Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שכבר סופר, הפז'ו 304 יצא מפחחות וצבע לא מזמן.

מי שקרא את השירשור הקודם שלי ראה ש:

נתתי למנוע לעבוד לפחות חצי שעה בטורים נמוכים ורק אז יצאתי לדרך. משום מה המנוע "מצלצל" ולא סוחב כמו קודם וגם בדקות הראשונות לנסיעה מאד עישן (ככל שנסעתי יותר יצא פחות ופחות עשן). אני מניח שיש קשר כלשהו לעובדה שהרכב עמד תקופה ארוכה. האם השערתי נכונה, ואם כן, מה עלי לעשות?
וגם ש:

עברתי על כל הגומיות והמגעים ווידאתי שהכל במקום ותקין, שיחקתי קצת עם הדיסטריביוטר, הוספתי מעט שמן מנוע ו...הכל שב לקדמותו. הרכב נוסע מצויין, לא מצלצל וסוחב כמו שצריך.

אז זהו, שלא. מסתבר שהבעיה היא שהרכב מתחמם מאד. זה כנראה גם מה שגרם לסחיבה לא טובה ולעישון יתר (כנראה בגלל שנתתי למנוע לרוץ איזה חצי שעה בעמידה הוא כל כך התחמם שהתחיל לשרוף שמן).

בכל אופן, בדקתי חיצונית את הרדיאטור, המאוורר וכל צינורות המים ולא גיליתי שום נזילה או תקלה. הרדיאטור לא מאבד מים (ולהזכירכם הרכב עמד כמה חודשים) והמאוורר עובד כמו שצריך בלי רעשים יוצאי דופן.

היום פרקתי את הרדיאטור ורוקנתי אותו - נראה תקין לחלוטין.

אחרי מאבקים רבים הצלחתי לשחרר את הרצועה של המאוורר (אח הצרפתים האלה יודעים לסבך דברים...) כדי לפרק את משאבת המים אבל נתקלתי בברגים בוגדניים ומחסור בכלים מתאימים. במהלך השבוע אשיג מפתח מתאים כדי לפרק את משאבת המים ולנסות לאתר את מקור בעיית ההתחממות.

למישהו יש עוד רעיון מה יכול לגרום להתחממות של המנוע מעבר למערכת הקירור?

חשוב לציין שוב שלפני שהרכב נכנס לשיפוץ ועמד שם ללא התנעה כ-3 חודשים הוא היה מתחמם רק בימים ממש חמים ואחרי עמידה ממושכת בפקקים.

Now son, you don't want to drink beer. That's for daddies, and kids with fake IDs

Homer Simpson

פורסם

סיבה אפשרית היא משקעים בתוך מע' הקירור.

מה שאני עושה, הוא כל פרק זמן מסוים, (בד"כ במילואים, אז יש זמן...) מפרק את כל הצינורות ומכניס צינור עם לחץ מים גבוה.

פשוט שוטף את כל מעברי המים מבפנים: את הבלוק, הרדיאטור,רדיאטור החימום, וכו"...

תתפלא איזה ג'יפה יוצאת החוצה ואיך שסתימות נפתחות.

אגב, בעיה נפוצה במנועים צרפתים היא ניקוז אויר...

בכל מקרה, מאוד לא מומלץ להשתמש בחומרים לניקוי כי הם אוכלים מנועים ישנים.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אולי הטרמוסטט ניתפס?

תפתח את הפתח מילוי שלך ברדיאטור, תן לאוטו להגיע לטמפ' עובדה. תן גז ותראה אם יש זרימה של מים ברדיאטור, אתה אמור לראות את המים זורמים מהצינור העליון לאורך הרדיאטור.

אם הזרימה חלשה, יכול להיות שהטרמוסטט תפוס.

אם המים גולשים, יכול להיות שהרדיאטור סתום.

אם יש קצף והרבה בועות, כל הזמן ובמיוחד שאתה נותן גז בשיפוץ לא הצליח וראש מנוע או האטם שלו מאותתים לך...

יכול להיות שיש לך אויר במערכת (אין לי ממש מושג איך בנויה המער' באוטו הזה, אבל הצאפתים אוהבים לעשות מערכות שצריך לנקז בהן אויר)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום.

בפזו' 304 במקור המאורר היה מופעל ע"י טרמוסויץ ועל ציר המאוורר היה מצמד חשמלי.

יש לבדוק אם הוא עדין מותקן מקורי או שביטלו אותו. יכול להיות שכול הבעיה נובעת ממנו.

כמו כן כאשר אתה מפרק את משאבת המים שים לב לגומיה המרובעת שאוטמת בין המשאבה לגוף המנוע.

היא מיוחדת וקשה להשיגה. אגב למה לפרק את כול המערכת ואתה לא יודע את סיבת ההיתחממות?

הנכון הוא לבצע דיאגנוזה נכונה להגיע למסקנה ולפרק רק את מה שבאמת מקולקל.

חבל על כול העבודה שלך כי היא אולי מיותרת. יכול להיות שהטרמוסטט דפוק אז בשביל מה לפרק משאבת מים? וואלה אני לא מבין.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אגב, באוטו הזה הצרפתים "המקוריים" האילו פיתלו את הרצועה והקיפו את המנוע איתה?

:roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

כן,הרצועה ב 304 אכן מפותלת.

