Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבטחתי ועל-כן אקיים.

הנבלה: טלפון של בזק.

מודל: לא ידוע (מצד אחד ישנה חותמת שעליה רשום 24/02/1973, מצד שני ישנה עוד חותמת בתחתית עם הכיתוב 1990).

עלות: חינם. נמצא זרוק במחסן שבו אני עובד, ועמד אוטוטו לפני גריסה (במקרה הזה: זריקה לזבל)

אתמול הבאתי את הטלפון הביתה, מאובק ומלוכלך, להערכתי עומד במקומו כבר כמה שנים טובות. 10 בקירוב.

היום בבוקר התפניתי לתחילת השיפוץ, לאחר שיום שישי הוקדש לסקס סמים ורוקנ'רול... טוב, בלי רוקנ'רול...

דבר ראשון, הטלפון נוקה ממסת האבק שדבקה עליו. נדהמתי כמה אבק וזוהמה נדבקו לטלפון מסכן. לאחר חמש דקות של קרצוף בעזרת סמרטוט לח עם נגיעה של סבון כלים, הוא היה נראה הרבה יותר טוב. חוט החיבור (הארוך מאוד יש לומר) נגלל מחדש והפלונטר הענקי שהיה לו נפרם. גם החוט נוקה.

בדיקה מס.1:

השלב הבא היה לבדוק שהמנוע לא תפוס (או במקרה הזה: אפשר להפעילו) חיברתי אותו לקו טלפון ולא נשמע צליל חיוג, בדיקה נוספת העלתה שהטלפון עצמו מחייג אבל האפרכסת איננה מגיבה.

ניתוק מהיר, פירוק האפרכסת (סיבוב קל) העלתה שמצב החיווט לא משהו, החוטים עצמם רופפים ומחזיקים על חוט השערה. גילפתי עוד קצת חוט, חיממתי מלחם, לקחתי בדיל, והלחמתי מחדש.

"על הדרך" גם ניקיתי את שני פקקי האפרכסת המפורקים עם אציטון, ומאוחר יותר הם הונחו במים רותחים למשך חמש דק' (הגיינה)

ייבוש עם מייבש שיער, והם הורכבו מחדש.

בדיקה מס.2: יש צליל חיוג, וגם שומעים שיחה! הטלפון "חזר ובגדול"! :beerchug:

הטלפון הזה ניצל מסיום חייו באיזה מזבלה.

עוד כמה שעות הוא יועבר אחר כבוד לביתה של סבתי, שתוודע לחיים ארוכים, שלפני קצת יותר מתשע שנים זרקה טלפון כזה במצב זהה, לאחר שקנתה איזשהו זבל סיני שעבד יפה, אבל לא היה בעל תוחלת חיים של הטלפון הזה, ומאז היא מתחרטת, להגדרתה: "הטלפונים הישנים, עם טבעת החיוג, היו האמינים ביותר והטובים ביותר".

מבחינתי, חוץ מסגירת המעגל, הגעתי היום לתודעה שאספנות זה לא רק רכבים, זה דרך חיים.

אם אפשר להשוות את זה לרכבים: הרכבים של פעם היו הרבה יותר ספרטנים, עם חן נאיבי שכזה, שלמרות שנראו מגושמים בזמנו שהוחלפו במשהו חדש וזול יותר, מאוחר יותר עוררו נוסטלגיה. ככה גם בטלפון הזה, שאני מקווה שימשיך לשרת את סבתי בנאמנה.

להנאתכם, כמה תמונות:

הטלפון היום בבוקר - שימו לב לכמות האבק.

הטלפון בתהליך הניקוי - תודה לאחי הקטן שהתעקש לסייע.

תחתית הטלפון - לא כ"כ ברור אבל החותמת עם השנתון הכפול (1973, 1990)

האפרכסת לאחר טיפול מקיף שכלל פירוק, הלחמה וחיטוי.

בסיום תהליך השיפוץ, מחכה לרגע לעלות לשולחן להתגלגל.

אינשאללה שבפעם הבאה זה יהיה משהו יותר גדול...וצהוב...:rolleyes:

IMAG0139.JPG

IMAG0142.JPG

IMAG0147.JPG

IMAG0148.JPG

IMAG0149.JPG

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

אמממ...

שירשור...נחמד... :roll:

גם לי יש שני טלפונים כאלה. קיבלתי אותם במצב חדש לחלוטין מהקופסא, לאחר שנשמרו באיזה מחסן. אחד מהם הוא בדיוק כמו שלך.

טלפונים חמודים מאוד!

