Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה ימים התקנתי את המגבר החדש שלי , JBL העממי והמוכר.. חיברתי אותו מאחורי המושב האחורי.. ואני חושש שיפלו עליו דברים ( כשהוריי מעמיסים דברים ), ובכלל אני רוצה לעשות לו ככה בניה צנועה ויפה שתסתיר גם את הכבלים.

עוד שאלה : מאיפה אני יכול להשיג את הסופיות U כדי שאוכל לחבר אותם למגבר? כפי שמופיע בתמונה למטה אני מחבר את החוט ישר למגבר.. וראיתי אצל כולם שיש סופית U עם פלסטיק כזה.. מאיפה משיגים את הדבר הזה? ואיך שמים אותו ?

- הנה כמה תמונות על איך שזה עכשיו.. נסו לדמיין איתי.. ולחשוב איתי מה אפשר לעשות.. מעדיף מעץ.. ואז לרפד בלבד אפור אותו צבע כמו המקורי.

תודה.

1.JPG

IMAG0003.JPG

3.jpg

IMAG0006.JPG

IMAG0005.JPG

פורסם

אמממ סופיות מעיכה בצורת U ניתן למצוא בכל חנות לאלקטרוניקה. השימוש הוא פשוט, מכניסים את הכבל החשוף למין צינורינת כזאת שהיא חלק מהU, ומועכים בעזרת צבט\פלייאר\פטיש 5 קילו\אצבע את הצינורית על הכבל, מוודאים שהאחיזה היא טובה ומשחילים מעל בידוד מתכווץ לפיניש נקי (את הבידוד המתכווץ יש להחשיל על הכבל *לפני* המעכיה, אחרת לא תוכל להשחיל אותו אחרי המעיכה :) ).

לגבי הבנייה, הנה הבנייה שלי עם מגבר דומה:

end2.gif

end3.gif

פורסם

בעבר הוא היה מתחמם לפעמים ונכנס לפרוטקשן. היום כבר לא..

שקלתי להתקין מאוורר עם ריילי... כנראה שאני אעשה את זה בקרוב.

בכ"א יש יותר מקום בין ההיטסינק לגב המושב ממה שנראה בתמונה (כ10 ס"מ+- מההיטסינק לכיסא), ככה שישנה תחלופת אוויר לא רעה.

פורסם

לדעתי זה בנייה טובה, מאוורר אחד או שניים ואתה ללא ספק מסודר

אבל לא מגן מספיק על המגבר. ההגנה הכי טובה זה להגביה את הריצפה ולמקם את המגבר מתחת

ללא איזשהו חלון . מתחת למקם שני מאווררים ואתה מסודר. גם להורים שלך יש בגאז כמה שהם

ירצו, וגם המגבר שלך מוגן. הדבר הזה ניתן להעשות בקלות מאוד רבה.

אני לא יודע באיזה רכב מדובר אבל גם אם לרכב יש גלגל ספייר מתחת למושב האחורי,

גם אז זה אפשרי ואין בעיה עם זה.

אם תצטרך עזרה ואתה מאיזור המרכז אני אשמח לעזור.

Race Smart

פורסם

האמת שחשבתי על לשים אותו בריצפה , אך מסובך מדי

מדובר ברכב מיצובישי לנסר שנת 04

וגם.. אני מעוניין שהמגבר יהיה גלוי לעין , הוא יפה.. ורוצה שיראו אותו ,,, הבניה שיש בתמונה מאוד יפה וקומפקטית.. וככה צנועה... וגם קלה לבניה... הבעיה שאני מפחד שיתחמם המגבר..והפיתרון הוא ממש לא רצוי אצלי.. ללכת ולהתקין מאווררים.. ובלגן.. כאילו יש לי בבגאז לא יודע מה

פורסם

וגם.. אני מעוניין שהמגבר יהיה גלוי לעין , הוא יפה.. ורוצה שיראו אותו ,,, הבניה שיש בתמונה מאוד יפה וקומפקטית.. וככה צנועה... וגם קלה לבניה... הבעיה שאני מפחד שיתחמם המגבר..והפיתרון הוא ממש לא רצוי אצלי.. ללכת ולהתקין מאווררים.. ובלגן.. כאילו יש לי בבגאז לא יודע מה

עקרונית לא יודע איך זה אצלך, אבל ברוב המכוניות יש תעלות בצדדים של הבגאז שנועדו למנוע וואקום. בחלק מהמכוניות (החדשות) זה מחובר גם למערכת האיוורור של האוטו. היציאות האלה מחוברות בבגאז בצדדים (בכנפיים האחוריות) תנסה למצוא איפה שלך, ואז תעמיד את המגבר כמו שהבחור מלמעלה עשה- ותעשה חור בחללק האחורי של הבנייה שלך ככה שהמגבר יקבל את האויר משם.

זה יכול לעזור. מה גם שאפשר לשים מאוורר אחד שיזרוק אויר על אחד מההיטסינקים של המגבר.