המיבנה הזה הימשיך הלאה גם ב 305 עד ימיה האחרונים,והכל נועד לחסוך את הצורך במאוורר חשמלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הי

לפני הכל בדוק כיוון הצתה לפי הוראות היצרן, ועם אקדח הצתה. לא לפי האוזן... היתה לי 305 1500 שהבעיה נפתרה רק ככה... בדוק טרמוסטט, והחלף את מכסה הרדיאטור לאחד חדש, שוב על פי הוראות היצרן... לחוזק הקפיץ יש משמעות בשעת התחממות בשל פריקת לחץ-רק אחר כל זה עבור לפרוקים שונים ומשונים-בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלום.

בפזו' 304 במקור המאורר היה מופעל ע"י טרמוסויץ ועל ציר המאוורר היה מצמד חשמלי.

יש לבדוק אם הוא עדין מותקן מקורי או שביטלו אותו. יכול להיות שכול הבעיה נובעת ממנו.

אצלי הטרמוסוויץ או הטרמוסטט או מה שזה לא יהיה בוטל.

שלום.

כמו כן כאשר אתה מפרק את משאבת המים שים לב לגומיה המרובעת שאוטמת בין המשאבה לגוף המנוע. היא מיוחדת וקשה להשיגה. אגב למה לפרק את כול המערכת ואתה לא יודע את סיבת ההיתחממות?

חבל על כול העבודה שלך כי היא אולי מיותרת.

לגבי הגומיה - זה באמת אחד הדברים שמטרידים אותי לגבי ההרכבה של המשאבה לאחר מכן. לא ניתן להשיג כזו גומיה במחסן חלפים של פז'ו? במוסך המרכזי אולי?

שלום.

אגב למה לפרק את כול המערכת ואתה לא יודע את סיבת ההיתחממות?

חבל על כול העבודה שלך כי היא אולי מיותרת.

לא מייד החלטתי לפרק משאבת מים. ניסיתי לגלות את מקור בעיית ההתחממות על דרך האלימינציה - הרדיאטור בסדר, המאוורר בסדר, ההצתה מכוונת פיקס... אז הגעתי למסקנה שההתחממות עשויה לנבוע מבעיה כלשהי במשאבת המים. אני מקווה שבאמת אחרי שאפרק אגלה שזו באמת הבעיה אבל מכיוון שיכול להיות שהסיבה היא דווקא אחרת העלתי את השאלה כאן.

האם אתה ממליץ לפני שאני מפרק משאבת מים לבדוק דברים אחרים מעבר למה שכבר בדקתי?

תודה,

דורון

Now son, you don't want to drink beer. That's for daddies, and kids with fake IDs

Homer Simpson

פורסם

לא נראה שהבעייה במשאבת המים.

תבדוק טרמוסטט, תנקה רדיאטור, תבדוק את מכסה הרדיאטור, תבדוק שאין מעברים סתומים בראש המנוע, תבדוק את תקינות אטם הראש.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אצלי הסובארו היתה עובדת בטמפרטורה גבוהה. כששיפצתי את הקרבורטור המנוע חזר לעבוד בטמפרטורת עבודה רגילה (ע"פ שעון החום).

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
אני מצטרף לדעתו של רן

מנוע מצלצל אין סחיבה

נראה היגיוני כי צריך כוון הצתה

כמו כן כוון שסתומים

ירון מאיר

רמז נוסף, בשירשור הקודם סיפרת שאחרי הפחחות האוטו לא סחב, ואתה שינית את ההצתה והוספת שמן... אם בעיית ההתחממות לא היתה קודם... אז...יופי נחמה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

המצב שאתה מתאר יכול להגרם מעבודת פחחות לא טובה.

:mm_tongue סתם סתם.

אני הייתי הולך על קרבורטור,בעקבות המשקעים נסתם הקרבורטור וכרגע התערובת ענייה מידיי מה שגורם למנוע להתחמם.

אז כדאי קודם כל שתעשה ניקויי קרבורטור יסודי ולראות מה הלאה.

וסתם בכללי המנוע עובד עגול עכשיו?אין השתנקויות?סחיבה?

בהצלחה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
רמז נוסף, בשירשור הקודם סיפרת שאחרי הפחחות האוטו לא סחב, ואתה שינית את ההצתה והוספת שמן... אם בעיית ההתחממות לא היתה קודם... אז...יופי נחמה-רן
רן שלום רב!

מעיון יסודי בשרשור הקודם ניתן להבין , שאכן הוא שיחק עם ההצתה וכנראה איחר אותה במקצת, והרכב הפסיק לצלצל ולנסוע מצויין, מה שמביא אותי למסקנה שהבעייה היא בכל זאת במערכת קירור/ טרמוסטט תפוס/ רדיאטור סתום חלקית( יש לבדוק באם הרשת רדיאטור חמה בצורה שווה, בלי שטח קר ברשת),

מזג אוויר שרבי כמו שיש לאחרונה, רק מחמיר את הבעיה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום חברה.

יש להבין דבר אחד כיון הצתה שגוי (מאוחרת) עלולה ליגרום להתחממות קלה אבל בשום פנים ואפן לא להיתחממות יתר או רתיחה.

אם אתה מאזור המרכז אתה מוזמן אלי לבדיקה.

אם אתה מעונין צור איתי קשר בפרטי.

אגב עצת ידיד על תפרק בינתים כלום כי חבל.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...