Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוולו 144 שתיינית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוולו 144 שלי עושה בקו כרמיאל רעננה נהיגה ממש רגועה סביב 86 קמ"ש 1:8.3

אחד מחברי מספר שהוולו שלו (שתיהן קרבורטור שנת 74 אוטומט) עושה 1:10

בקו רעננה חיפה....

קרבורטורטופל לפני 8000 ק"מ.

יש רעיון איך לצמצם זלילת הדלק?

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

בקו רעננה חיפה....

נדמה לי ששיוט במהירות קבועה (86 קמ"ש בול) בקו רעננה-כרמיאל בעייתי הרבה יותר מאשר בקו רעננה-חיפה. בדרך לכרמיאל יש כבישים חד מסלוליים שבהם התנועה מאיטה ומאיצה, ואתה איתה. כידוע, תאוצה בספינות צורכת דלק רב. :-)

מעבר לכך, הקרבורטור אולי אינו מכוון היטב על אף שטופל, או שיש בו סתימה זעירה (לגיטימי אחרי 8000 ק"מ). יתכן שהצ'וק לא נסגר לחלוטין כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה. יתכן שלחץ האוויר בצמיגים אצל חברך גבוה יותר, מה שמוריד את החיכוך שלהם (גם ליצרן ודגם הצמיג יש השפעה).

יתכן שהטרמוסטט אצלך תקוע (או שבכלל נוטרל), מה שגורם למנוע לפעול בטמפ' נמוכה מדי, וכתוצאה מכך לצרוך יותר דלק.

להמשיך ? כיוון הצתה לא מדויק יכול להשפיע על צריכת דלק. הצטברות של פיח בתאי השריפה.

אפשר לחשוב על עוד סיבות מכניות, ואפשר להאשים את הנהג. לאופי הנהיגה יש השפעה מכרעת על צריכת הדלק. אם לחברך לוקח 30 שניות להאיץ ל 80 אחרי שהתנועה אילצה אותו להאיט ל 60, ואילו לך דרושות רק 10 שניות כדי להשלים את אותו המיאוץ, תצרוך יותר דלק.

גם למהירות השיוט שבה שניכם מתנייעים יש השפעה מהותית, כיוון שהוולוו שלך אירודינמית כמו שובר גלים... :wink:

פורסם

צריכת הדלק שציינת נחשבת מצוינת,לדעתי אין מה לנסות לשחק עם הקרבורטור אתה רק תקבל ביצועי מנוע ירודים יותר, אצלי היא שותה 1:6.8 ורק בנסיעות עירוניות עם מזגן וה"כ, מחוץ לעיר היא מגיע ל1:8, (125000 ק"מ מקוריים,אחרי ראש מנוע, החלפת טרמוסטט, ניקוי קרבורטור,מערכת קרור חדשה ועוד..)

פורסם

בקו רעננה חיפה....

לא להדליק את המנוע? צחוק בצד, בדוק את פילטר האוויר שלך, פילטר סתום מעלה את צריכת הדלק, בדוק

שכל הגלגלים של הרכב חופשיים ואין גלגל או יותר, שמסתובבים בצורה לא מיטבית בגלל כיוון לא נכון של הברקסים , בדוק שאין לך משקל עודף באוטו, תשתדל ליסוע רק עם מה שאתה צריך ולא עם כל הבית בתא המטען... בדוק לחץ אוויר תקין בצמיגים, בדוק את היציאות של האגזוז שאין מעיכות שמפריעות ליציאת האויר

והכי חשוב צורת נהיגה.... לא למשוך הילוכים, להשתדל לסוע בצורה אחידה ללא בלימות והאצות תכופות,

תן לאוטו לשייט... ובקש מהקרובים באמריקה שישלחו לך דלק משם. הרבה יותר זול... בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שאלה בקשר לנושא, איך עוברים בטסט את בדיקת ה-CO בשלום, זה ממש נורא הגבול הוא בסביבות 4, וממש קשה להגיע לזה, וחמור מזה אצל הקרבורטוריסט הבדיקה תקינה ובמכון הטסטים ה-CO מגיע ל-8, בדקתי בשני מכוני טסטים ובשניהם נכשלתי בנוגע לכך.

כרגע זה עומד על 6.8 אני מקווה שעל זה לא יכשילו, יש מישהו שנתקל בתופעה דומה בטסט?

פורסם

בהחלט !

ה-164 עומדת עד 8.5%

לדעתי - פטור מבדיקת CO חייב להכנס לתקנות רכב אספנות

(הבעיה היא רק משנת 73 - רכב משנים קודמות - פטור)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...