות משומש ב 800-900 לא שווה. כשניהם נותנים תמורה דומה (כ 75W )

אני חושב שלהגיד לבן אדם. תגרד עוד טיפה. (וזה אחרי שהוא התחיל ב 600 שקל. לא הגיוני)

הדוגמא (סבירה, זה מה שעלה לי לראש ב 3 בבוקר) אחרי יום עבודה שלם.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מידן.:)

לפחות אני שמח שאני לא חלק מ"רוב האנשים" וכנראה שאני גם לא מחפש איכות כי אין לי JBL או אוריון,אבל לפחות אני לא בינוני כי אין לי מגנט או בוס.

אז מה אני בעצם,שמישהו יעזור לי פה..:)

under construction..

פורסם

מפצלת?

בכל מקרה, יש הרבה חברות, יש הרבה דגמים. קשה מאד לדבר בכלליות!

אופל קורסה 2003

פורסם
לדעתי סאב זה כן ממש ממש קריטי, אתה שומע מוסיקה לא? ובמוסיקה יש תדרים נמוכים מכאן שצריך סאב שינגן אותם.

סאב תפקידו לנגן את התדרים האלה, ולא להדגיש אותם כמו שהרבה חושבים. ולכן כן צריך אותו במערכת.

יש אנשים שאוהבים לקל סאונד מלא יותר והרגשה מציאותית יותר ולכן שמים מאחורה רמקולים טובים וחלשים מאד שמטרתם להשלים את הסאונד מאחורה ולהעניק תחושה של חדר יותר מאשר מכונית.

נתחיל מזה שREAR FILL - זה התפשרות. במקום להשקיע בקומפוננט קדמי יותר איכותי,

במגבר שיתן לקומפוננט את ההספק שהם צריכים ,

איטום לדלתות, כל מיני חיזוקים לדלת , הקשחת החלל שבתוכו מושקע הרמקול, הקשחת

המקום שעליו יושב הרמקול (טבעות MDF וכו') על מנת לאפשר לרמקולים הקדמיים "לרדת נמוך"

מעדיפים לעשות מה שנקרא REAR FILL. למעשה אם תסתכל על זה נכון -

כל מה שאתה רוצה מהאחוריים שלך זה מידבאס, כל שאר הדברים הם לא רלוונטים לנהג ולנוסע.

לאלה שיושבים מאחורה ה6*9 שבד"כ בוחרים בהם סתם עושים חור באוזניים.

בנוסף במידה ויהיה קומפוננט שמכוון נכון לבמה וכולי, גם היושבים מאחורה (בניגוד לתפיסה הרווחת)

יהנו מצליל איכותי. לכן 6*9 זו פשרה, שבמחיר שלה אפשר לעשות כמה דברים קצת יותר נכונים..

6*9 ממש לא נותן תחושה של חדר, מערכת HIFI נכונה לא תשתמש ב4 רמקולים אלא תכוון את השניים

הקדמיים להפיק צליל ותסתמך על החזרים של החדר. יש גם את האפשרות להוסיף רמקולים קטנים

ועדינים למשוך גובה צליל אבל זה לא רמקולים דומיננטים חשוב לעשות את ההבדלה הזו.

רמקולים דומיננטים אחוריים זה רק בקולנוע ביתי! (או בקולנוע לרכב מה שרוצים)

וכמובן שדורש מערכת סאונד שתומכת בזה (5.1 ערוצים!)

בנוסף, סאב 12" לא מנגן מידבאס. מי שמנסה להוציא מסאב 12" צליל "אמיתי" של מידבאס

יגלה שלא מדובר בכלי הנכון להוציא את זה.

מי שצריך לנגן מידבאס זה אך ורק הקומפוננט הקדמי. וזאת המטרה הסופית.

Race Smart

פורסם

ישנו איזה חוק לא כתוב, שעל רכיבי אודיו אין ממש אפשרות לדבר בכלליות...

כמו שכבר אמרתי לפני מס' שרשורים, איכות זה דבר שקשה למדוד,אך תמורה למחיר היא די מדידה.

מגבר מונו של זאפקו שנותן 250 וואט RMS לא יתן תמורה למחיר כמו מגבר של לאנזר שנותן 1000 וואט RMS.

אבל זה לא הופך את המגבר של לאנזר לאיכותי יותר ,אבל זה גם לא מצביע על בינוניות כלשהיא.

גם לקלריון יש מכשירי HU של שקל, אז מה הם פחות איכותיים,כן, תמורה למחיר- גם תלויה בהרבה משתנים.

אני לא אוהב הכללות כמו:"פיוניר זה זבל" אפשר להגיד שזה פונה לקהל יעד מסויים.

כנ"ל גם למגברים של רוקפורד בדורות האחרונים,זה שהם פחות מוצלחות מהסדרות MECHA של פעם , לא הופך אותם לבינוניות אלא לפניה לקהל יעד מסויים,תמורה למחיר-גם פחות .

אז לא כל מישהו שיש לו מגבר של אוריון או JBL פונה לאיכות,ולמי שיש לאנזר הוא "בינוני" אז אנא...חסוך מאתנו.:)

under construction..

פורסם

כשהתכוונתי ל rear fill התכוונתי למשהו קצת יותר "מקצועי" בהנחה וכל שאר המערכת כבר "טופלה".

יש תחום תדרים מסויים שחוזר אילנו מקירות החדר או האולם ובאוטו יש בעיה בגלל מיקום הרמקולים ומבנה האוטו.

מאחור צריך רמקול שיפיק תדרים שלא נמוכים וללא גבוהים, באמצע. וגם זה בווליום נמוך, בלי למשוך את הבמה או להעניק אושר ליושבים מאחורה. רק לתת מעט השלמה לאודיופילים :)

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/01-07-2002-Theory-Rear-Fill.html

אופל קורסה 2003

פורסם

אגב,אני אתפרץ ואגיד שגם במערכות קולנוע ביתי\תעשייתי\רכב לא משתמשים ברמקולים אחוריים דומננטים כי הבמה האחורית בכל מערכת סאונד\סראונד היא מיועדת אך ורק "להעשרת החוויה הסטריופונית" או לסירוגין "העשרת אפקט הצליל ההיקפי".

ניסוי פשוט?קח מכשיר סלולר תשמיע בו צלצול,שיהיה כמה שיותר איכותי ,תשמע חלש.

קח את אותו מכשיר בדיוק ותשמיע בו זמנית משני צדדים את אותו צלצול תשמע צליל סטריופוני הרבה יותר חזק.

קח את אותם מכשירים רק הפעם רביעיה ,תשמיע את אותם הצלצולים בו"ז בכל מכשיר ב4 נקודות היקף,ותקבל צליל היקפי מושלם,ולא תוכל להבחין מהיכן נובע הצליל שאתה שומע,ובעוצמה יותר חזקה.

under construction..

• תוכן חדש...