Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנה עם מזדה 323

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לפני שנה עזרתם לי מאוד לפני שקניתי מכונית. לקחתי 3 מכוניות לבדיקה, את ה-2 הראשונות פסלתי, ואת השלישית קניתי. מדובר במזדה 323 אוטומטית מודל 96, יד שנייה (יד ראשונה השכרה למשך 8 חודשים), עם 90 אלף ק"מ, ללא תאונות. רציתי לשתף אתכם ברשמים שלי לגבי האוטו, אחרי שנה (קניתי אותו ב-17.8.2004):

נסעתי עם האוטו 11,500 ק"מ. הנסיעה לא "מרגשת", אבל בשביל מישהו שרק מחפש אוטו שיביא אותו ממקום למקום - האוטו סבבה. נוסע בסדר גמור, סחב לי יפה מאוד בעליות של ירושלים ושל קרית שמונה. המזגן סבבה, החלונות חשמל סבבה, הנעילה המרכזית סבבה, ההגה כח סבבה. זה אמנם לא סיטרואן או פז'ו, אבל יושבים בו יחסית בנוח וגם יש מספיק מקום מאחור ל-2 אנשים. 3 אנשים זה כבר צפוף.

האוטו לא התקלקל אפילו פעם אחת, ועשה את העבודה בצורה טובה מאוד. התיקונים היחידים היו החלפת ציריה לאחר שהישנה עשתה רעש בפניות (300 ש"ח כולל עבודה ומעמ), והחלפת מצבר לאחר שהישן נגמר אחרי 4 שנים. בטיפול השנתי לא החליפו כלום, רק שמנים וכו', ויצאתי ממש בזול.

לסיכום: לפחות אחרי שנה אחת, אני ממליץ בחום לאנשים לקנות את האוטו הזה. מקווה שזה לא ישתנה לאחר עוד שנה. מבטיח להמשיך ולעדכן.

פורסם

קודם כל אני שמח שאתה מרוצה מהרכב שרכשת.

בהקשר לדבריך:

איזה עליות יש בקרית שמונה?

בהחלט ידוע שהחלונות חשמל והנעילה המרכזית של ה323 הם בהחלט סבבה,למרות שיש כמה דיונים דווקא על המראות חשמל שחלק הגדירו בפורום כ"לא סבבה",למעשה הם זכו לציון של מספיק בקושי.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
קודם כל אני שמח שאתה מרוצה מהרכב שרכשת.

בהקשר לדבריך:

איזה עליות יש בקרית שמונה?

בהחלט ידוע שהחלונות חשמל והנעילה המרכזית של ה323 הם בהחלט סבבה,למרות שיש כמה דיונים דווקא על המראות חשמל שחלק הגדירו בפורום כ"לא סבבה",למעשה הם זכו לציון של מספיק בקושי.

לא יודע בדיוק איך קוראים לעליות שם, אבל היתה לי חברה שגרה בקרית שמונה וכשנסעתי אליה - היו עליות לא קטנות... :)

לגבי החלונות חשמל: הבעלים הקודם אמר לי שבעבר הוא תיקן אותם, אז אולי זה חלק מהסיבה שאצלי הם בסדר.

פורסם

לא בהכרח כול המזדות 323 כאלה אמינות , תלוי מי ביכלל היה הבעלים שלהם.

יש את הילדים שלוקחים את האוטו של ההורים (לרוב זה מזדות 323..) וקוראים להם את הצורה כאילו אין מחר.

אבל פרקטית האוטו הזה נחשב לאמין ביותר ולא פלא שהחלפים שלו כול כך זולים כי המלאי שלהם ע-נ-ק!

פולו קלאסיק 2001

פורסם
לא בהכרח כול המזדות 323 כאלה אמינות , תלוי מי ביכלל היה הבעלים שלהם.

יש את הילדים שלוקחים את האוטו של ההורים (לרוב זה מזדות 323..) וקוראים להם את הצורה כאילו אין מחר.

אבל פרקטית האוטו הזה נחשב לאמין ביותר ולא פלא שהחלפים שלו כול כך זולים כי המלאי שלהם ע-נ-ק!

החלקים של מאזדה ממש לא זולים תבדוק את עצמך

פורסם

יופי שאתה מרוצה ואין שום סיבה לא להיות מרוצים מ-323 אם הציפיות אינן בשמיים.

יחד עם זאת לא חידשת דבר,מדובר ברכב בסיסי ופשוט,נפוץ עד כדי שעמום שמהווה אמצעי תחבורה אמין ע"מ להגיע מנקודה אחת לשניה.

ה-323 אינה יחידת סגולה ובשוק יש שתי מתחרות שלדעתי אפילו עדיפות,האחת היא הטויוטה קורולה והשניה היא הניסאן אלמרה, מבין שניהן העדפתי את הניסאן שמגלה אמינות אבסולטית (בדומה לקורולה משנות ה-90) אך נוחה ומרווחת הרבה יותר וקרובה יותר מכל יפאנומטית אחרת מאותה תקופה לרכב אירופאי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
החלקים של מאזדה ממש לא זולים תבדוק את עצמך

אוקיי ,הגזמתי קצת.

אבל המחירים בהחלט שלא בשמיים כמו בצ'מפיון הרמאים.

פולו קלאסיק 2001

• אחראי פורום
פורסם

אולי הוא מתכוון לעליות בדרך מצומת גולני - קדרים - עמיעד.

מלפני ראש פינה ועד ק.שמונה אין עליות באמת...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

טוב, אני רואה שמכל הדברים שכתבתי פה, הנקודה שקיבלה את ההתייחסות הרבה ביותר היא האם יש עליות בדרך לקרית שמונה, ואיפה הן נמצאות... :)

אז לא יודע מה אתכם, אבל כשאני נסעתי בדרך לקרית שמונה, אז היו עליות. לא עליות כמו בדרך לירושלים, אבל בהחלט עליות משמעותיות. אבל לא יודע, אולי מאז שהייתי שם העליות נעלמו...

בכל מקרה, סתם חשבתי לדווח פה לטובת החברים, מהניסיון שלי. לא באתי בקטע של "האוטו שלי הכי טוב", או "איזה כלי יצאתי, עשיתי עסקה טובה". ממש לא. רק רציתי לדווח על הניסיון (הטוב) שהיה לי עם הדגם הזה, וכל אחד יכול להשתמש בזה כרצונו.

פורסם

לפי דעתי תבורך. הלוואי שכל החברה בפורום יירשמו את דעתם על הרכב שלהם אחרי (נניח) חצי שנת שימוש.ככה נוכל לדעת אלו רכבים אמינים יותר ואילו פחות (לא מדע מדויק ..אבל בערך)..

מנהלים נא להפוך לדביק ושכל אחד יירשום את התרשמותו מרכבו.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
יופי שאתה מרוצה ואין שום סיבה לא להיות מרוצים מ-323 אם הציפיות אינן בשמיים.

יחד עם זאת לא חידשת דבר,מדובר ברכב בסיסי ופשוט,נפוץ עד כדי שעמום שמהווה אמצעי תחבורה אמין ע"מ להגיע מנקודה אחת לשניה.

.

אולי אפשר היה לקרוא לה ה(סובארו) לאונה החדשה? :-P

העם בוחר זול עממי ונפוץ, אולי הנפש מתייגעת מעט אך הכיס צוהל ושמח :)

לפותח השרשור, גם בצרפתיות כמו פג'ו 306 או סיטרואן קסרה (בהשוואה ללאנטיס שלך הן מכוניות בנות תקופתה ואף חדשות יותר) מאוד צפוף מאחור אם יש 3 נוסעים שם.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...