תגיד, איך אתה בדיוק מתכוון לחבר אותו? (אני עדיין לא חיברתי...)

צריך להחליף את התקע, או שמחליפים את השקע?

בכל אופן, צריך לנתח פה משהו...

אם תרצה, גם אני אעלה תמונות של ה"נבלה"... :hihi:

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם

אתה לא רציני... זה נקרא אספנות? יש לחבר שלי בבית טלפון מהסוג שבו מקשיבים לאפרכסת אחת ומדברים לשניה... משהו כזה:

stkphon.jpg

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תגיד, איך אתה בדיוק מתכוון לחבר אותו? (אני עדיין לא חיברתי...)

צריך להחליף את התקע, או שמחליפים את השקע?

בכל אופן, צריך לנתח פה משהו...

סבתא שלי לא זורקת כלום (למעט הטלפון), יש לה עדיין את השקע המקורי של הטלפון, שתואם בול את החיבור. במשך השנים היא השתמשה בכל מיני מתאמים שעכשיו, תודה לאל, יזרקו לפח.

רוני, אם הייתי רוצה טלפון עתיק שכזה, הייתי מחפש במקומות הנכונים.

אבל הטלפון הזה נגלה אלי במקרה, אוטוטו לפני שעמד להזרק לזבל ולי אין לי לב לזרוק דברים שמזכירים לי את הילדות ואת בית סבתי שבו המודרניזציה עמדה מלכת. עכשיו החזרתי עטרה ליושנה.

בקיצור, יכול להיות שהטלפון שהצגת יקר יותר, נדיר יותר, ישן יותר וראוי הרבה יותר להקרא "אספנות" (אגב, זה היה בצחוק), אבל הוא פשוט לא מדבר אלי כמו הטלפון עם חייגן-המסתובב.

אגב, הצבי - אצלי דווקא יש אותו, ורשום מתחתיו: "משרד התקשורת".

אחחחחחח איזה נאיביות של פעם...

עברתי לכתובת חדשה

פורסם

אחחחחחח איזה נאיביות של פעם...שלא תחזור לעולם!!! לא לבכות ACE???

את הטלפון הציבורי על אסימונים אתה זוכר??? מה שאתה לא זוכר , זה את המרכזיות על פלגים, או טלקס כזה שמופעל עם סרט מנוקב טרם פקס וטרם טרם דוא"ל, אין לזה סוף והרשימה גדלה ככל שהזמן עובר.

אירית

פורסם

טלפון נחמד מאוד. יש לו תווית של משרד התקשורת שזה יותר טוב מהמאוחרים שנשאו תווית של בזק. מה שאהבתי זה את הוראות השימוש שהיו באים על זה: "סובב עד המעצור והרפה". דרך אגב, אני לא בטוח שסבתך תרווה נחת מהטלפון הזה. מה שאתה מגדיר בתור "זבל סיני" הרבה יותר מתוחכם, אמין ונוח לשימוש מהמכשיר הזה.

אפרופו טלפונים, מישהו יודע איפה אפשר להשיג טלפון ציבורי של אסימונים? אני מתכוון לטצ"ג שבא בתכלת או בחום והיה לו חלונית לראות את כמות האסימונים שנותרה. אשמח לרכוש אחד כזה.

נמרוד

פורסם
שלא תחזור לעולם!!! ...

אין לזה סוף והרשימה גדלה ככל שהזמן עובר.

העובדה שהזמן עובר לא מטיבה כל-כך עם מושגי האספנות והאוספים.

האם, לפי דעתך, גם ייאנחו כך על ה"מוצרי-זבלע-התקלקל?-קנה-תחליפי-חדש-בלירה" שיש היום בשוק?

לפי דעתי, לא.

אני לא רואה בעוד שלושים שנה אנשים שישפצו יונדאי אקסנט ויתגאו בה במפגשי המועדון, למשל...

עובדה נוספת היא שהיושן וה"פעם" חוזרים במעגלים, אם זה באופנה ובביגוד, בכלי-בית שונים ואפילו במוצרי-מזון שרוצים לחזור ובגדול... (מי רוצה ת'עגבניה של פעם?)

כנראה שבעוד כמה שנים (אולי דורות...) העולם יתעורר ויראה שחיים בלי פלסטיק-בכל-מקום ומוצרי-מיקרו/מאקרו הם שוליים, ומותר לפעמים לחיות בצורה "פרמיטיבית" ושימושית...

אני לא נביא, אך בכל זאת, לא הייתה "התנסות נוספת" מהעבר כדי להעיד על דברים כאלה...:idea:

אז... מותר לו להישען עוד קצת על הנאיביות לפני שסוגרים את האורות?

