Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על בריסקה וקונטסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד שיש לחבר אחד בריסקה(דוד שלו כבר הבטיח אותה)

ולחבר אחר קונטסה (יש לו שתיים ובעלות בדרך)

ונגיד שאנחנו רוצים לשים מנוע 1300 של קונטסה בבריסקה עם מנוע 900.

אפשר?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתה אומר העצם שיש הבדל בין הרכב בריסקה 900 לרכב בריסקה 1300?

זה כאילו שני דגמים שונים לגמרי?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

כן,אלו שני דגמים שונים לגמרי.

הבריסקה 900 היתה נפוצה בהרבה מהבריסקה 1300,שנימכרה במיספרים קטנים.

לשניהם היה מנוע קדמי,בנפח 900 ו 1250 סמ"ק בהתאמה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפחות לגבי הקונטסה 1300 הרי שמדובר ברכב שהיה פופולרי מאד ונעלם (כמעט) לחלוטין. לטעמי חבל מאד לעשות קומבינות ולהשבית קונטסה 1300 לשם כך (אלא אם אין לה ניירות ואין בעל רכב דומה שמוכן לקנותה לחלקים).

כמובן שכל אחד רשאי לעשות עם רכבו מה שהוא רוצה אבל לבריסקה 900 מגיע לקבל מנוע 900 כך שהרכב יהיה מקורי ואולי על הדרך להציל גם קונטסה 1300...

לפחות לגבי מדובר ברכב עם ערך רגשי רב שכן זה היה הרכב הראשון שאבי רכש. חיפשתי ולא מצאתי אף קונטסה למכירה וגם במפגשים לא ראיתי אחת למרות שאני יודע שמעטות מאד עדיין נמצאות במצב נסיעה.

למעשה הקונטסה 1300 היחידה שראיתי בשנים האחרונות היתה זו שבנתב"ג בסניף של "אלדן".

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

שלום.

קצת נוסטליגה מאחד שתיקן אותם ומכיר אותם מצוין.

המנוע של הקונטסה והבריסקה 900 הוא מנוע שהועותק בשלמותו אחד אל אחד מהמנוע הישן והטוב

של הדופין , רנו פורגונט , והקטר-שבו.

המנוע של הקונטסה והבריסקה 1300 למעשה זה הדור הראשון של המנועים שבשלב מאוחר יותר הופיעו אם שינוים קטנים בדאיצו שרמנט 1300.

אגב ביפן הישתמשו במנועים של ה1300 על סירות .

סתם להשכלה האלטרנטור של הקונטסה 1300 היה האלטרנטור (ביזמנו ולדעתי עד היום)

הטוב ביותר בעולם. הוא היה אמין בצורה יוצעת מהכלל אם 0 תקלות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
לפחות לגבי הקונטסה 1300 הרי שמדובר ברכב שהיה פופולרי מאד ונעלם (כמעט) לחלוטין. לטעמי חבל מאד לעשות קומבינות ולהשבית קונטסה 1300 לשם כך (אלא אם אין לה ניירות ואין בעל רכב דומה שמוכן לקנותה לחלקים).יש לחבר שתי קונטסות ,אחת תקבל בעלות והשניה תהייה לחלקים (היא חלודה עד כאב).

כמובן שכל אחד רשאי לעשות עם רכבו מה שהוא רוצה אבל לבריסקה 900 מגיע לקבל מנוע 900 כך שהרכב יהיה מקורי ואולי על הדרך להציל גם קונטסה 1300...כמובן שהמקוריות חשובה ,אבל חשבנו שמדובר האותו דגם של בריסקה רק עם שני מנועים שונים.צר לי אבל את הקונטסה השנייה כנראה שכבר אי אפשר להציל (או שפשוט העלות תהייה מוגזמת)

לפחות לגבי מדובר ברכב עם ערך רגשי רב שכן זה היה הרכב הראשון שאבי רכש. חיפשתי ולא מצאתי אף קונטסה למכירה וגם במפגשים לא ראיתי אחת למרות שאני יודע שמעטות מאד עדיין נמצאות במצב נסיעה.כולי תקווה להראות לך אחת כזו יום אחד (לא למכירה ,במפגש)

למעשה הקונטסה 1300 היחידה שראיתי בשנים האחרונות היתה זו שבנתב"ג בסניף של "אלדן".

