Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

אני רוצה להתחיל בתיכנונים להתקנת מזגן בסוד.(עזבו את ההתאמה למנוע החלש,זה יוחלף/

ישופץ). הבנתי שהתהליך לא פשוט ודורש התאמות מיוחדות בתא המנוע, מה גם

שעם מנוע יותר גדול ו/או יותר קרבורטורים עלול לחסום את המקום שעוד נשאר.

שמעתי ממישהו על מערכת מיוחדת שהיא בעצם אלטרנטיבה למזגן המוכר.

אותו בחור לא ידע לפרט ,הוא רק אמר שאצל רוני פינקלר מותקנת מע' כזו.

למישהו יצא להתעסק עם התקנה כזו? לא רק בסוד כמובן, אלא בכל מכונית ישנה

שלא יוצרה עם מזגן.

או שמישהו אולי מכיר את המערכת הנ"ל? או אופציות אחרות?...

כי...חם לי. ועוד חודשיים אני עובר למרכז אז בכלל...:onfire:

תודה רבה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שלום.

ביזמנו היו הרבה אלפות שהרכיבו בארץ מזגנים.

תנסה לחפס בפרוקיות אם הרבה סבלנות יתכן שתימצע .אגב הברקת של המזגן (תושבת מזגן)

היתה מורכבת במקום האלטרנטור והאלטרנטור הוזז.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• אחראי פורום
פורסם

תודה!

"רוצה להשאיר את האלפא מקורית אה...:wink:"

כל מה שמתחת למכסה מנוע לא נחשב...

פורסם
שמעתי ממישהו על מערכת מיוחדת שהיא בעצם אלטרנטיבה למזגן המוכר.
אתה בטוח שהוא לא התכוון לוונטילטור?

איתי, הפעם השקעתי.

חשבתי על הרעיון להרכיב מזגן בסוד, ועוד יתכן שהוא היה יוצא לפועל אם הייתי נשאר איתה.

כמובן שבתאוריה הכל קל ופשוט, ובמבחן האמת יצוצו כל מיני תסביכים שלא חשבתי עליהם.

בשביל כזה פרוייקט צריך אלפא 33 עם מזגן (מקורי?), שתתרום את הקומפרסור עם התושבות, מייבש, צינורות, ופולי כפול עם רצועה.

הרכבת החלקים האלו היא לא החלק הבעיית, שכן המנועים כמעט זהים, ויש מספיק מקום בביטנה של כנף ימין בשביל המייבש.

יש מספר בעיות שצצות, אחת היא מיקום המעבה (הרדיאטור הקדמי), וזאת מכיוון שהגריל של האלפאסוד די צמוד לרדיאטור הקדמי,

להכניס לשמה עוד רדיאטור זה חתיכת אתגר, ואין בכלל מה לחשוב על עוד מאוורר מקדימה...

בעיה נוספת היא היחידה הפנימית. חשבתי לבנות את היחידה הפנימית צמוד לקיר האש מכיוון תא המנוע,

בפלסטיק הארוך השחור שמה. המאדה (רדיאטור) ישב ב-"בור" שממנו המאוורר הפנימי יונק את האוויר,

ואם אני לא טועה קיים ב-"בור" הזה ניקוז למים כך שבכלל המצב טוב.

השסתום משווה לחצים ישב ליד הבור, מעליו (מסומן כנק' לבנה בשרטוט).

היתרון בכך הוא שהצנרת מיזוג תעבור אך ורק בתא המנוע, ולא תיכנס לתוך הרכב, מה שיחסוך קדיחות מיותרות בקיר-אש

(מאמין שתצטרך שתי קדיחות באזור פחות קריטי, כנראה בסביבה של המצבר)

בנוסף, אתה מסתמך על המאוורר הפנימי האורגינלי של הרכב, מה שעשוי לחסוך בעיות חשמל פוטנציאליות.

החיסרון הוא שהמיזוג, בדיוק כמו החימום בסוד, יעבוד רק על הפתחים האמצעיים והפתחי מפשיר אדים,

ושכנראה תצטרך לוותר על האפשרות לקבל אוויר ממוחזר מתוך הרכב, אולם גם את זה אפשר לנסות לקמבן.

דבר אחרון - פיקוד פנימי, אפשר לבנות פאנל מתחת למאפרה עם טרמוסטט הניתן לכיוון טמפ' ע"י סיבוב,

שמכניס ומוציא מפעולה את הקומפרסור, ובמקביל נותן פיקוד לריליי שמפעיל את המאוורר הקדמי בצורה קבועה.

את המאוורר אתה מפעיל כרגיל מהמתג של הוישרים :lol:

הבעיה שאני לא מכיר את הפיתרון שלה היא בעית הגברת הטורים בעת הפעלת המזגן, מקווה שמישהו יכול לשפוך אור בעניין.

