Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרגל חגיגות 50 שנה ל DS, הנה חידון קצרצר.

מהשרשור שנפתח ביום שישי, אנחנו כבר יודעים שהיא נקראה DS כיוון שמבטאים את שמה בצרפתית De'esse - "א?ל?יל?ה" או "א?ל?ה".

אבל למה קראו ל SM דווקא כך ? ולמה קראו ל BX דווקא כך ? רמז, לא באשמתה, אלא באשמת סיטרואן אחרת. איך קראו לה, ולמה ?

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

SM - Serie Maserati. או sado-mazo למי שמנסה לשפץ אחת כזאת בימיינו, במיוחד בתנאים של מדינת ישראל....

BX - בתחילת שנות השמונים סיטרואן עברו לסימון דגמים בשני אותיות, כאשר האות הראשונה היא מיקום הרכב לפי דירוג סיטרואן ו-X פשוט מסמלת דור חדש של דגמים. X הופיע לראשונה ב-Xenia, אם אני לא טועה, דגם תצוגה קדם ה-BX.

Spirit In The Dark

פורסם

היתה X לפני ה BX: ה CX (שהחליפה את ה DS אם אני לא טועה)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אז מה עם ZX ו XM?

משהו פה לא מסתדר לי (אבל מצד שני, צרפתים: 205 החליפה את ה 104, 306 החליפה את 305... 309 היתה לפני 307, אין הרבה היגיון...)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
אז מה עם ZX ו XM?

משהו פה לא מסתדר לי (אבל מצד שני, צרפתים: 205 החליפה את ה 104, 306 החליפה את 305... 309 היתה לפני 307, אין הרבה היגיון...)

ויותר מזה, איך הגיעו ל AX, BX, CX ? מסתבר שיש כאן הגיון. וזה גם מתחבר לרמז, שה BX קיבלה את שמה בעקבות מכונית אחרת, שיש סיבה לשם שלה...

יש הגיון בשגעון.

הפיז'ו 309 קיבלה שם מוזר כל כך, כיוון שלא היתה פיז'ו. כשטלבוט נרכשה, ה- 309 היתה כמעט מוכנה להשקה כטלבוט חדשה. במקום לגנוז אותה, היא הושקה כפיז'ו, עם שם שחרג מסדרת השמות הרגילה 30X, כש X מציין את הדור.

דרך אגב, זה קורה עכשיו שוב, עם ה 1007, שאין לה מקום בסדרת המספור הרגילה (היא מיני מיקרו-וואן שמבוסס על ה 107).

פורסם

בני אני לא חושב שיש כאן הרבה שיבינו ....ד"א 13 או 30 ....שנייהם מכוערים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הטנק amx הצרפתי מהירותו הגיעה עד 130 קמ"ש בירידה ובמישור עד 90 טנק סיורשהיה בצהל בגדוד 9 חטיבה 7 פרטים בספר דרך המדבר והאש בהוצאת משרד הביטחון קורות גדוד 9

סתם קצת היסטוריה

פורסם
הטנק amx הצרפתי מהירותו הגיעה עד 130 קמ"ש בירידה ובמישור עד 90 טנק סיורשהיה בצהל בגדוד 9 חטיבה 7 פרטים בספר דרך המדבר והאש בהוצאת משרד הביטחון קורות גדוד 9

סתם קצת היסטוריה

AMX הוא לא בדיק טנק , הוא נכנס לקטגוריית ציידי טנקים , ולדעתי נתוני המהירות קצת מופרכים .
פורסם

חיילים דום!!!

עמוד נח!!

AMX 13 היה טנק סיור. כלומר טנק קל (ההגדה "פח צרפתי" ממש מתאימה לו) וכשכזה הוא היה מהיר מאד.

להלן נתוניו:

נכנס לייצור 1952

נוצרו למעלה מ 7000 יחידות

תותח 75 מ"מ (בהולנד שידרגו ל 105)

משקל כ 15 טון

מנוע של 250 כ"ס

3 אנשי צוות

מהירות כ 50 - 60 קמ"ש

היו המון ורסיות עד לגמר הייצור ב 1964. ביניהן תותח מתנייע ששרת גם הוא בצה"ל.

israel_002.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני לא מצליח להעלות תמונות ,אבל אם מישהו ישים תמונה של AMX 30 או AMX 13 חילוץ(לבנוני)אז אתם תראו מה זה טנק מכוער....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...