Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרמן גיהה - להתפקד!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בא לי לנסות ולארגן משהו יצירתי. לאחר מחשבה מרובה (בערך 3 שניות) החלטתי לנסות ולערוך מפקד של כל הקרמן גיהה הנמצאות בארץ. אני אתחיל:

1. קודם כל - שלי הנמצאת במוסך לשיפוצים. המדובר בקרמן שנת 1963 מנוע 1200 מוגדל ל-1600, צבע לבן. בקרוב שינוי צבע (מקבל בשמחה הצעות לצבע חליפי).

2. ברח' התשבי בחיפה, קרמן שנת 1969 בצבע צהוב עם גג שחור. עומדת מזה תקופה ובמצב "לא מזהיר".

3. ברח' מרגלית בחיפה,קרמן לבנה 5 ספרות (ככל הנראה 59'-61') משופצת אבל לא באופן מקורי. נראית כ"DAILY DRIVER".

4. לפי השמועה - ברח' דאונס בחיפה יש קרמן משופצת לחלוטין והכי חשוב - דגם קבריולט, ממנו למיטב ידיעתי יש עוד אחת בת"א ואחת בירושלים.

אז עכשיו הכדור אצלכם - כל מי שיודע על קרמן גיהה ובמיוחד איך להשיג את הבעלים (להקמת מועדון, החלפת מידע וכו'), מוזמן להוסיף תגובה משלו.

ודניאל - גם קרמן דגם 34 מוזמנות... נו טוב, אפילו אוטומטיות...

ולמי שלא מזהה, הרכב נראה כך (לא, אלו לא שלי אלא אמריקאיות מ-E.BAY):

קרמן אדומה.jpg

קרמן לבנה.jpg

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

יש אחת סגורה בצבע צהוב זוהר מזעזע, בכניסה הראשית לראש העין מכיוון מערב, אחרי חצי קילומטר בצד ימין, ליד מכולת, הרכב חצי מכוסה בבד לבן (רק הגג) ונראה שהוא במצב הזה כבר כמה שנים.....

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

לפני הרבה זמן נצפתה אחת זרוקה בחצר אחורית של מוסך.

הרכב מפורק וחוץ מפח אין שם כלום. הכל מתחת למכסה מנוע ריק. מצב הרכב לא מזהיר בכלל, תרתי משמע, והוא היה צבוע בצבע זוועתי ונוראי (אם אני זוכר נכון אז משהו בסגנון סגול מזעזע ביותר).

בזמנו רצו עליה 18K.

פורסם

ודניאל - גם קרמן דגם 34 מוזמנות... נו טוב, אפילו אוטומטיות...

רעיון מוצלח מאוד! למה שרק לחיפושיות יהיה מועדון? וכן, צריך לכלול במועדון גם את ה-Type 14 ולא רק את ה-Type 34 :wink:

ובכן, אני מכיר בארץ 6 מכוניות מדגם Type 34. לפי סדר גיל:

1) 1963 נמצא בתל-אביב אצל אדם בשם עופר. מופיע בספר של מועדון ה-5. לא מכיר אותו ולא ראיתי אישית את האוטו, אבל שמעתי שהאוטו עוד אצלו ובמצב נסיעה.

2) 1964 גרוטאה במגרש בפתח תקווה. שייך לאדם די לא סימפטי שנשבע שיש לו את כל החלקים ושיום אחד הוא ישפץ אותו.

3) 1965 באיזור חיפה. שייך לאדם בשם גיא. לאחרונה מוצע למכירה. אתה מכיר את האוטו הזה יותר טוב ממני כי ראית אותו.

4) 1968 היה בנתניה. כנראה נמכר למישהו לפני כמה חודשים. יש לי תמונות שלו, והוא נראה רע. אני מקווה שמישהו משפץ אותו.

5) 1969 שייך לידיד שלי בעפולה. האוטו במצב טוב למדי וכנראה למכירה. יש לי תמונות מביקור שלו אצלי. כן, שתי מכוניות כאלה ביחד.

6) 1969 (אוטומטי) שלי.

לגבי ה-Type 14, ראיתי לפחות שלושה בירושליים, שאחד, לבן, היה מדגם מוקדם למדי, בערך 1964. ראיתי קבריולט ירוק מדגם מאוחר מאוד, בערך 1973-74, ברחובות, ואחד אדום במודיעין.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

בירושלים - בקריית מנחם יש אחת Type 14 קבריולט בצבע לבן, נראה שעברה שיפוץ לאחרונה (אם כי עבודת הצבע והפחחות נראת.....לא משהו...)

פורסם

סחתיין על ההענות. חביתוש - היכן המכונית הסגולה?