אין לי מושג מאיפה הוקרצה התגובה הזאת,

פורסם

הטלפונים הציבוריים מופעלי האסימונים יוצרו במיפעלי תע"ש,והוצאו בהדרגה מהשירות בסוף שנות ה 90.

הטלפון הציבורי מופעל האסימונים האחרון שניתקלתי בו היה באורחן של קיבוץ יראון,לפני 3 שנים.

ככלל,מצבת הטלפונים הציבוריים בארץ היצטמצמה פלאים,עקב תפוצתם של הסלולאריים,ורבים הטלפונים הציבוריים כיום שלא מכסים את הוצאות תיפעולם.

כל הטלפונים מופעלי האסימונים יוצאו מהארץ למדינות מזרח אסייה ואפריקה.

בשלב מסויים ניסו במשרד התיקשורת להפעיל את הטלפונים הציבוריים במטבעות של חצי לירה,אולם עקב האינפלצייה הדוהרת,הרעיון נגוז במהירות.

הטלפון הציבורי הכי ביזארי שניתקלתי בו היה ממוקם בתוך...מכולת ברחוב החרושת בבת-ים,בימי ילדותי(אולי מישהו מהמישתתפים תושב בת-ים זוכר את מכולת שעשוע).

עד כאן על נושאי תיקשורת להיום...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
טלפון נחמד מאוד. יש לו תווית של משרד התקשורת שזה יותר טוב מהמאוחרים שנשאו תווית של בזק. מה שאהבתי זה את הוראות השימוש שהיו באים על זה: "סובב עד המעצור והרפה". דרך אגב, אני לא בטוח שסבתך תרווה נחת מהטלפון הזה. מה שאתה מגדיר בתור "זבל סיני" הרבה יותר מתוחכם, אמין ונוח לשימוש מהמכשיר הזה.

אפרופו טלפונים, מישהו יודע איפה אפשר להשיג טלפון ציבורי של אסימונים? אני מתכוון לטצ"ג שבא בתכלת או בחום והיה לו חלונית לראות את כמות האסימונים שנותרה. אשמח לרכוש אחד כזה.

נמרוד

אפשר ב"בזק" - הם לוקחים עליהם מחירים בשמיים...:idea:

פורסם

האם, לפי דעתך, גם ייאנחו כך על ה"מוצרי-זבלע-התקלקל?-קנה-תחליפי-חדש-בלירה" שיש היום בשוק?

לפי דעתי, לא.

אני לא רואה בעוד שלושים שנה אנשים שישפצו יונדאי אקסנט ויתגאו בה במפגשי המועדון, למשל...

עובדה נוספת היא שהיושן וה"פעם" חוזרים במעגלים, אם זה באופנה ובביגוד, בכלי-בית שונים ואפילו במוצרי-מזון שרוצים לחזור ובגדול... (מי רוצה ת'עגבניה של פעם?)

גם לי אין מושג מאיפה התגובה שלך באה, ולכן.. אני אענה לך כי לפני כעשר שנים אף אחד לא האמין שמישהו יחפוץ אי פעם בשיפוצה של סובארו מסוף שנות השבעים או בשיפוץ אסקורט/קורטינה משנות ה-70 ....

הבנת ...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
דרך אגב, אני לא בטוח שסבתך תרווה נחת מהטלפון הזה. מה שאתה מגדיר בתור "זבל סיני" הרבה יותר מתוחכם, אמין ונוח לשימוש מהמכשיר הזה.

אתה כנראה (טוב נו, בטוח... :roll:) לא מכיר את סבתא שלי.

ג'דאית אמיתית. גם בגיל המופלג, היא נשארה פייטרית אמיתית.

היית צריך לראות את המבט על פניה שהבאתי לה את הטלפון המיוחל הזה, שעל זריקתו הצטערה.

היא לא אוהבת את התחכום, הלחצנים של הזבל הסיני היו מתים אחרי שנה וחצי (בלאי), נכון שהנוחות לא משהו (מודה), אבל זה חלק מהקטע...

תמונה אחרונה של הטלפון. לפני שעבר למשכנו החדש. שימו לב לפער הדורות.

אגב, מישהו יש השערה מתי יוצר הטלפון? ואיך קראו לדגם הזה?

תודה.

IMAG0152.JPG

עברתי לכתובת חדשה

פורסם

לפי דעתי, לא.

