Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שם של כלי- או איך קוראים ל...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש כלי שניראה כמו מברג ומשתמשים בו לפתוח ברגים סרבניים ע"י דפיקה על ראשו בפטיש דבר שמפעיל מנגנון סיבובי שפותח את הבורג העקשן -איך קוראים לכלי הזה ואיזה מומלץ לרכוש-(ואתם חשבתם שנגמרו לי השאלות)-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הכלי נקרא "מברג דפיקה".
הקטע שגם אני חשבתי כך, אבל אמרתי שיצחקו עלי אם אני אכנס לחנות ואגיד את זה...יש משהו מומלץ?

פורסם

מברג דפיקה/אימפקט הוא ידידו הטוב של מי שWD40 איכזב אותו :wink:

אגב, קוריוז מבדח...

אמצע/סוף שנות ה 70 כשהחלו להגיע אופנועים יפאניים לארץ, כל המכונאים בארץ טענו כי אילו "חרא של אופנועים" כי אי אפשר היה לפתוח את הברגים שלהם (מיכסאות וכו'). הסיבה היתה כי הם היו בירגי פיליפס ממתכת חלשה יחסית. בניגוד לאופנועים הבריטיים שכל בורג היה מפלדה.

כמובן שלשיטה הזו היו יתרונות רבים מבחינת המהנדסים היפניים. הם בנו כך את האופנועים ע"י שימוש בשיטה של סרט נע. ואת הברגים הם הידקו ע"י מברגות אימפקט... שיטה זולה וחסכוניתו... מהירה!!!

כאשר ניסו לפתוח אותם עם מברג פיליפס רגיל הברגים היו "נחרשים". בגלל זה יצא להם שם של אופנועים מיתפרקים...

הצרה היתה נעוצה בדרך העבודה. את הברגים היה צריך לפתוח ע"י שימוש במברג אימפקט. הברגים לא אמורים להחזיק יותר מפעם אחת.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מברג דפיקה/אימפקט הוא ידידו הטוב של מי שWD40 איכזב אותו :wink:

אגב, קוריוז מבדח...

אמצע/סוף שנות ה 70 כשהחלו להגיע אופנועים יפאניים לארץ, כל המכונאים בארץ טענו כי אילו "חרא של אופנועים" כי אי אפשר היה לפתוח את הברגים שלהם (מיכסאות וכו'). הסיבה היתה כי הם היו בירגי פיליפס ממתכת חלשה יחסית. בניגוד לאופנועים הבריטיים שכל בורג היה מפלדה.

כמובן שלשיטה הזו היו יתרונות רבים מבחינת המהנדסים היפניים. הם בנו כך את האופנועים ע"י שימוש בשיטה של סרט נע. ואת הברגים הם הידקו ע"י מברגות אימפקט... שיטה זולה וחסכוניתו... מהירה!!!

כאשר ניסו לפתוח אותם עם מברג פיליפס רגיל הברגים היו "נחרשים". בגלל זה יצא להם שם של אופנועים מיתפרקים...

הצרה היתה נעוצה בדרך העבודה. את הברגים היה צריך לפתוח ע"י שימוש במברג אימפקט. הברגים לא אמורים להחזיק יותר מפעם אחת.

גילי

בדיוק מה שחיפשתי, השאלה אם כאשר אני פותח את הברגים הנ"ל עם "האימפקט" הם לא יהרסו? ואם כן היכן משיגים ברגים חדשים?-רן

פורסם
בדיוק מה שחיפשתי, השאלה אם כאשר אני פותח את הברגים הנ"ל עם "האימפקט" הם לא יהרסו? ואם כן היכן משיגים ברגים חדשים?-רן
יש לך 2 אופציות, הן דומות ושונות..

יש מברגות אימפקט, הן לא מיסתובבות ממש מהר ום לא ממש חזק, אפשר לעצור אותן עם היד. אבל הן רוטטות... ובכך הן יכולות להבריג כל דבר בתוך כך דבר :-P

החיסרון, יקרות... עוד חיסרון הוא לא תמיד יש להן את הכוח להבריג החוצה ברגים גדולים...

מברג דפיקה, בעיקרון, כל מברג "גוץ" שיהיה מספיק ארוך כדי שגם תחזיק אותו וגם תוכל לדפוק עליו יתאים לך...

אתה מחזיק אותו ביד מנסה לסובב וביד השניה אתה מכה עם הפטיש. לאט לאט הבורג יכנע...

מברג דפיקה יעשה את זה יותר טוב כי הוא בנוי לזה, הוא יתן לך 1/8 סיבוב לבד והוא יגן לך על היד...

כמו כן הוא יותר מסיבי.

אני קניתי את שלי באיזו חנות לאספקה טכנית, לא משהו מפואר... אני משער שזה לא צריך לעלות הון לדבר פשוט יחסית...

אם מישהו רוצה להתנסות, הוא מוזמן לקפוץ אלי...

גילי

פורסם

חשוב לקנות עם המברג אימפקט (דפיקה) גם ראשים מתחלפים בכל מיני גדלים.

שימוש בראש מתאים אל הבורג ימנע נזק לבורג עצמו.

ניתן לרכוש בחנויות כלי העבודה שברח' יצחק שדה ת"א ולדוגמא:

"אספקה לתעשיה", יצחק שדה 33 ת"א, טל' 03-5617851 ובקש את חגי ובקש ממנו הסבר לאופן השימוש היעיל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ראיתי סט מברגי אימפקט דוקא במחלקת כלי העבודה העלובה של אוטו דיפו. לא נראה מקצועי אבל כמה

שאני זוכר, גם לא עלה כמו משהו מקצועי.

:turn-l:
פורסם

נו, ואפשר עם זה גם לפתוח אומים ממש ממש חזקים כמו אום ראשי של נאבה או צירייה ?

כי אני אתמול ניסיתי עם צינור מאריך, לקפוץ עם הרגליים, עם השיניים - וכלום ... (האמת גם שלרכב לא היו צמיגים אז הסתובבה לי גם הנאבה על פארש)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מה זה אין פה אף איש טכני מחיל האויר?????

יש כלי אחד שאין שני לו והוא נקרא "משכנע" וכמובן שמצורף אליו ידית T עם מתאם ראש פיליפס/שתוח.

פורסם
מה זה אין פה אף איש טכני מחיל האויר?????

יש כלי אחד שאין שני לו והוא נקרא "משכנע" וכמובן שמצורף אליו ידית T עם מתאם ראש פיליפס/שתוח.

אחחח, אנשי ח"א... המשכנע שלך לא היה מזיז חוליה בטנק...

אם מדברים על כלי-כלי בוא נדבר על לום חש"ן ופטיש 5 קילו :roll:

זה מתחיל להיתקרב למושג "המשכנע"...

גילי (שפתח ברגים שלא ניכנעו גם לתאור של "המשכנע" האחרון... :wink: )

פורסם
אחחח, אנשי ח"א... המשכנע שלך לא היה מזיז חוליה בטנק...

אם מדברים על כלי-כלי בוא נדבר על לום חש"ן ופטיש 5 קילו :roll:

זה מתחיל להיתקרב למושג "המשכנע"...

גילי (שפתח ברגים שלא ניכנעו גם לתאור של "המשכנע" האחרון... :wink: )

גילי ידידי במקרה מי שדיבר על ה"משכנע" בעל עבר עשיר מאוד על הטנק שבמטוסי הקרב (הפאנטום:evil: )...............אז עם כל הכבוד ......ויש כבוד........תן הרבה כבוד!!!!!

• תוכן חדש...