Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומונת אחסון מכוניות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במושב שבו אני גר (מושב אשתאול, ע"י שער הגיא) ישנם מספר לולים (לשעבר) שיכולים עם טיפטיפונת השקעה להפוך למקום אחסון מקורה לרכבים שלנו.

בהנחה ונתחלק בעלות (הזניחה) של שכירת לול כזה, נמצא מקום אחסון מוצל ובטוח לצעצועים שלנו.

מעניין?

מי מצטרף?

פורסם

אותי זה מעניין,צריךיותר פרטים.

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אני בדיוק באמצע לסגור לול כזה עם כמה חברים (הלול כבר מלא ואתמול קיבלנו עוד אוטו...)בכל אופן עצות לבניה ינתנו בשמחה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

שוב אני חוזר על זה, לא תוכל לבטח את המקום מכיוון שזה שטח חקלאי ואסור לבנות מחסנים על שטח חקלאי. קודם כל תוציא אישורים מהרשות המקומית על בניה בשטח הנ"ל ואז נדבר.

וד"א, אני לא מנסה סתם לבאס אותך, גם לי יש צי מכוניות וגם אני מחפש כל הזמן מחסנים להשכרה "בהזדמנות" אבל אני אישית לא מוכן להכניס את המכוניות היקרות שלי (גם אלו שכרגע במצב לפני שיפוץ) למחסן באיזשהו חור שאם חס וחלילה יקרה משהו לא יהיה ביטוח ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
שוב אני חוזר על זה, לא תוכל לבטח את המקום מכיוון שזה שטח חקלאי ואסור לבנות מחסנים על שטח חקלאי. קודם כל תוציא אישורים מהרשות המקומית על בניה בשטח הנ"ל ואז נדבר.

וד"א, אני לא מנסה סתם לבאס אותך, גם לי יש צי מכוניות וגם אני מחפש כל הזמן מחסנים להשכרה "בהזדמנות" אבל אני אישית לא מוכן להכניס את המכוניות היקרות שלי (גם אלו שכרגע במצב לפני שיפוץ) למחסן באיזשהו חור שאם חס וחלילה יקרה משהו לא יהיה ביטוח ...

אין קשר בין הדברים.

אמנם זה אדמה חקלאית, אבל יש מקרים בהם ניתן לקבל "שינוי ייעוד" ולהכשיר את הנושא באופן חוקי, אפשר גם להוציא אישור זמני (לכמה שנים) "כשימוש חורג", ואפשר גם לקבל אישור קבוע ולתמיד על פי תוכנית פל"ח (פעילות לא חקלאית) במושבים רבים.

בנוסף, גם אם זה "עסק" שפועל ללא אישור עסק - ניתן לבטח אותו. הדבר איננו דומה כלל למקרה של נסיעה ברכב ללא טסט, אשר נראה לי שממנו שאבת את הרעיון.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי, אתה אומנם לא מכיר אותי אישית אבל מי שמכיר אותי יודע שאני לא זורק סתם דברים לאוויר.

אין קשר בין הדברים.

אמנם זה אדמה חקלאית, אבל יש מקרים בהם ניתן לקבל "שינוי ייעוד" ולהכשיר את הנושא באופן חוקי, אפשר גם להוציא אישור זמני (לכמה שנים) "כשימוש חורג", ואפשר גם לקבל אישור קבוע ולתמיד על פי תוכנית פל"ח (פעילות לא חקלאית) במושבים רבים.

הכל נכון, כל השינויים האלה עולים הרבה כסף ולכן זה לא אקטואלי.

בנוסף, גם אם זה "עסק" שפועל ללא אישור עסק - ניתן לבטח אותו. הדבר איננו דומה כלל למקרה של נסיעה ברכב ללא טסט, אשר נראה לי שממנו שאבת את הרעיון.

בברכה - אבי.

אני אספר לך מקרה אישי שקרה לחבר שלי. הוא אחסן רכבים בחצר פרטית במושב בצפון, יום אחד איכשהו הגיע לשם פקח וטען שהוא פתח מוסך לא חוקי מכיוון שהיו לו שם כ-10 מכוניות במצבי פירוק ושיפוץ שונים. אני אחסוך ממך את ההמשך ואת כל הבלאגן שנגרם לחבר שלי בעקבות הפקח אבל לאחר הרבה זמן של טרטורים הוא איכשהו הצליח לשכנע את הרשויות שזהו לא מוסך והוא הבטיח לפנות את הרכבים משם.

לאחר מכן הוא המשיך לאחסן שם מכוניות בודדות (כולל המנטות שלי) עד שבא מישהו והשכיר את המקום (הוא אומנם מכיר את הבעלים של השטח אבל כאשר בא בנאדם ונותן לך דולרים עבור השטח שלך אתה לא יכול להגיד לו לא כאשר אנחנו לא שילמנו לו שקל במשך כמה שנים).

