Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יום חמישי אני טס לנאפה ואני רוצה להביא hu מהדיוטי פרי הבעיה שהוא עולה לי 300$, הבנתי שאם המוצר עולה יותר 200$ צריכים לקחת אותו איתך לארץ שבא אתה שוכן בא.

אבל כשאתה חוזר לארץ אתה צריך לשלם מס? ואם כן אייך זה מתבצע וכמה?

או שאני יכול נגיד אם חבר שלי לא קונה אז להפיל עליו 100$ ככה שיענו אני משלם 200$ והוא 100$ יש מצב לעשות קומבינה כזו?

כבר מזמן לא בקטע של יפניות,

התאהבתי בצרפתיה (פיג'ו 206XT).

פורסם

לגבי העניין של לחלק אי אפשר בוודאות.

לגבי העניין השני אין לי מושג.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

כשאתה חוזר לארץ אז לא בטוח שיבדקו לך.

אבל יכול להיות שכן אפשר לחלק. תבדוק את זה שמה.

מה שכן לא תוכל להשאיר את זה בארץ.

פורסם

בעיקרון צריך להצהיר על זה בגלל זה אתה צריך לקחת את זה איתך, ואתה לא יכול להשאיר את זה בארץ.

תמיד יש את הסיכוי שייתפסו אותך אבל בפועל הסיכוי הוא קלוש.

בכל אופן אם אתה מפחד ורוצה להצהיר, לדעתי עדיף שכבר תקנה בארץ כי בסוף לא יוצא הבדל משמעותי במחיר.

ההגיון אומר שאנשי המכס לא יעצרו צעירים שחוזרים מסופ"ש בנאפה, אל תתפוס אותי במילה תמיד יש הפתעות.

אני לא הייתי מצהיר.

פורסם

לינק לאתר המכס רדיו דיסקים:

http://147.237.72.32/Y_ISHI/CHEVRA_Page.asp?SEIF=2013&TEUR_SEIF_REVERSE=CD%2D%E1%EB%F8%EC+%E5%E9%E3%F8

תבחר את החברה והדגם ותקבל חישוב כמה יוצא לך לשלם כולל מכס.(במידה ואתה מצהיר. אם אתה לא מצהיר קח בחשבון שאתה משלם גם קנס בנוסף למכס).

פורסם

אני יגיד לך ככה

רדיו דיסק אי אפשר לחלק כי זה מוצר אחד

אין בו שתי חלקים שאפשר לחלק

אתה יכול לקנות ואתה תצטרך לקחת איתך את זה לחו"ל

ופשוט שאתה חוזר לארץ ועובר בדיוק במכס תעבור בין קבוצה של אנשים

או אפילו גם לבד זה לא בטוח שיבדקו כי הם לא בודקים אחד אחד

רק מי שמתחשק להם

מי שלא בוכה, לא גודל!

פורסם

לשאלתך לגבי הייבוא!

אתעלם מהערות חברינו אשר ממליצים להבריח אפשרות זו תמיד קיימת אבל אני איך שהוא מנסה להמנע ממנה.

לגבי החוק כפי שצויין לא תוכל לטעון כי מדובר בשני מכשירים ואפילו אולי פקידי המכס יציקו יותר.

מה שכן המיסוי כיום על מערכות סטריאו הוא נמוך (אם אני לא טועה מס קניה 15% אחוז ומע"מ 17%) ניתן לבדוק באתר המכס ואם הפריט לא מופיע אגף ייבוא אישי במכס בחיפה תמיד שמח לעזור במידה ואתה נתקל בבעיה לבדוק איתם תבקש לפנות ללריסה היא האחראית על האגף ותדע מראש למה לצפות.

שיהיה בהצלחה

(לא לשכוח קבלה על מחיר נמוך יותר זה יוריד את הסכום ב 10%) מה גם שלרוב סכום הקניה נמוך ממחירון המכס

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

אז למה אני קונה בדיוטי פרי?!, אני יקנה בחו"ל בהרבה יותר זול...

אתם בטוחים שלא מקבלים איזה קבלה ופשוט מראים אותה בחזרה?

הרי קניתי את זה בארץ אז מה הקטע?!

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

זהו כאילו אני לא מבין אז למה מוכרים את זה בכלל בדיוטי פרי

לפי דעתי אני יקח אותו איתי לנאפה ויחזור נקווה שלא יעשו לי בעיות

פורסם

עידכון קל לפניי הטיסה

כנראה שיש אפשרות לשלוח את המוצר בדואר.

חבר שלי שעובד שם הסביר לי, נגיד טלויזיה פלאזמה 60 אינ'צ שעולה 10K אי אפשר לקחת אותה איתך ואי אפשר להשאיר את זה שם אז שולחים את זה לבית אהה לגביי משלוח אין לי מושג כמה זה עולה אבל נגיד שזה יעלה לי 100 שקל עדיין שווה לי.

זהו אני יתגעגע אליכם בשבוע שאני לא יהיה פה מקווה לראותכם בקרוב,

תודה ולילה טוב,

שאולי.

פורסם

קלריון מן כתב:

אז למה אני קונה בדיוטי פרי?!,

באמת שאלה טובה.

יש הרבה מאוד מוצרים שבאמת לא שווה לקנות בדיוטי, יוצא יותר זול בארץ או הבדל זעום שלא שווה את הסחיבה ואת הסיכון בנסיון להבריח אותו במכס.

מידי פעם יש בדיוטי מוצרים שבאמת שווה לקנות כמו:.. אני לא באמת צריך לכתוב כולם יודעים את התשובה.

כשאתה קונה בדיוטי זה בעיקרון כאילו קנית בחו"ל לכן אתה צריך לשלם מכס מעל סכום מסוים. קצת דבילי לדעתי למעט מוצרים שבאמת משתלמים ואין הרבה כאלה.

