Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמן גאיה דגמים??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש כמה דגמים לכרמן(גאיה)?

איזה מנועים?

יש גם ידני וגם אוטומט??

ובכלל כל מידע יעזור!

תודה מראש!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אינטרנט איזה כלי כייפי,נכנסים לגוגל רושמים באנגלית את סוג האוטו ומקבלים פירוט,דגמים ותמונות.תלמד לעבוד עם מנוע החיפוש גוגל ותוכל למצוא כל מה שיעלה על דעתך.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

חוץ מלחזור על העצה של אושרי, לחפש באינטרנט, אני מציע שתסתכל בשרשור של msigal "קרמו גיהה - להתפקד!" שבו תראה תמונות של שני סוגי הקרמן גיאה.

כמוכן באתר שלי יש המון תמונות של האוטו שלי, שהוא קרמן גיאה דגם 34.

המון תמונות של כל סוגי הפולקסווגן יש באתר http://www.thesamba.com

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

יותר מעניין אותי האספקט המכאני-נפח ,מספר צילינדרים,סוסים ,גיר

ו"מחלות" ידועות את זה די התקשתי למצוא

פורסם
יותר מעניין אותי האספקט המכאני-נפח ,מספר צילינדרים,סוסים ,גיר

ו"מחלות" ידועות את זה די התקשתי למצוא

טוב. קודם כל, כל מה שכתבתי לגבי ה-Type 3 Fastback זה נכון לגבי הקרמן גיאה דגם 34, חוץ מזה שהקרמן לא הוצע אף פעם עם הזרקת דלק. בין השנים 1962-1965 היה לו מנוע 1500 סמק, ואחרי זה 1600. עם השנים היו עוד שינוים כגון בלמי דיסק, מערכת חשמל 12V וכו'. הפסיקו לייצר אותו בשנת 1969.

הקרמן דגם 14 מבוסס על החיפושית, עם אותם מנועים (1200, 1500, 1600). גם הוא עבר שינויים דומים לדגם 34. הפסיקו לייצר אותו בשנת 1974, נדמה לי.

ישנם לא מעט אתרים שמפרטים את כל השינוים שהדגמים האלה עברו במשך השנים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

תודה

פורסם

בהשלמה למה שדניאל כתב, אני יכול להוסיף ש:

1. הקרמן גיאה המוכרת בארץ (ובעולם - דניאל אל תפגע) היא זאת הידועה כדגם 14. יש 2 צורות מרכב - קופה וקבריו (הקבריו נדירה בארץ ונחשבת יקרה מאוד גם בארה"ב - מחיר כפול מזה של הקופה).

2. מבחינה מכאנית הרכב זהה לחלוטין לחיפושית, לטוב ולרע - מצד אחד הוא פשוט מאוד לאחזקה ויש גם חלקים וגם מכונאים שמבינים איך לתקן, וניתן לשחוט חיפושיות לצרכי חלפים ואפילו לתקן דברים בסיסיים לבד. מצד שני אל תצפה לביצועים עוצרי נשימה, למרות שעם משקל עצמי של כ-800 ק"ג היא קלה למדי ונוסעת היטב. מה שכן, כשהמנוע מאחור וההנעה אחורית, קצת גשם והרכב רוקד סמבה בסיבובים.

3. לגבי דגם אוטומטי ל-14, עקרונית קיים בדגמים המאוחרים (דניאל צדק - יוצר כמעט 20 שנה, עד 1974), אבל למיטב ידיעתי עוד לא נתקלתי באוטומטית בארץ - כולן עם גיר ידני 4 הילוכים. המנועים נעים מ-1200 לראשונים ועד 1600 לדגמים המאוחרים, אבל אצלי למשל המנוע הוא 1300 שהוגדל ל-1600. הגדלת הנפח קלה מאוד בגלל מנוע הבוקסר (בעקרון צריך רק להחליף שרוולים לצילינדרים) וחוץ מזה ממילא למצוא אחת עם מנוע מקורי זה די נדיר - רובן קיבלו מנועי חיפושיות.

4. אם אתה רוצה לדעת מה המחלה ב-ח הידיעה, זוהי החלודה. את כל השאר ניתן לתקן בקלות ויש עשרות אתרים המציעים את כל הפיצ'יפקעס הקטנים (ניקלים, מתגים וכו') שברכבים אחרים עולה הון ולוקח שנים להשיג - עדיין מייצרים היום חלקים חדשים לקרמן ולחיפושית! מה שכן, רכב חלוד יחייב אותך להשקיע המון בפחחות, ורצוי לעשות עבודה טובה אחרת הבת-זו__ חוזרת, ומהר. תבדוק את התמונות שמצורפות להתפקדות שהתחלתי, ותראה כמה צריך להשקיע בשלי.

בסך הכל, זהו בהחלט רכב מסובב ראשים ויפהפה, קלאסיקה אמיתית בלי להתפשר על האפשרות ליסוע בה יום יום והאמינות המופלגת של החיפושית, כמו גם בונוס בצורת חלפים זמינים וזולים.

