Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבת האחרונה נקבעה פגישת פסגה בין מספר אנשים שהיו אמורים להגיע למעמד פירוק המנוע לגורמים... בשבת בבוקר לכלכ אחד הייתה את הסיבה שלו ובסופו של דבר, אותה פגישה בוטלה.

חשבתי לארגן מפגש שוב מתישהו אך לא התאפקתי ופירקתי אתמול בערב את המנוע לגורמים :)

הספקתי לנקות חלק מהחלקים וחלק אחר עדיין מחקה לניקוי מיוחד (למצב חדש). בעזרת מלטשת מיוחדת אני אביא את בלוק המנוע וכן את יתר חלקי האלומיניום למצב חדש ומבריק. הצילינדרים ועוד מספר חלקים יוחלפו בכאלו אשר יתאימו למנוע החדש אשר ייבנה.

התוכניות לגבי המשך העבודה על המנוע הן בין היתר ייצור גל-זיזים חדש לפי המידות המאוד מוגדרות שאני צריך למנוע זה, הגדלת שסתומי ראשי המנוע לרוחב 40 מ"מ יניקה ו-35 מ"מ פליטה (במקור 35 פליטה ו-38 יניקה), כמובן תוך בנייה חדשה של ראש השסתום בראש המנוע מקופר בריליום (כמו כן מובילי השסתומים מאותו חומר), הגדלת ספיקת משאבת השמן ע"י ייצור גלגלי שיניים גדולים ב-30% ובניית בית חדש למשאבה, משאבת הדק המכאנית תפנה מקומה לחשמלית (סולנאוייד) עם רגולטור), גלגל השיניים של גל-הזיזים יוחלף לקאסטום עם יכולת כוונון הצתה, התלתלים יעבקו ליטוש מיוחד בכדי להוריד להם משקל וטובת החלקתן, גלגל התמונה יחורר ויאוזן (ראו תמונה למטה, במנוע המורכב) בכדי להוריד לו משקל ועוד....ועוד...ועוד.... :)

תמונת המחשה לתזכורת.... כך יראה המנוע אשר נבנה בימים אלו. רוב החלקים כבר כאן, חלק עדיין בייצור, חלק עדיין בדרך. כ-140 כ"ס (על משקל של 650 ק"ג, הנעה אחורית, 4 מתלים עצמאיים, חלוקת משקל של 50/50):

DSC00041.jpg

תמונות של המנוע מפורק לגורמים:

DSC00026.jpg

DSC00027.jpg

DSC00028.jpg

משאבת השמן לאחר ניקוי ושיפוץ, מוכנה להגדלתה:

DSC00031.jpg

זוג קרבורטורים כפולים מסוג Weber 40 DCOE (מלפנים) מחליפים את קרבורטור ה- Solex 40 היחיד (מאחור). כמובן שגם הם יהיו מבריקים ונוצצים כשהם יורכבו על המנוע...

DSC00040.jpg

חלק מחלקי האלומיניום לאחר תהליך הניקוי, שמביא אותם למצב חדש למדי:

DSC00029.jpg

בלוק המנוע (לאחר ניקוי, לפני הברקה וליטוש):

DSC00030.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
:shock3::nono: :nono:

איפה הסבלנות שלך בן אדם?

נראה מושלם, מתי הספקת "לשפץ" חלק מן הדברים?

הלכתי לישון אתמול ב-5 לפנות בוקר....היום ובימים הקרובים מצפים לי כמה לילות לבנים.... עונה לך על השאלה? :)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
בנאדם אתה חייב להחליף ריצוף :lol:

פרוייקט מדהים !

לא צריך.

במחיר של ריצוף לבית הוא יכול לשפר את ה RAM ;)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

שלום ליאור.

אם אתה רוצה אני חושב שיש לי את המכוצים המקורים כדי להוריד את הסלבים על הבוכנות ( בזוגות)

המכוץ ניפתח לשתיים. אם אתה מעונין אני צריך לחפש אגב יש לי את כול הכלים הספציפים למנועי פריץ 4

וגם חלק ל1000 .

על כול פנים בהצלחה .

בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

זה פשוט מדהים מה שבנאדם חרוץ כמוך מבצע - כל יום מבצע חדש.

אתה יכול להקים פורום לבד והוא יהיה עדיין מעניין.

כל הכבוד.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

ליאור תגיד, עם מה אתה מנקה את חלקי האלומיניום?

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

• תוכן חדש...