כנראה שבעוד כמה שנים (אולי דורות...) העולם יתעורר ויראה שחיים בלי פלסטיק-בכל-מקום ומוצרי-מיקרו/מאקרו הם שוליים, ומותר לפעמים לחיות בצורה "פרמיטיבית" ושימושית...

אני לא נביא, אך בכל זאת, לא הייתה "התנסות נוספת" מהעבר כדי להעיד על דברים כאלה...:idea:

אז... מותר לו להישען עוד קצת על הנאיביות לפני שסוגרים את האורות?

ד' תתפלא בעוד 30 שנה לצורך העניין יהיו כאלו שהיונדאי אקסנט יהייה נשוא הערצם האספני, יש הרבה היום שחושבים למשל שסוברו לא נחשב, או למשל סוסיתא , התרפקות על העבר קשורה באדם עצמו ואיך הוא התחבר למשהו, סתם למשל שירי שנות ה80 לחלק גורמים את אותו הריגוש שלי גורמים שירי שנות ה60, וישנם דברים שאני או אחר מתחברים אליו כי זה היה חלק מהויית חיינו ויש מצב שלמרות שאין להם ולעידן מסויים כל קשר אבל עדיין אוהבים ומתעניינים בו ובקשור בו, פגשתי אנשים שמתעקשים להחזיק בנייד אנאלוגי בגלל אותה ההתרפקות שציינתי ולהזכיר לך זה היה אך לא מזמן , לסבתי ז"ל שנולדה בתחילת המאה כלי הרכב שאנחנו קוראים לו VINTAGE בשבילה היה שיא המודרניזציה ולא הבינה מה מתייחסים לזה בסגידה כזאת, ולכן העבר אמנם לא משתנה אבל הוא מתרחב עם השנים

ולגבי השענות על נאיביות אנחנו מישמים אותה להלכה ולמעשה בהתעסקות בתחביב שלנו לא???

אירית

פורסם
גם לי אין מושג מאיפה התגובה שלך באה, ולכן.. אני אענה לך כי לפני כעשר שנים אף אחד לא האמין שמישהו יחפוץ אי פעם בשיפוצה של סובארו מסוף שנות השבעים או בשיפוץ אסקורט/קורטינה משנות ה-70 ....

הבנת ...

פיספסת קצת את הנקודה שלי...

יש הבדל בין תקופת "סוף שנות ה-70" לבין התקופה של היום.

לפני עשר שנים לא חשבו לשפץ סובארו מסוף שנות ה-70 כי האוטו היה, כנראה, עדיין היה שמיש לתקופה... (ולא חשבו עליו כעל משהו מיושן עד כדי כך...)

אבל איפה תמצא ברכבים של היום יד חופשית ויצירתית כמו שראית ברכבים של פעם, שרק בגלל הסיבה הזאת הם שופצו? את היד הזאת, שאני מדבר עליה, החליפו הרובוטיות והתעשייה...

פורסם
פיספסת קצת את הנקודה שלי...

יש הבדל בין תקופת "סוף שנות ה-70" לבין התקופה של היום.

לפני עשר שנים לא חשבו לשפץ סובארו מסוף שנות ה-70 כי האוטו היה, כנראה, עדיין היה שמיש לתקופה... (ולא חשבו עליו כעל משהו מיושן עד כדי כך...)

אבל איפה תמצא ברכבים של היום יד חופשית ויצירתית כמו שראית ברכבים של פעם, שרק בגלל הסיבה הזאת הם שופצו? את היד הזאת, שאני מדבר עליה, החליפו הרובוטיות והתעשייה...

אני חולק על גישתך - ראשית, המכוניות שמשמשות אותנו כיום ליומיום עולות פי כמה וכמה ביכולותיהן (בעיקר המוטוריות - אבל חלקן גם באופיין) על מרבית המכוניות שהסתובבו בארצנו בשנות ה-70 - ולכן אני מבטיח לך שבעתיד ישפצו יונדאי גטס או קורולה ואפילו יונדאי אקסנט.

אבל הסיבה העיקרית - כמו שכעת מסתובבים בפורום כאלו שזוכרים את הקורטינה מרק 3 וגם/או ברנדה - ומעוניינים בחידוש נעוריה - בעתיד יהיו כאלו שיחפצו בחידוש נעוריהן של המכוניות שכדוגמתן ציינתי לעיל.

אה.. ולרובוטים אין כל קשר לקלאסיות של הרכב - לידיעתך, לשם הדוגמא את הפיאט ריתמו הרכיבו רובוטים - ואני לא חושב שזה מונע מאנשים לשקמה (ואני מתכוון לכאלו שמעוניינים בכך) !

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...