תאמין לי לא יתחמם ולא בטיח..

Race Smart

פורסם
אמממ סופיות מעיכה בצורת U ניתן למצוא בכל חנות לאלקטרוניקה. השימוש הוא פשוט, מכניסים את הכבל החשוף למין צינורינת כזאת שהיא חלק מהU, ומועכים בעזרת צבט\פלייאר\פטיש 5 קילו\אצבע את הצינורית על הכבל, מוודאים שהאחיזה היא טובה ומשחילים מעל בידוד מתכווץ לפיניש נקי (את הבידוד המתכווץ יש להחשיל על הכבל *לפני* המעכיה, אחרת לא תוכל להשחיל אותו אחרי המעיכה :) ).

לגבי הבנייה, הנה הבנייה שלי עם מגבר דומה:

יש סופיות שמגיעות עם שרוול פלסטיק שאתה פשוט מועך אותו על המקום הרצוי וזהו בלי שרינק הרבה יותר נוח (למרות שאני אישית עבדתי עם שרינק:D)

פורסם

לדעתי לא יתחמם לך המגבר, אלא אם תעביד אותו מאוד קשה במשך פרק זמן ממושך.

חוצמזה, אני לא רואה מה הבעייה בהתקנת מאוורר, סה"כ לא רואים את זה, לא שומעים וזה זול (50 ש"ח למאוור, ריילי ופוטנציומטר ככה על הדרך בשביל לשלוט על המהירות של המאוורר אם אתה רוצה..).

פורסם

זה לא לשמוע אותן , הבעיה לראות.. איפה יש לשים אותן ? צריך 2 מאווררים.. אחד מכניס ואחד מוציא .? איפה בדיוק לשים אותם ?

עוד משו , רציתי לעשות בדיוק כמו הבניה שלך.. יש לי נסיון טוב עם עץ וריפודים... אך השאלות שלי.. איך המגבר שלך מחוזק ? והחור המרובע של המגבר נראה בול.. אתה יכול בבקשה לצלם לי ככה מכמה כיוונים.. איך החיתוך של המגבר.. איך הבלטה מחוזקת ? זה יעזור לי המון.. אם זה אפשרי ויהיה לך זמן.. אשמח לתמונות מפורטות...ותודה רבה. וד"א איזה עובי העץ של הבלטה ?

פורסם

אם אתה לא רוצה להסתבך עם מאוורררים וכאלה תעשה בניה פשוטה,

כלומר,דיקט מצופה במה שבא לך(לבד,סקאי,עור וכו') עליו אתה מרכיב את המגבר,

את כל החיווט מעביר דרך חורים שאתה עושה לפני זה ככה שהם יוצאים בדיוק אל

החיבורים במגבר וככה יש לך בניה פשוטה יפה ויעילה,כי כל שטח המגבר בא במגע עם אויר

ובעיות חום לא יהיו לך.

פורסם
אם אתה לא רוצה להסתבך עם מאוורררים וכאלה תעשה בניה פשוטה,

כלומר,דיקט מצופה במה שבא לך(לבד,סקאי,עור וכו') עליו אתה מרכיב את המגבר,

את כל החיווט מעביר דרך חורים שאתה עושה לפני זה ככה שהם יוצאים בדיוק אל

החיבורים במגבר וככה יש לך בניה פשוטה יפה ויעילה,כי כל שטח המגבר בא במגע עם אויר

ובעיות חום לא יהיו לך.

ד"א אחד הדברים שגם מומלצים זה לא להצמיד את המגבר לפלטה אליה הוא מחובר, אלא באמצעות

ספייסרים מעץ (או כמובן כל חומר אחר)

כמו כאן:

attachment.php?attachmentid=38659

אם תסתכלו על נקודת החיבור של המגבר לתיבה תראו את הספייסרים.

וכך המגבר מקבל "4 כיווני אוויר" שזה מצחיק אבל עשוי לעזור לקירור טיפה יותר יעיל של המגבר..

ואפילו אם זה טיפה עוזר... אז למה לא..

Race Smart

פורסם
ד"א אחד הדברים שגם מומלצים זה לא להצמיד את המגבר לפלטה אליה הוא מחובר, אלא באמצעות

ספייסרים מעץ (או כמובן כל חומר אחר)

כמו כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=38659

אם תסתכלו על נקודת החיבור של המגבר לתיבה תראו את הספייסרים.

וכך המגבר מקבל "4 כיווני אוויר" שזה מצחיק אבל עשוי לעזור לקירור טיפה יותר יעיל של המגבר..

ואפילו אם זה טיפה עוזר... אז למה לא..

כן חשבתי על השיטה הזאת.. והיא מאווד יעילה במיוחד במקרה שלי מכיוון וכל ההטסינק בא למטה.. ואם אצמיד אותו יהיה "חנוק " .

• תוכן חדש...