לגביי משלוח על מוצרים כמו פלזמות אני מניח וזה הגיוני שזה שאתה שולח את המוצר לא פותר אותך ממכס.(אם כן אז אני באמת לא מבין איך על רדיו דיסק ב 300$ משלמים מכס ועל פלזמה לא, אבל אני דיי בטוח שכן משלמים מכס גם אם שולחים).

פורסם

מי יודע כמה זה הקנס על ציוד שנתפס.???

נגיד וזה זוג קומפוננטים של 600 דולר?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אז ככה,אני יעשה קצת סדר בדברים.

ישנו חוק הנקרא חוק מיסים מרוכזים ביבוא אישי.

שאומר כך:

1.תושב הנכנס דרך הגבולות רשאי לייבא אישית מוצר חשמלי עד ערך של 200$ פטור ממס.

2.רכיב חשמלי שערכו עד 50$ בדואר חבילות ,פוטר ממס.

עפ"י חוק מיסים מרוכזים,כל רכיבי הסאונד לרכב למעט מעבדי צליל\קרוסים\אקולייזרים\כבלים וכו'.

כל רמקול או מגבר קול לרכב או נגן CD לצורותיו חייב במס של 35%,למעט המוצרים לעי"ל שחייבים רק בתשלום מע"מ(16.5%).

בכל מקרה,ישנו מדריך למחירון מכס,ושם הערכים מתייחסים למוצר+משלוח ועל זה חל המס של 35%.

כאשר נכנסים לארץ עם רכיב לדוגמא כמו HU,שעלה בחו"ל נגיד 300$ ,המייבא יהיה חייב במס של 35% על הסכום אותו שילם בגין המוצר.

כמובן מדובר על הצהרה מלאה על המוצר,הפלוס היחידי בכך הוא שניתן לאחר ההצהרה,לשלוח למדינת המוצא בה נקנה המכשיר את הצהרת המכס וקבלת הקנייה ולקבל זיכוי על אותו מס במדינה אשר נקנה בה הפריט (מעין מע"מ של אותה מדינה).

וכך התשלום מכס בארץ יהיה פחות מ35%.

כמובן,שאם הפריט לא מוצהר ו"נתפס" כמוברח במכס,זוהיא עברה ועליה חל קנס והיטל,מה שיגרום לפעמים לתשלום מס בערך של 100% ויותר במקרים קיצוניים.

הבעיה היחידה בהצהרת המס היא שלא תמיד אותו פריט ,מופיע במדריך למעריך מכס,ואז מתחילה הבעיה.

אתה אומנם יכול להציג קבלה על אותו מוצר שרכשת,אך אם הוא לא מופיע במדריך "מעריך המכס" ינסה לאתר את מחירו בחו"ל במקום מורשה(לא איביי וכו'), ואז ידרוש ממך תשלום מכס בגובה מחירו של המכשיר,מנסיוני מעריכי המכס פונים לאתרי היצרנים ששם הRETAIL הוא גבוהה בהרבה ממה שבד"כ שילמתם וכן אתרים גדולים כמו SOUND DOMAIN וכו' שגם יותר יקרים בהרבה.

במקרה כזה יש להתעקש על תשלום מס בגובה 35% מהמחיר אותו שילמתם.

במידה והמכשיר אותו רכשתם הוא משומש\מחודש יש מס בשיעור מופחת והוא בד"כ מע"מ(16.5%).

אני לא ממליץ לאף אחד לנסות "להבריח" את המוצר או לבקש קבלות "פיקטיביות" על המוצר אותו רכשתם, כי במידה וזה יראה לא הגיוני שרכשתם HU שעולה בחו"ל 450 דולר בSOUND DOMAIN ,ואתם שילמתם רק 180 דולר,אז פשוט תחוייבו ישירות מס בשיעור של 35% מהערך הגבוה בין השניים.

באופן עקרוני המכס "מתחשב " במייבא ובמידה והערך הוא עד 20% פחות מהמחיר במדריך תשלמו רק מס על מה ששלימתם אך אם זה פחות מ20% ומטה,זה יעורר חשד ותחוייבו בגיל הערך הגבוה יותר.

קצת ארוך מה שרשמתי ואני יכול לרשום שורות עלגבי שורות ,ועדיין זה עדיף מאשר לנסוע לבית המכס בת"א ולריב עם פקידים שלא ממש מעניין אותם מצבכם הכלכלי,או לריב עם פקידי המכס בנתב"ג ועיקוב של שעות על גבי שעות וכו' על כמה דולרים שיכולתם לחסוך את זה בהצהרה פשוטה ופשוט לשלם את מה שהמדינה גובה.

כפי שכבר אמרתי בעבר,ככל שהפריט יקר יותר\נדיר יותר הוא משתלם מבחינת יבוא אישי,אך אם מדובר על HU של פיוניר שעולה בארץ 1500 ש"ח , כבר עדיף לרכוש אותו בארץ.

מבחינת תמורה לכסף.

מקווה שעזרתי לכל הדורשים בדבר.

G.Mr

under construction..

פורסם

mazda 323 (שאולי) , טס ביום רביעי .

הוא החליט בסוף לא להסתכן ולא קנה שם את הפאנל למרות שזה יוצא לו שווה (1300 שקל)..

היה לו הנחה מחבר שעובד שם .

לא נורא הוא יחפש משהו אחר - כמובן שהוא לא שולל אופציה של יד שניה, מה אתם אומרים על הJVC

KDLHX500 JVC ?

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^1176,normal_sales

יד שניה , 1400 שקלים חדשים עם אופציה לטיפה גמישות?

• תוכן חדש...