Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר ששניים מחברי הפורום שאלו אותי בפרטי איך מנקים חלקי אלומיניום, כשהשלישי שלח היום שאלה דומה, החלטתי לרשום זאת כאן בכללי :)

ראשית, אסביר שהמטרה שלי בניקוי היא בד"כ לא רק הניקוי, אלא להביא את החלק למצב חדש ומבריק, כמו ביום שבו הוא יצא מהמפעל, אם לא יותר מזה. ייתן וחלק מהמשפצים יחליטו לבצע את התהליך המפורט מטה בחלקו, מכיוון שהתוצאה הסופית היא חלק למצב תצוגה ולא תמיד רואים את החלק באופן גלוי (לי זה לא משנה, אני יודע שהוא נראה ככה ובכזה מצב, זה מה שחשוב :) )

אז איך אני מנקה חלקי אלומיניום? (בטוחני שיש טכניקות נוספות, אך זו הדרך שלי...) :

1. פירוק החלק לגורמים, משמע, שום בורג לא מחובר אליו, ניקוי האטמים, הוצאת מחזירי שמן, מיסבים וכו'.

2. שטיפת החלק בקיטור חם בלחץ גבוה.

3. טבילת בחלק בחומצה (מהסוג שמשתמשים לניקוי קרבורטורים), למשך זמן של כ 15-20 דקות. אם החלק גדול מדי, אני משתמש במברשת צבע ו"צובע" את החלק עם החומצה וחוזר על הפעולה כל כמה דקות במשך כ-20 דקות.

4. שטיפת החלק במים, ניתן גם לשטוף בקיטור אם עדיין רואים "כתמים" של שמן וכו'.

5. טבילת החלק בנפט/שטיפת החלק בנפט ב"אמבטיית" ניקוי. מין קערה גדולה עם משאבה וצינור המחובר למברשת השופכת מים דרכה בעת הניקוי. למי שאין או אין בנמצא, אפשר בכיף גם להשתמש במברשת קשה ובנפט לניקוי השאריות.

6. שטיפה במים/קיטור להסרת הנפט.

7. ניקוי עם אוויר/ייבוש מהיר כלשהו ע"י פאן ודומיו. מומלץ לא להשאיר מים על אלומיניום מכיוון שנשארים "כתמי" מים על אלומיניום.

8. בעזרת מברשת ליטוש עדינה מאוד (עדינה עד רמת בד רך מאוד/ספוג), עם כלי אוויר מתאים/מקדחה עם שליטה על מהירות/מברגה, מלטשים את פני האלומיניום, עד שהוא מגיע לרמת ליטוש המספיקה לכם. התוצאה תלויה בסוג סגסוגת האלומיניום. בחלק מהחלקים התוצאה תהיה מראה, בחלקם היא לא תהיה שונה ממה שהגעתם עד כה.

9. שטיפה עם קיטור/מים (להסרת כל חלקיקי הליטוש הזעירים).

10. ייבוש מהיר.

11. תתחדשו :)

ליאור.

בתמונה, חלקים של הפרינץ (בית שרשרת תזמון, תיבת חיבור בין הדיפרנציאל לגיר, משאבת שמן)העליון לאחר ליטוש, כנ"ל לגבי המשאבה, החלק התחתון בשלב שלאחר הניקוי, אך לפני הליטוש:

DSC00437.jpg

DSC00439.jpg

DSC00436.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

תודה ליאור, באמת יסודי ומלמד

למי שאין גישה לאמבטיות שטיפה, קיטור בלחץ ומכונות פוליש ולא מתעקש להגיע לתוצאה "כמו חדש" , אני יכול להמליץ מה שאצלי עוזר להביא חלק מטונף ומלא קורוזיה למשהוא נקי ואסתטי

קורוזיה גסה להסיר בעדינות עם שפכטל, לא לשרוט את המתכת

קורוזיה וכתמים עדינים, לשפשף עם מברשת פליז

שמן וגריז - בעזרת מים, סבון כלים או דגריזר ומברשת פלסטיק

כתמים שטחיים להסיר עם חומצה חלשה, כמו שהזכרת עם מנקה קרבורטורים או חומרים כמו בראסו

שימוש מוגזם בנייר לטש יכול לשנות את המרקם של החלק. אם מדובר בחלק מבריק אפשר ללטש אותו כמו שמלטשים צבע

פורסם

אני כותב כרגע ממפעל גימור מתכות מהמובילים בישראל (לא אנחנו לא עושים עבודות מזדמנות לחובבים)

עפי המלצת הכימאית הראשית עדיף לבצע את הניקוי המכני (ליטוש) לפני הטיפול בחומצה

ולא אחריו .

החומצה המועדפת היא כמובן חומצה חנקתית עם תוספות דיפלורידים...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...