בקשר למחיר, למרות שלא שאלת, ממה שראיתי בארץ המחירים הם סביב 30K לרכב במצב טוב ונוסע. ודרך אגב, למרות שככלל מחירי הישנות בארץ נחשבים גבוהים (ביחוד כאשר המדובר ברכבים לא קלאסיים כוולוו 144, אופל קדט וכו' - יסלחו לי בעליהן), הרי שבארה"ב מחירי קרמן יפה מגיעים בקלות ל-5,000 דולר, ז"א בערך כמו בארץ, מה שמוכיח שזהו רכב מבוקש יחסית.

בהצלחה בחיפושים.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ראיתי אחת לבנה בראשלצ מישהוא מכיר??

פורסם

בהשלמה למה שדניאל כתב, אני יכול להוסיף ש:

1. הקרמן גיאה המוכרת בארץ (ובעולם - דניאל אל תפגע) היא זאת הידועה כדגם 14. יש 2 צורות מרכב - קופה וקבריו (הקבריו נדירה בארץ ונחשבת יקרה מאוד גם בארה"ב - מחיר כפול מזה של הקופה).

2. מבחינה מכאנית הרכב זהה לחלוטין לחיפושית, לטוב ולרע - מצד אחד הוא פשוט מאוד לאחזקה ויש גם חלקים וגם מכונאים שמבינים איך לתקן, וניתן לשחוט חיפושיות לצרכי חלפים ואפילו לתקן דברים בסיסיים לבד. מצד שני אל תצפה לביצועים עוצרי נשימה, למרות שעם משקל עצמי של כ-800 ק"ג היא קלה למדי ונוסעת היטב. מה שכן, כשהמנוע מאחור וההנעה אחורית, קצת גשם והרכב רוקד סמבה בסיבובים.

3. לגבי דגם אוטומטי ל-14, עקרונית קיים בדגמים המאוחרים (דניאל צדק - יוצר כמעט 20 שנה, עד 1974), אבל למיטב ידיעתי עוד לא נתקלתי באוטומטית בארץ - כולן עם גיר ידני 4 הילוכים. המנועים נעים מ-1200 לראשונים ועד 1600 לדגמים המאוחרים, אבל אצלי למשל המנוע הוא 1300 שהוגדל ל-1600. הגדלת הנפח קלה מאוד בגלל מנוע הבוקסר (בעקרון צריך רק להחליף שרוולים לצילינדרים) וחוץ מזה ממילא למצוא אחת עם מנוע מקורי זה די נדיר - רובן קיבלו מנועי חיפושיות.

4. אם אתה רוצה לדעת מה המחלה ב-ח הידיעה, זוהי החלודה. את כל השאר ניתן לתקן בקלות ויש עשרות אתרים המציעים את כל הפיצ'יפקעס הקטנים (ניקלים, מתגים וכו') שברכבים אחרים עולה הון ולוקח שנים להשיג - עדיין מייצרים היום חלקים חדשים לקרמן ולחיפושית! מה שכן, רכב חלוד יחייב אותך להשקיע המון בפחחות, ורצוי לעשות עבודה טובה אחרת הבת-זו__ חוזרת, ומהר. תבדוק את התמונות שמצורפות להתפקדות שהתחלתי, ותראה כמה צריך להשקיע בשלי.

בסך הכל, זהו בהחלט רכב מסובב ראשים ויפהפה, קלאסיקה אמיתית בלי להתפשר על האפשרות ליסוע בה יום יום והאמינות המופלגת של החיפושית, כמו גם בונוס בצורת חלפים זמינים וזולים.

בקשר למחיר, למרות שלא שאלת, ממה שראיתי בארץ המחירים הם סביב 30K לרכב במצב טוב ונוסע. ודרך אגב, למרות שככלל מחירי הישנות בארץ נחשבים גבוהים (ביחוד כאשר המדובר ברכבים לא קלאסיים כוולוו 144, אופל קדט וכו' - יסלחו לי בעליהן), הרי שבארה"ב מחירי קרמן יפה מגיעים בקלות ל-5,000 דולר, ז"א בערך כמו בארץ, מה שמוכיח שזהו רכב מבוקש יחסית.

בהצלחה בחיפושים.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

קשה להוסיף לאינפורמציה הרבה שסיפק msigal, אבל כדאי להעיר שלקרמן גיאה דגם 14 מעולם לא היתה תיבת הילוכים אוטומטית אלא חצי אוטומטית, כמו גם לחיפושית. אני לא מכיר את התיבה הזאת אבל יש לו מוניטין לא טוב.

msigal גם צודק כמובן שהדגם 14 הוא הדגם המוכר יותר. יוצרו ממנו יותר מ-400,000 מכוניות. מהדגם 34 יוצרו בערך 42,000 מכוניות והוא היה כשלון מסחרי צורב בשביל VW. יש לו את הכבוד המפוקפק להיות הדגם הראשון ש-VW אי פעם הפסיקו לייצר!

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תוכן חדש...