Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני יודע שניג'סתי לכם את השכל בנוגע להעברת הבעלות של הרכש החדש שלי, אבל הרגשתי צורך לרשום את מה שעבר עלי, ומה אני חושב על כל התהליך הזה.

כידוע, ביום רביעי האחרון הלכתי לראות פורד אסקורט מבחור בשם איציק.

בתחילה, חשבתי שיש לי עסק עם נוכל - אך איציק התגלה כבחור נחמד, שגם לאחר קניית הרכב הציע עזרה אם בפן התחזוקה, בפן המכאני, או כל בעיה שמופיעה - הוא נתן לי תחושה שיש למי להתקשר.

בכל מקרה, נחזור ליום רביעי בשבוע שעבר - אני הייתי מרוצה ממצב הרכב, סיכמנו על מחיר הוגן ובצענו עסקה.

יש לציין שאיציק ציין בפני שאת העברת הבעלות אני אעשה עם הבעלים הקודמים של הרכב (שוטר) ושכעת בגלל התנתקות, כנראה העברת הבעלות תקח זמן רב, כי הוא עסוק. מאחר ובזמנו הייתה חסימה על הרכב - אך אני הייתי כ"כ עיוור מהרצון להיות בעל רכב אספנות, ששילמתי לו מיד במזומן את הסכום שביקש, בצענו זכרון דברים ולקחתי את הרכב הביתה.

לאחר ההפוגה של היום הראשון - ושבני ביתי גילו על הרכישה ועל העבודה שלא בוצעה העברת בעלות התחיל "מפגן" שכל מטרתו לערער לי את הבטחון העצמי: במשך כל השבוע ספגתי מטר פנינים, ששאלות אותי למה קניתי רכב כ"כ מיושן, ולמה לא העברתי בעלות מיד ששילמתי את הכסף. ואם כבר שילמתי - אז למה את מלוא הסכום לפני שהעברתי בעלות?

השבוע האחרון היה אחד השבועות הקשים שעברתי בחיי. ולו דווקא פיזי, אלא כי אם נפשי.

הייתי שוכב במיטה ומסתכל על התקרה, המחשבות היו "דופקות" מרתונים בראש, לא אחת הייתי נרדם ב-4 בבוקר, ואיזה דחף כלשהו היה מעיר אותי 3-4 שעות מאוחר יותר, ולהתחיל לעבוד על הרכב, לא בלב שלם, הרגשתי נאחס וידעתי שבקלות הרכב יכול להלקח ממני - והכי גרוע ששילמתי בשבילו, לא יודע... כפי שאמר קולגה שלי (יום לפני שרכשתי את הרכב!!!) : "הרפואה לא יכולה להוכיח שתי דברים: בעיות בגב, ובעיות(!) בראש..."

היה מגיע הערב, והיו רצות המחשבות על הרכב ששוכב ללא בעלות ברחוב, וחי על זמן שאול, הייתי עושה טלפונים, מנחם (השוטר) לא היה עונה לי ולא חוזר להודעות שלי, ורק לאחר 4 ימים מיום הרכישה הצלחתי לשוחח איתו, בהתחלה הוא אמר לי שאין בעיה וזה יקח קצת זמן בגלל התנתקות, מקובל. לאחר מכן היה אומר שכדאי שאני אפסיק ללחוץ עליו כי הוא עשה עסקה עם איציק ולא איתי... לכן אם יש להפנות אצבע מאשימה זה רק אליו.

יש לציין שאיציק היה זמין במשך כל הזמן, הבטיח (וקיים!) להתקשר לשוטר ולזרז עניינים. בקטע הזה הוא באמת יצא בסדר, ואין לי טענות אליו.

וכל אותו זמן ידידי משה אזולאי הסכים לענות לאינספור הודעות פרטיות בענייני רישוי, ייעץ, הסביר ואפילו התקשר מיוזמתו - דע לך שלא שכחתי שום דבר ממה שעשית בשבילי!

בסופ"ש האחרון היו לי מחשבות לפרק את הרכב ולקחת את החלקים לאחסנה יבשה ולחכות לאסקורט אחרת... והייתי במרחק נגיעה מהמעשה הזה. הרגשתי כמישהו שעבדו עליו, הייתי מסתכל על אנשים מפסידים כמו מפגרים 50-100 שקל במחשקי מזל בנמל-יפו וחושב "מגיע לכם שיעבדו עליכם, טיפשים", ועלי עבדו באלפי שקלים... הייתי בהרבה מצבים קשים בחיים, אבל פתאום הרגשתי כ"כ לבד, תחושת חוסר אונים מוחלטת.