לכן אני מנסה להסביר לך שזה לא כזה פשוט לקחת לול/שטח אדמה ולהעמיד שם מכוניות, הכל צריך להיות מסודר מא' ועד ת' כי מניסיון שלי זה יכול לגרום אח"כ להמון צרות.

פורסם

צריך לעשות אבחנה בין איחסון מכוניות לבין עבודה על מכוניות,ובזה אלעד צודק.

אם תחנה כמה מכוניות בלול מפונה במושב,סביר להניח שלא יטרידו אותך יתר על המידה.

ובקשר לביטוח,זה עיניין מסובך למדי.מאחר וזה לא מוגדר כעסק,אתה צריך לבטח את המכוניות לגופן,לפי ערכן,מה שעשוי לסבך את העיניין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

איך לפעמים הפורום האהוב הזה הופך זבוב לפיל :-)

סה"כ אני מחפש פתרון לאחסון זול ומקורה של הצעצועים שלי, במיקום מבודד ויחסית קרוב.

זהו.

לא מוסך

לא מפעל

לא סוכנות

ולא משרדים של חברת הייטק.

סה"כ חנייה מקורה לטווח בלתי מוגדר.

מי בפנים?

פורסם
אבי, אתה אומנם לא מכיר אותי אישית אבל מי שמכיר אותי יודע שאני לא זורק סתם דברים לאוויר.

הכל נכון, כל השינויים האלה עולים הרבה כסף ולכן זה לא אקטואלי.

אני אספר לך מקרה אישי שקרה לחבר שלי. הוא אחסן רכבים בחצר פרטית במושב בצפון, יום אחד איכשהו הגיע לשם פקח וטען שהוא פתח מוסך לא חוקי מכיוון שהיו לו שם כ-10 מכוניות במצבי פירוק ושיפוץ שונים. אני אחסוך ממך את ההמשך ואת כל הבלאגן שנגרם לחבר שלי בעקבות הפקח אבל לאחר הרבה זמן של טרטורים הוא איכשהו הצליח לשכנע את הרשויות שזהו לא מוסך והוא הבטיח לפנות את הרכבים משם.

לאחר מכן הוא המשיך לאחסן שם מכוניות בודדות (כולל המנטות שלי) עד שבא מישהו והשכיר את המקום (הוא אומנם מכיר את הבעלים של השטח אבל כאשר בא בנאדם ונותן לך דולרים עבור השטח שלך אתה לא יכול להגיד לו לא כאשר אנחנו לא שילמנו לו שקל במשך כמה שנים).

לכן אני מנסה להסביר לך שזה לא כזה פשוט לקחת לול/שטח אדמה ולהעמיד שם מכוניות, הכל צריך להיות מסודר מא' ועד ת' כי מניסיון שלי זה יכול לגרום אח"כ להמון צרות.

היי

אינני מכיר אותך (אשמח להכיר בהזדמנות), אך הדיון איננו אם אתה זורק סתם דברים, ואיננו לגבי אישור לפתיחת מוסך.

לגבי ביטוח - ניתן לבטח את הרכבים, הביטוח הוא עבור שווי מוערך של הרכב ולא על פי שימוש המקום. (כמובן שאם המקום נמצא "בשטחים" יש חברות שלא מבטחות).

לגבי הפקח - אם הפקח שייך למשרד התחבורה, הוא צריך להוכיח שזה מוסך. כבר היו תקדימים בעניין, נדמה לי שגם כאן בפורום צוטט לא מזמן פס"ד בנושא, ונקבע שיש תיקונים לרכב שאדם יכול ומותר לו לתקן בחצרו ואין בכך אישור שהוא מנהל שם מוסך.

אם הפקח הוא מטעם הועדה לתכנון בעיריה/מועצה וכד', יש בהחלט הצדקה חוקית לפעילותו, אסור לשנות ללא היתר את ייעוד הקרקע, ואם היא חקלאית - לול למשל, אין להפוך סתם למוסך.

אולם, רק לאחסן בלול רכבים לא למטרת עסק לא נראה לי שאסור.

עכ"פ, לשנות את המצב הייעודי של הקרקע באופן חוקי על פי האפשרויות שדיברתי עליהן בהודעה הקודמת כן ניתן. כמובן שזה קשור בבלבול מח, ניירת ובכסף, אך מי אמר שזול לעסוק בתחביב שלנו?

הנושא של מקום איכסון ותיקון מכוניות הועלה בפורום לפני כחודשיים ונדון לפרטי פרטים.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
איך לפעמים הפורום האהוב הזה הופך זבוב לפיל :-)

סה"כ אני מחפש פתרון לאחסון זול ומקורה של הצעצועים שלי, במיקום מבודד ויחסית קרוב.

זהו.

לא מוסך

לא מפעל

לא סוכנות

ולא משרדים של חברת הייטק.

סה"כ חנייה מקורה לטווח בלתי מוגדר.

מי בפנים?