המנוע של הקונטסה והבריסקה 900 הוא מנוע שהועותק בשלמותו אחד אל אחד מהמנוע הישן והטוב

זאת אומרת שמנוע 900 של דופין זה מה שאני צריך בשביל חלפים? זה פחות נדיר נכון?

פורסם

זאת אומרת שמנוע 900 של דופין זה מה שאני צריך בשביל חלפים? זה פחות נדיר נכון?

שלום.

לצערי לא אמנם המנוע הועתק בשלמותו אבל סמוך על היפנים ששום דבר לא מתאים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני מבין שזה בדוק.....

פורסם

הבעייה העיקרית בשיפוץ קונטסה,היא השגת חלפים.

למרות שהיא היתה מאד פופולארית כאן,קשה עד בלתי אפשרי להשיג לה חלפים,אפילו אלמנטריים.

כל בעלי העסקים לחלקי חילוף פשוט זרקו את כל המלאי שהיה להם,לאחר שהופסקה הדרישה,לפני כ 10-15 שנה.בשל העובדה שהקונטסה נימכרה במיספרים זעומים בעולם,אי אפשר להשיג חלפים דרך E-BAY,למשל.

ועוד תוספת לדברי בני ל,לדייהטסו שרמאנט היה מנוע של טויוטה קורולה(המכונית עצמה היתה טויוטה קורולה משנת 74,שעברה ריענון...),ומבנה הטיימינג שלו אכן היה דומה מאד לזה של הקונטסה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לפחות לגבי הקונטסה 1300 הרי שמדובר ברכב שהיה פופולרי מאד ונעלם (כמעט) לחלוטין. לטעמי חבל מאד לעשות קומבינות ולהשבית קונטסה 1300 לשם כך (אלא אם אין לה ניירות ואין בעל רכב דומה שמוכן לקנותה לחלקים).

כמובן שכל אחד רשאי לעשות עם רכבו מה שהוא רוצה אבל לבריסקה 900 מגיע לקבל מנוע 900 כך שהרכב יהיה מקורי ואולי על הדרך להציל גם קונטסה 1300...

לפחות לגבי מדובר ברכב עם ערך רגשי רב שכן זה היה הרכב הראשון שאבי רכש. חיפשתי ולא מצאתי אף קונטסה למכירה וגם במפגשים לא ראיתי אחת למרות שאני יודע שמעטות מאד עדיין נמצאות במצב נסיעה.

בלוח פוקוס יש קונטסה 1300 למכירה + תמונה (052-2205564/057-3205564)

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

למסירה לבעלי קונטסה

ידית דלת נהג + מנעול, חדשה. לקונטסה 1300

אורן 0544-400604

פורסם

בבריסקה 900 סדר ההילוכים היה הפוך משהו, ומי שלא היה רגיל היה מתבלבל...

(ידית מתחת להגה, והראשון איפה שהרביעי בדרך כלל אם אני לא טועה, לא יצא לי לנהוג למרות שנורא רציתי).

בהרבה בריסקות 900 השתילו מנוע וגיר של סוסיתא קוביה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בהרבה בריסקות 900 השתילו מנוע וגיר של סוסיתא קוביה.

תודה ,זה נתון חשוב...

זאת אומר שאם המנוע מת ואני מוצא מנוע של סוסיתא זה יתאים בקלות יחסית?

בסוסיתא קוביה היו כמה דיגמי מנועים לא?

• תוכן חדש...