אתמול מנחם השוטר חזר לחופשה קצרה, לא יודע איך אבל הוא הסכים להביא לי את הת.ז שלו וחתם על טופס יפוי כוח. הוא התנצל על כך שמשך אותי, הסביר לי קצת על הרכב (היה ברשותו במשך חודשיים, ונקנה במצב זוועתי מאו-פר תילאנדי, לאחר חודשיים התייאש), סיפרתי לו קצת על מעללי ברכב ומה כבר עשיתי - הוא אמר שישמח לראות את הרכב ברגע שאסיים לשפץ אותו.

בבוקר ניגשתי לביתו של איציק, ולקחתי, ליתר ביטחון, את רישיון הרכב האחרון.

למזלי הרב, נפלתי בסביבה טובה עם אנשים טובים. זה היה יכול בקלות להגמר אחרת ובמפח נפש גדול, שאולי (ואני לא מגזים), היה גורם לי לרדת מכל הקטע של האספנות לצמיתות.

ושלא תבינו לא נכון - צאו, אתרו וחפשו את רכב חלומיתכם, שלמו כמה שתחשבו לנכון לשלם בשביל להגשים חלום. רק זכרו בין הגשמת חלום למשנהו - עומדת הניירת והפורמליות - חלומות לא קבילים בטסט או בבדיקת רישיונות. אל תתעוורו מהרכב ומהזדמנות כמו שאני התעוורתי, ושילמתי על זה בבריאות שלי. למזלי זה נגמר אחרת...

ותחשבו על זה...

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

אוי כמה שאני מבין אותך

בלילות אתה חושב המון, מתחשק לסדר את הרכב אבל ... הוא לא שלי עדיין,

אני באותה צלחת כמו שהייתה (לא בנושא רכבים) , אבל ממתין להמון כסף שנתתי לחבר ועדיין לא החזיר,

לא מדובר באלפים.

(מדובר במאות אלפים)!!!

עדיין ממתין ...

רבות מחשבות בלב אדם...

ירון מאיר

פורסם

איש יקר.

אני כל-כך שמח בשבילך שהכל הסתדר לטובה!

אכן, היית טרוד וראיתי זאת באיחורים משמעותיים (של הפרשי דקות...) במענה לה"פ. :-)

ומה עכשיו?

בראש שקט, תשפץ לתפארת מדינת ישראל את האסקורט הפרטית והאישית שלך ותבוא לספר לכולם רק חוויות טובות...

ו...למשה אזולאי - מזל-טוב בכניסתך לדרך חדשה עם שיפוץ הבובה החדשה! :wink:

(עשית בשכל, הרי למי עולה במחשבותיו האפלות ביותר לקנות בימינו אסקורט דור 1... :-P לפותח השירשור - אתה יודע היכן לאתר אותי, וזה רע)

שריטתנו קשה עד מאוד, אך אנו מתמודדים בגבורה!

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם

וכל אותו זמן ידידי משה אזולאי הסכים לענות לאינספור הודעות פרטיות בענייני רישוי, ייעץ, הסביר ואפילו התקשר מיוזמתו - דע לך שלא שכחתי שום דבר ממה שעשית בשבילי!

להפך.

אין לך מה להודות לי בסה"כ אני צריך להודות לך על שעזרת לי להביא 2 רכבים מת"א לראשון ולסחוב איזה מנוע ועוד כמה חלקים.

תודה לך עידן.

נשתמע:

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
אין לך מה להודות לי בסה"כ אני צריך להודות לך על שעזרת לי להביא 2 רכבים מת"א לראשון ולסחוב איזה מנוע ועוד כמה חלקים.
אה? אז לספר להם?! :-P

איך נסיעה שהחלה באסקורט עם מנוע בוקסר 1600 בבגאז' ולבסוף התחלפות ב...סובארו 79 מ-ד-ה-י-מ-ה! (משה ראה את סגנון הנהיגה המזגזג שלי והעדיף שאני אנסע ברכב עם בגאז' ריק שאיזה מנוע לא יעוף לשכנים בכביש...) :wink:

מה שכן - אי אפשר להשוות בנוחות הנסיעה בין האסקורט לסובארו.

אולי לאסקורט יש אופי, אבל בסובארו יש יופי וטופי, וגם המבטים (המעריצים יש לומר!) שאתה מקבל מכל אחד שעוקף אותך...

לא רציתי לספר לך משה, כדי שלא תגרום לי להריח את הפרחים בטרם עת, אבל שנסענו עקף אותי אחד בלגאסי סטיישן ושאל אם אני מוכר (את הסובארו)...התעלמתי :roll:

ולחצתי עוד טיפה על הדוושה בניסיון למצוא את ההילוך האבוד... :lol:

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
אה? אז לספר להם?! :-P

איך נסיעה שהחלה באסקורט עם מנוע בוקסר 1600 בבגאז' ולבסוף התחלפות ב...סובארו 79 מ-ד-ה-י-מ-ה! (משה ראה את סגנון הנהיגה המזגזג שלי והעדיף שאני אנסע ברכב עם בגאז' ריק שאיזה מנוע לא יעוף לשכנים בכביש...) :wink:

מה שכן - אי אפשר להשוות בנוחות הנסיעה בין האסקורט לסובארו.