אמיר, אנחנו לא הופכים זבוב לפיל, אנחנו רק מנסים להזהיר אותך. לי יש מספר פרויקטים בדיוק כמו שלך יש, ובקושי 2 חניות (כולל לרכב הפרטי החדש) מסודרות יש לי. אני מחנה את המכוניות שלי אצל חברה שלי, שנה שלמה החנתי אצל חבר שלי אי שם בצפון. אני רק אזהיר אותך מראש שחניה לא מסודרת יכולה לעשות לך יותר צרות מנחת. חבל שאח"כ תסתבך עם משרד התחבורה, עיריה, בתי משפט וכו'. לכן אני מקפיד להחנות את הרכבים שלי בחניות שרשומות בטאבו, ככה אף אחד לא יכול להגיד לי מה לעשות בהם.

להחנות רכבים באמצע לול זה סיכון בדיוק כמו להחנות רכב לשיפוץ באמצע ת"א, אתה יכול להתעורר יום אחד ולמצוא את כל הרכבים על גררים בדרך למיחזור (או עם התראה לפנות אותם תוך 48 שעות, אתה יודע מה זה למצוא חניה חליפית תוך 48 שעות? אתה תופס את הראש ולא יודע מה לעשות, לי זה קרה וזה מאוד לא נעים) רק בגלל של"שכנים" ושאר תושבי האזור לא מתאים שאתה פותח מפעל לייצור חלודה ליד הבית שלהם (ואני יודע שאתה חושב שעוד כמה זמן אתה תתחיל לשפץ והרכב יראה כמו שצריך אבל בנתיים הרכב שלך לא נראה טוב בעיניי השכנים שלך).

לאחר עריכה: אם מישהו פה ימצא מקום מסודר ומקורה שניתן לנעול אותו אז כמובן שאני בפנים. אני גם לא יושב בחיבוק ידיים, אתה חושב שנעים לי שהרכבים שלי מפוזרים אצל כל החברים שלי?!

אני כל הזמן מתעניין ומחפש בכל מני אזורים בארץ מקום מסודר כמו שצריך, הבעיה היא המחיר, אתה מוכן לשלם 500$ לחניה לחודשיים? אם כן אני מסדר לך מחסן תוך 5 דקות ...

פורסם

שלום חברים!

ראשית אפתח כי חבל על כל דיוני הסרק לדברים הנ"ל יש חוק יבש כפי שציינו חברי המועדון ויש חוק בשטח.

1) אכן הייעוד של מהוקן הוא חקלאי ולכן אסור שימוש חורג אם זאת לא מצפים מהשוכר לדעת את התקנות ניתן לשכור הסכנה היא שבעל הבית יקבל תלוונה מהמועצה ואז ידרוש את פינוי הכלים ואנו עשויים להתקע ללא מקום לאחסנת המכוניות. (ישנם פסקי דין רבים בנושא).

2) הבעיה המרכזית עם לולים כפי שצויין ע"י חברי הפורום היא האפשרות לסגור ולמגן אותו בצורה טובה כנגד גנבות הפעולה עשוייה להיות יקרה (התקנת מערכת אזעקה) באם לא המקומות לרוב מבודדים וישנו חשש אמיתי כי מישהו יפרוץ ויגנוב או סתם יתעסק עם אהובי ליבנו.

3) לגבי סוגית הביטוח החוק קובע כי ניתן לבטח כל דבר שיש לנו עניין אישי בו ללא כל קשר לייעוד המקום בו מאוחסן הציוד ולכן אין בעיה ביטוחית.

- הבעיה בה נתקלו חברי הפורום היא ביטוח הכלי אכן יש בעיה לביטוח מקיף או ביטוח של חפץ שאינו בביתנו אך אני יכול להציע את הפתרון שאני מצאתי. המחשב הנייד מבוטח כנגד כל הסיכונים כלומר בכל מקום שאני אמצא ההגבלה של הביטוח הייתה שאינו מבוטח ברכב חונה.

את האופנוע שלי (אנפילד 61 עם סירה משופץ לחלוטין כמקורי) ביטחתי כחלק מביטוח התכולה של הבית העלות אפסית. (200 ש"ח לשנה לשווי של 35K ) הדרישה היחידה של הביטוח הייתה שהכלי ימצא מאחורי שער ולא סתם בחנייה. כמו רבים מחברי המועדון עקב מגבלות מקום בבית ביקשתי לבטח את האופנוע כאשר חונה בכתובת שונה הביטוח הציב את אותו תנאי ותוספת של 10% לפרמיה. (מי שרוצה את פרטי הסוכנת מוזמן לפנות אלי בה"פ).

כך שיהיה הרבה בהצלחה.

3) אם באמת נצליח להתאגד מספיק חברים אשמח להצטרף למחסן מעין זה באיזור ירושלים אם אוכל לאחסן שם את האופנועים וכלי העבודה. (נא לפנות בה"פ).

תודה

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

• תוכן חדש...