מזגןסוד.JPG

No worries 8)

• אחראי פורום
פורסם

צחי, איזה הסבר! קודם כל הבחור לא התכוון לוונטילטור אלא ליחידה פנימית כזו.

אבל אם אף אחד לא הגיב בקשר לזה, אז...

מיקום המעבה יכול להתבצע ע"י חיתוך חלק מהקורה הקדמית. כך אמר לי מישהו באתר

של אלפא. אני עוד לא יודע איזה השפעות (אם בכלל) יש לזה על החוזק וכו'.

תעקוב אחרי השירשור הזה : http://www.iaroc.org.il/portal/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12627

יש שם פתרונות לא רעים.

תודה, איתי.

פורסם
לבעלי סוד 1.2 שמתאמצת בעליות :wink:

אני בטוח שיש בינהם כמה שמתאמצים לישמור על מקוריות.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

חיתוך קורה? מעבה בבגאז' (כלומר צינורות קירור עם לחות סביבם שעוברים בכל הרכב)?

יש גבול לכמה שאפשר לפגוע במקוריות, במיוחד בסוד כמו שלך, שלא הולכת להיזרק לפח עוד שנה-שנתיים.

אני מאמין שהחברה במועדון אלפא יודעים מה הם מדברים, ובאמת אי-אפשר להכניס עוד רדיאטור מקדימה.

לדעתי יש מקום להרכיב מעבה לאורך תא המנוע, סמוך לביטנה של כנף ימין (היכן שעכשיו עובר הקו-הירוק שיוצא מהקומפרסור),

ולהרכיב לו מאוורר SPAL דק מהצד החיצוני (איפה שנמצא המייבש בשרטוט), שידחוף אליו אוויר באופן קבוע.

שתגיע למרכז גש לש.ש. רדיאטורים ליד בלומפילד וברר איתם אם יוכלו לבנות לך מעבה ומאדה לפי הדרישות שלך.

גש לשלמה - התראומה מובטחת :shock:

No worries 8)

• אחראי פורום
פורסם
אני בטוח שיש בינהם כמה שמתאמצים לישמור על מקוריות.
כמו שאני מדגיש תמיד כששואלים אותי : חיזוק לשם תנועה קצת יותר מהירה ולא

בשום אופן כדי להתפרע ולהאלץ ללמוד איך מרתכים :-D ...

אם תכיר אותי , תראה איזה קנאי ופדנט אני לגבי מקוריות ומה אני מוכן לעשות בשביל זה.

איתי.

צחי, כשהדברים יצאו לפועל אנחנו נדבר הרבה...

פורסם

איתי שלום.

אתה מזכיר לי את עצמי לפני כשנה.

את יחידת המיזוג פירקתי מרכב מושבת של חבר. לקח לי לא מעט זמן למצוא את כל החלקים להשלמת הפאזל שנקרא "מזגן לא מקורי" + קראתי הרבה חומר בנושא.

מספר המלצות:

1.תקרא קצת חומר בנושא, זה יעזור לך להבין טוב יותר מה רצוי ומה לא לעשות.

2.ככל שמעבר האויר דרך המאדה יהיה טוב יותר תשיג יכולת קירור טובה יותר, כלומר עדיף לשים את המאדה מול הרדיאטור (בכיוון הנסיעה) לקבלת אפקט "ראם" (RAM). כל פתרון אחר הוא משמעותית בעל ניצולת נמוכה יותר! גם אני חשבתי על כל מיני תנווחות מוזרות כולל הצבה אופקית ובניית קונס על מכסה המנוע... אגב בסוד של חבר שלי הוא התקין את המאדה מתחת לתא המטען- ועושה רושם שהפתרון עובד לא רע.

3. היה עוד משהו אבל שכחתי...

בהצלחה.

דני.

אגב- הפיאסטה נוסעת יופי עם מזגן +2 אנשים בעליות של חיפה (להזכירכם מנוע 1L!)

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אם אתה באמת רוצה לעשות את זה , פתח דפי זהב וחפש עסק בשם "אוריקאר" למיזוג אוויר בבאר שבע.

עובד שם מישהו עם ספרינט כסופה 1985 (בדיוק כמו סוד) שרציתי לקנות פעם, הוא גר במושב באיזור קרית גת. הוא התקין בה מזגן של 33 אם אני לא טועה. לא זוכר איך קוראים לו אבל אם תגיע אליו יש לי הרגשה שהוא יוכל לעזור לך מאוד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• אחראי פורום
פורסם

ידעתי שאם מתעקשים אז זה אפשרי....

תודה רבה.

איתי.

• תוכן חדש...