ואם ידוע לכם על שמות או טלפונים של הבעלים, אנא ציינו אותם או שילחו לי בה"פ.

!KEEP ON THE GOOD WORK

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אני ראיתי לפניי חודש אחת בנתניה בצבע כסף במצב מעולה,ואני שמעתי דרך חבר על

עוד אחת שעברה תאונה לא מיזמן וכניראה כבר סידרו אותה.

ויש גם אותי עם הTYPE 3 FASTBACKאומנם זה לא גיהה אבל מבחינה מכנית זה

אותו דבר,ולמיטב ידיעתי אין יותר מדיי פאסטבקים בארץ.

009.jpg

ג

פורסם
ויש גם אותי עם הTYPE 3 FASTBACKאומנם זה לא גיהה אבל מבחינה מכנית זה

אותו דבר,ולמיטב ידיעתי אין יותר מדיי פאסטבקים בארץ.

בוא נדייק: ה-Fastback שלך זהה מבחינה מכנית לקרמן גיאה דגם 34, ז"א לאוטו שלי. הדגם 14 זהה (כמעט) לחיפושית.

אני בעד שנחשוב גם על מועדון ל-Type 3. יש מבין החברים בפורום עוד בעלי Fastback, Notchback או ווריאנט?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
סחתיין על ההענות. חביתוש - היכן המכונית הסגולה?

ואם ידוע לכם על שמות או טלפונים של הבעלים, אנא ציינו אותם או שילחו לי בה"פ.

!KEEP ON THE GOOD WORK

msigal - איני יודע אם הרכב עדין שם.

מה שבטוח הרכב אינו בר נסיעה ודורש עבודה (אם הוא קים וחי עדין בכלל...).

בוא נקווה שנינו כי הרכב עדין נושם.

אם אתה רציני - צור איתי קשר.

פורסם

msigal , יוזמה ברוכה !!!באמת כל הכבוד !

בסוף גם אני אקנה קרמן רק בשביל להיות חבר אצלך במועדון ...

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

טוב, אז אם החלטנו שאנחנו מקימים מועדון, אז יש לי שתי הצעות לסדר היום.

1) קודם כל צריך להחליט על כתיב סטנדרטי בעברית לשם Karmann Ghia. אני מציע "קרמן גיאה" אבל כמובן שאני מסכים לקבל את החלטת הרוב. נא לשים לב גם לכתיב הנכון באנגלית.

2) צריך להחליט איזה עונש מטילים על מי שאומר "קרמן ג'יאה". (אולי לשטוף את המכוניות של כל חברי המועדון)

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

האספו כולם, גברים נשים וטף, מקרוב ומרחוק - סוף סוף, בעזרת חברה טובה, יש לי תמונות חמות וטריות של הקרמן בשלבי שיפוץ מתקדמים.

הסבר קצר - עקב מספר שנים של חניה ליד הים ובריכות המלח בעתלית, החלודה היא מה שחיבר את הרכב ולא נתנה לו להתפרק סופית (למרות שמבחינת חלקים ופיצ'יפקעס היא מושלמת). אז מה עושים? כמיטב המסורת היהודית - חותכים! אה כן, ומרתכים. ומרתכים. ומרתכים. עד שיצאה לי הנשמה (והמשכורת).

כרגע הרכב עובר ציפוי של חומר בשם "ALUMINIO" על בסיס... נו, מי יודע? נכון, אלומיניום (זה הצבע האפור היפה שבתמונות) וציפוי בזפת לתחתית ולחלקי המרכב התחתונים. ואגב - שימו לב למנשא המטען המקורי על מכסה המנוע. מי שרוצה להעתיקו לייצור עצמי מוזמן לשלוח ה"פ ואשלח מפרט.

ולסיום - כפי שהבהרתי לעיל, אני מקבל בשמחה הצעות לצביעת הרכב. איך נראה לכם האדום עם גג שחור כמו בתמונה שצרף TYPE34?

אז עד הפעם הבאה - להתראות.

נ.ב. - לדעתי התרגום הנכון צריך להיות "קרמן ג'הנום"...סתם, קרמן גיאה זה בסדר.

1.jpg

2.jpg

פורסם

דניאל - אתה צוחק עלי או איתי? תאמין לי, המצב עכשיו עוד טוב לעומת מה שהיה לפני חודש. ולפי הבטחות הפחח יהיה לי "אוטו עשר". נחיה ונראה.

מה שכן - למזלי הרכב היה בר שיפוץ, כך שבעוד שלושה שבועות, כשהכל ייגמר, אני אדהר ב-40 קמ"ש לעבר השקיעה כשמנוע של חיפושית מטרטר מאחור וסיגר תקוע בזוית הפה...

• תוכן חדש...