אולי לאסקורט יש אופי, אבל בסובארו יש יופי וטופי, וגם המבטים (המעריצים יש לומר!) שאתה מקבל מכל אחד שעוקף אותך...

לא רציתי לספר לך משה, כדי שלא תגרום לי להריח את הפרחים בטרם עת, אבל שנסענו עקף אותי אחד בלגאסי סטיישן ושאל אם אני מוכר (את הסובארו)...התעלמתי :roll:היית מזמין אותו להצטרף למועדון סובארו.

ולחצתי עוד טיפה על הדוושה בניסיון למצוא את ההילוך האבוד... :lol:

אז אחרי שירדת מהרכב הבנתי מה הבעיה.

מישחיבר את הכבל גז לא שם אותו כמו שצריך.

מחר אני אסדר את זה.

כמעט וחטפתי התקף לב (בגילי הצעיר 25) בגללך. במראה של האסקורט ראיתי איך אתה נצמד לאיזו קוריאנית כסופה. ולפניה לאיזו משאית. ממש הפלת לי את הלב.

הסיבוב המובטח יגיע כשאני אסיים את השיפוץ ותיראה איך הסובארו נוסעת ולמה השכנים מהצד השני של הגדר קוראים לה סובארו אארנב (במבטא)

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

עם מה שמנחם השוטר עבר ועובר בימים קשים אלו של ההתנתקות אפשר בהחלט להבין שהדבר האחרון שהיה לו בראש זה למהר ולהעביר בעלות על רכב שאין לו בו שום ענין...

אבל מסתבר שיש אנשים טובים והגונים,אפילו אם הם עסוקים לפעמים ואין להם ראש למה שבעיננו חשוב ביותר.. אני חושב שכולנו חווינו חוויות כאלו,אני רכשתי את הספיידר בכמעט פי 10 ממה ששילמת ולא יכולתי להעביר בעלות במשך קרוב לשבועיים כי לרכב לא היה טסט ועד שהטסט נקלט (יותר מדי זמן בעידן המחשב-12 יום!),פרחה נשמתי והכל קל וחומר כשאני מתקשר למשרד הרישוי ואיזה פקידה רצינית אומרת לי שהרכב חסום והיא לא יודעת האם זה בגלל הטסט,עיקול,שיעבוד מעבדה מוסמכת או סיבה אחרת..

אבל,הכל עבר חלק, סוף טוב,הכל טוב

שיהיה לך בהצלחה ובקלות עם האסקורט

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אוי, כמה שזה מוכר, העברת בעלות (או, ליתר דיוק, חוסר העברה)- בהתחלה היו לי צרות ולקח המון זמן ועצבים, עד שהעברתי את הקאפרי על שמי (לפני יותר מ-8 שנים)- היה רשום כמעוקל, אף על פי, שהעיקול בפועל מזמן בוטל!

המשאית לא הועברה על שמי, ולא תועבר עד (בתיקווה) שתקבל אספנות בעות שנתיים+!

ובנוסף, אני עובד עכשיו על האוטו הנוסף, שגם עדיין לא על שמי, וכבר השקעתי בו (עוד לא שילמתי, אבל חייב למוסכניק) סכום לא מבוטל, ולו רק לצורך לעשות לו טסט ע"מ שאוכל להעביר בעלות! ובנוסף, לפני זה האוטו גם היה רשום כמעוקל, למרות שגם כאן העיקול בפועל בוטל לפני שנים - שימו לב, הח##רות ממס-הכנסה כנראה "שוכחים" לשדר למשרד הרישוי את ביטול העיקול - סטטיסטיקה לא טועה: פעמיים אותו דבר בדיוק, משרד הרישוי לא עודכן, למרות שהעיקול בוטל לפני שנים רבות! מעניין, לעדכן העיקול הם בטח לא שוכחים, מה? :?:evil:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ועוד, לגבי האנשים הטובים: בפעם הקודמת, כשגילינו שלקאפרי יש עיקול, התרוצצה בעלת האוטו בין המשרדים, הייתה איתי כמה פעמים בדואר ובמשרד הרישוי, הפסידה זמן בעסק שלה, וכל זה בשביל 700 ש"ח עבור האוטו, שמזמן לא נסעה בו! כנ"ל, עם הבעלים של האוטו הנוכחי, שאני כרגע מנסה ליקנות- הבחור כבר התרוצץ איתי מס' פעמים לכל מיני מקומות, והוא בן אדם די עסוק! והסכום שהוא אמור (ועוד לא קיבל) לקבל, איך נגיד, לא ממש ישנה לו משהו...

אז, יש בימינו עדיין אנשים טובים, שהכסף זה לא הכל בשבילם, וזה מאד יפה בעיניי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...